Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 2.2.24

«Αυτοκτονική» Ευρώπη! Οι αγρότες στους δρόμους, η ακροδεξιά κάνει «πάρτι» και οι διορισμένοι της ΕΕ δίνουν 50 δις στην Ουκρανία




 Η στάση της Ευρώπης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας από ένα σημείο και μετά περνά πλέον στο πεδίο της ψυχιατρικής. Θα περιμένε κάθε λογικός Ευρωπαίος πολίτης ότι οι χρυσοπληρωμένοι και διορισμένοι της ΕΕ θα ήταν οι πρώτοι που θα έψαχναν να βρουν λύση για να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο πόλεμος, για να επιστρέψουμε σε κάποια «κανονικότητα».

Η κρίση στην Ευρώπη έχει βγει στο δρόμο! Οι αγρότες έφθασαν μέχρι τις Βρυξέλλες και την έδρα της ΕΕ, η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την αγανάκτηση του κόσμου, αλλά εντός της ΕΕ αποφάσισαν να δώσουν ακόμη 50 δις στον κ.Ζελένσκι! Για να συνεχίσει έναν πόλεμο που δεν φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει.

2.2.24

«Και μόνη να μείνω το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί»! Συγκλονιστική Μ.Καρυστιανού στον Γ.Σαχίνη

 


Η Μαρία Καρυστιανού , μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο δυστύχημα- έγκλημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο στα Τέμπη, Πρόεδρος του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών και παιδίατρος , σε μια καθηλωτική συνέντευξη στα Τέμπη, αποκαλύπτει μια σειρά πρωτοφανών μεθοδεύσεων συγκάλυψης ευθυνών σε όλα τα επίπεδα , καλώντας τους πολίτες να συνυπογράψουν στην πλατφόρμα Change.org change@e.change.org στο πεδίο είτε με ελληνικά ΤΡΑΓΩΔΙΑ -ΤΕΜΠΗ 2023, είτε με λατινικά, ακολουθώνταs όλα τα βήματα μέχρι και το επιβεβαιωτικό mail υπογραφής, το αίτημα άρσης ασυλίας όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

2.2.24

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Σκληραίνει τη στάση της η εκκλησία, επιστολή- «φωτιά» στους βουλευτές

Οι τούρκοι ευρίσκονται "εντός των πυλών" και η κυβέρνηση
ασχολείται με..τρίχες!!!
ΑΑ



 Αν κάποιος είχε έστω και την παραμικρή αμφιβολία ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν απλώς μια «τροχιοδεικτική βολή», πριν αρχίσουν τα πραγματική «πυρά», η επιστολή που έφθασε το απόγευμα της Πέμπτης στα χέρια των 300 βουλευτών μάλλον τη σβήνει.

Το ύφος της επιστολής βρίσκεται στον αντίποδα του στιλ της απόφασης της Ιεράς Συνόδου και με πολύ σκληρή γλώσσα περιγράφει την – εντελώς – απορριπτική στάση της Εκκλησίας της Ελλάδας έναντι του νομοσχεδίου που ήδη εστάλη στη Βουλή και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια ως τις 15 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, η επιστολή έρχεται μετά το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου, ότι τα αρνητικά σχόλια είχαν μέγεθος «τσουνάμι».

2.2.24

ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ...

 

Επιχείρηση του Τμήματος Αναζητήσεων για τον εντοπισμό 32χρονου που διώκονταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας 

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από επιχείρηση του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Ασφαλείας Περάματος συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (1-2-2024) στο Πέραμα, 32χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -7- ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα. 

2.2.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Caravans (Action Adventure )

 

2.2.24

Χείμαρρος για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες ο Γεώργιος Αποστολάκης! (Πάντα επίκαιρο...)

 

2.2.24

Ανεστάλη, λόγω έλλειψης προσωπικού, η λειτουργία ΜΕΘ στο “Παπανικολάου”

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 18 φορητών κλινών, ήταν δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που εγκαινιάστηκε στις 24 Απριλίου 2021 από τον πρωθυπουργό, άδειασε την περασμένη Παρασκευή.


