Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 4.6.24

Γιάννης Μπαλτζώης, Έτοιμες Γαλλικές δυνάμεις για να μεταφερθούν στην Ουκρανία;

 

4.6.24

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Όσα μέσα και να δώσει το ΝΑΤΟ στο Κίεβο θα τα καταστρέψουμε

 


Αναρτήθηκε από τον συνεργάτη μας ιατρό κ. Μιχάλη Τσολάκη
4.6.24

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπρησμού που έλαβε χώρα σε γραφεία ποδοσφαιρικής ομάδας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος


Εξιχνιάστηκε έπειτα από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υπόθεση εμπρησμού που έλαβε χώρα σε γραφεία ποδοσφαιρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης.


4.6.24

Η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο – ξεκινά η μαζική παραγωγή του ανανεωμένου άρματος μάχης Altay



Με φόντο τις ενδείξεις ενός επικείμενου πολέμου που θα καλύψει όλη την Ευρώπη, η Τουρκία φαίνεται να προετοιμάζεται σοβαρά για πόλεμο – ξεκινά η μαζική παραγωγή του ανανεωμένου τέρατος μάχης Αλτάι,  γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα που ειδικεύεται στην άμυνα.
Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας ξεκίνησε τη σειριακή παραγωγή του άρματος μάχης Altay, ενός οχήματος νέας γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Χαλούκ Γκοργκούν.
Με τη συνεργασία και άλλων χωρών...

4.6.24

Ξέσπασε “Καταιγίδα στο Αιγαίο” …Ο Στόλος βγήκε έξω από τους Ναυστάθμους με την Ιεραρχία “Εν Πλω στη Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ”

 

Από την Κυριακή διεξάγεται σε όλο το Αιγαίο η μεγάλη, ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίς 2024» με τη συμμετοχή του συνόλου των Μονάδων του ελληνικού Στόλου.

Η άσκηση ήταν προγραμματισμένη με στόχο την αύξηση της επιχειρησιακής και αποτρεπτικής ικανότητας του Ναυτικού, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) και του ΓΕΕΘΑ.


4.6.24

Απεβίωσε η αγωνίστρια της Ε.Ο.Κ.Α. Μαρίτσα Καραολή

 



Απεβίωσε χθες,  Δευτέρα η αγωνίστρια της Ε.Ο.Κ.Α. Μαρίτσα Καραολή, 95 ετών από το Παλαιχώρι.

Η εκλιπούσα διατηρούσε στο σπίτι της κρησφύγετο σε φούρνο, όπου φιλοξενούσε, μεταξύ άλλων, τον Σταυραετό του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου.

Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο Τετάρτη, 5 Ιουνίου στις 4.00 το απόγευμα από τον ιερό ναό Παναγίας της Χρυσοπαντάνασσας στο Παλαιχώρι.


4.6.24

Σκοπιανό - Η στάση της Βουλγαρίας





Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Στις 17 Νοεμβρίου 2020 η βουλγαρική κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ άσκησε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ λόγω γλωσσικών και ιστορικών διαφορών που είχαν οι δύο χώρες μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, η Βουλγαρία δεν δεχόταν να αναφέρεται η σκοπιανή γλώσσα ως «μακεδονική» στα ευρωπαϊκά έγγραφα και ζητούσε να αναγνωρίσουν οι Σκοπιανοί ότι το έθνος και η γλώσσα τους έχουν βουλγαρικές ρίζες.

Εντωμεταξύ, στη Βουλγαρία είχαν ήδη αρχίσει προσπάθειες να ξεσηκωθεί ο λαός κατά της κυβέρνησης Μπορίσοφ, τον οποίο κατηγορούσαν για διαφθορά. Μέσω του Facebook λοιπόν ξεκίνησε μία δράση κατά του Μπορίσοφ και των Βουλγάρωνολιγαρχών με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις1. Στη συνέχεια η Βουλγαρία εισήλθε σε μία δίνη με μία σειρά εκλογικών αναμετρήσεων.


