Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 4.8.24

Μπαρούτι μυρίζει η Μέση Ανατολή: Iσχυρές δυνάμεις των ΗΠΑ, σε συναγερμό το Ισραήλ και νέες απειλές από Ιράν




Στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται από το απόγευμα του Σαββάτου ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, οι οποίες συνεχώς ενισχύονται με πλοία και πολεμικά αεροσκάφη, προκειμένου να συνδράμουν σε ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, οι IDF βρίσκονται σε επίπεδο «κόκκινου» συναγερμού, με τον Νετανιάχου να δηλώνει πως είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε επίθεση. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, στις 7 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, μια ολόκληρη μοίρα μαχητικών αεροσκαφών και πολεμικά πλοία αναπτύσσονται στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο προετοιμασιών για ενδεχόμενη απομάκρυνση των Αμερικανών.


4.8.24

Έκτακτη εξέλιξη: Ρωσικό μεταγωγικό γεμάτο με όπλα , προσγειώθηκε στην Τεχεράνη αναφέρουν Ιρανοί -video-

 

Ενας γνωστός λογαριασμός στο X με καταγωγή από το Ιράν πριν λίγο ανακοίνωσε στην πλατφόρμα πως ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Il-76TD προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης στις 2 Αυγούστου.

 Ο λογαριασμός, ονόματι Iran Observer, ανέφερε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος κατά πάσα πιθανότητα μετέφερε ρωσικά όπλα με προορισμό τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.


4.8.24

Εκλογές στη Χειμάρρα: Σήμερα η μητέρα των μαχών

 

Σοφία Βούλτεψη
4.8.24

Μέση Ανατολή: Αντίστροφη μέτρηση για τα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ - Ισχυρές δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή


Το αεροπλανοφόρο Roosevelt

 Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμoύ βρίσκεται το Ισραήλ, αναμένοντας αντίποινα από το Ιράν και τους συμμάχους του μετά τις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ σε Τεχεράνη και Βηρυτό.

Στη μεγαλύτερη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα προχωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα ιρανικά αντίποινα στο Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη. Επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία αναπτύσσονται στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο προετοιμασιών για ενδεχόμενη απομάκρυνση των Αμερικανών.


4.8.24

Χειμάρρα: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εκβιασμούς

 

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Χειμάρρας έχει προχωρήσει σε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες πραγματοποιείται εξαγορά ψήφων και εκβιασμοί, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η Ομόνοια Χειμάρρας κατήγγειλε σε σημερινή της ανακοίνωση την εμπλοκή βουλευτή του κόμματος και τοπικών κομματαρχών και δηλώνει πως τα τεκμήρια δεν θα δημοσιευθούν αλλά θα κατατεθούν απευθείας στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το himara.gr, στη Χειμάρρα παραμένουν υψηλόβαθμα στελέχη της αλβανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και σημερινό στέλεχος του Αλβανικού Υπουργείου εξωτερικών. 

Η ανακοίνωση της Ομόνοιας:


4.8.24

Mεγάλη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στη Μ. Ανατολή – Οι πιθανές ημερομηνίες επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ

 


Hμεγαλύτερη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα είναι γεγονός, ενώ αναμένονται τα ιρανικά αντίποινα στο Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια. «Στις 12 με 13 Αυγούστου, ή πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας», σύμφωνα με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες.Το Ισραήλ δηλώνει προετοιμασμένο για την όποια ιρανική επίθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία αναπτύσσονται στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο προετοιμασιών για ενδεχόμενη απομάκρυνση των Αμερικανών.


4.8.24

Κασσελάκης προς ΝΔ: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει μισό δισ. ανεικά κι αγύριστα, θα δίναμε μισθούς Γκρίνμπεργκ



 Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει μισό δισ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα, οι εργαζόμενοί μας θα μπορούσαν να αμείβονται με μισθούς Γκρίνμπεργκ", σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενος στη ΝΔ, δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη μεταξύ των δύο πολιτικών που άνοιξε από χτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφετηρία σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη, για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους της εφημερίδας "Αυγή" και του Ρ/Σ "Στο Κόκκινο".  


3.8.24

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

 


Απαγορεύεται από αύριο Κυριακή στις 7.30 το πρωί η κυκλοφορία στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης, στις δασικές εκτάσεις Ωραιοκάστρου, Θέρμης και στο Δασόκτημα Πανοράματος, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς. Σχετική απόφαση εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, ενώ η απαγόρευση θα είναι σε ισχύ ως τη Δευτέρα στις 7.30 το πρωί.

Ειδικότερα απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και κάθε είδους τροχοφόρων στο τμήμα του περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου), που περικλείεται από:


3.8.24

Ισμαήλ Χανίγια: Ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε από έναν πύραυλο μικρής ακτίνας δράσης

 

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σκοτώθηκε στην Τεχεράνη από έναν πύραυλο μικρής ακτίνας δράσης που έφερε κεφαλή περίπου επτά κιλών, ανέφεραν σε μία σημερινή ανακοίνωσή τους, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν.

Η εκδίκηση της Τεχεράνης για την επίθεση θα είναι «σφοδρή και θα γίνει με κατάλληλο τρόπο, σε κατάλληλο χρόνο και τόπο», ανέφερε η ανακοίνωση που κατηγόρησε το Ισραήλ -την τολμηρή και τρομοκρατική σιωνιστική κυβέρνηση – για το θάνατο του Χανίγια.


3.8.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "ΡΙΝΓΚΟ ΚΙΝΤ Ο ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ"

 

3.8.24

Εύβοια: Αποκάλυψη Σατύρων στην Ερέτρια


 

Κατά τις εργασίες τοποθέτησης του νέου ενιαίου αγωγού ύδρευσης Ερέτριας, στο πλαίσιο έργου του Δήμου Ερέτριας «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Ερέτριας (υπόλοιπα τμήματα πόλης)» ενταγμένου στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΟΠΣ 500157), το οποίο παρακολουθείται από εξειδικευμένο προσωπικό της ΕΦΑ Ευβοίας (2ο υποέργο), εντοπίστηκε στην πόλη της Ερέτριας τμήμα οικίας της υστεροκλασικής περιόδου (μέσα 4ου αι. π.Χ.), που σώζει βοτσαλωτό δάπεδο με κεντρική παράσταση δύο Σατύρων.

3.8.24

Μέση Ανατολή: Το Ιράν συλλαμβάνει δεκάδες υπόπτους για συμμετοχή στη δολοφονία του Χανίγια


Το Ισραήλ έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό, περιμένοντας αντίποινα του Ιράν και των συμμάχων του για τη δολοφονία Ισμαήλ Χανίγια 

Το Ιράν έχει συλλάβει τουλάχιστον δώδεκα άτομα για ύποπτη σχέση με τη δολοφονία του Ισμαίλ Χανίγια στην Τεχεράνη, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι δύο Ιρανούς που γνωρίζουν την έρευνα.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ανώτεροι αξιωματικοί των ιρανικών πληροφοριών, στρατιωτικοί αξιωματούχοι και προσωπικό στον ξενώνα που διοικείται από το IRGC, αναφέρει η έκθεση. Οι Ιρανοί φοβούνται ότι μια μεγάλη παραβίαση της ασφάλειας μέσα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους έκανε δυνατή την τολμηρή δολοφονία.


