Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 17.8.24

Ε Π Ι Σ Κ Ε Φ Θ Ε Ι Τ Ε ΤΟ :

HELLAS - S C I E N C E & T E C H N O L O G Y

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ -ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ - ONLINE ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ !κ

ΕΔΩ



17.8.24

Μια παγκόσμια συμμορία

 

Γράφει η Μαρία Δεναξά


Κι έτσι με την πιθηκοευλογιά θα ξεχαστούν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, τα δισεκατομμύρια της Ούρσουλας στο Ζελενσκι, το πραξικοπηματακι του Μακρον στη Γαλλία , θα επηρεαστεί η εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ και θα αποτελειώσουν την παγκόσμια οικονομία!

17.8.24

Η μάστιγα του τουρισμού


 Της Μαρκέλλας Καβαλιεράτου

16/08/2024 

Ως τη «Βαριά Βιομηχανία» της Ελλάδος αποκαλεί, διαχρονικά, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα τον τουρισμό γιατί δε θέλει ούτε βαριά, ούτε ελαφριά βιομηχανία, αλλά ούτε και ανεπτυγμένο αγροτικό τομέα.

Στο παρελθόν η Ελλάδα ήταν μια κυρίως αγροτική χώρα με σημαντικές βιομηχανικές- βιοτεχνικές νησίδες. Δεν μπόρεσε έκτοτε να αναπτύξει το βιομηχανικό τομέα της. Όλα κατέρρευσαν από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 με την είσοδο στην τότε ΕΟΚ (τώρα ΕΕ), γιατί προοδευτικά καταργήθηκε η δασμολογική προστασία και καθιερώθηκε η ενιαία αγορά. Σήμερα η Ελλάδα έχει γίνει μια χώρα παροχής υπηρεσιών, όπως ακριβώς την ήθελαν – για να μην τους ανταγωνίζεται – τα ανεπτυγμένα βιομηχανικά κράτη της Ευρώπης.

17.8.24

Ακόμα να παρέμβει εισαγγελέας; | infoXAK (13-8-2024)

17.8.24

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ! Δεν θέλουν να ξέρεις για αυτό το μέρος! Λύγισε ...

17.8.24

Απόστρατοι: Ζητούν Διορθωτικές Αυξήσεις στις συντάξεις τους–Όλα όσα διεκδικούν οι EAA (ΠINAKAΣ)

Διορθωτικές αυξήσεις συντάξεων που θα συμψηφίζονται μόνον κατά 1/5 με την προσωπική διαφορά, μισθολογική αναβάθμιση στο Β1 κλιμάκιο για όσους αποχωρούν με αυτεπάγγελτη αποστρατεία στα 35 χρόνια και επέκταση της προσαύξησης 1,5% στα ποσοστά αναπλήρωσης από τα 40 έτη και άνω ζητούν οι Ενώσεις των Αποστράτων από την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμούν αναδρομικά κύριων συντάξεων από το 2021 έως και 3.492 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 20/07/2024 - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - kkatikos@e-typos.com - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Τα αιτήματα των αποστράτων περιλαμβάνονται σε μακροσκελές υπόμνημα που έστειλε το Συντονιστικό Συμβούλιο Ενώσεων Αποστράτων προς τη γενική γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας, με το οποίο θέτει σειρά από αιτήματα, με σημαντικότερα τα εξής:

17.8.24

Πύρινη λαίλαπα στα περίχωρα της (κατεχόμενης) Σμύρνης

 

Έχουν καεί 16 σπίτια, ενώ η φωτιά έχει κάψει εγκαταστάσεις στη
 βιομηχανική ζώνη.

Σε κατοικημένες περιοχές στα περίχωρα της Σμύρνης έχει φτάσει η μεγάλη πυρκαγιά στην Τουρκία που αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι φλόγες έχουν κοκκινήσει τον ουρανό της Σμύρνης, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εξαιτίας του καπνού.

17.8.24

Στρεπτόκοκκος: Το κοινό βακτήριο που σήμανε συναγερμό- Τα συμπτώματα, πώς μεταδίδεται, πώς αντιμετωπίζεται

 

Τι είναι ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος της ομάδας Α που προκαλεί ανησυχία - Όλα όσα γνωρίζουμε

Με τους θανάτους δύο ανθρώπων στην Ηλεία να αποδίδονται σε διεισδυτικό στρεπτόκοκκο και ακόμη τρία άτομα να εμφανίζουν συμπτώματα, οι υγειονομικές αρχές της χώρας είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για το βακτήριο του στρεπτόκοκκου.