4.6.24

Ο άνθρωπος που ομολογεί ότι θέλει να ακρωτηριάσει την Ελλάδα και ανταμείβεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη




Η κυβέρνηση, έπειτα από την άθλια στάση υπέρ της Τουρκίας στον ΙΜΟ, προδίδοντας μάλιστα την Κύπρο, τώρα διαβαίνει την κόκκινη γραμμή υποστηρίζοντας για την θέση του Γενικού γραμματέα του ΟΑΕΕ, έναν επικίνδυνο και δεδηλωμένο εχθρό της Ελλάδας ο οποίος απειλεί ανοιχτά ακόμα και τα νησιά του Αιγαίου: Τον Φεριντούν Σινιρίογλου! Τα δημοσιεύματα μάλιστα που αποκαλύπτουν την συγκεκριμένη πράξη, είναι άκρως φιλοκυβερνητικά και δεν έχουν διαψευστεί.
Πρόκειται για ένα έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας, εις βάρος του διεθνούς δικαίου, εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, της εθνικής μας ασφάλειας και του μέλλοντος της πατρίδας μας.

4.6.24

Σχέδιο «Αιώνας της Τουρκίας» και στην παιδεία




Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης*
Μετά από την σχετική διαβούλευση με μέριμνα του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, εγκρίθηκε και τίθεται σε ισχύ το νέο Πρόγραμμα Σχολικής Εκπαίδευσης με την επωνυμία «Μοντέλο επιμόρφωσης του Αιώνα της Τουρκίας» το οποίο αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Αυτό αποσκοπεί στην δημιουργία μιας κοινωνίας με κύρια χαρακτηριστικά, τον μεγαλοϊδεατισμό, την αποκεμαλοποίηση και το ακραίο αλυτρωτικό – επιθετικό προς τις γειτονικές χώρες πνεύμα, μέσα από την θεσμοθέτηση επιθετικών ισλαμικών – εθνικιστικών προτύπων, τα οποία θα είναι εχθρικά-ανταγωνιστικά στο ελεύθερο – δημοκρατικό πνεύμα και κουλτούρα της Δύσης.
4.6.24

Πώς η Τουρκία αξιοποιεί τον πολιτισμικό πυλώνα;




Αλέξανδρος Ιτιμούδης (FB)
Στην Ελλάδα πολλοί εμμένουν σε μια αμιγώς στρατιωτική ανάγνωση της Τουρκίας, παραβλέποντας ότι το τουρκικό κράτος έχει επιδοθεί σε έναν ολοκληρωτικό αγώνα ο οποίος περιλαμβάνει μεγάλη προβολή πολιτιστικών προτύπων και γενικότερα εργαλειοποίησης της κουλτούρας.
Η Τουρκία ήδη έχει πραγματοποιήσει διείσδυση σε ένα τεράστιο αριθμό χωρών, ακόμη και στο μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ, στη Λατινική Αμερική, μέσω των τουρκικών σειρών και των ντοκιμαντέρ τα οποία προβάλλονται μεγάλη επιτυχία εκεί.

4.6.24

Η Ρωσία μετέφερε στο μέτωπο όπλο ικανό να εκτοξεύει πυρηνικά





Στη ζώνη πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας έκανε την εμφάνισή του το νεότερο ρωσικό συγκρότημα πυροβολικού 2S43 «Malva» [2С43 «Мальва»], δημοσιεύει η Strana.ua.
Το δημοσίευμα, το οποίο μεταδίδεται και από τα ρωσικά media, αναφέρει ότι το ρωσικό σύστημα πυροβολικού φωτογραφήθηκε από αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Μπέλγκοροντ.
Όπως τονίζεται πρόκειται για ανάλογο του γαλλικού συστήματος του Καίσαρα και του ουκρανικού συστήματος Bogdana. Το σύστημα πυροβολικού Malva είναι αυτοματοποιημένο, μπορεί να πυροβολεί σε λειτουργία επιδρομής και είναι ικανό να εκτοξεύει τακτικά πυρηνικά βλήματα.

4.6.24

Γιατί οι πολίτες απαξιώνουν κόμματα-πολιτικούς στην «αναξιοκρατική Δημοκρατία» της Κύπρου…

 

Σάββας Ιακωβίδης

Ο μεγάλος Γερμανός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, Μπέρντολντ Μπρεχτ, σε ένα ποίημά του (1936), έγραψε προφητικά – και για την Κύπρο: «Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι/ είσαστε χαμένοι./ Φίλος σας είναι η αλλαγή/ η αντίφαση είναι σύμμαχός σας./ Από το Τίποτα/ πρέπει κ ά τ ι να κάνετε, μα οι δυνατοί/ πρέπει να γίνουνε τ ί π ο τ α./ Αυτό που έχετε, απαρνηθείτε το και πάρτε/ αυτό που σας αρνιούνται»

Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο: «Η νίκη σαν παρηγοριά», του γνωστού Έλληνα συγγραφέα και φιλόσοφου, Στέλιου Ράμφου.


