Σάββατο 11 Μαΐου 2024

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ : 11/5/2024

 11.5.24

Κύπρος: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία – Δικαίωση για την οικογένεια, 19 χρόνια μετά


“Φως” σε μια από τις τραγικότερες υποθέσεις της Κύπρου. Μετά από 19 χρόνια αγώνα της μητέρας του, η δικαστής αποφάνθηκε πως ο θάνατος του Θανάση Νικολάου ήταν δολοφονία και όχι αυτοκτονία.

 “Το πόρισμά μου είναι πως ο Αθανάσιος Νικολάου (Α.Δ.Τ 792029), η σορός του οποίου ανευρέθη κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, απεβίωσε στις 29/09/2005 από στραγγαλισμό συνεπεία εγκληματικής ενέργειας“.

Σε αυτό καταλήγει το ογκωδέστατο πόρισμα της 3ης θανατικής ανακρίτριας Ντόριας Βαρωσιώτου, για την τραγική υπόθεση του Θανάση Νικολάου, η οποία εδώ και 19 χρόνια έχει καθηλώσει ολόκληρη την Κύπρο.

11.5.24

Μύκονος: Πώς φτάσαμε στη φονική συμπλοκή

Αν η Αστυνομία -όπως παλιά- έκανε σωματική έρευνα σε 
ύποπτα άτομα, δεν θα κυκλοφορούσαν μαχαίρια ή πιστόλια, ούτε στην Μύκονο ούτε στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Α.Α

Πώς οδηγηθήκαμε στην συμπλοκή μεταξύ που οδήγησε στον θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό ενός ακόμα, το βράδυ της Παρασκευής στη Μύκονο

 Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σύρου, είναι ο απολογισμός αιματηρής συμπλοκής μεταξύ δύο αντιπάλων πλευρών Πακιστανών, στην Μύκονο χθες αργά το βράδυ. Στο επεισόδιο συμμετείχαν 25-30 άτομα.

11.5.24

Φτιάχνουν κλίμα τα τουρκικά ΜΜΕ – Ο φυσικός πλούτος πρέπει να διαμοιραστεί




Το βλέμμα τους στη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχουν στρέψει τα τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Milliyet, στέλνοντας μήνυμα και για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί.
«Στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν οι ετοιμασίες και περιμένουμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Άγκυρα. Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να είναι ένα από τα βασικά ζητήματα των συζητήσεων», τονίστηκε στο ρεπορτάζ από το Μέσο της γειτονικής χώρας.
11.5.24

Με αυτά τα μυαλά καληνύχτα σας!




Νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις επί 104 μέχρι σήμερα χρόνια, χωρίς καμιά διακοπή και ανεξάρτητα από την εκάστοτε πολιτική εξουσία της Άγκυρας.
Λεωνίδας Κουμάκης, Νομικός, Συγγραφέας
Είναι γεγονός πως τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο υπήρχαν, υπάρχουν και (δυστυχώς) θα υπάρxουν και στο μέλλον, πολιτικές ελίτ οι οποίες πιστεύουν σε έναν «συμβιβασμό» απέναντι στην Τουρκία, συνήθως με δυσανάλογα μεγάλο εθνικό «κόστος», απλά και μόνο για να έχουμε την ησυχία μας.
11.5.24

Δ. Καραϊτίδης: Η παρωδία του ελληνοτουρκικού διαλόγου





Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

11.5.24

Αμύθητος ο ενεργειακός πλούτος νοτιοδυτικά της Κρήτης


Εδώ και δεκαετίες κάποιοι φωνάζουμε προς τις Ελληνικές κυβερνήσεις να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων που υπάρχουν στο Ελληνικό υπέδαφος. Αλλά οι κυβερνώντες…
Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, με άρθρο του στο SL Press υποστηρίζει ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης περιέχουν 10 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ικανά να τροφοδοτήσουν την Ευρώπη για 50 χρόνια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «με αυτή την ποσότητα μπορούμε να τροφοδοτήσουμε/εξάγουμε με 200 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την Ευρωπαϊκή Ένωση για 50 χρόνια που είναι και η διάρκεια ζωής των κοιτασμάτων».
11.5.24

Le Figaro: O Γκρίζoι Λύκοι επιστρέφουν – Απειλούν Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους



Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ένα ισλαμιστικό πολιτικό κίνημα...Μύδρους εξαπολύει η έγκριτη γαλλική εφημερίδα Le Figaro κατά της τουρκικής ισλαμιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι».Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, «Αυτοί οι παραστρατιωτικοί που συνδέονται με την Άγκυρα έκαναν ένα βήμα μπροστά στο Saint-Chamond στα τέλη Απριλίου απειλώντας έναν εκλεγμένο αξιωματούχο και την αρμενική, ελληνική και κουρδική κοινότητα.Αυτή είναι η τρίτη περίπτωση που συνδέεται με το ισλαμιστικό κίνημα από το 2020 στην περιοχή Saint-Etienne, ένα από τα προπύργια τους σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών.Υπενθυμίζεται πως οι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία διαλύθηκαν το 2020 από τις γαλλικές αρχές, αλλά, όπως φαίνεται παραμένουν ζωντανοί, με τη βοήθεια του ακροδεξιού συνεργάτη του Recep Tayyip Erdogan, Devlet Bahceli.
11.5.24

Κήρυξε τον νέο «Ψυχρό Πόλεμο» στην Ευρώπη ο Xi Jinping




Αν και ο Xi μίλησε για την αποφυγή ενός «νέου Ψυχρού Πολέμου», η διπλωματία του όμως αναζωογόνησε τις διαιρέσεις, φέρνοντας αντιμέτωπους την ανατολή της Ευρώπης με τη δύσηΕκτός από την ευκαιρία να φωτογραφηθεί και να δοκιμάσει ορισμένες τοπικές λιχουδιές, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping δεν έλαβε - ούτε έδωσε - πολλά κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του στη Γαλλία με τον Πρόεδρο Emmanuel Macron αυτή την εβδομάδα.Ωστόσο, η στροφή του Xi στην Ανατολική Ευρώπη αποδείχθηκε πιο παραγωγική, επιτρέποντάς του να προσθέσει τη Σερβία στη λίστα των χωρών που υποστηρίζουν το όραμά του για παγκόσμια τάξη και να κλίνει προς την ολοένα και πιο τεταμένη σχέση μεταξύ Ουγγαρίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
11.5.24

Πού πηγαίνουν οι νταλίκες από τις αποθήκες του Στρατού;




του Παντελή Σαββίδη
Πριν μερικές ημέρες από αποθήκες του Στρατού στην Κεντρική Μακεδονία αναχώρησαν 8 με 10 νταλίκες γεμάτες με πυρομαχικά, με άγνωστο προορισμό.Το ίδιο συνέβη και πριν μερικές εβδομάδες. 10 με 12 νταλίκες, πάλι απο αποθήκες της Κεντρικής Μακεδονίας, φόρτωσαν και κατευθύνθηκαν σε άγνωστο προορισμό.


Είναι γνωστό πως κατά καιρούς οι αποθήκες του στρατού αδειάζουν απο υλικό που δεν χρησιμοποιείται, πια, και κάπου καταστρέφεται.

Επειδή οι ημέρες είναι πονηρές, θα ήθελα να ρωτήσω: Πρόκειται για κάτι ανάλογο; Παλαιό υλικό, μη χρησιμοποιούμενο το προωθούν για καταστροφή; Κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλα ποσά για να συμβεί. 
11.5.24

Ι. Μάζης για επίσκεψη Ράμα: Επίδειξη δύναμης της Μεγάλης Αλβανίας



 

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
11.5.24

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η έλευση του Έντι Ράμα στην Αθήνα: Το σποτ για την ομιλία του και το έντονο παρασκήνιο της επίσκεψης

 


Πολύ σοβαρά αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα την Κυριακή, η οποία παρόλο που δεν είναι επίσημη, θα έχει αυστηρά μέτρα ασφαλείας τόσο για την μετακίνηση όσο και για την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού στο κλειστό του Γαλατσίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σκάι, η ΕΛΑΣ λαμβάνει μέτρα ασφαλείας για την έλευση αρχηγού κράτους, καθώς θα διατεθούν τουλάχιστον 1.000 αστυνομικοί (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία) με τον αριθμό να αυξάνεται ή να μειώνεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Οι αλβανικές αρχές όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές συμπεριφέρονται σαν να είναι «ιδιωτική επίσκεψη» δίνοντας συγκεχυμένες πληροφορίες, καθώς αρχικά ανέφεραν ότι ο κ. Ράμα θα έρθει στις 7 το απόγευμα το Σάββατο, αλλά τελικά θα αφιχθεί στην Αθήνα το πρωί της Κυριακής πριν την εκδήλωση.