3.8.24

Βρετανία: Ταραχές τη νύχτα στο Σάντερλαντ κατά μεταναστών

Ποιος αρρωστημένος ή σατανικός νους κρύβεται πίσω
από την αλλοίωση των πληθυσμών της Ευρώπης και 
γιατί δεν αντιδρά κανένα κράτος;

Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Το κύμα βίας που πυροδότησε η δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ της Αγγλίας εξαπλώθηκε χθες το βράδυ και στο Σάντερλαντ, ενώ περισσότερες από 10 αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις έχουν σχεδιαστεί σε ολόκληρη τη χώρα για σήμερα Σάββατο.

Όπως μεταδίδει το BBC, διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικής δύναμης η οποία είχε αναπτυχθεί κοντά σε τέμενος της πόλης, πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο και προκάλεσαν πυρκαγιά δίπλα σε αστυνομικό τμήμα.


3.8.24

Πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

 

                  Σε αυξημένη επιφυλακή οι αμερικανικές δυνάμεις

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή την ανάπτυξη επιπλέον δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου σπεύδουν πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη, μετά τις απειλές από το Ιράν και τις προσκείμενες σε αυτό Χαμάς και Χεζμπολάχ.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά τις απειλές του Ιράν ότι θα εκδικηθεί για την προ ημερών δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

3.8.24

Ουδέν Σχόλιον.....!

 



3.8.24

Λ. Καμπουρίδης: Το λάθος μήνυμα της Ελλάδας στην Τουρκία και η έλλειψη εμπιστοσύνης στις Ένοπλες Δυνάμεις



 

3.8.24

Δρ. Ιωάννης Μάζης: Φόβοι για γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή - Εξόντωση Χανίγια

 

3.8.24

Γιατί επιδώσαμε ρηματική διακοίνωση αφού όλα πήγαν καλά στην Κάσο; Πότε θα το συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει σχέδιο διαμοιρασμού των θαλασσών;


Σχόλιο iEpikaira
Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την αποχώρηση του «Ievoli Relume» (24/07/24) από τα ανοιχτά της Κάσου σε περιοχή εντός της οριοθετημένης ελληνικής ΑΟΖ και την ταυτόχρονη απόπλευση των τουρκικών πολεμικών πλοίων, η Αθήνα επέδωσε στις 30/07/24 ρηματική διακοίνωση στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Άξιον απορίας βέβαια σε τί αποσκοπεί η κατόπιν εορτής ανακίνηση του ζητήματος και δεδομένου ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι όλα πήγαν καλά και αποσοβήθηκε η κρίση; 


Σύμφωνα με το liberal.gr, στην ρηματική διακοίνωση περιλαμβάνεται το ιστορικό με τα στοιχεία για τις έρευνες του πλοίου, το στίγμα που ακολούθησε και οι Navtex που εξέδωσε ο Σταθμός του Ηρακλείου ενώ απορρίπτονται οι ισχυρισμοί της Τουρκίας ότι η περιοχή αποτελεί «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

3.8.24

Η τουρκική πολεμική αεροπορία θα φυλάσσει τον βουλγαρικό εναέριο χώρο…





Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη θα εισέλθουν στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας προκειμένου να τον διαφυλάξουν από εχθρικές παραβιάσεις.
Αυτό υπεγράφη από τη Σόφια και την Άγκυρα και εγκρίθηκε την Τετάρτη από το βουλγαρικό υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να σταλεί για ψήφιση στο κοινοβούλιο.
Παρόμοιες αεροπορικές επιχειρήσεις αστυνόμευσης πραγματοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια μεταξύ της βουλγαρικής, της ρουμανικής και ελληνικής αεροπορίας.

3.8.24

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Εγγυόμαστε την ασφάλεια του Ισραήλ απέναντι σε όλες τις απειλές του Ιράν




Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για αποκλιμάκωση των εντάσεων - Καμία ευθεία αναφορά στη δολοφονία Χανίγια
Εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν υπογράμμισε την ανάγκη για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, αλλά και διαβεβαίωσε τον Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «δεσμευμένες στο να εγγυηθούν την ασφάλεια του Ισραήλ απέναντι σε όλες τις απειλές του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των προσκείμενων σε αυτό τρομοκρατικών οργανώσεων Χαμάς, Χεζμπολά και Χούθι».

3.8.24

Εφόσον η Αθήνα δεν αντιδρά στρατιωτικά στο πεδίο, θα συρθεί σε διαπραγματεύσεις με τους όρους των Τούρκων



Για λόγους που έχουν περισσότερο να κάνουν με το ένστικτο αυτοσυντήρησης του πολιτικού συστήματος παρά με το εθνικό συμφέρον, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν επιλέξει διαχρονικά να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής βίας κατά της Τουρκίας διατρανώνοντας τη βούλησή τους να λύσουν τις διμερείς διαφορές αποκλειστικά και μόνο με διπλωματικά μέσα. Αυτό όμως βάζει την Ελλάδα εξαρχής σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση, διότι όταν η μία πλευρά μεταχειρίζεται τόσο στρατιωτικά όσο και διπλωματικά μέσα είναι επόμενο να έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων έναντι εκείνης της πλευράς που περιορίζεται μόνο στη διπλωματία, αφού μπορεί να της επιβάλει διαρκώς τετελεσμένα.

3.8.24

Το Πάσχα του καλοκαιριού...





Ο μήνας Αύγουστος είναι αγαπημένος μήνας των Ελλήνων, γιατί μας φέρνει το Πάσχα του καλοκαιριού, μας φέρνει πιο κοντά στην Παναγία Μητέρα μας!
Είναι ο μήνας της Παναγίας μας! Ποιος από εμάς δεν έχει χιλιάδες αναμνήσεις από τις Αυγουστιάκες μέρες που ο ήλιος λάμπει, οι ναοί και τα ξωκλήσια μας έχουν φορέσει τα καλά τους και μεις ξεδιψάμε σαν διψασμένα ελάφια στην Χάρη της Παναχράντου!

2.8.24

Αυτές οι αρχαιοελληνικές εφευρέσεις βοήθησαν να διαμορφωθεί ο κόσμος μας. Εφευρέσεις Ελλήνων από την αρχαιότητα

  Υπάρχει κάτι που δεν είχαν ανακαλύψει ;

*Γράφει ο Δημήτρης ΒόγγοληςΠρόεδρος ΙΗΑ

Το «drone» του Αρχύτα: Μια αυτόνομη πτητική μηχανή, που αποτελούνταν από ένα ελαφρύ αλλά ισχυρό κέλυφος που είχε τη μορφή περιστεριού και έφερε εσωτερικά τη κύστη ενός μεγάλου ζώου. Η αεροδυναμική περιστέρα ήταν τοποθετημένη με το άνοιγμα της κύστης προσαρμοσμένο στο ανοικτό άκρο ενός θερμαινόμενου στεγανού λέβητα (ή μιας ισχυρής εμβολοφόρας αεραντλίας). Όταν η πίεση του ατμού ή του αέρα ξεπερνούσε το απαιτούμενο όριο, η περιστερά εκτοξευόταν και συνέχιζε την πτήση της για μερικές εκατοντάδες μέτρα.


2.8.24

Το απεχθές πρόσωπο της Πολιτιστικής Παρακμής…

 


Του Θανάση Κ.