4.6.24

Γιατί ο κόσμος είναι στα όρια της πυρηνικής κόλασης


Θα μπορούσε η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία να καταλήξει σε πυρηνικό πόλεμο;
Μιχάλης Ψύλος • psilosm@naftemporiki.gr
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο Εμανουέλ Μακρόν, μαζί με τον βασικό στρατιωτικό του σύμβουλο Φαμπιέν Μαντόν και άλλους έμπιστους, θα μεταβεί στο πυρηνικό καταφύγιο «Δίας» 70 μέτρα, κάτω από την ανατολική πτέρυγα του Μεγάρου των Ηλυσίων.
Διασχίζοντας την θωρακισμένη ατσάλινη πόρτα, ο Μακρόν θα επέλεγε στη συνέχεια, από μια προετοιμασμένη λίστα, τους στόχους για τους γαλλικούς πυρηνικούς πυραύλους που βρίσκονται σε σιλό, αεροπλάνα και υποβρύχια.
Η γαλλική πυρηνική δύναμη, κοινώς γνωστή ως «Force de frappe», υποτίθεται πώς θα προστάτευε τη Γαλλία από μια πυρηνική επίθεση.

4.6.24

Γ. Φίλης: Σκαλοπάτια κλιμάκωσης ανεβαίνουν Δύση και Ρωσία



 


4.6.24

Έρχεται το «Μεγάλο Κουρδιστάν» που ενδέχεται να πυροδοτήσει Ελληνοτουρκικό πόλεμο!


[δημοσιεύτηκε 09:47-03/06/24, ανανεώθηκε 14:12-03/06/24] Τον Μάιο του 2019 το iEpikaira έγραφε:«Το [ισραηλινό] σχέδιο Oded Yinon από το 1982 προέβλεπε την δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ με την παράλληλη στήριξη των Κούρδων ως στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ, μετατρέποντάς τους σε «μακρύ χέρι» στην ευρύτερη περιοχή. Βάσει του σχεδίου αυτού, προβλεπόταν να πυροδοτηθεί ρήξη μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων των Αράβων και ενόσω αυτοί θα αντιμάχονται μεταξύ τους, θα επιτυγχάνονταν η ασφάλεια του Ισραήλ και η εδραιοποίησή του ως κυρίαρχο κράτος στην Μέση Ανατολή.»

4.6.24

Ι. Μάζης: Κανένα "καλό κλίμα" δεν μπορεί να διατηρηθεί!


Βίντεο: esxatianasxesi

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
4.6.24

Η "Ελλάδα" (...) υπέγραψε ψήφισμα της Ε.Ε. για Επίτροπο ΛΟΑΤΚΙ στην νέα Κομισιόν!

 



Διαβάστε στην «Εστία»:

 Η «Εστία της Κυριακής» αποκαλύπτει όλο το κείμενο ντοκουμέντο το οποίο ενέκριναν 18 χώρες της Ε.Ε. και το καταψήφισαν 9 με αρχηγό την Ιταλία της Μελόνι

 – Φέρει την υπογραφή της Γενικής Γραμματέως Ισότητας προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ Ζέφης Δημαδάμα, η οποία με ανάρτηση της στο Twitter θεωρεί την μητρότητα «εμπόδιο για την καριέρα»! 

– Να τους χαίρεστε

 – Ρατσιστική διάκριση υπέρ των ομοφυλοφίλων και εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων η σύσταση ειδικής θέσης Επιτρόπου με κονδύλια για την διαφορετικότητα


4.6.24

Η συμβολή της Ελληνικής Γλώσσας στην δημιουργία του Έθνους των Ελλήνων…



 …και στην γέννηση και εξέλιξη των Επιστημών!

Παρέμβαση του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου


Η Ελληνική γλώσσα άφησε ανεξίτηλη την 
«σφραγίδα» της πάνω στην Λατινική. Και δι’ αυτής, πάνω στις Νεοκλασικές όπως και πάνω στις Γερμανικές και στις Σλαβικές γλώσσες. Επίσης, η Ελληνική Γλώσσα υπήρξε όχι μόνο το μέσο επικοινωνίας ενός Λαού ή και ενός Έθνους γενικότερα, αλλά πρωτίστως το όργανο διαμόρφωσης της Παιδείας, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του Ελληνικού Πολιτισμού.