Από τις αρχές ήδη του 2024 τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και οι εθνικές υγειονομικές αρχές είναι σε επιφυλακή για την αύξηση κρουσμάτων στρεπτόκοκκου της ομάδας Α. Τον περασμένο Ιανουάριο τα κρούσματα στη χώρα μας και διεθνώς εντοπίζονταν πρωτίστως σε παιδιά, με τον ΠΟΥ να συνιστά τη στενή παρακολούθηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ευρώπη.

17.8.24

«Ατσάλινος Θόλος»: Ο «χάρτης» των τουρκικών συστημάτων αεράμυνας

 

Κι εμείς; Στον καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ ;
Α.Α

Οι διαφορές των τουρκικών συστημάτων αεράμυνας συγκριτικά με των ΗΠΑ - Αναλυτικά πως λειτουργούν:

Με το σχέδιο «Steel Dome», (Ατσάλινου Θόλου), η Τουρκία χρησιμοποιεί αποτελεσματικότερα τα συστήματα αεράμυνας που έχει εντάξει και αναπτύσσει, στο δυναμικό της.

Ενώ οι δυνατότητες των υφιστάμενων συστημάτων αυξάνονται μέρα με τη μέρα, τα συστήματα που αναπτύσσονται με εγχώριες και εθνικές δυνατότητες ανταγωνίζονται τα αντίστοιχα ξένα συστήματα

17.8.24

Νέα Αριστερά: Το ΕΣΥ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη υποβαθμίζεται καθημερινά

 

«Η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία οφείλει να αποτελέσει αντικείμενο μαζικών κινητοποιήσεων»

Για υποβάθμιση και κατακερματισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) κάνει λόγο η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της για τον υπουργός Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Το δημόσιο σύστημα υγείας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και με υπουργούς τύπου Άδωνι Γεωργιάδη καθημερινά υποβαθμίζεται και κατακερματίζεται», σχολιάζει η Νέα Αριστερά.

Επιπλέον, αναφέρει ότι «λίγες μόνο ημέρες μετά την αλαζονική και απαράδεκτη επίθεση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Κω, η πραγματικότητα ήρθε – δυστυχώς – να επιβεβαιώσει το πόσο δίκιο είχαν οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του νοσοκομείου».

17.8.24

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ...

 

ΑΚ56/2024                                                                                                                16.8.2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ, 14.8.2024. 



O Υπουργός Εθνικής   Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας ανέφερε  (14.8.2024)  ότι: « η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού, αλλά και να επισημαίνει στη διεθνή κοινότητα ότι πρόκειται πρωτίστως για ζήτημα κατοχής ανεξάρτητου κράτους και κράτους – μέλους της Ε.Ε.»

Αν πράγματι κύριε Δένδια πιστεύετε ότι το Κυπριακό  είναι ζήτημα κατοχής ανεξαρτήτου Κράτους -μέλους της ΕΕ, θα πρέπει να μιλάτε  ξεκάθαρα και απλά για απελευθέρωσή του και οχι για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση που παραπέμπει στη ΔΔΟ, δηλαδή στη νομιμοποίηση της κατοχής και των παραγώγων της,

17.8.24

Ανέστη έχεις να προσθέσεις κάτι;

 


                           


  

          Κοινωνικό-πολιτικό πιπεράτο

του Καθηγητή Πιπερόπουλου


     Φίλε μου Ανέστη τα διάβασα όλα τα πρωτοσέλιδα αυτές τις ημέρες και, ομολογώ την αμαρτία μου, παρακολούθησα για πολλές ώρες ΟΛΑ τα τηλεοπτικά κανάλια που κάλυπταν την καταστροφική (και σίγουρα, κατά τη δική μου απόλυτα προσωπική εκτίμηση των δεδομένων, καλά μελετημένη) πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και κατέληξε σε Βριλήσσια και Χαλάνδρι καταστρέφοντας τον Βόρειο-Ανατολικό πνεύμονα της Αττικής, πριν τελικά σβήσει όταν έφτασε στις τσιμεντένιες πολυκατοικίες…