Τι λέει επ αυτού ο ...εξειδικευμένος υπουργός Υγείας;
(Αλήθεια, το Νοσοκομείο "ΠΑΝΑΓΙΑ"  στη Καλαμαριά, γιατί το έκλεισε;)
Α/Α

Σε παύση λειτουργίας, λόγω υποστελέχωσης, τέθηκε η Γ ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης.

Η μονάδα, 18 φορητών κλινών, ήταν δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που εγκαινιάστηκε στις 24 Απριλίου 2021 από τον πρωθυπουργό, άδειασε την περασμένη Παρασκευή!!!

Οι ασθενείς απορροφήθηκαν στις Α’ και Β’ ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου, όπως και το προσωπικό, που πλέον θα εργάζεται σε αυτές.

2.2.24

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ -Με τον συνεργάτη μας Θεολόγο-Φιλόλογο κ. Δημ. Λυκούδη

2.2.24

Στους 300 της Βουλής πόσοι είναι αγρότες;



            Αριστοφανική συνέντευξη Πιπερόσπουλου στο ράδιο ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής


     Με φιλοξένησε για μια ακόμη φορα όπως κάθε εβδομάδα στην εκπομπή του με τίτλο «Πολιτικό Τανγκό» στο ράδιο ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνής ο φίλος επί σειρά δεκαετιών δημοσιογράφος κ Δήμος Μπακιρτζάκης με θέμα την εξέγερση των Ελλήνων Αγροτών (όπως και σε όλη την Ευρώπη).

     Ξεκίνησα με την Αριστοφανικά καυστική, όχι όμως κακοπροαίρετη, ερώτηση: αλήθεια πόσοι από τους Βουλευτές της σημερινής Βουλής των 300 ανδρών και γυναικών είναι αγρότες;

     Πώς είναι δυνατόν αυτοί που καλούνται να κατανοήσουν και να επιλύσουν τα προβλήματα της Ελληνικής αγροτιάς ξέρουν τι σημαίνει όργωμα, σπορά, πότισμα, περιποίηση, αγωνία για καιρικά φαινόμενα και ποτάμια ιδρώτα στο Θεσσαλικό καμίνι καλοκαιριάτικα;

2.2.24

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών συνεκτίμησαν δύο προηγούμενες καταδίκες του ίδιου κατηγορούμενου χειρουργού για ανάλογα περιστατικά έπειτα από όμοια, λαπαροσκοπικά, χειρουργεία



Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών συνεκτίμησαν δύο προηγούμενες καταδίκες του ίδιου κατηγορούμενου χειρουργού για ανάλογα περιστατικά έπειτα από όμοια, λαπαροσκοπικά, χειρουργεία


 Να μη χειρουργήσει από εδώ και πέρα και να μη συμμετάσχει σε χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αποφάνθηκε, με βούλευμά του, το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για τον γιατρό που κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης Γεωργίας από την Επανομή Θεσσαλονίκης.

2.2.24

Τα μισά αμερικανικά F-35 είναι καθηλωμένα! – Τι λέει επίσημη έκθεση

 

Μας συμφέρει να αγοράσουμε  τα καθηλωμένα, γιατί δεν χρειάζονται ούτε συντήρηση, ούτε καύσιμα!!!
ΑΛΕΞ

Μόνο το 55% των F-35 της αμερικανικής Αεροπορίας είναι ανά πάσα στιγμή ικανά για αποστολές, γεγονός που θέτει τη συντήρησή τους στο κέντρο, σύμφωνα με το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το εν λόγω Γραφείο εξέδωσε τον Σεπτέμβριο σχετική έκθεση. Σ’ αυτήν διαπιστώνεται ελλειμματική ικανότητα εκτέλεσης αποστολών, λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών, καθώς και άλλα προβλήματα, όπως δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα, διαθεσιμότητα εξαρτημάτων και υπερβολική εξάρτηση από εργολάβους για τη συντήρηση.