4.6.24

Τουρκος μισέλληνας μετακομίζει στην Αθηνα με τις ευλογίες Μητσοτάκη

 




Ο Σ.Γιαλτσίν είναι ένας παραδοσιακός ανθέλληνας κεμαλοφασίστας δημοσιογράφος του βαθέος τουρκικού κράτους/ΜΙΤ υποστηρικτής τουρκικής κατοχης Κύπρου, αμφισβήτησης ελληνικης κυριαρχιας κλπ.

Φημολογείται ότι έχτισε βίλα στην Αθήνα για να μετακομίσει. Αν ισχύει, πρέπει να απελαθεί.

Ένας σκληροπυρηνικός κεμαλιστής δημοσιογράφος και περήφανος αρνητής της ελληνικής γενοκτονίας της Τουρκίας, ο Soner Yalcin, χτίζει μια πολυτελή έπαυλη στην Ελλάδα και σχεδιάζει να μετακομίσει στην Αθήνα. Στόχος του είναι να γίνει εγγεγραμμένος Έλληνας πολίτης μετά από 5 χρόνια.


3.6.24

Στήνουν σκηνικό Ιμίων με πρόσχημα το περιβάλλον – Οργή Βαληνάκη

 


Την οργή (και δικαιολογημένα) του καθηγητή και πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη έχει προκαλέσει η είδηση που «βγήκε» μέσα από χθεσινό άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» σύμφωνα με την οποία σήμερα, στην Αστυπάλαια θα υπογραφεί μνημόνιο ώστε ένας κτηνοτρόφος του νησιού να αποσύρει από έξι βραχονησίδες τα ζώα του προκειμένου να μην προκαλούν πρόβλημα στο ...περιβάλλον!

3.6.24

ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΝΑΟΥΣ;

 


Εν Πειραιεί τη 3η Ιουνίου 2024



   



 


Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι ο σύγχρονος κόσμος βρίσκεται βουτηγμένος σε ένα πρωτοφανές πνευματικό τέλμα. Βιώνει προφανώς τη χειρότερη και εφιαλτικότερη πνευματική σύγχυση όλων των εποχών. Μετά την κατάρρευση των υλιστικών ιδεολογιών και των αθεϊστικών καθεστώτων της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως παρατηρείται μια απροσδόκητη στροφή του σημερινού ανθρώπου όχι προς τη υγιή και σώζουσα διδασκαλία της Εκκλησίας μας, τις αρχές και αξίες του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, αλλά προς τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογία ενός άκρως αντιχριστιανικού κινήματος και ιδεολογικού ρεύματος, αυτού της λεγόμενης «Νέας Εποχής» και του Αποκρυφισμού.  


3.6.24

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Από τον Θεολόγο-Φιλόλογο κ. Δημ. Λυκούδη

 

3.6.24

Μας «νανούριζαν» ως «Εμίρηδες» και αγουροξυπνήσαμε… «Κακομοίρηδες!...»




Αριστοφανικό κοινωνικό-πολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου



     Είναι μεγάλο το σημερινό μου πιπεράτο αλλά έχουμε την Κυριακή Ευρώ-Εκλογές και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.  Δελεάζει ο τίτλος μου και πρέπει να εξηγήσω ότι στις ιστοσελίδες του διαδικτύου, όπως και σε όλα τα έντυπα αποτελεί σημείο αναφοράς τα άρθρα να έχουν αυτό που στα δημοσιογραφικά γραφεία (και σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα) αποκαλούσαμε και συνεχίζουμε να χαρακτηρίζουμε «πιασάρικο» τίτλο. Με άλλα λόγια καθώς τα μάτια των αναγνωστών βλέπουν τον «πιασάρικο» τίτλο να ανοίγει η όρεξη με τη γνωστή σιωπηρή πρόκληση στο αναγνωστικό κοινό να συνεχίσει να διαβάζει το κείμενο… 


    Ο σημερινός μου τίτλος αναδεικνύει τον συγκεκριμένο προβληματισμό και μαζί το περιεχόμενο του άρθρου μου καθώς ακούω, σε καθημερινή βάση κάθε φορά που συνομιλώ με συμπολίτες μας την ίδια ακριβώς ερώτηση: 