11.5.24

Τέλος η Τατιάνα Στεφανίδου από τον Alpha




 Η συνεργασία της Τατιάνας Στεφανίδου και του Alpha ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, η διοίκηση του Alpha έχει αποφασίσει αλλαγές στη στρατηγική του για την επόμενη σεζόν, συνεπώς δεν ανανεώνει το συμβόλαιο με την Τατιάνα Στεφανίδου που φτάνει στη λήξη του. 

11.5.24

Οι εξοπλισμοί απαραίτητοι, ΑΛΛΑ δεν αρκούν, «Άνδρες Πόληος Πύργοι Αρήιοι» γαρ. (“Αμυντικοί πύργοι μιας πόλεως είναι οι γενναίοι άνδρες της”)

Άρθρο Γνώμης του Αντιστρατήγου ε.α.Σταύρου Κουτρή*

Υποψηφίου Ευρωβουλευτού με τη ΝΙΚΗ


image placeholder



Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε και άρχισε να υλοποιεί εξοπλιστικό πρόγραμμα τολμηρό, εκτεταμένο και απαραίτητο, με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. Πρόσφατα αναγνωρίστηκε επιτέλους από τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας η αναγκαιότητα για την ανάπτυξη της πνεούσης τα λοίσθια αμυντικής μας βιομηχανίας. Ελπίζουμε ότι οι διακηρύξεις θα γίνουν πραγματικότητα και δεν θα μείνουν για άλλη μία φορά «έπεα πτερόεντα». Παραμένει όμως εμφανής η ατολμία στο θέμα του στρατιωτικού προσωπικού που καλείται να αξιοποιήσει τα οπλικά συστήματα και να δώσει αξία στην οικονομική θυσία του Ελληνικού λαού.

11.5.24

Στο στόχαστρο του Κασσελάκη ο Γεωργιάδης και τα δήθεν χειρόγραφα του Ιησού – Ζητάει την αποπομπή του υπουργού-video)

 



Πολιτικό θέμα άνοιξε με αφορμή βίντεο στο οποίο ο νυν υπουργός Υγείας, κατά το παρελθόν, πωλούσε δήθεν χειρόγραφα του Ιησού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη για λόγους «μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης».

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο Χ, επικαλούμενος βίντεο από το τηλεοπτικό κανάλι ΤηλεΑστυ στο οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης πωλούσε αντί 20 ευρώ, βιβλίο που περιείχε δήθεν χειρόγραφα του Ιησού δεν τρέφει αυταπάτες…

10.5.24

Πατουλίδου, Κασσελάκης και Κουτρής για εθνικά θέματα και οικονομία | OPEN TV

 

10.5.24

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Επίσημος Εορτασμός. στη Χαλκίδα.

                             Γράφει ο Σταύρος Κουτρής Αντιστράτηγος ε.α.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΙΚΗ


Σήμερα παρευρέθην ως εκπρόσωπος του Κινήματος, στον επίσημο εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στην Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.

10.5.24

Θεσσαλονίκη: Έκρηξη στη Ρωμαϊκή Αγορά – Αποκλείστηκε η περιοχή

 

10.5.24

Με μεγάλη πλειοψηφία ο ΟΗΕ απέδωσε τον τίτλο του πλήρους μέλους στους Παλαιστίνιους- Σκληρή αντίδραση του Ισραήλ: «Δώρο στη Χαμάς»* Επίκειται βέτο από ΗΠΑ


 Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, υποστήριξε σήμερα, με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα των Παλαιστινίων για ένταξή τους, ως πλήρες μέλος, στον Οργανισμό, ένα ψήφισμα που όμως έχει συμβολικό χαρακτήρα δεδομένου ότι οι ΗΠΑ αναμένεται να ασκήσουν βέτο όταν συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Το ψήφισμα που αναγνωρίζει ότι οι Παλαιστίνιοι πληρούν τα κριτήρια για να γίνουν μέλος και θα έπρεπε «να ενταχθούν στον Οργανισμό», δίνοντάς τους και ορισμένα πρόσθετα δικαιώματα ως «παρατηρητές», συγκέντρωσε 143 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 25 αποχές. Μεταξύ των εννέα που το καταψήφισαν ήταν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

10.5.24

Θρίλερ με νεκρό νεογέννητο στη Βραυρώνα: Βρέθηκε σε χωματερή * Υπό έρευνα οι γονείς – Φέρονται να το πέταξαν στα σκουπίδια





Στην κράτηση των γονέων οδήγησε η σοκαριστική ανακάλυψη νεκρού νεογέννητου σε χωματερή στη Βραυρώνα. Αν και η υπόθεση δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους γονείς να έχουν πετάξει το βρέφος στα σκουπίδια μετά την γέννησή του.

Μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας το βρέφος βρέθηκε νεκρό σε χωματερή στη Χαμολιά.

Οι γονείς φέρονται να είναι Ασιάτες και συγκεκριμένα κάποιες πληροφορίες τους θέλουν να κατάγονται από το Νεπάλ.  Κρατούνται ο μεν πατέρας του βρέφους στην Ασφάλεια και η μητέρα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα πήγε χθες  Πέμπτη το βράδυ στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» με αιμορραγία και οι γιατροί είπαν ότι ήταν έγκυος ενώ δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν αν απέβαλε ή αν γέννησε κανονικά.

10.5.24

Το ΟΧΙ εναντίον του βρετανικού «Σχεδίου Ανάν» - H συμβολή της Oμογένειας

Φανούλα Αργυρού

Γράφτηκαν διάφορα άρθρα αυτές τις μέρες θυμίζοντας και τιμώντας το γενναίο ΟΧΙ μας στις 24 Απριλίου 2004, εναντίον του εκτρώματος του Σερ Ντέιβιντ Χάνει, λεγόμενου «Σχεδίου Ανάν».

Σήμερα θα προσθέσω στην ιστορική διαδρομή, καλύπτοντας (για όσους δεν γνωρίζουν) και τη συμβολή της oμογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο (της μικρής Κύπρου εκτός Κύπρου), που συνέβαλε δυναμικά για την επίτευξη του στόχου του ΟΧΙ. Και για την ιστορία εξηγώ πώς ξεκινήσαμε.

10.5.24

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία σε βάρος 41χρονου στην περιοχή της Σταυρούπολης




Συνελήφθησαν δύο άτομα


Από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε περίπτωση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 04-05-2024 στην περιοχή της Σταυρούπολης


Στο πλαίσιο της υπόθεσης συνελήφθησαν σήμερα (10-05-2024), δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, δύο ημεδαποί ηλικίας 50 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, συνέργειας σε ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομης οπλοφορίας οπλοχρησίας, του εμπρησμού και της διακεκριμένης φθοράς.

10.5.24

Με αυτά τα μυαλά… καληνύχτα σας!

 

Προσκυνώ, εφέντημ !  
-Προσκύνα. Εμείς δεν προσκυνάμε. Η δική μας ΚΥΑΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ περιλαμβάνει όλες τις Βυζαντινές κτήσεις που τώρα ευρίσκονται υπό τουρκική κατοχή.

Α.Α
________________________

του Λεωνίδα Κουμάκη*

Είναι γεγονός πως τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο υπήρχαν, υπάρχουν και (δυστυχώς) θα υπάρxουν και στο μέλλον, πολιτικές ελίτ οι οποίες πιστεύουν σε έναν «συμβιβασμό» απέναντι στην Τουρκία, συνήθως με δυσανάλογα μεγάλο εθνικό «κόστος», απλά και μόνο για να έχουμε την ησυχία μας.

Πριν από είκοσι ακριβώς χρόνια το έκτρωμα του Σχεδίου Ανάν εξίσωνε το 18% των Κυπρίων μουσουλμάνων με το 82% των Κυπρίων χριστιανών για να εξυπηρετηθούν οι Βρετανικοί και Τουρκικοί στόχοι διχοτόμησης της Κύπρου, κατεδάφισης της Κυπριακής Δημοκρατίας που αναγνωρίζουν εκατοντάδες χώρες του κόσμου, νομιμοποίησης της τουρκικής εισβολής και κατοχής 28,5% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας (κάνανε και χάρη «επιστρέφοντας» λίγα εδάφη στους ιδιοκτήτες τους). Παρ΄ όλα αυτά,  υπήρχαν τόσο στην Αθήνα όσο και στην Λευκωσία πολιτικές ελίτ που ήθελαν «συμβιβασμό».

10.5.24

Ελλάδα και Ευρώπη σε κρίση αξιών!..