2.2.24

Ερυθρά Θάλασσα: Γιατί η Ελλάδα διαθέτει το Στρατηγείο Λάρισας - Ο ρόλος της φρεγάτας ΥΔΡΑ

 

Με την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα να παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη, η Ελλάδα αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ με την ανάληψη της Διοίκησης της επιχείρησης στο Στρατηγείο της Λάρισας, που αποτελεί και επιχειρησιακό στρατηγείο της ΕΕ, ενώ ετοιμάζεται να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα που θα αναπτυχθεί στην περιοχή με τη φρεγάτα ΥΔΡΑ.

Η επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ είναι μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει οργανώσει ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεδομένου ότι για μια πολεμική αποστολή καθώς τα συμμαχικά πλοία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και οπλισμένα drones ιρανικής κατασκευής, ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η εκτέλεση της επιχείρησης δεν είναι εύκολη υπόθεση ακόμα και για τους πιο εμπειρους ευρωπαίους αξιωματικούς.

2.2.24

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 μελών εγκληματικής ομάδας, τα οποία ενέχονται σε περιπτώσεις ληστειών, κλοπής και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων




Η λεία από τη δράση τους ανέρχεται στις 110.000 ευρώ


Η πολύμηνη, μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην ταυτοποίηση τριών (3) μελών εγκληματικής ομάδας, τα οποία ενέχονται σε τρείς (3) περιπτώσεις ληστειών και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και του Νομού Ημαθίας.

2.2.24

Πρωθυπουργός Σλοβακίας: «Ξεκινάμε έρευνα για την αύξηση των θανάτων από ανακοπές καρδιάς λόγω των μαζικών εμβολιασμών κατά Covid»!

 



Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο, ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα για την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς όπως είπε, αυξήθηκαν οι θάνατοι από διάφορα καρδιαγγειακά προβλήματα λόγω των μαζικών εμβολιασμών!


2.2.24

Η ΕΕ δίνει 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία και αφήνει τους αγρότες με «άδειες τσέπες» και αμφίβολο μέλλον



 H EE αποφάσισε χθες για λόγους που δεν έχουν αιτιολογηθεί με λογικά επιχειρήματα, να προσφερθεί βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 50 δισ. ευρώ την στιγμή που οι Ευρωπαίοι αγρότες διαμαρτύρονται εξοργισμένοι για τα προϊόντα τους που υποτιμώνται έναντι των εισαγόμενων χαμηλής ποιότητας, ανάμεσα τους και των ουκρανικών.

Αντί μάλιστα να τους στηρίξει με γενναίες χρηματοδοτήσεις, επέλεξε να δώσει τα χρήματα στο Κίεβο!!!

Eντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάϊεν επιχαίρει επειδή «επείσθη», κατόπιν εκβιασμού ότι η ΕΕ θα καταστρέψει την ουγγρική οικονομία, ο Βίκτορ Όρμπαν και επετεύχθη συμφωνία των “27” για την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας και στην Σύνοδο Κορυφής δεν ελήφθη καμία απόφαση για το μείζον αγροτικό ζήτημα!

2.2.24

Οι τράπεζες επιβάλουν μηνιαίο τέλος 0,50 λεπτών στους καταθετικούς λογαριασμούς! – «Ο κόσμος θα ξεσηκωθεί» (βίντεο)

Αντί να μας δίνουν τόκο θα μας κάνουν  κρατήσεις αφού μας παίρνουν τα χρήματά μας και τα εκμεταλλεύονται, σύμφωνα με αποφάσεις των ΔΗΘΕΝ κυβερνήσεων.
ΑΙΣΧΟΣ .Η λέξη 
"Ανατροπή" αρχίζει και γίνεται συμπαθής!
Δεν τους έφτασε που παράνομα έκοψαν μισθούς και συντάξεις στη μέση ,Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα (προσφέροντας υψηλότατες θέσεις σε όσους βοήθησαν να συνταγματοποιήσουν  την αντισυνταγματικότητα αυτή) συνεχίζουν την οικονομική αφαίμαξη του Ελληνικού Λαού με διάφορα "κόλπα",Αυτό πρέπει να σταματήσει και ο μόνος που μπορεί να το κάνει, είναι ο ίδιος ο Ελληνικός λαός.
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
 

Αφού πρώτα υποχρέωσε η κυβέρνηση να μπαίνουν μισθοί και ενοίκια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αφήνει εν συνεχεία τους πολίτες στο έλεος των τραπεζικών ιδρυμάτων!!!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι οι τράπεζες σχεδιάζουν την επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα* που θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά.