3.6.24

Κρήτη: Με μώλωπες σε όλο του το σώμα 3χρονο κοριτσάκι - Συνελήφθη 23χρονος Παλαιστίνιος

 



Μια νέα υπόθεση κακοποίησης ενός μικρού παιδιού σημειώθηκε στο Ηράκλειο και την διαχειρίστηκε η αστυνομία στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ιδιοκτήτης σπιτιού στην περιοχή του Πόρου τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση λέγοντας ότι εδώ και πολύ ώρα ακούει τα έντονα κλάματα ενός μικρού παιδιού από γειτονικό σπίτι. Οι αστυνομικοί τότε έσπευσαν άμεσα στο σπίτι που υπέδειξε ο γείτονας και εντόπισαν μέσα σε αυτό ένα παιδάκι μόλις 3 ετών, με μόλωπες σε όλο του το κορμάκι αλλά και το κεφάλι.

3.6.24

Σχινιάς: «Το τατουάζ παραπέμπει σε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων» - Θρίλερ με τη σορό

 

Μια υπόθεση θρίλερ προσπαθούν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί μετά τον εντοπισμό της σορού του άνδρα που βρέθηκε στη θάλασσα κοντά στην παραλία του Σχινιά στον Μαραθώνα. Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε από δύτη με βαρίδι 10 κιλών στα πόδια του ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της δολοφονίας ή της αυτοκτονίας.

Ο κ. Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο MEGA για τη σορό του άνδρα στον Σχινιά, ανέφερε: «Είναι παράξενο γιατί δεν ήταν δεμένα τα χέρια του. Στην αρχή το Λιμενικό όταν είδε το πτώμα κι έκανε την πρώτη αυτοψία, έκανε λόγο για αυτοχειρία. Αυτό το σενάριο σιγά – σιγά απομακρύνεται μετά την ανεύρεση ενός τατουάζ. Το τατουάζ παραπέμπει σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων».

3.6.24

Ολοκαύτωμα Ολλανδών, Ισπανών και Τσέχων στρατιωτικών του ΝΑΤΟ με βολή Kh-47M2 Kinzhal στο Λβιβ!

 

Η ρωσική Αεροπορία έπληξε με υπερ-υπερηχητικά βλήματα Kinzhal υπόγειο κέντρο διοίκησης της ουκρανικής Αεροπορίας στο Γιαβορίβ, στο οποίο διέμεναν δεκάδες δυτικοί στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ.

Εκπαιδευτές κυρίως από την Ολλανδία, καθώς και Τσέχοι και Ισπανοί ειδικοί, ζούσαν στην περιοχή του καταφυγίου για να εκπαιδεύουν το ουκρανικό προσωπικό και βρήκαν φρικτό θάνατο!

Το Γιαβορίβ βρίσκεται στην δυτική Ουκρανία στην περιφέρεια του Λβιβ και σε απόσταση  15 χλμ. από τα σύνορα με την Πολωνία.


3.6.24

Ο επεκτατισμός δεν αποτελεί περιστασιακό πολιτικό δόγμα, αλλά μια διαχρονική στρατηγική της Τουρκίας: Η «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της κατοχικής δύναμης, ενώ εμείς…

 


Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Λευκωσία

Το καθεστώς Ερντογάν, όπως ανακοινώθηκε, θα εντάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στη σχολική ύλη, τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας». Τη θεωρία με τις παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις της κατοχικής δύναμης θα τη διδάσκονται παιδιά.

Έχει μεταδοθεί από την Τουρκία ότι το υπουργείο Παιδείας της χώρας έχει αποφασίσει όπως οι χάρτες και το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» αλλά και της «Πατρίδας των Αιθέρων»  θα διδάσκονται στο μάθημα της Γεωγραφίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


3.6.24

Γεώργιος Φίλης: Ρώσικη ρουλέτα μεταξύ Δύσης & Μόσχας-Εκατέρωθεν κινήσεις κλιμάκωσης & πυρηνική σκιά

3.6.24

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση του κτιρίου – Ένας νεκρός

 


Νεκρό ανασύρθηκε ένα άτομο από τα ερείπια της κατάρρευσης τριώροφου κτιρίου στην περιοχή Κιουτσούκ Τσεκμετζέ, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης,

‘Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν άλλα οκτώ άτομα τραυματισμένα, δύο εκ των οποίων ελαφρά και δύο πιο σοβαρά.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της κατάρρευσης βλέπει το φως της δημοσιότητας με το κτήριο, όπως φαίνεται, να μετατρέπεται σε μια μάζα από συντρίμμια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.