Από τους 11ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο, του 1936, όταν η Ναζιστική Γερμανία βρισκόταν στο “απόγειό” της, ξεκίνησαν οι λαμπαδηδρομίες και οι φαντασμαγορικές τελετές Έναρξης. Ως μείζον προπαγανδιστικό γεγονός παγκόσμιας απήχησης…
Πάντα είχαν “καλλιτεχνικές αξιώσεις”. Άλλοτε τα κατάφερναν, άλλοτε όχι.
Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, δεν άφησαν τίποτα αξιόλογο πίσω τους.
Η “φαντασμαγορία” – δηλαδή η θεαματικότητα, η παραγωγή μαζικού εντυπωσιασμού – ΔΕΝ είναι κατ’ ανάγκην “αισθητική αρετή”.
“Φαντασμαγορική” είναι συνήθως και η παράσταση ενός… τσίρκου. Και συχνά εντελώς κιτς.


2.8.24

Τεμενάδες Biden στον ... Erdogan για την τουρκική συνεισφορά στην ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων




Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανταλλαγή κρατουμένων που έγινε με τη Ρωσία, στην οποία ο ρόλος της Άγκυρας υπήρξε καθοριστικός
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden, είχε το βράδυ της Πέμπτης (1/8) ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, εν μέσω τεράστιας αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, το φλέγον ζήτημα της Γάζας, περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και την ανταλλαγή κρατουμένων που έγινε με τη Ρωσία, στην οποία ο ρόλος της Άγκυρας υπήρξε καθοριστικός.
2.8.24

Κάσος, Αιγαίο, Ελληνισμός: Η συνεχής απόπειρα εξαφάνισης του Έθνους μας




Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης*
Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε το εξαιρετικής σημασίας συνέδριο της Δωδεκανησιακής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στην Κάσο, με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από το Ολοκαύτωμα της ηρωικής, όπως δικαίως ονομάζεται, νήσου.Εκεί στα ματωμένα χώματα του νοτίου Αιγαίου, μίλησα για την απουσία του δημόσιου λόγου για την Κάσο και τη σφαγή που υπέστη ο Ελληνισμός το 1824 και κατ΄επέκταση για την απουσία της δημόσιας έκφρασης για τη συνεχή απόπειρα εξαφάνισης του έθνους μας.Μιλώντας στο Συνέδριο σε μοναδικής αξίας χώρο της πατρίδας μας, δεν ήξερα ότι ο τίτλος και το περιεχόμενο της εισήγησής μου θα ήταν τόσο προκλητικά επίκαιρος, αφού λίγα εικοσιτετράωρα μετά η απουσία αυτή επιβεβαιώθηκε ….

2.8.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ : "Johnny Hamlet (Western 1968) -*****-

 

2.8.24

Μαρίνα Ζέας: Εικόνες καταστροφής μετά τη φωτιά σε γιοτ – Φράγματα για την αποφυγή ρύπανσης

 

Ένα απόκοσμο σκηνικό δημιούργησε η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Μαρίνα Ζέας, όπου και κάηκαν τρία πολυτελή γιοτ. Προσπάθειες για αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης. Η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Λιωμένα σκάφη, αποκαΐδια και μυρωδιά καμένου συνθέτουν το σκηνικό στη Μαρίνα Ζέας, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά από ένα πολυτελές γιοτ και γρήγορα εξαπλώθηκε σε άλλα δύο που βρίσκονταν δίπλα.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 25 πυροσβέστες και 10 οχήματα, καθώς και πλωτό πυροσβεστικό, έσπευσαν στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά πριν εκείνη εξαπλωθεί.


2.8.24

Πώς φτάσαμε στην ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων Δύσης – Ρωσίας

 

Η Κάμαλα Χάρις και ο Τζο Μπάιντεν υποδέχεται τον δημοσιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς 

Οι μυστικές συνομιλίες και το διπλωματικό πόκερ που οδήγησαν στην ανταλλαγή-ορόσημο κρατουμένων, που συμφωνήθηκε και υλοποιήθηκε από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και συμμάχους τους.

Η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου είναι γεγονός, με την απελευθέρωση συνολικά 24 ατόμων.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι 16 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών είναι και ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς. Σε αντάλλαγμα, 8 Ρώσοι κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από φυλακές στις ΗΠΑ, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σλοβενία, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που κατηγορούνται για δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών. Τα παιδιά δύο εκ των κρατουμένων επέστρεψαν, επίσης, στη Ρωσία.


2.8.24

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Γκονσάλες, ως νικητή των εκλογών στη Βενεζουέλα

 

Το εκλογικό συμβούλιο ανακήρυξε τον Μαδούρο νικητή τη Δευτέρα, αλλά ο συνασπισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε ώρες αργότερα ότι είχε αποδείξεις για το αντίθετο

Η εκλογική επιτροπή της Βενεζουέλας καλείται να παρουσιάσει αποδείξεις για την απόφασή της να ανακηρύξει τον Νικολάς Μαδούρο νικητή των προεδρικών εκλογών της χώρας, μετά και την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν το υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Εδμούνδο Γκονσάλες, ως νικητή, απορρίπτοντας τα επίσημα αποτελέσματα.

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ακολούθησε εκκλήσεις πολλών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων στενών συμμάχων του Μαδούρο, προς το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας να δημοσιοποιήσει λεπτομερή καταμέτρηση ψήφων, όπως έκανε κατά τις προηγούμενες εκλογές.


2.8.24

Σεισμός: Τα 4 άγνωστα ρήγματα της Αττικής - Πόσα Ρίχτερ μπορούν να δώσουν αν «σπάσουν»


 Η Αττική ήρθε αντιμέτωπη τα ξημερώματα της Παρασκευής (02/08) με σεισμό 3,5 Ρίχτερ με επίκεντρο από το Καπανδρίτι ωστόσο το Λεκανοπέδιο είναι κυκλωμένο με άλλα ακόμη πιο επικίνδυνα.

Οι επιστήμονες έχουν καταγράψει έναν μεγάλο αριθμό ενεργών ρηγμάτων, μικρού ή μέσου μεγέθους, τόσο στον αστικό ιστό της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, παρά το σχετικά μικρό μέγεθός τους και το μικρό σεισμικό δυναμικό τους- στην Αθήνα υπολογίζεται πιθανό μέγεθος σεισμού ως 6,2 ρίχτερ και στη Θεσσαλονίκη ως 6,5 ρίχτερ-, η εγγύτητά τους με τμήματα των πολεοδομικών συγκροτημάτων οδηγεί στην κατακόρυφη αύξηση της σεισμικής επικινδυνότητας.


2.8.24

Συνταγματικό πραξικόπημα κατά του ΣτΕ χάριν της διαπλοκής


Μανώλης Κοττάκης



Απευθείας αναθέσεις εξπρές σε 8 μεγάλες ΔΕΚΟ χωρίς προδικαστικό έλεγχο από την ανεξάρτητη Αρχή και χωρίς δικαίωμα προσφυγής στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.


Οι υποκλοπές εκρίθησαν με βούλευμα ανώτατου δικαστικού λειτουργού «νόμιμες»|. Οι ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δημοσίων λειτουργών θα κρίνονται εφεξής με νόμο του Κοινοβουλίου που εξουδετερώνει την Αρχή Ξεπλύματος Βρόμικου Χρήματος «νόμιμες».


2.8.24

Ποια Γιορτή της Δημοκρατίας;

Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 50η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)


Γράφει ο Βασίλειος Κουμπάκης

Μηχανολόγος Μηχανικός    

Και φέτος 2024, 50 χρόνια μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα και αλλαγή της διακυβέρνησης στη χώρα, οργανώθηκε η λεγόμενη ‘’Γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας’’. Τίτλος με λέξεις που έχουν χάσει το νόημα τους. 

