Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 10.9.24

Προς «κόψιμο» το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου!


 Ούτε στη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό της Κύπρου ελήφθη απόφαση  για την ηλεκτρική διασύνδεση κύπρου – Κρήτης. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε -όπως δεν αναμενόταν να υπάρξει- θετική κατάληξη σε όλα τα θέματα που ηγέρθηκαν κατά τη συζήτηση που έγινε, τα περισσότερα από την κυπριακή πλευρά.

Οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών, Γιώργος Παπαναστασίου και Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσαν πως η συζήτηση ήταν όντως εποικοδομητική και θα συνεχιστεί.

Ωστόσο, ο κ. Σκυλακάκης απέφυγε τρεις φορές να απαντήσει καταφατικά σε ερωτήσεις που του έγιναν κατά πόσο είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία.


10.9.24

Κάτι παρόμοιο θα πάθει και ο Ζελένσκυ

 


(Αναρτήθηκε από τον Ε.Α )
10.9.24

Επικίνδυνος Μητσοτάκης: Υπερασπιζόμαστε το έθνος μόνο εάν μας συμφέρει οικονομικά!

  

Η απάντηση Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, αποκαλύπτει το πόσο επικίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι η διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, η περιβόητη δηλαδή πόντισή καλωδίου με τα θλιβερά γεγονότα στην Κάσοθα προχωρήσει μόνο εάν είναι οικονομικά βιώσιμη!

Την ίδια δικαιολογία χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης για να προχωρήσει στην προδοτική ακύρωση του αγωγού East Med! Ακύρωση που όπως έχουμε αποκαλύψει, έγινε μετά από απαίτηση του τουρκικού κράτους, με φυσικό αυτουργό την τουρκικής καταγωγής συνεργάτιδα του Μπλίνκεν, Ναζ Ντουράκογλου.


10.9.24

Δάσκαλος: το Α και Ω της Παιδείας!…

     


          Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου


     Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και το άρθρο μου με τίτλο «Παιδιά, Δάσκαλοι, Καθηγητές, Γονείς: Καλή Σχολική Χρονιά!..» δημοσιεύθηκε εδώ στον αγαπημένο διαδικτυακό τόπο που φιλοξενεί τις σκέψεις μου κάθε εβδομάδα. Η σημερινή μου παρέμβαση επικεντρώνεται συγκεκριμένα στους άνδρες και γυναίκες που λειτουργούν ως ΔΑΣΚΑΛΟΙ…

     Εκεί ψηλά στην Ακρόπολη τα πεντελικά μάρμαρα ακτινοβολούν λουσμένα στο φως του Αττικού ήλιου και ο ανάλαφρος μπάτης του απομεσήμερου έχει τη μεθυστική αλμυρά του Σαρωνικού δεμένη με  λεμονανθό..


10.9.24

Αντί να συνδέει, το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου χωρίζει!

Φάνης Ουγγρίνης

Το μακρινό 2013 ξεκίνησε η συζήτηση για τον Great Sea Interconnector (GSI), ένα υποθαλάσσιο καλώδιο υψηλής τάσης που θα συνέδεε τα ηλεκτρικά δίκτυα του Ισραήλ και της Κύπρου με εκείνο της ηπειρωτικής Ευρώπης, προφανώς μέσω Κρήτης.

Έκτοτε οι τεχνοοικονομικές λεπτομέρειες του έργου συζητήθηκαν διεξοδικά, πάντα εντός του κυπριακού ενεργειακού σχεδιασμού. Όλα φαίνονταν να πηγαίνουν ομαλά μέχρι πριν ένα δεκαήμερο, όταν έβαλε μπουρλότο ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Συμμετέχοντας σε διαδικτυακή συζήτηση, ο συντηρητικός πολιτικός δήλωσε επιλέξει πως «Με άλυτο το Κυπριακό, όχι μόνο αυτό το έργο αλλά κανένα άλλο ενεργειακό έργο δεν θα ολοκληρωθεί».


10.9.24

«Πόλεμος» υψηλής τάσης στο Αιγαίο!

 


Πώς ο Ερντογάν με το τουρκολυβικό μνημόνιο και σύμμαχο την πλήρη αφωνία της κυβέρνησης Μητσοτάκη κόβει την ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο !


Μόλις λίγες εβδομάδες απομένουν πριν από τη νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, με την ελληνική κυβέρνηση να στέλνει με όλους τους τρόπους μηνύματα προς την Αγκυρα, ότι είναι πολύ ευχαριστημένη από την επίπλαστη ηρεμία στο Αιγαίο και να δηλώνει την πρόθεσή της να εξακολουθήσει να κάνει τα στραβά μάτια, όταν η Τουρκία συνεχώς καταπατά ελληνική κυριαρχία με συνεχείς ασκήσεις με UAV στις ελληνικές βραχονησίδες και απαιτεί πλήρη ελληνική απραξία στην περιοχή ανατολικά των Ρόδου – Καστελόριζου – Καρπάθου- Κάσου – Κρήτης.