     Πιπεράτη συνέντευξη Πιπερόπουλου στον Flash99.4FM


     Είπαμε πολλά στη συνέντευξή μου με τον φίλο Δημοσιογράφο κ  Λάζαρο Λαζάρου ξεκινώντας από το ταξίδι του Πρωθυπουργού μας στη γείτονα Τουρκία αυτές τις ημέρες που ο κ Ερντογάν απεφάσισε και μετέτρεψε την Ιερά Μονή της Χώρας σε Τζαμί!...

     Έκανε σχετική ανακοίνωση το Στέητ Ντηπάρτμεντ (Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ) ως «σύσταση» στον Τούρκο Πρόεδρο να σέβεται τα πολιτιστικά μνημεία άλλων εποχών και άλλων (εκτός Τούρκων) Λαών που στο πέρασμα των αιώνων χτίστηκαν σε αυτό που σήμερα είναι έδαφος του Κράτους της Τουρκίας...

     Παρόμοια ανακοίνωση εάν θυμάμαι σωστά είχε κάνει το Στέητ Ντηπάρτμεντ και για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε...Τζαμί!..

10.5.24

Το μεταναστευτικό, ως τρίτος Αττίλας, απειλεί την εθνική και βιολογική επιβίωση της Κύπρου

 

Σάββας Ιακωβίδης

Η δημογραφική αλλοίωση των ελεύθερων περιοχών καλπάζει ανεξέλεγκτη. Όλοι την βλέπουν, όλοι την διαπιστώνουν, ακόμα και η, ασχολούμενη με επικοινωνιακά τερτίπια, Κυβέρνηση. Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός και ειδικά ο Πρόεδρος να αναφέρονται σε αυξημένες απελάσεις και επιστροφές, αλλά... Διερωτάται κάθε πολίτης.

>Πρώτον, ΓΙΑΤΙ τα δικαστήρια ακόμα επιμένουν να επιβάλλουν ποινές-χάδι στους εγκληματίες διακινητές, που καρπούνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε φορά που εξαποστέλλουν στην Κύπρου ολόκληρες καραβιές παράνομων μουσουλμάνων εισβολέων;

10.5.24

Μπάιντεν: Αν το Ισραήλ εισβάλλει στη Ράφα, θα διακόψουμε την προμήθεια όπλων





Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε με αναστολή παράδοσης όπλων στο Ισραήλ αν εξαπολύσει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα.
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε το Ισραήλ ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να προμηθεύουν ορισμένα όπλα εάν ξεκινήσει μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση στην Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας.
«Αν μπουν στη Ράφα, δεν θα προμηθεύσω όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση ευρείας κλίμακας στην Ράφα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN.
Πρόσθεσε πάντως ότι «θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι το Ισραήλ είναι ασφαλές».
10.5.24

Ιράν: Θα αλλάξουμε το πυρηνικό μας δόγμα, αν απειληθεί η ύπαρξή μας




Το Ιράν θα πρέπει να αλλάξει το πυρηνικό του δόγμα εάν η ύπαρξή του απειληθεί από το Ισραήλ, δήλωσε ο σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Καμάλ Χαράζι, προκαλώντας εκ νέου ανησυχίες.
«Δεν έχουμε αποφασίσει να κατασκευάσουμε πυρηνική βόμβα, αλλά αν απειληθεί η ύπαρξη του Ιράν, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε το στρατιωτικό μας δόγμα», δήλωσε ο Χαράζι, όπως μετέδωσε το ιρανικό Student News Network την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει τέτοια όπλα.
10.5.24

Buffett: Η τεχνητή νοημοσύνη με τρομάζει όπως ο διάολος – Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι και απειλεί με όλεθρο



Αρνείται να πηδήξει στο τρένο της τεχνητής νοημοσύνης –τουλάχιστον δεν το παίρνει ακόμη– ο γνωστός επενδυτής και ιδρυτής της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, καθώς, όπως επισημαίνει, πρόκειται για μη δοκιμασμένη τεχνολογία, που ακόμη δεν έχει παρουσιάσει δείγματα γραφής.«Σε περίπτωση που σκέφτεστε πώς να εξαπατήσετε ανθρώπους… αν σας ενδιέφερε να επενδύσω σε κάποια απάτη, αυτή θα είναι η βιομηχανία που θα ενεργοποιηθεί από την AI» είπε ο Buffett στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway.
10.5.24