Μπορεί να γίνεται ‘’Γιορτή’’ για γεγονότα κατά τα οποία ο ελληνισμός έχασε πατρογονικές του εστίες και εδάφη στα οποία διαμένει εδώ και 3000 με 4000 χρόνια και σήμερα να εορτάσει γι’ αυτό; Μπορεί να γιορτάσουμε εμείς όταν πριν 50 χρόνια κυβέρνηση μας δημιούργησε τις προϋποθέσεις Έλληνες να μετράνε το βράδυ πόσα μέλη της οικογένειας τους έχουν μείνει ζωντανοί, τι θα ταΐσουν οι υπόλοιποι τα παιδιά τους, που θα κοιμηθούν το βράδυ, που θα πάνε αύριο και τι θα κάνουν ; 

2.8.24

Γιατί συνεχίζουμε να επισκευάζουμε οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα ;

2.8.24

Το τουρκικό γεωτρύπανο Abdulhamid Han για…ούζα στη Μυτιλήνη



Το τουρκικό γεωτρύπανο Abdulhamid Han έπλευσε «ξυστά» από τα παράλια της βόρειας Λέσβου. Τόσο κοντά που οι λουόμενοι μπορούσαν να το φωτογραφήσουν όχι με …τηλεφακό αλλά με τα κινητά τους. 

2.8.24

ΘΑ ΓΕΝΙΚΕΥΘΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ;

 

2.8.24

Το Ισραήλ θέλει ολοκληρωτικό πόλεμ




Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια δηλώνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu - Ο ρόλος των ΗΠΑ


Το Ισραήλ φαίνεται πως προκαλεί ανοιχτά και… παίζει με τις αντοχές του Ιράν αλλά και την τύχη της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, με τη δολοφονία του ηγέτη της Hamas, Ismail Haniyeh, ο οποίος κηδεύτηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 1 Αυγούστου στην Τεχεράνη.Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post υποστηρίζει πως οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν τη δυνατότητα να σκοτώσουν τον Haniyeh στο Κατάρ αλλά δεν το έπραξαν, διότι αποφάσισαν να τον δολοφονήσουν όταν θα βρισκόταν στο Ιράν προκειμένου να βάλουν την Τεχεράνη στο δίλημμα για το ποια θα είναι η απάντηση της και για το εάν πραγματικά θέλει να σύρει…

2.8.24

Συγχαρητήρια...



Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
2.8.24

Να προσέχει τα λόγια της




Φανούλα Αργυρού
Διαβάσαμε ακόμα ένα ατόπημα της κυρίας Αννίτας Δημητρίου, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, (Sigmalive 30.7.24) πως:
«Την προσήλωση της ε/κ πλευράς στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα ως ορίζεται μέσα από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου στον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Irfan Siddiq…»

Δυστυχώς η κοπέλα πρόεδρος της Βουλής, έχει βάλει πλώρη προφανώς για τα καλά για την... προεδρία της ΚΔ, και άρχισε να μαζεύει νισιάνια από τον «κηδεμόνα», την Βρετανική Υπάτη Αρμοστείας!

2.8.24

"Κλειδωμένα" μας πωλούν οι Αμερικανοί τα F-35





ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ η υπεραισιοδοξία της ελληνικής Κυβερνήσεως όπως και της κατασκευάστριας εταιρείας των F-35 Lockheed Martin για την απόκτηση των πρώτων 20 μαχητικών από την χώρα μας τα επόμενα χρόνια.
Και αυτό, διότι ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, υποπτέραρχος Πατ Ράυντερ, άφησε να εννοηθεί ότι τα μαχητικά πέμπτης γενιάς δεν θα μπορούν να τα «εκμεταλλευθούν» οι Έλληνες, όσο και όπως θέλουν. Ερωτώμενος, κατά την τακτική ενημέρωση του Πενταγώνου, εάν η Ελλάς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα F-35 επί τουρκικού εδάφους «ξαφνικά μια νύκτα», αρχικώς έκαμε πως δεν άκουσε την ερώτηση, εν συνεχεία ότι δεν κατάλαβε το περιεχόμενό της και τελικώς πιεζόμενος από τον δημοσιογράφο όχι μόνο δεν διέψευσε την πληροφορία ότι τα συγκεκριμένα μαχητικά θα έχουν «κλειδωμένο» οπλισμό για χρήση επί τουρκικών στόχων, αλλά υπεστήριξε πως

2.8.24

Αλλάζει το status quo αιώνων στο Αιγαίο: Το σχέδιο διαμοιρασμού και η προδοσία της πεντηκονταετίας!


    Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε, ότι θα σας αφήσουμε
να ξεπουλήσετε την Ελλάδα.
Α.Α



Μανώλης Κοττάκης
Οργίζομαι αλλά δεν εκπλήσσομαι και πάντως δεν εντυπωσιάζομαι πλέον από τις τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά. Ολα όσα συμβαίνουν αποτελούν σκέψεις που γίνονταν στα παρασκήνια τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια αμέσως την κρίση του «Oruc Reis».
Κάποιος τότε, που αν χρειαστεί στο μέλλον θα αποκαλύψω την ταυτότητά του, μου εκμυστηρεύτηκε το σχέδιο διαμοιρασμού των θαλασσών: Εμείς τη νότια Κρήτη, για την οποία έχουμε νόμιμους τίτλους κυριότητας μετά την υπογραφή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, και οι Τούρκοι τις θάλασσες των Δωδεκανήσων κάτω από το Καστελόριζο, στις οποίες δεν υπάρχει ακόμα οριοθέτηση. Θέλω να θυμίσω ότι η μήνυση που υπέβαλε εναντίον του προσώπου μου και ακόμα τριών συναδέλφων ο πρόεδρος Ερντογάν είχε ως αιτιολογία ότι εμποδίζουμε την πολιτική του στη «θάλασσα των νησιών». Στο Αιγαίο δηλαδή. Και πώς την εμποδίζουμε;

2.8.24

Milliyet: «Η παρέμβαση της Τουρκίας στα γεγονότα της Μέσης Ανατολής αλλάζει το σκηνικό» ....


Μακάρι να "επέμβει" η Τουρκία, για να... απαλλαγεί η περιοχή 
από αυτήν!

                                                                Α.Α




Η εμφάνιση της Τουρκίας άλλαξε την ατζέντα του πολέμου τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και σε όλη τη Μέση Ανατολή, γράφει τουρκική εφημερίδα Milliyet, η οποία σημειώνει ότι το Ισραήλ απογοητεύθηκε από την έκκληση του υπουργού Εξωτερικών, Κάτς, προς το ΝΑΤΟ να απομακρύνει την Τουρκία από τη Συμμαχία.
Όπως σημειώνεται ο ισραηλινός Τύπος, ανέδειξε τη στρατιωτική και πολιτική δύναμη της Τουρκίας προσθέτοντας πληροφορίες για μια πιθανή εμπλοκή της Τουρκίας στην πρόθεση του Ισραήλ να επιτεθεί στην Χεζμπολάχ του Λιβάνου.



31.7.24

Έκτακτο! Δολοφονήθηκε ο Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτης της Χαμάς

31.7.24

Η τέλεια δικτατορία...



Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
31.7.24

Άγκυρα: Συνάντηση της αντιπολίτευσης για τις τουρκικές επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο




Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος- CHP, Οζκούρ Οζέλ πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τίτλο «Γαλάζια πατρίδα» με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πολιτικών Εθνικής Ασφάλειας στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, σημειώνουν τα τουρκικά media.
Στη συνάντηση, όπως σημειώνεται, παρευρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του CHP Μουράτ Καραγιαλτσίν.