    Παρασκευή πρωί είδα και το, όχι απλά αιχμηρό, αλλά σαφέστατα «προσβλητικό» (αυτό το υπογραμμίζω με την ιδιότητα του Καθηγητή Επικοινωνίας) πρωτοσέλιδο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που χαρακτηρίζει τον κ Μητσοτάκη «Λίγο…»

17.8.24

Η Λιβύη έχει μετατραπεί σε τουρκική επαρχία – Τεράστιος ο κίνδυνος για την Ελλάδα




 Με την εγκληματική ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Λιβύη έχει μετατραπεί σε τουρκική επαρχία γεγονός που συνιστά τεράστιο κίνδυνο για την Ελλάδα, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν απαίτησε να γίνουν εκλογές όπως προβλεπόταν από το Δεκέμβριο του 2021.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε στις 12 Αυγούστου μνημόνιο συνεννόησης (MoU) στο κοινοβούλιο σχετικά με το καθεστώς των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Λιβύη. Η συμφωνία, η οποία υπογραμμίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, παρέχει στις τουρκικές δυνάμεις ευρεία νομική προστασία και υλικοτεχνική υποστήριξη ενώ επιχειρούν στο λιβυκό έδαφος.

17.8.24

Ακόμη να παραιτηθεί κανείς;


Για άλλο ένα καλοκαίρι κάηκε η μισή Αττική, με το που ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο, με το που οι άνεμοι έγιναν λίγο πιο ισχυροί και λίγο πριν από τη γιορτή της Παναγίας, όταν λαός και Κολωνάκι απουσιάζουν από το κλεινόν άστυ.

Όποιος δεν πιστεύει στις συμπτώσεις και πρωτίστως δεν του αρέσει να τον κοροϊδεύουν γνωρίζει καλά πως οι πυρκαγιές, που εκδηλώνονται με μαθηματική ακρίβεια κάθε Αύγουστο και καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από τον ρημαδιασμένο πράσινο πνεύμονα της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, οφείλονται στις περισσότερες περιπτώσεις σε εγκληματικές πράξεις, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν προέβλεψε, αλλά είχε το θράσος να επαναλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, την ίδια «καραμέλα».

17.8.24

Τραγωδία στην Χαλκιδική: Για ενήλικες η πισίνα που πνίγηκε η οκτάχρονη – Ξεσπά ο παππούς του θύματος

 

Nέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για τον πνιγμό του οκτάχρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Η αυτοψία του διορισμένου πραγματογνώμονα έδειξε πολλές παρατυπίες και κενά με αποτέλεσμα άμεσα να γίνει ανάκληση λειτουργίας για τις δυο πισίνες που υπάρχουν.

Ξεσπά ο παππούς της οκτάχρονης: «Λένε ψέματα, για να καλύψουν τον εαυτό τους»

Ένα αναπάντητο «γιατί» είναι γραμμένο στα χείλη των συγγενών της μικρής Αγγελικής.

17.8.24

SOS στη Γαύδο για το νερό: Αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση θα διακόψουν την υδροδότηση

 


Τεράστιο πρόβλημα νερού αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί της Γαύδου εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας που υπάρχει αυτή τη περίοδο στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το νερό δεν επαρκεί με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να έχει προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα προειδοποιώντας κατοίκους και επισκέπτες για την ορθολογική χρήση του νερού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμος Γαύδου, αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση του νερού τότε θα προχωρήσουν στην διακοπή υδροδότησης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

16.8.24

Ο ΟΟΣΑ εγκαλεί την Ελλάδα για τις πυρκαγιές: Υποτιμάται η πρόληψη – Δεν απορροφώνται τα κονδύλια της ΕΕ


 Άλλη μια… επιτυχία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας κατηγορεί την Ελλάδα ότι υπολείπεται στην πρόληψη των πυρκαγιών και την υποτιμά ενώ δεν απορροφά σχετικά κονδύλια της ΕΕ για την κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έκθεση του ΟΟΣΑ ασκεί δριμεία κριτική στην χώρα μας για την υποβάθμιση των δασικών υπηρεσιών και τις καθυστερήσεις στα έργα δασοπροστασίας.

16.8.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Gunslinger (WESTERN) -*****

 

16.8.24

Ιωάννινα: Δολοφονήθηκε με πυροβόλο όπλο 62χρονη στην Περίβλεπτο - Συνελήφθη ο δράστης (UPD)

 

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από τον ανιψιό της, που ανακρίνεται


Η 62χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από τον ανιψιό της, που αυτή την ώρα ανακρίνεται από την αστυνομία. 