Μαρινάκης: Η Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

Φίλιππος Πανταζήςf.pantazis@euro2day.gr

«Δεν έχει προηγούμενο χυδαιότητας η δήλωση του κ. Κασελάκη για τους "υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά"», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Κατ’ αρχάς γιατί αφορά τον εν ενεργεία πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η εκ των υστέρων προσπάθεια αλλοίωσης αυτής της δήλωσης κάνει χειρότερο όλο το θέμα. Είναι αδιανόητο αυτό που λέχθηκε. Στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη η τοξικότητα δεν είναι μια συνιστώσα αλλά κυρίαρχη γραμμή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πορευτούμε σε αυτό το κλίμα τοξικότητας και διχασμού».

9.5.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Η Νύχτα του Κομήτη (1984) (***)

 

9.5.24

Λ. Καμπουρίδης: Η Αθήνα δεν θέλει να δει αυτό που έρχεται με την Τουρκία

 

9.5.24

Μάζης για Μονή της Χώρας και πόλεμο στη Γάζα

 

9.5.24

Το άκρον άωτον του ραγιαδισμού




Οι ξένοι έχουν καταλάβει την ανυπαρξία εθνικού φιλότιμου, αξιοπρέπειας και ικανοτήτων από την πλευρά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και χλευάζουν τη χώρα μας σε κάθε ευκαιρία.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα αρχίζει την προεκλογική καμπάνια του για τις εκλογές στην Αλβανία, που θα γίνουν την άνοιξη του 2025, στην Αθήνα!
Έχει, μάλιστα, ιδιαίτερο σημειολογικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι η φιέστα για την έναρξη της εκστρατείας του Ράμα έχει προγραμματιστεί για τη 12η Μαΐου, την ημέρα που συμπληρώνεται ένα έτος από τη σύλληψη και τη φυλάκιση του Έλληνα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Ο Ράμα γνωρίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει με ψοφοδεές πνεύμα τις αθλιότητές του και σκοπεύει να κάνει ακόμα μια επίδειξη δύναμης εντός ελληνικού εδάφους.
9.5.24

Οι φρεγάτες αναθερμαίνουν τις σχέσεις της Αθήνας με το Παρίσι





Η στρατηγική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας και οι φήμες για «ψύχρα» στις σχέσεις Μητσοτάκη - Μακρόν.
Από τον περασμένο Οκτώβριο και την ημέρα που καθελκύστηκε ο «Κίμων», η πρώτη Belharra που θα μπει στον στόλο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το 2025 προς επιβεβαίωση της στρατηγικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, καταγράφηκαν εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά της Ελλάδας σε σχέση με την Ουάσιγκτον (ενδεικτική η επιστολή του Αντονι Μπλίνκεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη), όχι με το Παρίσι, χωρίς πάντως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ που έχουν μακρινό ορίζοντα να «κόβουν» στο μεταξύ την πορεία των γαλλικών προγραμμάτων.
9.5.24

Τατάρ: «Τίναξε στον αέρα» την επαναφορά του διαλόγου για το Κυπριακό


«Όχι» ήταν η απάντηση του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Ερσίν Τατάρ στην πρόταση της ειδικής αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.
Σύμφωνα με τους Cyprus Times, ο Τατάρ ανέφερε ότι «δεν τίθεται θέμα επιστροφής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς κυριαρχική ισότητα». Επίσης, επικαλέστηκε την απουσία κοινού εδάφους ανάμεσα στις δύο πλευρές.
9.5.24

Η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τεμένους είναι πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα (video)




H απόφαση των τουρκικών αρχών για την έναρξη της λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα καθώς αλλοιώνει και προσβάλλει τον χαρακτήρα της ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ανήκοντος στην ανθρωπότητα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.
Η διατήρηση του οικουμενικού χαρακτήρα μνημείων και η τήρηση των διεθνών προτύπων προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί σαφή διεθνή υποχρέωση που δεσμεύει όλα τα κράτη, σημείωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ.
9.5.24

Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα ή Καλύτερα Συμφωνία Αμυντικής Συμμαχίας;