31.7.24

Οι εναγώνιες προσπάθειες του Ερντογάν για περιφερειακή ηγεμονία







Του Κώστα Ράπτη
Ο Ερντογάν αναζητεί περιφερειακό ρόλο – αλλά δεν τον βρίσκει. Εξ ου και η πραγματικότητα πάντοτε υπολείπεται της θεαματικής ρητορικής του.
Τελευταίο δείγμα υπήρξε ο φραστικός πόλεμος που άνοιξε με το Ισραήλ, μετά τη δήλωσή του ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας ότι η χώρα του μπορεί να σπεύσει στο πλευρό των συμμάχων της στην Παλαιστίνη, όπως έπραξε στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.
31.7.24

Μετά το τετελεσμένο της Κάσου η Ελλάδα αποφεύγει να εκδώσει Navtex στην περιοχή που διεκδικεί η Τουρκία




Τα «διδάγματα» του επεισοδίου της Κάσου και οι επόμενες προκλήσεις στην ελληνική ΑΟΖ
Νίκος Μελέτης
Το επεισόδιο της Κάσου με το ιταλικό πλοίο Ievoli Relume ανέδειξε ότι όχι μόνο οι διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας παραμένουν ζωντανές, αλλά ότι η Άγκυρα με αφορμή τα μεγάλα και σημαντικά έργα πόντισης καλωδίων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και να θέσει υπό περιορισμούς την άσκηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων όχι μόνο στη δυνητική υφαλοκρηπίδα αλλά και σε αυτήν ακόμη την οριοθετημένη ελληνική ΑΟΖ. [iEpikaira: Δεν είναι ορθός ο όρος "δυνητική" υφαλοκρηπίδα η οποία υφίσταται αυτοδικαίως (ab initio) και εξυπαρχής (ipso facto). Η υφαλοκρηπίδα δεν χρειάζεται να ανακηρυχθεί όπως η ΑΟΖ. Η υφαλοκρηπίδα μόνο οριοθετείται.]

31.7.24

State Department: Δεν είδαμε καμία προσβολή στον χριστιανισμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Η ανάρτηση της Ζαχάροβα...



«Σίγουρα δεν είναι κάτι που θα θίγαμε προς τη γαλλική κυβέρνηση σε σχέση με τους Ολυμπιακούς», τονίζει το Αμερικανικό ΥΠΕΞ σχετικά με την τελετή έναρξης


Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του State Department Vedant Patel τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν... είδαν καμία προσβολή στον Ιησού Χριστό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και ως εκ τούτου δεν εξέφρασαν διαμαρτυρία στη Γαλλία σχετικά με αυτό.«Σίγουρα δεν φαίνεται ότι υπήρξε προσβολή στον Ιησού Χριστό στην αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων και σίγουρα δεν είναι κάτι που θα θίγαμε προς τη γαλλική κυβέρνηση σε σχέση με τους Ολυμπιακούς», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
31.7.24

ΠΟΙΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤH ΓΡΙΒΑ; Το βίντεο που τρόμαξε το Μαξιμου: "Εθνικό έγκλημα στην Κάσο..."

 


https://i-epikaira.blogspot.com
31.7.24

Πανηγυρική δικαίωση Πολάκη για την υπόθεση με τη Φωτεινή Αραμπατζή: «Στο τέλος νικούν οι καλοί»

 

Ομόφωνα αθώος κηρύχθηκε ο Παύλος Πολάκης για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης την οποία του απηύθυνε η Φωτεινή Αραμπατζή.

«Στο τέλος νικούν οι καλοί», επεσήμανε με νόημα ο βουλευτής Χανίων.

Αναλυτικά η ανάρτηση Πολάκη

Σήμερα μετά από ακροαματική διαδικασία ωρών, μετά από σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο με κήρυξε αθώο ομόφωνα για την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης της βουλευτή ΝΔ κ. Φωτεινής Αραμπατζή (που ήταν η μόνη από τις τρεις κατηγορίες που μου απηύθυνε η Αραμπατζή, που δέχθηκε ο εισαγγελέας ο οποίος με παρέπεμψε για να δικαστώ).


31.7.24

Φάρμακα: Ακριβαίνουν 580 φθηνά σκευάσματα – Αυξάνεται το κόστος για ασφαλισμένους και ΕΟΠΥΥ

 


Η δικαιολογία η οποία προβάλλεται για τις παραπάνω αυξήσεις στα φάρμακα, είναι ότι έγιναν επειδή αυτά τα σκευάσματα πωλούνται σε χαμηλές τιμές στην Ελλάδα εν συγκρίσει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ότι υπήρχε ο κίνδυνος να αποσυρθούν...!

Οι τελικές τιμές των φαρμάκων, με αυξήσεις σε 580 φθηνά σκευάσματα, αναφέρονται στο νέο Δελτίο Τιμών που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΦ.  Τα περισσότερα από τα φάρμακα που ακριβαίνουν είναι ευρείας κυκλοφορίας.


31.7.24

Διαγνωστικές εξετάσεις: Υπέρμετρες επιβαρύνσεις και αθέμιτες κοστολογήσεις από ιδιώτες παρόχους του ΕΟΠΥΥ


Έφη Τσιβίκα - insider.gr

Μεγάλο αριθμό παραπόνων από χρόνιους πάσχοντες και πολίτες, λαμβάνει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, αναφορικά με υπέρμετρες οικονομικές επιβαρύνσεις, αθέμιτες κοστολογήσεις και εν γένει διαχείριση των ασθενών από ιδιώτες παρόχους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων και κατά τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων.

Οι πρακτικές αυτές, οι οποίες δείχνουν να αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό, αποδίδονται στο ελλιπές ελεγκτικό πλαίσιο, με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να μην έχουν επαρκή ενημέρωση για την κοστολόγησή τους από τις ιδιωτικές δομές και να μη διενεργούνται αποτελεσματικοί έλεγχοι των χρεώσεων.

30.7.24

ΥΠΕΞ: Αποφύγετε ταξίδια σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Ιράν και Λίβα





Τι αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι τεταμένη, χωρίς κανείς να ξέρει που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κλιμάκωση.

Η μία μετά την άλλη οι χώρες ανακοινώνουν σειρά οδηγιών για τους τουρίστες τους.Ήρθε και η σειρά της Ελλάδας.Στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στα Υψίπεδα του Γκολάν που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 παιδιά, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε τη σύστασή του σχετικά με την αποφυγή επισκέψεων σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Ιράν και Λίβανο.Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει «παραμένει σε ισχύ η, από 15.10.2023, σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και Ιράν».


30.7.24

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΙΒΑΣ : ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΑΠΟΔΡΟΜΗ

 


(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)
30.7.24

Βρετανικές αποκαλύψεις για τα μαγειρέματα στο «Σχέδιο Ανάν ΙΙΙ»

 

Φανούλα Αργυρού

Η εποικοδομητική ασάφεια της λέξης «ενωμένη» («united»), έποικοι, εκτοπισμένοι, εδαφικό/περιουσιακό, δομή, ασφάλεια, τι θα ζητούσαν από τον Τάσο Παπαδόπουλο, «κάτι για την Τουρκία»

Στις 23 Ιουλίου 2024 το Βρετανικό Εθνικό Αρχείο αποδέσμευσε και πάλι, μετά από 20 χρόνια, πρωθυπουργικούς φακέλους (πρωθυπουργίας Tony Blair - Τόνι Μπλερ) για διάφορα θέματα, καλύπτοντας την περίοδο 2000-2003. Εντοπίσαμε ορισμένες, αν και περιορισμένες, αναφορές για την Κύπρο.