3.6.24

Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 24/7: “Θα θέσω το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ”

 



Σε ερώτηση του NEWS 24/7 και της δημοσιογράφου Βίκυς Σαμαρά κλήθηκε να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τα Χανιά.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται για περιοδεία στην Κρήτη αυτό το Σαββατοκύριακο, πραγματοποιώντας επισκέψεις στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.


3.6.24

Γρίβας Κων/νος: Υπαρξιακή απειλή από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς

 

2.6.24

Ο Πούτιν έχει προειδοποιηθεί: Η Ρωσία θα «γίνει στάχτες» εάν μπει σε πυρηνικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιηθεί ότι η Ρωσία θα «μετατραπεί σε στάχτες» εάν μπει σε πυρηνικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ.

Η εχθρότητα μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης πλησιάζει στο οριακό σημείο καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Καθώς οι δυνάμεις του Πούτιν χτυπούν το Χάρκοβο και άλλα μέρη της Ουκρανίας, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δίνουν τώρα στο Κίεβο την άδεια να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.

Ο Πούτιν και άλλες ρωσικές προσωπικότητες έχουν απειλήσει με πυρηνική σύγκρουση εάν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εισέλθουν στην Ουκρανία.

2.6.24

Τρόμο προκάλεσε αλλοδαπός με μαχαίρι στην Καστοριά

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες .Οι αλλοδαποί 
είναι αποδεκτοί μόνο ως τουρίστες.
Α.Α

 Τον πανικό σκόρπισε στην Διποταμία της Καστοριάς ένας 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ και προσπάθησε να επιτεθεί οπλισμένος με μαχαίρι σε γυναίκες, παιδιά και σε επιχειρήσεις, ώσπου να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί το πρωί της Παρασκευής.


Αρχικά, ο μαινόμενος αλλοδαπός μπήκε στην αποθήκη ενός σπιτιού απ’ όπου άρπαξε το μαχαίρι και αμέσως μετά καταδίωξε δυο γυναίκες που του ξέφυγαν την τελευταία στιγμή, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να επιτεθεί σε δυο μαθητές που περίμεναν το λεωφορείο σε μια στάση αναγκάζοντάς τους να το βάλουν στα πόδια για να γλυτώσουν.


2.6.24

Πού πας Ρένα μου χωρίς κόκκινο καπέλο;


Σοφία Βούλτεψη

Αν ο κ. Κασσελάκης είχε μπροστά του εκείνη την Ολλανδή δημοσιογράφο με το κόκκινο καπέλο που εισέβαλε στην κοινή συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη - Ρούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Νοέμβριο του 2021, και όχι την Ροδίτισσα Ρένα Παυλάκη τι ακριβώς θα έκανε; Θα την χαστούκιζε; Τότε, όμως, οι Συριζαίοι έτρεξαν να υπερασπιστούν την Ίνγκεμποργκ Μπέργερ ως… υπερασπίστρια της ελεύθερης δημοσιογραφίας! Την Ελληνίδα δημοσιογράφο μόνο για εθνική προδοσία δεν την κατηγόρησαν.

Τι «δημοσιογράφο σε διατεταγμένη υπηρεσία» την είπαν! Τι «στρατευμένη»! Τι «εντολοδόχο του Μαξίμου». Έκαναν και την μεγάλη ανακάλυψη της… διαπλοκής. Επειδή είχε βάλει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές, επειδή είναι διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, επειδή, όπως είπαν, είναι επικεφαλής της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δωδεκανήσου.

2.6.24

«Ο πλανήτης όλο και πιο κοντά στον τελευταίο πόλεμο της ιστορίας του»! Δημ. Κωνσταντακόπουλος

 


Ζούμε την απόλυτη παράνοια με τους γραφειοκράτες που παριστάνουν τους «ηγέτες» της Ευρώπης να δείχνουν όλο και πιο πρόθυμοι να οδηγήσουν τον πλανήτη στον τελευταίο πόλεμο της ιστορίας του!