Με τις στρατιωτικές της βάσεις σύμφωνα με τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου η Βρετανία κατέχει μέρος της χώρας από το 1960. Εδώ και 50 χρόνια, η Τουρκία με την παράνομη εισβολή κατέχει το βόρειο μέρος της [Κύπρου] μας. Και οι δύο χώρες υποτίθεται είναι εγγυήτριες δυνάμεις της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η τρίτη εγγυήτρια χώρα είναι η Ελλάδα, αλλά και ο μεγάλος απών στο κατοχικό πρόβλημα της Κύπρου.
Με το δράμα της Κύπρου εν εξελίξει το 74, η Χούντα Ιωαννίδη πέφτει και καλείται να επιστέψει να αναλάβει τα ηνία της Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο ιθύνων νους των επάρατων Συμφωνιών Ζυρίχης -Λονδίνου.
9.5.24

Ραγδαία είναι η αλλαγή του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες


 Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους σε λίγες ώρες, ρίχνοντας παράλληλα κατακόρυφα τη θερμοκρασία.

«Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά» αναφέρει με ανάρτησή του στο Χ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

9.5.24

Μόσχα: Η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για την «Ημέρα της Νίκης»

 Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτικής παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 79 χρόνων από τη νίκη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσία του Ρώσου προέδου Βαλντιμίρ Πούτιν.

Δείτε το βίντεο από την παρέλαση:

9.5.24

Τουρκία: Άρχισε τη νέα μεγάλη άσκηση της – Χιλιάδες στρατιώτες, πλοία και αεροσκάφη στην «Θαλασσόλυκος»



Όλα τα νέα από την Τουρκία και την τεράστια στρατιωτική άσκηση «Θαλασσόλυκος», μετέφερε στον ΣΚΑΪ, ο απεσταλμένος του καναλιού Μανώλης Κωστίδης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος, μιλάμε για μία άσκηση που άρχισε την Τρίτη του Πάσχα και θα έχει τεράστια στρατιωτική συμμετοχή.
Συγκεκριμένα, του Τούρκοι κάνουν λόγο για 100 πλοία επιφανείας, 8 υποβρύχια, 39 αεροσκάφη, 16 ελικόπτερα, 28 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επτά μη επανδρωμένα σκάφη (μεταξύ των οποίων και τα νέα σκάφη – «καμικάζι»), δύο ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, τρεις ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Επιχειρήσεων, έξι σκάφη της Ακτοφυλακής, αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και 15.000 άτομα προσωπικό.
9.5.24

Ιωάννης Μάζης: Μηνυμα Ερντογάν: Υποκλίνονται, υποτάσσονται και μου δηλώνουν τα σέβη τους !

 


9.5.24

Το ΟΧΙ της αξιοπρέπειας




Το ΟΧΙ εναντίον του βρετανικού «Σχεδίου Ανάν»
Φανούλα Αργυρού
Γράφτηκαν διάφορα άρθρα αυτές τις μέρες θυμίζοντας και τιμώντας το γενναίο ΟΧΙ μας στις 24 Απριλίου 2004, εναντίον του εκτρώματος του Σερ Ντέιβιντ Χάνει, λεγόμενου «Σχεδίου Ανάν».
Σήμερα θα προσθέσω στην ιστορική διαδρομή, καλύπτοντας (για όσους δεν γνωρίζουν) και τη συμβολή της oμογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο (της μικρής Κύπρου εκτός Κύπρου), που συνέβαλε δυναμικά για την επίτευξη του στόχου του ΟΧΙ. Και για την ιστορία εξηγώ πώς ξεκινήσαμε.
Μια Δευτέρα πρωί, μέσα Νοεμβρίου 2003 (λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του «Σχεδίου Aνάν»), με πήρε τηλέφωνο ο Μιχάλης Έλληνας (διευθυντής της εφημερίδας ''Ελευθερία στο Λονδίνο'') και μου είπε τη σκέψη του για δράση και από την Ομογένεια εναντίον του «Σχεδίου Ανάν».
9.5.24

Είναι οριστικό: Η von der Leyen ανακοίνωσε την υφαρπαγή των ρωσικών assets για χάρη του Zelensky - Αλυσιδωτές αντιδράσεις

 



Η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, επιβεβαίωσε ότι οι πρεσβευτές 27 χωρών της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για την υφαρπαγή εσόδων από τα παγωμένα ρωσικά assets, τα οποία μετέπειτα θα αξιοποιηθούν για την αποστολή όπλων προς το καθεστώς του Zelensky.