30.7.24

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ;

30.7.24

Κρύσταλλα που δεν ραγίζουν

Οι γελοίοι των γελοίων!
Α.Α

Πώς η Γαλλία απαρνήθηκε την ταυτότητά της με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι τελετές ενάρξεως των μεγάλων διοργανώσεων, ιδιαίτερα των Ολυμπιακών Αγώνων, μέχρι τις μέρες μας έχουν έναν στόχο: να αναδεικνύουν την ταυτότητα και τον πολιτισμό του έθνους που τους φιλοξενεί. Η τελετή ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα συνιστά αξεπέραστο πρότυπο. Η Ελλάς δεν χρειάστηκε να προκαλέσει για να εντυπωσιάσει. Απλώς προσπάθησε να σκεφτεί. Να δείξει ότι η απήχηση και η ακτινοβολία των εθνών δεν συναρτώνται με την ισχύ και το μέγεθος των κρατών, αλλά με την ευρύτητα της σκέψης και της κληρονομιάς που φέρουν.

30.7.24

Ο Άρειος Πάγος επιχειρεί να “κουκουλώσει” το σκάνδαλο των υποκλοπών

 

Σε σύγκριση με αυτούς που διέτασσαν τις υποκλοπές,  η "Χούντα" ήταν δημοκρατικός παράδεισος!
Α.Α


Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να κλείσει άρον άρον την υπόθεση για τον σκάνδαλο των υποκλοπών παρά το γεγονός ότι είδαν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που επιβάλουν άλλη αντιμετώπιση. Το Ανώτατο Δικαστήριο, λοιπόν, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση της ΕΥΠ με το Predator!

Ο Άρειος Πάγος αποσυνδέει πλήρως το σύστημα υποκλοπών Predator από τις “νόμιμες” υποκλοπές που διενεργούσε η ΕΥΠ. Κρίνει πως τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο κατά τις αποφάσεις άρσης απορρήτου των επικοινωνιών που εκδόθηκαν από την τότε εισαγγελέα της ΕΥΠ.


30.7.24

Έρχεται ολοκληρωτικός πόλεμος

 


(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)
30.7.24

Οι σωρευτικές διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της Τουρκίας είναι ένας «Αθροιστικός Πόλεμος»




Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΙΛΑΣ*
Πόλεμος βάσει ποιοτικών και ποσοτικών αναβαθμίσεων του τουρκικού παζαριού. Η βασική ιδέα πίσω από τις «σωρευτικές» επιχειρήσεις όπως η επίδειξη αεροπορικής ισχύος με παραβιάσεις/παραβάσεις εθνικού εναερίου χώρου, ορισμένες τακτικές ναυτικών επιχειρήσεων με παράνομες NOTAM, οι συνεχείς διεκδικήσεις, και η απειλή πολέμου, αποτελούν ένα είδος πολέμου ο οποίος είναι σύμφωνος με τη μη γραμμική φύση του.
Στις διαδοχικές επιχειρήσεις, η κάθε τακτική ενέργεια που λαμβάνει χώρα, εξαρτάται από αυτή που προηγήθηκε. Αυτή η πρακτική είναι μια γραμμική προσέγγιση της στρατηγικής. Οι διαδοχικές επιχειρήσεις μπορούν να απεικονιστούν στην επιχειρησιακή σχεδίαση αναζητώντας την αποστολή που οδηγεί σε κάποιο σκοπό/στόχο.
30.7.24

Η Τουρκία επιβάλλει τους κανόνες της στην Ελλάδα !!!

 

30.7.24

Η Άγκυρα ομολογεί ότι η Γαλάζια Πατρίδα αποτελεί «εθνική πολιτική της Τουρκίας» - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαφωνεί...


Σχόλιο iEpikaira


Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον, Ναμίκ Ταν, ο οποίος είπε ότι η «θεωρία της γαλάζιας πατρίδας» είναι ένα «παραμύθι», ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, ξεκαθάρισε ότι αντιθέτως αποτελεί «εθνική πολιτική της Τουρκίας».
Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του CHP, Ναμίκ Ταν, δήλωσε «όσο το ΑΚΡ ισχυροποιούσε τη θέση του, έτεινε να μπλέκει τον τυχοδιωκτισμό με την εξωτερική πολιτική. [...]

 
30.7.24

Ο Ερντογάν αποκάλυψε τον Τούρκο πράκτορα που έκανε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη

 


https://i-epikaira.blogspot.com
30.7.24

Κατς για Ερντογάν: Βαδίζει στα χνάρια του Σαντάμ Χουσεΐν - Ας θυμηθεί τι συνέβη και πώς κατέληξε



Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς απάντησε στις απειλές που εκτόξευσε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί εισβολής στο Ισραήλ, συγκρίνοντας τον με τον Σαντάμ Χουσεΐν.
«Ο Ερντογάν ακολουθεί τον δρόμο του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Θα πρέπει απλώς να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς κατέληξε», γράφει ο Κατς στο X.
ארדואן הולך בדרכו של סדאם חוסיין ומאיים לתקוף את ישראל. רק שיזכור מה קרה שם ואיך זה הסתיים.@RTErdogan pic.twitter.com/6GykLtLoh4— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) July 28, 2024
Νωρίτερα, ο Ερντογάν απείλησε το (!!!) Ισραήλ κάνοντας μάλιστα λόγο για ευθεία παρέμβαση, όπως έγινε με την περίπτωση της Λιβύης...

30.7.24

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας απειλεί τη χώρα - Κίνδυνος και για την Αττική - «Τα χειρότερα έρχονται»


«Καμπανάκι» έχει σημάνει σε πολλές περιοχές λόγω παρατεταμένης ξηρασίας, η οποία σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν από την αρχή του καλοκαιριού, δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ με λίμνες και ταμιευτήρες να είναι ένα βήμα πριν στερέψουν και τη λειψυδρία να απειλεί τη χώρα.

Η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε αρκετά μέρη, ενώ αποκαρδιωτικές είναι δορυφορικές φωτογραφίες από την τεχνητή λίμνη του Πηνειού στην Ηλεία, που δείχνουν τα χαμηλά επίπεδα της στάθμης της, ως αποτέλεσμα της ανομβρίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα νησιά και ειδικά το καλοκαίρι, με πολλές γεωτρήσεις να έχουν στερέψει.


30.7.24

Η διαφθορά απειλεί τη δημοκρατία

 

Το σύστημα εδώ και 12 χρόνια εργαλειοποιεί τον τραμπούκικο χαρακτήρα του Πολάκη για να «καίει» τις καταγγελίες και για να προστατεύει τον εαυτό του! Η Αριστερά τον κύριου Κασσελάκη δεν είναι ούτε πατριωτική, όπως φάνηκε από την ηχηρή σιωπή του στα γεγονότα της Κάσου, ούτε ασυμβίβαστη

Την περασμένη Παρασκευή το πολιτικό σύστημα διέπραξε ένα ολέθριο λάθος. Υστερα από πίεση αρκετών ετών, επέτυχε τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η χρησιμότητα του Πολάκη ήταν ακριβώς αυτή. Να είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνον έτσι ήταν επιτυχής η εργαλειοποίηση των αποκρουστικών για πολιτικό ελαττωμάτων του, τα οποία είναι ξένα προς τον δημόσιο βίο και καταγγέλλονται διακομματικά.