10.9.24

Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τα Σεπτεμβριανά από τον Λεωνίδα Κουμάκη


Ο νομικός και συγγραφέας Λεωνίδας Κουμάκης δίνει τη συγκλονιστική του μαρτυρία για τα Σεπτεμβριανά το 1955.

Τα Σεπτεμβριανά αποτελούν έναν από τους πιο σοβαρούς σταθμούς στην πορεία ανθελληνισμού που καθόρισε η Τουρκία από το 1923 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Λεωνίδας Κουμάκης

  • Η νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου και όσα βίαια γεγονότα συνέβησαν.
  • Οι βανδαλισμοί και το κάψιμο περιουσιών.
  • Πως “γλίτωσε” η οικογένειά του από το μανιασμένο πλήθος
  • Τί σήμαινε το σύνθημα “Bugun malinizyarin kafaniz” που δονούσε την ατμόσφαιρα
  • Τα τραύματα που άφησαν στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης τα Σεπτεμβριανά
  • Η αποκάλυψη για το ρόλο του πράκτορα της Mi5, Ίαν Φλέμινγκ, μετέπειτα συγγραφέα των βιβλίων για τον Τζέιμς Μποντ
  • Γιατί η Τουρκία από το 1955 μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει καθόλου

10.9.24

Συνέτριψε τους δειλούς Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη


 Χείμαρρος ο Προκόπης Παυλόπουλος με συνέντευξη-παρέμβαση στο Open, διαλύει το ύποπτο όσο κι ολέθρια φοβικό αφήγημα του Μαξίμου

Με βαρύνουσα παρέμβασή του στο Open, ανήμερα της ομιλίας του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνέτριψε με ακλόνητα επιχειρήματα τη δειλή τακτική Μαξίμου στα Ελληνοτουρκικά.

  • Από τον
    Βασίλη Γαλούπη

Ψύχραιμα και δίχως φανατισμό, ο Παυλόπουλος εξαΰλωσε την ύποπτη στρατηγική του ζηλωτή πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, δείχνοντας ταυτόχρονα τον οδικό χάρτη για τις έμπρακτες απαντήσεις που οφείλει η Ελλάδα στις παρανομίες της Τουρκίας:


10.9.24

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ;




Δύο είναι τα ισχυρότερα όπλα των ενόπλων δυνάμεων εν καιρώ πολέμου, και όχι μόνο. Είναι το ακμαιότατο ηθικό και η άρτια εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού, διότι τα όπλα δεν λειτουργούν από μόνα τους. Βεβαίως το ακμαιότατο ηθικό είναι το πρώτιστον και εκ των ων ουκ άνευ.

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει.


Ένας από του μύριους λόγους που υπέστημεν τη Μικρασιατική Καταστροφή είναι το καταπεπτωκός ηθικό του στρατού. Οι στρατιώτες ρακένδυτοι, νηστικοί και ψειριασμένοι, εγκαταλείφθηκαν από τις σωματικές και ψυχικές τους δυνάμεις και ετράπησαν σε άτακτο φυγή και όπου φύγε-φύγε.
10.9.24

BRICS εναντίον G7: Πώς μπορεί να απειληθεί η Δύση Πηγή: Protagon.gr

 

Οι BRICS συγκεντρώνουν τις κύριες αναδυόμενες οικονομίες και «παρουσιάζονται ως εναλλακτική λύση στους G7, όπου κυριαρχούν οι Δυτικές χώρες» έγραψε στην Corriere della Sera o Μάσιμο Νάβα, με αφορμή την υποψηφιότητα της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας για ένταξη στο συγκεκριμένο κλαμπ. Κατά τον ιταλό δημοσιογράφο, «η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναζητήσει συμμάχους εκτός Δύσης», πιθανώς όχι μόνο στον οικονομικό τομέα.

 Ο Νάβα, πάντως, βρήκε την πιρουέτα του Ερντογάν γενικότερα «ανησυχητική». Πρωτίστως, όμως, ας δούμε τι είναι οι G7 και τι είναι οι BRICS. Τους G7 –το γράμμα «g» των οποίων ερμηνεύεται είτε ως «ομάδα» (group) είτε ως «μεγάλοι» (grands)– απαρτίζουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Ενωση. 


10.9.24

Κύπρος – ΗΠΑ: Yιοθέτησαν Οδικό Χάρτη για Διμερή Αμυντική Συνεργασία



 «Η ενισχυμένη αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο Υπουργείων Άμυνας αποτελεί ευκαιρία για καλύτερη προετοιμασία και υποστήριξη αμοιβαία επωφελών στόχων στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται στην κοινή δήλωση

Η συνολική σταθερότητα και ασφάλεια της Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου είναι ζωτικής σημασίας για την Κυπριακή Δημοκρατία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται σε κοινή δήλωση των Υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, μετά την υπογραφή Οδικού Χάρτη αμυντικής συνεργασίας για την περίοδο 2024-2029.


10.9.24

Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ!


Εν Πειραιεί τη 9η Σεπτεμβρίου 2024 


Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ!