Το θύμα, μία 62χρονη γυναίκα βρέθηκε με τραύματα από καραμπίνα στο στήθος, στο κρεβάτι του σπιτιού της από τον 36 χρόνο ανηψιό της, που συχνά ζούσε στο σπίτι της.

16.8.24

Στρεπτόκοκκος: Τα συμπτώματα και πώς μεταδίδεται

Δύο άνδρες πέθαναν από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο το τελευταίο διάστημα στην Ηλεία

Ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος επανεμφανίστηκε, με τα συμπτώματα και το πώς μεταδίδεται, να απασχολεί τους πολίτες.

Πρόσφατα στην Ηλεία διαπιστώθηκαν δύο θάνατοι ανδρών από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο, ενώ ένας ακόμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Στην Ηλεία βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργεί τυχαίους δειγματολογικούς ελέγχους, προκειμένου να διεξαχθούν με ασφάλεια τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α (ονομάζεται GAS) είναι ένα κοινό βακτήριο. Πολλοί άνθρωποι φέρουν στο λαιμό και στο δέρμα το βακτήριο χωρίς να εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη, ήπια ή  και πιο σοβαρή.

16.8.24

Τουρκική ΝΟΤΑΜ δεσμεύει πέντε περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου για έναν μήνα

 

Η Ελλάδα εξέδωσε αντιΝΟΤΑΜ με τις οποίες κηρύσσει τις τουρκικές ως παράνομες

(Η ΑΝΤΙΝΟΤΑΜ δεν αρκεί μόνο να κηρύσσεται, αλλά και να ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ- με οποιοδήποτε κόστος. Α.Α)

Σε μία ακόμα πρόκληση, για ακόμα μία φορά την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου προχώρησε η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε δεσμεύει περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου για έναν μήνα!

Η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση παράνομης ΝΟΤΑΜ, καθώς δεν έχει καμιά σχετική δικαιοδοσία εντός του FIR Αθηνών, με την οποία δέσμευσε πέντε περιοχές από βορρά προς νότο στην καρδιά του Αιγαίου. Σκοπός της δέσμευσης αυτών των περιοχών είναι η διενέργεια ασκήσεων έρευνας και διάσωσης και προστασίας του περιβάλλοντος όπως αναφέρει η τουρκική οδηγία προς ιπταμένους για το χρονικό διάστημα 16 Αυγούστου με 17 Σεπτεμβρίου 2024.

16.8.24

Α Φ Α Λ Α Τ Ω Σ Η



*Γράφει ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος

Η Ελλάδα καίγεται από μια τρίμηνη ζέστη άνευ προηγουμένου. Το νερό τελειώνει, οι γεωτρήσεις παύουν να λειτουργούν και τα πηγάδια στερεύουν με φυσικό επακόλουθο την καταστροφή της αγροτικής μας παραγωγής. Και η κυβέρνηση τι κάνει; Σβήνει φωτιές και κάνει διακοπές. Διακοπές από τι όμως; Για να κάνεις διακοπές πρέπει να διακόψεις τη δουλειά σου. Και δουλειά δεν βλέπουμε.

Η πρώτη αφαλάτωση έγινε τον 4ο αιώνα π.Χ. από Έλληνες ναυτικούς με την εξάτμιση θαλασσινού νερού, όπως την περιγράφει ο Αριστοτέλης. Σήμερα λειτουργούν πάνω από 20.000 μονάδες αφαλάτωσης σε 170 χώρες.

16.8.24

Όταν οι Ναζί έκαψαν το Κομμένο της Άρτας και εσφαξαν 317 αμάχους (16 /8 1943)

 

Την άνοιξη του 1943 η 1η Γερμανική μεραρχία Ορεινών Καταδρομών Εντελβάις μεταφέρεται με εντολή του Χίτλερ, υπό τη διοίκηση του στρατηγού Χούμπερτ Λανς, από τη Σοβιετική Ένωση στο Μαυροβούνιο και στη συνέχεια στην Ήπειρο, όπου και στρατοπεδεύει στην κοιλάδα του Λούρου, μεταξύ Ιωαννίνων και Φιλιππιάδας.