2.2.24

Κίνδυνος να μας μπλοκάρουν την αμυντική βοήθεια οι Ρεπουμπλικανοί: Διέρρευσε το σχέδιο Τ.Μπάιντεν για όπλα στην Ουκρανία

Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα του Forbes

Αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως από το έγκριτο περιοδικό Forbes για την στρατιωτική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ελλάδα αποτελούν ίσως μια “διαρροή” των Ρεπουμπλικανών για το σταμάτημα της αποστολής όπλων στην Ουκρανία ακόμα και μέσω τρίτων χωρών όπως αυτή που θα μπορούσε γίνει μέσω της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου μίλησαν για επίτευγμα της παρούσας κυβέρνησης την απόφαση του Τζο Μπάιντεν για αποστολή μεταχειρισμένου υλικού προς την χώρα μας αλλά όλα δείχνουν ότι αυτή η ενίσχυση μπορεί να βρεθεί στον “αέρα”. 

2.2.24

Το “εθνικό πλοίο” μετά τα Ίμια




Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Στην κρίση των Ιμίων, το Πολεμικό Ναυτικό βρισκόταν ακόμη στην φάση παραλαβής φρεγατών MEKO 200 που ναυπηγούντο σε ελληνικά ναυπηγεία, είχε παραλάβει αποσυρμένα αντιτορπιλικά και φρεγάτες από τις ΗΠΑ ενώ παραλάμβανε μεταχειρισμένες φρεγάτες τύπου S που απέσυρε η Ολλανδία. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και για το τουρκικό ναυτικό, ως προς τις κύριες μονάδες κρούσεως.
Το έτος αυτό, θεμελιώθηκε η ιδεά της ναυπηγήσεως ενός “εθνικού πλοίου”. Στην Τουρκία.
Η ιδέα για “εθνικό πλοίο” (MILGEM) προϋπήρχε, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης εμπειρίας του τουρκικού ναυτικού στην εγχώρια ναυπήγηση φρεγατών γερμανικής προελεύσεως και της συν των χρόνω, διαπιστώσεως ότι υφίστανται καλές προοπτικές για κάτι συνολικό σε εθνικό επίπεδο.
2.2.24

Ι. Μάζης: Η Ελλάδα με την κατάπτυστη διακήρυξη των Αθηνών αυτοευνουχίζεται





Η Ελλάδα που έχει τη μεγαλύτερη φοβία και το μεγαλύτερο κίνδυνο από την Τουρκία, με τη κατάπτυστη διακήρυξη των Αθηνών αυτοευνουχίζεται επισημαίνει ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης. Μιλώντας στον Alpha Radio συζήτησε για το αίτημα του ιδρύματος «Γιουνούς Εμρέ» για εγκατάσταση του και στην Ελλάδα και την συμπλευση του με την «δήθεν αναπτυξιακή εταιρεία του ερντογανικού ισλαμόφωτιστικού κατεστημένου», την ΤΙΚΑ, ενώ ανέλυσε τα ψεύδη δήθεν μη σύνδεσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με τα τουρκικά f-16 και τις συνεχόμενες ήττες ή υποχωρήσεις της ελληνικής εθνικής πολιτικής με αποκορύφωμα την «κατάπτυστη διακήρυξη των Αθηνών».
2.2.24

Η RTX αποκαλύπτει σύστημα ψύξης, ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές αναβαθμίσεις F-35!