29.7.24

Χαστούκι Ερντογάν σε μικρό παιδάκι επειδή δεν του φίλησε το χέρι !

29.7.24

Κ. Γρίβας: Η Τουρκία πρέπει να αναχαιτιστεί αμέσως

 


29.7.24

.... Συγκυριαρχία Ελλάδος – Τουρκίας στον βυθό του Αιγαίου !




    Στον πολιτικό βυθό θα καταλήξουν όσοι "πουλήσουν" την Εθνική μας                κυριαρχία.

   Α.Α



Oι Τούρκοι μας έστειλαν και στόλο στην ΑΟΖ μας! – Τώρα πανηγυρίζουν ότι αναγνωρίσαμε τις θαλάσσιες ζώνες και το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο – Εξωτερική πολιτική εγκαταλείψεως εθνικών θέσεων από τον υπουργό Ενεργείας Θεόδωρο Σκυλακάκη και τις αρμόδιες αρχές ερήμην του Υπουργείου Αμύνης! – Δεύτερο κρούσμα, μετά τα θαλάσσια πάρκα – Η «Εστία» αποκαλύπτει τι συνέβη με τα πλοία Ievoli Relume και Teliri
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες για τα γεγονότα της Κάσου, όπως αυτά εξελίχθηκαν, ενώ δημιουργούνται και εύλογα ερωτήματα για το πως ακριβώς αξιοποιήθηκε ο «μηχανισμός απεμπλοκής», οι απ’ ευθείας δηλαδή επικοινωνίες μεταξύ Αθηνών και Αγκύρας μέσω «κόκκινης» γραμμής.

29.7.24

Τα «ηχηρά μηνύματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι «γενναίες, τολμηρές αποφάσεις» του Χριστοδουλίδη

 

Σάββας Ιακωβίδης


Πρόεδρος και πολιτική ηγεσία ΔΕΝ γνωρίζουν τι είναι επακριβώς η διζωνική ανωμαλία, αλλά… Όλοι την έκαναν βολική παντιέρα, από τον Νοέμβριο του 1974, την επίσημη αποδοχή της διά των ψηφισμάτων 649 (1990) και 750 (1992, επί Βασιλείου), μέχρι σήμερα. Ανυμνούν αυτό το ρατσιστικό, αντιδημοκρατικό, αντιευρωπαϊκό τερατούργημα ως τη μόνη εφικτή λύση. Αρνούνται να παραδεχτούν ότι παραδίδουν την Κύπρο σε μια νέα τουρκοκρατία

Τα γεγονότα έχουν πείσμα. Ο Έλληνας Κυβ. Εκπρόσωπος αποκάλυψε την περ. Τρίτη όσα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Χριστοδουλίδης, επιχειρούσαν να αποκρύψουν.


29.7.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Ride Lonesome (WESTERN ****)

 

29.7.24

Το «συμμαζεμένο» ΕΣΥ του Άδωνι και η εφημερία στο Γ.Γεννηματάς


 Αναμονή, στρίμωγμα και δυσαρέσκεια στο ΕΣΥ το οποίο βλέπει βελτιωμένο η κυβέρνηση

 Δήμητρα Ευθυμιάδου

Τελικώς οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ αλλά και οι ασθενείς πρέπει προφανώς να βλέπουν άλλο σύστημα υγείας από αυτό που αντικρίζει η κυβέρνηση.

Ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί διαλαλούν το πόσο βελτιώνεται το σύστημα υγείας και πόσο περισσότερο προσωπικό διαθέτει πλέον σε σύγκριση με το παρελθόν, η πραγματικότητα άλλα δείχνει.


29.7.24

Παρέμβαση βόμβα Βίλντερς: Πετάξτε την Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ!



 Ο κορυφαίος Ολλανδός πολιτικός για άλλη μια φορά δεν μάσησε τα λόγια του αναφερόμενος στην Τουρκία και τον Ερντογάν.

 Ο Βίλντερς είναι από τους ελάχιστους ηγέτες που επιμένουν να προβάλουν το πραγματικό πρόσωπο των Τούρκων, διότι απλούστατα δεν εκβιάζεται από κανέναν.

Έγραψε συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο X:


29.7.24

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ: Ερντογάν: «Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη, μπορούμε να μπούμε και στο Ισραήλ»


κ. Ερντογάν , δοκιμάστε να μπείτε στο Ισραήλ. Είναι ευκαιρία
να απαλλαγεί η περιοχή από τη παρουσία της Τουρκίας ...
Α.Α

😂

 Κατά την ομιλία του στην τοπική οργάνωση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη γενέτειρα του Ριζούντα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία μπορεί «να μπει στο Ισραήλ». (!!!)

 

Συγκεκριμένα δήλωσε:...

«Ποιες ήταν οι εισαγωγές μας και ποιες οι εξαγωγές μας στην αμυντική βιομηχανία και πού φτάσαμε. Αλλά αγαπητά μου αδέλφια, τίποτα από αυτά μην μας ξεγελάει. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, ώστε αυτό το Ισραήλ να μην μπορεί να τα κάνει αυτά στην Παλαιστίνη. Εμείς όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, εμείς όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα για να μην το κάνουμε. Απλά πρέπει εμείς να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να κάνουμε τι; Να κάνουμε αυτά τα βήματα».


29.7.24

Ο Στρατηγός Φράγκος εμμένει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ..

 



(Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)
29.7.24

¨ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΔΑ¨


 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Αρ. 9

 

¨ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΔΑ¨

 

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αυλίδας ΔΕΝ είναι ο ιδανικός σκουπιδότοπος

 

 

Α. Τα μέλη της «Ομάδας Πρωτοβουλία  Πολιτών για την Διατήρηση  και Επανάχρηση του Τσιμεντάδικου  Χαλκίδας, για την Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλίδας»,  μετά από πρόσκληση της μείζονος αντιπολίτευσης ¨ΑΜΕΣΑ¨ του Δήμου Χαλκιδέων, παραβρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22/07/24 με αφορμή την εξέταση του θέματος:

 

«Περί εφαρμογής των προβλέψεων του ΓΠΣ Αυλίδας σχετικά με τις χρήσεις γης στην περιοχή του πρώην εργοστασίου Τσιμέντου Χαλκίδας σε συνάρτηση με τις νέες και εν εξελίξει αδειοδοτήσεις στο παραπάνω σημείο για διαχείριση απορριμμάτων και άλλες βιομηχανικές χρήσεις».