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Αυγούστου 1943 όταν ο διοικητής του 12ου Λόχου του 98ου Συντάγματος 1ου Ορεινού Τμήματος έδωσε τη μοιραία διαταγή: «Θα μπούμε στο χωριό, δεν θα αφήσουμε τίποτε όρθιο».

16.8.24

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 165 15 Αυγούστου , 2024



 

Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας,

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, όχι μόνο σε όσους γιορτάζουν, αλλά και σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

Ελπίζω οι περισσότεροι από εσάς να είχατε καλές και ξεκούραστες διακοπές....

Πάρτε μία βαθιά ανάσα και χαλαρώστε λίγο γιατί όντως είμασταν πολύ κοντά!!!

 

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Και…..φαίνεταιτα πράγματα μάλλον θα ησυχάσουν λίγο, στο πεδίο της μάχης στην Μέση

Ανατολή, όπως είχα προβλέψει στις περασμένες σκέψεις μου νο. 164,….Όντως όμως είμασταν πολύ κοντά!

Ας μιλήσουμε λοιπόν  και λίγο για τo τι συμβαίνει…

Όπως φαίνεται, τελικά όλοι συμφώνησαν να συναντηθούν και να μιλήσουν για τους όρους της εκεχειρίας ....

Το Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ κάλεσαν προ ημερών να επαναληφθούν οι συνομιλίες για την κήρυξη ανακωχής

16.8.24

ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ¨ΦΑΝΕ¨ !

16.8.24

Αρχισαν τους ...χειμωνιάτικους ιούς και τα προγραμματισμένα εμβόλια; "Η Σουηδία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα της mpox εκτός Αφρικής"

 

Να σφραγίσουν τα σύνορα της Ευρώπης από τους  Αφρικανούς κλπ...
Α.Α


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε λόγω της mpox, η παλιότερη ονομασία της οποίας ήταν ευλογιά των πιθήκων, παγκόσμια έκτακτη ανάγκη στη δημόσια υγεία για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια

Η Σουηδία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα της mpox, μιας ιογενούς ασθένειας που μεταδίδεται μέσω στενής σωματικής επαφής.

16.8.24

Το μπαρ, οι Ουκρανοί και ένα νοικιασμένο γιοτ: Η πραγματική ιστορία του σαμποτάζ στον Nord Stream

 

Η Ουκρανία πίσω από το σαμποτάζ λέει η WSJ. Ο Ζελένσκι άναψε αρχικά το πράσινο φως, αλλά υπό την πίεση της CIA , έδωσε εντολή (;) να σταματήσει - Ο Ζαλούζνι φέρεται να αψήφησε την εντολή του

Ήταν Μάιος του 2022. Το μπαρ ετοιμαζόταν να κλείσει, όταν μία χούφτα Ουκρανών αξιωματικών του στρατού μπήκαν για να γιορτάσουν την ανάσχεση της ρωσικής εισβολής. Μεθυσμένος από τον ενθουσιασμό, την πατριωτική ζέση και το αλκοόλ, ένας εξ αυτών πρότεινε το ριζοσπαστικό επόμενο βήμα.

Το βήμα αυτό δεν ήταν άλλο από την καταστροφή των Nord Stream, των δίδυμων αγωγών, που μεταφέροντας ρωσικό αέριο στην Ευρώπη τροφοδοτούσαν με δισεκατομμύρια την πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου.

16.8.24

FIR Αθηνών: Παραβάσεις από τουρκικό αεροσκάφος και UAV στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

    Πάγια πρακτική:" Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε"
Α.Α


Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ

Ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό UAV εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR ΑΘηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

16.8.24

Θεσσαλονίκη: Υπόδικος κρεμάστηκε μέσα στα κρατητήρια

 

Τέλος στη ζωή του έδωσε τα ξημερώματα 42χρονος, στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Ασφαλείας, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο 42χρονος ήταν υπόδικος για ληστείες και για παράβαση νόμου περί όπλων. Είχε εκδοθεί φυλακιστήριο για τη μεταφορά του στο σωφρονιστικό κατάστημα Λάρισας.