Δεν είναι πια σενάριο…Η στάση που τηρούν Μακρόν και Σολτς με την προτροπή των ΗΠΑ φέρνει τον μεγάλο πόλεμο ακόμη πιο κοντά…


2.6.24

ΥΠΕΞ Ολλανδίας: «Θα δώσουμε 24 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία για να βομβαρδίσει τη Ρωσία»

 


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Χάνκε Μπρούινς Σλοτ, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 1η Ιουνίου, ότι το Άμστερνταμ, θα δώσει 24 μαχητικά F-16 στην ουκρανική Αεροπορία για να βομβαρδίσει τη Ρωσία.

Πρόσθεσε, ότι αυτή η απόφαση δεν απαιτεί έγκριση των ΗΠΑ.

Αξίζει να τονισθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, πριν από λίγες ημέρες, έδωσε την έγκριση για να κτυπηθεί η Ρωσία από το ουκρανικό έδαφος με αμερικανικά όπλα και έλυσε τα χέρια της Μόσχας για κτυπήματα στο έδαφος των συμμάχων της Ουκρανίας.


2.6.24

Νέα σκληρή προειδοποίηση Μεντβεντεφ για τα χτυπήματα στη Ρωσική επικράτεια | Ethnos

 

(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη  Τσολάκη )
2.6.24

Γιάννης Μάζης, Η Κλιμάκωση στην Ουκρανία και η επαναφορά της Γαλάζιας Πατρίδας από την Τουρκία

 


Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη
2.6.24

Μπαϊρακτάρ: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες σε περιοχές της Γαλάζιας Πατρίδας




Η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες για φυσικό αέριο ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Haberturk: "Θα συνεχίσουμε με επιμονή και πείσμα τις έρευνες στην περιοχή που έχει οριστεί ως η Γαλάζια Πατρίδα."
Ο ίδιος επισήμανε ότι πραγματοποιούνται ήδη συνολικά οκτώ γεωτρήσεις σε περιοχές στη Μεσόγειο και έκανε λόγο για σημαντικά ευρήματα, ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματα της στην Ανατολική Μεσόγειο.

2.6.24

Γ. Φίλης: Οδηγούν σε πόλεμο τη χώρα




Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

1.6.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Η Αποκάλυψη | Ταινία Δράσης, Περιπέτεια, Επιστ. Φαντασίας,

 

1.6.24

Τα UAV Heron I από το Ισραήλ αγοράζουμε για την Πολεμική Αεροπορία

 

Ολοκληρώνεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του DP, εντός των επόμενων ημερών η προμήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΜΕΑ) τύπου HERON I, που βρίσκονται σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να εξασκήσει το δικαίωμα αγοράς τους με τη λήξη της μίσθωσης που περιλαμβανόταν στη σχετική σύμβαση. Η εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί ως νομοτελειακή καθώς η Πολεμική Αεροπορία κατά την περίοδο μίσθωσης είχε τη δυνατότητα πλήρους αξιολόγησης του συστήματος υπό πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες και απόκτησης πολύτιμης εμπειρίας μέσα από τη διαδικασία αυτή. Ταυτόχρονα, εκπαίδευσε τα πληρώματα στη χρήση του συστήματος και μέσω νατοϊκού προγράμματος σε ζητήματα εφαρμογής τακτικών και δημιούργησε την υποδομή και τη γνώση για την υποστήριξη και συντήρηση του συστήματος.


1.6.24

Στο Κίεβο βρίσκεται ήδη Έλληνας Ιπτάμενος εκπαιδευτής των Ουκρανών στα F-16

 


Επιχειρώντας επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μαχητικά F-16 και λόγω της διαρκούς τουρκικής επιθετικότητας, η Πολεμική Αεροπορία έχει σωρεύσει τεράστια εμπειρία και γνώση στην επιχειρησιακή αξιοποίηση του μαχητικού σε αποστολές αέρος – αέρος και ιδιαίτερα στην εγγύς εναέρια μάχη.

Η παρουσία του Έλληνα Ιπτάμενου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας προφανώς εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «συνασπισμού εκπαίδευσης στο F-16», ενός διεθνούς συνασπισμού που συγκροτήθηκε στις 13 Ιουλίου 2023 κατά τη διάσκεψη κορυφής του NATO, στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας με σκοπό την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων τεχνικών και προσωπικού υποστήριξης στον συγκεκριμένο τύπο μαχητικού.