Η RTX αποκαλύπτει σύστημα ψύξης, ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές αναβαθμίσεις F-35

Το Enhanced Power and Cooling System (EPACS) της Collins Aerospace επιτυγχάνει ικανότητα ψύξης 80 kW. Η επιχείρηση Collins Aerospace του TX παρουσίασε το Enhanced Power and Cooling System (EPACS), επιτυγχάνοντας 80 κιλοβάτ (kW) ψυκτικής ικανότητας για το F-35.

Αυτό το σύστημα είναι έτοιμο να αντικαταστήσει την τρέχουσα ρύθμιση διαχείρισης ισχύος και θερμικής ενέργειας, διπλασιάζοντας την ικανότητα ψύξης του αεροσκάφους.

Διαβάστε περισσότερα »
2.2.24

Putin: Κατέρριψαν με Patriot το Il-76


Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους - Προανήγγειλε τη δημιουργία ευρείας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην Ουκρανία
Για πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι τόσο κατηγορηματικός εναντίον των ΗΠΑ τις οποίες ευθέως κατηγορεί για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Il-76 που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους στο Belgorod για ανταλλαγή στις 24/1/2024.Παράλληλα προανήγγειλε τη δημιουργία ευρείας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης σε ολόκληρη την Ουκρανία που μπορεί να ξεπερνά σε έκταση τα 200 χιλιόμετρα και βέβαια θα εκτείνεται πέραν των εδαφών που έχει προσαρτήσει η Ρωσία και θεωρούνται ήδη εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας
2.2.24

Η τεχνολογία των drones - UCAVs και τα αντίδοτα


Δημητρίου Δρόσου*
Ο κ. ΥΕΘΑ πριν λίγες ημέρες ανέφερε ότι είναι αναγκαία η προμήθεια anti-drone θόλου για τις ΕΕΔ. Η διακήρυξη αυτή είναι απολύτως ορθή και επί της ουσίας θα πρέπει να υλοποιηθεί ΑΜΕΣΑ και όχι στο εγγύς μέλλον. Έπρεπε η όλη διεργασία να είχε ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2020 και θα εξηγήσουμε παρακάτω την κύρια αφορμή που αναφέρουμε αυτή την ημερομηνία.
Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο συγκεκριμένο ζήτημα και μάλιστα πριν ξεσπάσει ο Ουκρανο-ρωσικός πόλεμος τον Φεβρουάριο του 2022. Η χρήση των drones (συμπεριλαμβανομένων των θαλασσίων USVs) απεδείχθη εξαιρετικά χρήσιμη για αμφότερους τους αντιπάλους. Αρχικά οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν τους Ρώσους με την εκτεταμένη χρήση UCAVs που είχαν εφοδιασθεί από την Τουρκία (Bayraktar 2), προκαλώντας τους απώλειες.
2.2.24

Οι «φρεγάτες» του «βάρα νομή»! Τα απίθανα των εξοπλισμών και των Διαξιφισμών με τον Κων.Φράγκο

Εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου και εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού τού καταδρομικού "Έλλη", στην Τήνο παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
 



Ζήσε μαύρε μου να φας Τριφύλλι

ΔημιώδεςΔιότι, τέκνον μου, συμμερίζεται τη χαρά και υπερηφάνεια του κ. Πρωθυπουργού που οι ΗΠΑ ευαρεστήθηκαν να μας πουλήσουν 40 Α/Φ F-35 κόστος 9δις$ (χωρίς πυρομαχικά). Έναρξη παραλαβής περί το 2029, αν όλα κυλίσουν ομαλά.
Ταυτόχρονα, να μην γίνονται αδικίες, πωλούνται στην Τουρκία τα αναγκαίουντα F-16.
Οι δύο πωλήσεις είχαν αποφασισθεί και συμφωνηθεί προ πολλού. Απλά, έκλεισε το θέατρο του παζαριού προ ημερών στην Κρήτη κατά την συνάντηση των κ. Μπλίνκεν – Μητσοτάκη.
1.2.24