«Χαιρετίζω τη σημερινή συμφωνία σχετικά με την πρότασή μας να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την Ουκρανία», τόνισε σχετικά στο X η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι η αγορά όπλων με τα εν λόγω  έσοδα «θα κάνει την Ουκρανία και όλη την Ευρώπη ένα ασφαλέστερο μέρος».
8.5.24

Το μαρτύριο των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (μαρτύρησαν την Λαμπροτρίτη του 1463)




Οι νεοφανείς Άγιοι της Λέσβου (9 Απριλίου και μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα). Ο Άγιος Ραφαήλ – μαζί με τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη – είναι ο νέος απεσταλμένος του Θεού που ήρθε στη Γη, την κρίσιμη αυτή εποχή, για να προσφέρει τα θαύματά Του και να μας λυτρώσει από τις αρρώστιες και την απόγνωση.
Στη μονή Του, την οποία έχτισε η Αγία Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά, συρρέουν όλο το χρόνο χιλιάδες πιστών ζητώντας έλεος από το θαυματουργό Άγιο.
8.5.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Το καταφύγιο" (******)

 


{Ένας κρατούμενος ‘υψηλής αξίας’ μεταφέρεται σε έναν μυστικό χώρο κράτησης Όταν βρίσκει τρόπο διαφυγής, όμως, αρχίζει να σκοτώνει τους πράκτορες της μονάδας Άραγε θα μπορέσει κάποιος να σταματήσει το δολοφονικό του έργο;}
8.5.24

Προφητεία: Πώς θα…ισοπεδώσουν τη μήνυση των 170 πολιτών κατά Μητσοτάκη-υπουργών στην…πολωνική μας μπανανία!

 


Η Πολωνία των 40 εκατομμυρίων και της κρίσιμης γεωγραφικής θέσης (και ιστορίας της…)έναντι της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης παρέστησε το “κουτσαβάκι” στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πίστεψαν ορισμένοι ηγέτες της ότι μπορούν να εκβιάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση αυτή τη θέση και την Ιστορία, ώστε η Ένωση να κάνει τα στραβά μάτια και να πάψει να απαιτεί από τις πολωνικές κυβερνήσεις να έχουν ελευθερίες, ατομικά δικαιώματα και δικαιοσύνη για όλους και όχι για λίγους. Αυτός ο εκβιασμός πήρε κάμποσα χρόνια, με κινήσεις μερικών βημάτων προς τα εμπρός και πολλών προς τα πίσω.

8.5.24

O Zelensky διασώθηκε από δολοφονία, οι ΗΠΑ θέλουν αλλαγή – Σοκάρει η Ρωσία: Εάν στείλει το ΝΑΤΟ στρατό θα τους τελειώσουμε

 

Για την Ρωσία η ύπαρξη νατοϊκού στρατού στην Ουκρανία θα θεωρηθεί αιτία πολέμου… - Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ασφαλείας της Ουκρανίας συνελήφθησαν για προετοιμασία απόπειρας εναντίον του Zelensky
(upd 34) Ενώ στο μέτωπο η κατάσταση είναι τραγική για τον Ουκρανικό στρατό, η προέλαση των Ρώσων είναι γεγονός παντού… ο Zelensky διασώθηκε από πραξικόπημα ή σχέδιο δολοφονίας…
Η ρωσική μεγάλη αντεπίθεση θα ξεκινήσει τέλη Μαίου ή αρχές Ιουνίου και 617.000 στρατιώτες που μαζί με τους εφέδρους θα φθάσουν του 850.000 θα καταλάβουν όλη την περιφέρεια του Luhansk και Donetsk το Donbass δηλαδή και όλη την Zaporizhia…
8.5.24

Ο βρόμικος ρόλος της Γερμανίας στην ΕΕ

 

Συμπεριφέρεται παράνομα καταπατώντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες, χωρίς να της επιβάλλονται οι θεσμοθετημένες κυρώσεις από την Κομισιόν, η οποία «γερμανοκρατείται»

Σχόλιο του οικονομολόγου και αντιπροέδρου της Βουλής Βασίλη Βιλιάρδου για τις ευθύνες της Γερμανίας στη φτωχοποίηση χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα:

Έχουμε τεκμηριώσει πολλές φορές τη βρόμικη τακτική της Γερμανίας, από την πρώτη ημέρα που υιοθέτησε το ευρώ – την τεράστια ευθύνη της, όσον αφορά την υπερχρέωση χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία ή η Γαλλία σήμερα, με τη δημιουργία πλεονασμάτων που προκαλούν αντίστοιχα ελλείμματα στους εμπορικούς της εταίρους.