29.7.24

Με την πλάτη στον τοίχο στρατιωτικά και πολιτικά το Κίεβο

 


https://slpress.gr
______________________________

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη
29.7.24

Έρχεται το διαβατήριο εμβολιασμού! Η Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες έτοιμες να το υιοθετήσουν

 

Αρχίζουν δοκιμές από Σεπτέμβριο για την εισαγωγή του στις κοινωνίες μας, διευκολύνοντας την επιτήρηση - Θα καταγράφει το ιατρικό ιστορικό κάθε πολίτη μέσω ψηφιακών εργαλείων


Δεν ξέρω αν το πήρατε είδηση, αλλά η κορονοτρομολαγνεία θερίζει και πάλι. Μάλιστα, εξέδωσε στατιστικές, ενώ βγήκαν οι ειδήμονες αυτοανακηρυσσόμενοι επιδημιολόγοι κι έπιασαν θέση στα μιντιακά στασίδια για την απαραίτητη πλύση εγκεφάλου, που πάει ασορτί με εμβόλιαεμβολιασμούς και φυσικά αυξημένα κέρδη για τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Η Ελλάδα είναι 2η στην Ευρώπη και 5η στον κόσμο σε κρούσματα Covid-19». «Αλματώδης αύξηση στις νοσηλείες» κ.τ.λ. κ.τ.λ…

29.7.24

Μείζονα κρίση στις σχέσεις Μαξίμου-Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

 


Το Πεντάγωνο θεωρεί παράνομες τις τουρκικές ενέργειες στην Κάσο ενώ το «Μέγαρο» σιώπησε αιδημόνως στο ευχαριστώ των Τούρκων για την αναγνώριση των θαλασσίων ζωνών και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου


Ενώ η Κυβέρνησις αγωνιωδώς προσπαθεί να μας πείσει ότι στην Κάσο δεν υπήρξε ελληνική υποχώρησις, το βαρύ ερώτημα για τι ακριβώς μας ευχαριστούν οι Τούρκοι παραμένει αναπάντητο. Η κατάστασις, συμφώνως προς όλες τις ενδείξεις έχει οδηγήσει σε κρίση κορυφής. Κρίση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

  • εφημερίδα «Εστία»

29.7.24

Ανέστη, σήμερα προτείνουμε τη δημιουργία «Δεξαμενής Εθνοσωτήρων!»…

  


Αριστοφανικό κοινωνικό-πολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου


    Γιώργο, μου είπε με το καλημέρα ο Ανέστης, ξαφνιάστηκα καθώς πολλοί φίλοι και γνωστοί συμφώνησαν με όσα εσύ και εγώ είπαμε για τον «πλουτισμό» πολιτικών ανδρών και γυναικών που εμείς εκλέξαμε να μας Κυβερνούν τα τελευταία 50 χρόνια μετά την 24η Ιουλίου του 1974…

     Ανέστη δεν με ξαφνιάζεις καθώς το ίδιο διαπίστωσα και εγώ από φίλους και γνωστούς εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων που διάβασαν το πιπεράτο μου με τίτλο «Ανέστη, εγώ προσωπικά ΔΕΝ γνωρίζω ούτε Έναν!…» που φιλοξενήθηκε εδώ…

     Ανέστη, ως Χριστιανοί όλοι έχουμε ακούσει την αναφορά του Ευαγγελίου στην περίπτωση του Ιωσία, ενός εκ γενετής τυφλού επαίτη που ζητιάνευε μπροστά στο Ναό και ο Ιησούς αποφάσισε να του αποκαταστήσει την όραση με θαύμα. Ο Ιησούς συνοδευόμενος από τον Ναθαναήλ και το Θωμά, χωρίς να του το ζητήσει ο Ιωσίας, έσκυψε, ανακάτεψε λίγο χώμα με το σάλιο του και με αυτή τη λάσπη κάλυψε τα μάτια του τυφλού άνδρα και στη συνέχεια τον έστειλε να τα ξεπλύνει στην «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Αυτό έκανε ο Ιωσίας και όταν ξέπλυνε τη λάσπη από τα μάτια του ανακάλυψε ότι είχε βρει το φως του!...

28.7.24

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Και οι ειδικευόμενοι θα έχουν δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου!!!

 


Το τερμάτισαν!

Δίνουν ακόμη και στους ειδικευόμενους δυνατότητα να βγουν εξω στο ιδιωτικό επάγγελμα, ενώ επιστρατεύουν τους ιδιώτες για να τους βάλουν μέσα.

Πρόκειται για απίστευτη διάταξη, η οποία πλέον ξεφεύγει από τα όρια του πανικού και εγγίζει τα όρια της παράνοιας: Οι ειδικευόμενοι που δεν έχουν χρόνο ούτε να κοιμηθούν ένα συνεχόμενο 8ωρο , θα μπορούν να πραγματοποιούν στον «ελεύθερο χρόνο τους» ιδιωτικό ιατρείο.


28.7.24

*Ὅλος ὁ εὐσεβής λαός εἶνε φύλαξ τῆς ἱερᾶς παρακαταθήκης.*



   (π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης)


*Ἡ φύλαξις, ἡ ὁμολογία, ἡ διακήρυξις, ἡ μέχρι θανάτου ὑπεράσπισις τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως εἶνε τό πρώτιστον καθῆκον παντός, ὅστις ἐβαπτίσθη εἰς τήν κολυμβήθραν τῆς Ὀρθοδοξίας* καί κατεγράφη εἰς τό μητρῷον τῆς Ὀρθοδοξίας. 


*Ναί! Ὅλος ὁ εὐσεβής λαός εἶνε φύλαξ τῆς ἱερᾶς παρακαταθήκης.* 

Ἀλλά δέν ὑπάρχει ἀμφιβολία, ὅτι *τό καθῆκον* τῆς ἀκριβοῦς φυλάξεως καί θαρραλαίας ὁμολογίας καί ὑπερασπίσεως τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως *βαρύνει τῶν λαϊκῶν περισσότερον τούς κληρικούς.* 

28.7.24

Το θαύμα του Αγίου Νεκταρίου σε νεαρό φοιτητή

 


Του συνεργάτου μας Θεολόγου- Φιλολόγου κ. Δημ. Λυκούδη

likoudis.dimitris@yahoo.gr 
28.7.24

Ο Τσίπρας, ο Κασσελάκης και οι παιδικές τους ασθένειες

 

Σοφία Βούλτεψη

Αρκεί να διαβάσει κανείς το πρόσφατο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματός του για να καταλάβει γιατί κατέληξαν στο «σ’ όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε» του Στέφανου Κασσελάκη. Η Ιστορία της Αριστεράς είναι γραμμένη με λάθη, διασπάσεις, συγκρούσεις, γινάτια, συντροφικά μαχαιρώματα, εξουσιομανία και τα… εξανθήματα από τις διάφορες παιδικές τους ασθένειες.

Αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός, εύκολες καταγγελίες, ανοχή στον ρατσιστικό λόγο Πολάκη, mea culpa και ξανά καταγγελίες, είναι τα εξανθήματα του ΣΥΡΙΖΑ, όποιον κι’ αν έχουν αρχηγό, όσες διασπάσεις και αν ζήσουν. Τσίπρας και Κασσελάκης αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε… 

28.7.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: From Hell to Texas (Western *******)

 

28.7.24

Ο Καθηγητής Κ. Γρίβας αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη στην Κάσο!

 

28.7.24

Ενορχηστρωμένες οι διεργασίες εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Καρπάθιο Πέλαγος




 Καθώς περνάνε οι ώρες από την ακραία αμφισβήτηση της Άγκυρας στο Καρπάθιο Πέλαγος, νέα πιο ανησυχητικά στοιχεία έρχονται στο φως. Σε συνέχεια των προηγούμενων σημειωμάτων του iEpikaira (1 και 2), όπου αναφέρθηκε ότι το ιταλικό πλοίο «Ievoli Relume» εγκατέλειψε τις εργασίες του πριν την λήξη της ελληνικής Navtex (718/24) και χωρίς να φτάσει στο προκαθορισμένο σημείο εργασιών, εδώ θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε φως στο παρασκήνιο των γεγονότων που έλαβαν χώρα. Για να γίνει κατανοητό το τί ακριβώς συνέβη, είναι σημαντικό να ανατρέξουμε στο χρονικό των Navtex αλλά και των πληροφοριών που διέρρευσαν από ελληνικές και τουρκικές διπλωματικές πηγές.