«Οι μάνες των δακρύων»… Μία απ΄ αυτές που έχασε τον Αξιωματικό γιό της, υποκλίνεται στην Μαρία Καρυστιανού



Κείμενο της

 Μαρία Αντωνογλούδη

Η μητέρα του αδικοχαμένου σμηναγού Μαντζαρούδη Βασιλείου

 

ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ…

   Την εβδομάδα που πέρασε από τα ΜΜΕ μια εικόνα εισέβαλε στα σπίτια μας , η οποία μας συγκλόνισε και θα μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στη σκέψη μας! Είναι η εικόνα της κ. Μαρίας Καρυστιανού, μιας από τις τραγικές μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους στο έγκλημα των Τεμπών, η οποία ως πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών των θυμάτων κατέθεσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την άνευ προηγουμένου εθνική τραγωδία.

1.2.24

Σαπάκια τα «δώρα» των Αμερικανών


1.2.24

Διάψευση τουρκικού ΥΠΕΞ περί όρου στην Άγκυρα να μην πετούν τα F-16 εναντίον της Ελλάδας


Η συζήτηση στην Τουρκία έχει φουντώσει σχετικά με το αν υπάρχει ένας τέτοιος όρος προς την Άγκυρα

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά ότι τα νέα αεροσκάφη F-16 θα μπορούν να πετούν μόνο σε αποστολές του ΝΑΤΟ, αλλά όχι πάνω από τα νησιά του Αιγαίου.
«Ένα τέτοιο θέμα δεν αναφέρθηκε σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας με τις ΗΠΑ», δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή στον έγκριτο Τούρκο δημοσιογράφο Μουράτ Γετκίν.

Διαβάστε περισσότερα »
1.2.24

Γ. Φίλης: Αν οι Τούρκοι περικυκλώσουν ελληνικό νησί...



 


1.2.24

Μ. Ρούμπιν: Nα συνδέσουν τα F-16 με τον τερματισμό της κατοχής στην Κύπρο - Ο Μπάιντεν κινδυνεύει να πυροδοτήσει έναν πόλεμο εντός του ΝΑΤΟ! Σχόλιο

 iEpikaira

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν γνωστοποίησε επίσημα το αντάλλαγμα που συμφωνήθηκε με την Τουρκία προκειμένου να άρει το βέτο που προέβαλλε σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Λευκός Οίκος διαβίβασε επιστολές στα μέλη του Κογκρέσου, ζητώντας τους να εγκρίνουν την πώληση στην Τουρκία αεροσκαφών F-16 αξίας 20 δισ. δολαρίων
Μάικλ Ρούμπιν*
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν γνωστοποίησε επίσημα το αντάλλαγμα που συμφωνήθηκε με την Τουρκία προκειμένου να άρει το βέτο που προέβαλλε σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Λευκός Οίκος διαβίβασε επιστολές στα μέλη του Κογκρέσου, ζητώντας τους να εγκρίνουν την πώληση στην Τουρκία αεροσκαφών F-16 αξίας 20 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα »
1.2.24

Ένταση Ισραήλ-Αιγύπτου: Ο αρχηγός της Shin-Bet έσπευσε στο Κάιρο


Ο διευθυντής της Shin-Bet, Ρόνεν Μπαρ μετέβη εσπευσμένα στο Κάιρο πήγε να συζητήσει τα σχέδια αποστολής ισραηλινών στρατευμάτων στα αιγυπτιακά σύνορα. Αναφέρθηκε ότι στο τραπέζι βρίσκονται και σχέδια για το μέλλον της περιοχής.
Το Ισραήλ θέλει να έχει τον έλεγχο των συνόρων Αιγύπτου – Γάζας
Ο ισραηλινός στρατός θέλει να εγκαταστήσει τους στρατιώτες του στη Γάζα, που συνορεύει με την Αίγυπτο.
1.2.24

«Δεν δεχόμαστε όρους για τα F-16», λένε οι Τούρκοι – Η "απόρρητη επιστολή με τους όρους" για την απόκτηση των F-16 που το Κογκρέσο