16.8.24

Οι Ρωμαίοι, τα πεύκα και ο πύρινος εφιάλτης

Φύτευαν μαζικά πεύκα στις περιοχές που κατακτούσαν για να τις ελέγχουν μέσω... εμπρησμών

Είναι πανθομολογούμενο ότι ο πύρινος εφιάλτης που βιώνει τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα, ευνοείται σε μεγάλο ποσοστό από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της χώρας είναι καλυμμένο από πευκοδάση. Στη συντριπτική τους πλειονότητα τα δέντρα που κυριαρχούν σε κάθε σημείο που υπάρχει δεντροφύτευση, ακόμη και εντός αστικών περιοχών, είναι τα πεύκα τα οποία αρπάζουν εύκολα φωτιά και τη μεταδίδουν πολύ γρήγορα προς κάθε κατεύθυνση.

16.8.24

Τι θα γίνει μετά την εισβολή της Ουκρανίας στη Ρωσία – Τα τρία σενάρια

"Στο τέλος ξυρίζουν τον ...γαμπρό" & "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε" (Σόλων)
Α.Α


Η επιχείρηση της Ουκρανίας στην ρωσική επαρχία του Κουρσκ έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες ακόμη και εκείνων που την σχεδίασαν. Στις 12 Αυγούστου, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Ολεξάντρ Σύρσκι, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του ελέγχουν περίπου 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους.

Ο όρος «έλεγχος» μπορεί να είναι υπερβολικός, όπως επισημαίνει ο Economist. Ωστόσο, μέσα σε επτά ημέρες, οι Ουκρανοί κατάφεραν να καταλάβουν σχεδόν τόση έκταση όση η Ρωσία κατάφερε να αποσπάσει από αυτούς από την αρχή του έτους (1.175 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

15.8.24

Ν. Δένδιας: «Βαδίζουμε για τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχε ποτέ η πατρίδα μας»

(Αρκεί το βάδισμα να μην είναι...σημειωτόν )
Α.Α

«Για μας τους Ορθόδοξους ο Δεκαπενταύγουστος, είναι το “Πάσχα του Καλοκαιριού”. Ακουμπά την ψυχή κάθε Ελληνίδας, κάθε Έλληνα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την Τήνο

«Η Ορθοδοξία σήμερα τιμά την κορυφαία θεομητορική εορτή, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Για μας τους Ορθόδοξους είναι το “Πάσχα του Καλοκαιριού”. Ακουμπά την ψυχή κάθε Ελληνίδας, κάθε Έλληνα», ανέφερε σε δήλωσή του, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της κυβέρνησης στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις τελετές για την 84η επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης», στην Τήνο.

15.8.24

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 



          ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ   ΕΘΝΙΚΗΣ   ΕΝΟΤΗΤΑΣ

(Με πυρήνα Στρατιωτικούς εα & Τεχνοκράτες)

             (Γνωστό ως κόμμα Αποστράτων)

                     www.syndesmosee.org

                                                                            Αθήνα, 15  Αυγ. 2024


Αγαπητοί  φίλες, φίλοι

Για τη μεγάλη γιορτή του Έθνους των Ελλήνων, της Ορθοδοξίας, της Παναγιάς μας ευχόμαστε σε εσάς, στα μέλη της οικογένειάς σας, στις φίλες και στους φίλους μας,  στα ε.ε και ε.α. στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα στρατευμένα παιδιά της Πατρίδας μας, σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στην Ελλάδα - απανταχού της γης - στις Αλησμόνητες Πατρίδες ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  με υγεία, ευτυχία, προκοπή, εκπλήρωση οραμάτων, στόχων και προσδοκιών.       

15.8.24

Χαλκιδική: Ανάκληση των αδειών για τις πισίνες της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη

 Μετά τον θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης της Χαλκιδικής, ο δήμος Κασσάνδρας αποφάσισε την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των πισινών της εν λόγω κατασκήνωσης. Πρόκειται μάλιστα για ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής, που ελήφθη κατά την σημερινή συνεδρίαση.

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί οι άδειες το 2022.

Επιτόπιος έλεγχος

15.8.24

Μετά τους προδότες έχουμε και τους βλάκες στο Κυπριακό: Ο ευρωβουλευτής -τρομάρα του- Φειδίας κάνει χιουμοράκι με τη δολοφονία Σολωμού!




Πίσσα με πούπουλα και πέταγμα έξω από την Κύπρο.
Α.Α




«Μου δίδαξαν τη μισή ιστορία και να σε μισώ» είπε σε συζήτηση του με Τουρκοκύπριο influencer


Ένα εξευτελιστικό για τον κυπριακό Ελληνισμό και ανιστόρητο βίντεο, αλλά και προσβλητικό για την μνήμη του δολοφονημένου από τους Τούρκους, Σ.Σολωμού, ανέβασε ο Ελληνοκύπριος ευρωβουλευτής και youtuber Φειδίας Παναγιώτου.