Σχόλιο iEpikaira
Γιάννης Κουτρουμπής
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας στους όρους που έθεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με επιστολή που έστειλε στο Κογκρέσο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Aksam, τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι «H Τουρκία δεν θα δεχτεί κάτι τέτοιο! Κανείς δεν μπορεί καν να προσφέρει κάτι τέτοιο στην τουρκική πλευρά, πόσο μάλλον να το αποδεχτεί. Η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα που μπορεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις, θα χρησιμοποιήσει τα F-16 που θα αγοράσει όπου χρειαστεί, χωρίς να ρωτήσει κανέναν.»
1.2.24

ΝΑΤΟ: Συμφωνία για πιο γρήγορη ανάπτυξη δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη


Η Γερμανία, η Ολλανδία και η Πολωνία υπέγραψαν την Τρίτη μια συμφωνία με στόχο να μειώσουν τη γραφειοκρατία που εμποδίζει την ταχεία διασυνοριακή μετακίνηση στρατευμάτων και όπλων κατά μήκος ενός από τους κύριους διαδρόμους που οδηγούν από τη Βόρεια Θάλασσα στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.
Ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αρχίσει να επιταχύνουν τις προετοιμασίες σε περίπτωση που ξεσπάσει στρατιωτική σύγκρουση με τη Μόσχα.
1.2.24

Στους στρατηγιστές, όπλα... και στους ιθαγενείς, καθρεφτάκια!


Η στρατηγική διάσταση των εξοπλιστικών συμφωνιών Ελλάδας και Τουρκίας
Γιατί οι ΗΠΑ φαίνονται μάλλον απρόθυμες να προμηθεύσουν την Ελλάδα με συγκεκριμένα οπλικά συστήματα.
Δρ. Χρήστος Ζιώγας*
Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με εξοπλιστικές επιλογές της Ελλάδας στο πλαίσιο της προσπάθειας στρατιωτικής ενίσχυσης της χώρας, η οποία ξεκίνησε μετά την ελληνοτουρκική κρίση του 2020.
1.2.24

Η μάχη των αιθέρων με την Τουρκία


Η σύγκριση των νέων προγραμμάτων - Τι παίρνει ο Ερντογάν, πόσο θα αναβαθμιστεί η αεροπορία του και τι δίνουν οι ΗΠΑ στη χώρα μας
Την παραλαβή του προσχεδίου της επιστολής προσφοράς και αποδοχής (LOA: Letter of Offer and Acceptance) για την πώληση μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ των μαχητικών 5ης γενεάς F-35 Lightning II γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι ο Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση του με τον Βασίλη Πάλμα, υπουργό Αμυνας της Δημοκρατίας της Κύπρου, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.
1.2.24

ΑΠΟΤΡΟΠΗ: Το καλύτερο μνημόσυνο για τους πεσόντες – Πτέραρχος Γ. Νταβρής




Ο
#πτέραρχος ε.α και άλλοτε ανεξάρτητος βουλευτής, #Γιώργος_Νταβρής μιλώντας σήμερα στον 98.4 με αφορμή τον θάνατο των δύο πιλότων μας μετά το δυστύχημα του F-4 #phantom II, επεσήμανε ότι οι πράξεις αποτροπής και διαφύλαξης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι

Fidan: Θα εφαρμόζουμε αυστηρά τη Σύμβαση του Μοντρέ - «Δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ και την Αμερική στη Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε ο Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού


Η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει αυστηρά τη Σύμβαση του Μοντρέ για τα Στενά, ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Σόφια, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Hakan Fidan.Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την ομόλογό του της Βουλγαρίας, Maria Gabriel, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας για τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας Αντιμετώπισης Ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα, χαρακτηρίζοντάς την μια υποδειγματική περίπτωση περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.
1.2.24

Π. Καρβουνόπουλος: Για F-35, Bradley και LCS - MMSC και την κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία


Βίντεο: esxatianasxesi

1.2.24

Ελληνικοί «διπλωματικοί κύκλοι» υποβαθμίζουν τις απειλές Ερντογάν


«Θα μας πνίξει στην θάλασσα της Σμύρνης» λέγει ο Τούρκος Πρόεδρος
ΕΝ
ΤΥΠΩΣΗ και ανησυχία προκαλεί η εκκωφαντική σιωπή εκ μέρους της Κυβερνήσεως για τις άκρως προκλητικές έως εχθρικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν κατά των Ελλήνων. Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της επιστολής Μπάιντεν για πώληση F-16V στην γείτονα, ο Τούρκος Πρόεδρος έβγαλε προς τα έξω τον αληθινό του εαυτό και έδειξε ότι η «Γαλάζια Πατρίδα» και το «πνίξιμο» των Ελλήνων στο Αιγαίο είναι πρωταρχικός στόχος της χώρας του. Και ενώ θα περίμενε κανείς να εκδοθεί ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως εσυνηθίζετο τα προηγούμενα χρόνια, για να καταδικάσει το γεγονός, διπλωματικοί κύκλοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις απειλές του Ερντογάν και να επικαλεσθούν τις εσωκομματικές ισορροπίες στην Τουρκία!
1.2.24

Μπλίνκεν: H κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι "πιο επικίνδυνη" από τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ


Η τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι πιο επικίνδυνη παρά ποτέ τις τελευταίες τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες, έκρινε χθες ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.
"Θα υποστήριζα πως δεν έχουμε δει κατάσταση τόσο επικίνδυνη όσο αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην περιοχή από τουλάχιστον το 1973. Μπορεί και πριν από τότε", ανέφερε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ στην Ουάσιγκτον. "Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούμε".
1.2.24

Στ. Καραβίδας: F-35, αυταπάτες και αφηγήματα πριν την γεωπολιτική μας εξαΰλωση



 

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
1.2.24

Σύμβαση από την ASELSAN για το σύστημα ραντάρ νέας γενιάς



Υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ της ASELSAN και μιας εγχώριας εταιρείας για την ανάπτυξη ενός συστήματος ραντάρ νέας γενιάς. Το συμβόλαιο, αξίας 20.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την παραγωγή του ραντάρ εκτός από την ανάπτυξή του.
Συμφωνία ραντάρ στην επιχειρηματική συνεργασία ASELSAN και TAI
31.1.24

Τουρκική εταιρεία ανοίγει πολυϊατρείο στην Αλεξανδρούπολη με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης!

 

 Το σαλάμι τρώγεται φέτα - φέτα, αλλά αυτοί που ευλογούν την τουρκοποίηση της Θράκης, θα το φάνε μονοκόμματο!

ΑΛΕΞ



Τουρκική εταιρία με έδρα την Κωνσταντινούπολη προχωρά στην ίδρυση πολυϊατρείου στην Αλεξανδρούπολη, και μάλιστα το παράρτημά της καταχωρίστηκε στο ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίoυ Εβρου στις 10 Ιανουαρίου 2024.

Οι μέτοχοι της εταιρίας θα είναι Τούρκοι και δεν θα υπάρχει κανένας Έλληνας, κάτι που είναι εκ προοιμίου λάθος δεδομένου ότι για να φτιάξει κάποιος εταιρία στην Τουρκία τουλάχιστον ένας μέτοχος πρέπει να είναι Τούρκος!
31.1.24

Ίμια, 28 χρόνια μετά Αξιωματικοί του ΠΝ που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, μιλούν στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» (VIDEO)
















Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, μιλούν στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» για το πώς έζησαν τις ημέρες εκείνες του 1996 όπου Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν ένα βήμα πριν τον πόλεμο.
31.1.24

Το Ελληνικό κλειδί…

ΘΑΝΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ
 


 



Σύμβολο αρχαίο ο Μαίανδρος Ελληνικό

Της αέναης πορείας μας στον κόσμο αυτό

Σύμβολο Ενότηταςτης Νίκης του πολιτισμού

Ο εκφραστής της Ελληνικής σκέψης του νου