Στο βίντεο, εμφανίζονται μαζί με έναν Τουρκοκύπριο influencer, τον Ibrahim Beycanli γνωστό ως Urban_Cypriot. να συναντιούνται οι δυο τους και να μιλούν για την Κύπρο.
15.8.24

Πυρκαγιές: Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Πρωθυπουργού εξοργίζουν

 

του Γιάννη Μαγκριώτη, π. Υφυπουργού

Αυτή την φορά κάηκε η βορειοανατολική Αττική. Η πυρκαγιά κινήθηκε ανεξέλεγκτα, καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις και κατοικίες, απείλησε δημόσιες υποδομές, όπως νοσοκομεία, κατασκηνώσεις, το αστεροσκοπείο και ότι υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. Το «επιτελικό κράτος», αποκάλυψε για μια ακόμη φορά, ότι είναι καλό στην επικοινωνία και κακό στην πράξη. Ο πρωθυπουργός εξοργίζει περισσότερο με τα επικοινωνιακά του τεχνάσματα.

15.8.24

Νέο πρόβλημα; ΠΟΥ: Παγκόσμιος συναγερμός για την ευλογιά των πιθήκων - Πώς μεταδίδεται ο ιός

 

Ένας λόγος παραπάνω να σταματήσουν οι "διασώσεις"
και να επιστρέφονται οι λάθρο στις χώρες τους.
Α.Α

«Η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων συνιστά παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης », είναι μάλιστα «ανησυχητική η εξάπλωση του ιού της ευλογιάς των πιθήκων στην Αφρική», όπως τόνισε –μεταξύ άλλων– ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ΠΟΥ αναφορικά με την εξάπλωση του ιού.

Τα στοιχεία δίνονται αφότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής (ΚΕΕΛΠΝΟ της Αφρικής) κήρυξαν επίσημα την τρέχουσα επιδημία Mpox (ευλογιά των πιθήκων) σε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας (PHECS). Είναι δε, η δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια που κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων.

15.8.24

Γιατί η νέο-οθωμανική αυτοκρατορία είναι άπιαστο όνειρο

 

Γιώργος Σ. Ατσαλάκης

Η αποτελεσματικότητα με την οποία κάποιος διαχειρίζεται τους πόρους του και αναπτύσσει τις δικές του χρηματοπιστωτικές, οικονομικές, τεχνολογικές και κοινωνικές δυνάμεις σε σύγκριση με τον αντίπαλο είναι πιο κρίσιμη από την ικανότητά του να αναπτύσσει και να χρησιμοποιεί τις στρατιωτικές του δυνάμεις παρόλο που οι τελευταίες παραμένουν σημαντικές για την αποτροπή του εχθρού και ενδεχομένως για μια στρατιωτική νίκη, όταν άλλες στρατηγικές αποτύχουν.

Η δύναμη ενός κράτους μπορεί να μετρηθεί με βάση τους πόρους που αυτό το κράτος έχει στη διάθεσή του σε σχέση με τους πόρους των κρατών που θέλει να επηρεάσει. Η δύναμη ενός κράτους εξ'αιτίας αυτών των πόρων, μπορεί να δημιουργήσει κίνητρα παρότρυνσης ή εξαναγκασμού και αλλαγή συμπεριφοράς από αδύναμα κράτη.

15.8.24

Χάνουν την εξουσία οι Τουρκόφιλοι στην Λιβύη-Έκτακτη ανακοίνωση του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ

 

Το ζήτημα είναι αν οι Τούρκοι που είναι στην Λιβύη κάνουν πραξικόπημα εμπλέκοντας ΗΠΑ και Ρωσία στο παιχνίδι

χθές Τρίτη 13 Αυγούστου, η γενική διοίκηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ υποστήριξε την πρόσφατη απόφαση να αναλάβει ο Αγιλά Σαλέχ Ίσα (Aguila Saleh Issa) την θέση του ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων του κράτους. Ο Σαλέχ Ίσα υπηρετεί σήμερα ως πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης.

Η είδηση αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για την πολιτική και στρατιωτική σκηνή της Λιβύης.