(Αναφορά σε πρόσφατη κυνική ομολογία του «Πάπα» Φραγκίσκου)


      Έχουμε αναφερθεί πάμπολλες φορές στις ανακοινώσεις μας, αποδεικνύοντας με αδιάσειστα στοιχεία, ότι η προωθούμενη «ένωση των εκκλησιών» και κύρια η «ένωση» Ορθοδοξίας και Παπισμού, δεν θα γίνει με την αποδοχή των δογματικών αληθειών της Εκκλησίας από τους αιρετικούς, όπως έχουν διατυπωθεί από τις Άγιες Συνόδους και έχουν διαφυλαχτεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και την απόρριψη των πλανών και κακοδοξιών, αλλά με βάση την «διαφορετικότητα»


10.9.24

Συνέντευξη Προέδρου Ε.Α.Α.Σ Υπτγου ε.α Ιωάννη Δεβούρου στην εκπομπή Απλά Ελληνικά

 


Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο
10.9.24

Η «τρύπα» στο Κουρσκ, η ρωσική προέλαση ανατολικά και ο τρόμος των πυρηνικών-Γ.Ρωμανός με χάρτες Militaire News

 


Στο μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας το αίμα συνεχίζει να ρέει χωρίς σταματημό. Το χειρότερο είναι πως τίποτα δεν δείχνει ότι αυτό το σφαγείο θα σταματήσει σύντομα.

Ο κ.Γιώργος Ρωμανός με μία ακόμη εμπεριστατωμένη ανάλυση του εξηγεί γιατί. Παρουσιάζοντας χάρτες και δεδομένα δυτικών πηγών που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, ο κ.Ρωμανός αναλύει τι έγινε στο Κουρσκ, όπου προβλέπει ότι για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο αυτό το σημείο του μετώπου θα απασχολεί.


10.9.24

Η αυτοπαγίδευση της Ελλάδας

 

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Ετος 2003. Η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είχε αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας τον Νοέμβριο του 2002, με πρωθυπουργό τον Αμπντουλάχ Γκιούλ, ενώ για τον Ερντογάν ίσχυε η απαγόρευση του εκλέγειν και εκλέγεσθαι μέχρι τον Μάρτιο του 2003, που ανέλαβε αυτός τα ηνία της διακυβέρνησης. Ηταν τότε που η ισλαμική κυβέρνηση προσπαθούσε να… βρει τα βήματά της, ενώ από την άλλη πλευρά το κεμαλικό βαθύ κράτος προσπαθούσε να βρει τρόπους για την υπονόμευσή της.


10.9.24

Κουρδικό κράτος στην Τουρκία: Ιδού η απάντηση στην αξίωσή της για λύση δύο κρατών στην Κύπρο

 

Σάββας Ιακωβίδης


Η Τουρκία απαιτεί λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Γιατί δεν την εφαρμόζει και στην επικράτειά της; Να ιδρυθούν ένα τουρκικό και ένα κουρδικό κράτος. Ουδείς Έλληνας ηγέτης έθεσε ποτέ τέτοιο θέμα στους Τούρκους, από ψοφοδεϊσμό και τουρκοφοβία. Για να μη χαλάσει το… κλίμα και να μη διαταραχθούν τα «ήρεμα νερά» των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Το Μόναχο, η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, δεν έχουν διδάξει τίποτε απολύτως στην ηγεσία του Ελληνισμού…


9.9.24

Για τις 9 Σεπτεμβρίου είχε προγραμματιστεί το Πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη



 γράφει η Φανούλα Αργυρού*

«… Οπουδήποτε και αν πήγαν, μια κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη του περάσματος τους και σε όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο Πολιτισμός εξαφανιζόταν»

(William Gladstone, Βρετανός Πρωθυπουργός υπηρετήσας σε 4 θητείες μεταξύ 1868 -1894  από το βιβλίο του «The Bulgarian horror and the question of the East» 1876) 

H Τριμερής του Λονδίνου τον Αύγουστο του 1955, η πρώτη παραβίαση της Λοζάνης και η προαγγελία εποικισμού 


9.9.24

ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονικό της πτώσης Κασσελάκη – Πώς “τρόμαξε” ακόμα και τους δικούς του

 

Νίκος Γιαννόπουλος

Η επιθετικότητα του Στέφανου Κασσελάκη και οι επιθέσεις επί δικαίων και αδίκων προκάλεσαν αποσυσπείρωση στο στρατόπεδό του και εν τέλει την εκκωφαντική ήττα του. Ολο το παρασκήνιο.


Οι συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ίσως οι πιο σφοδρές της τελευταίας πενταετίας, από το 2019 και μετά, άλλωστε αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο.

Ηταν γνωστό, επίσης, ότι οι εν λόγω συγκρούσεις δεν θα περιορίζονταν στα πολιτικά επίδικα και ότι η πλευρά του προέδρου θα επιστράτευε το όπλο των προσωπικών επιθέσεων επί δικαίων και αδίκων έτσι ώστε να συσπειρωθεί. Ακόμα και έτσι όμως δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι το άλλοτε κραταιό κυβερνητικό κόμμα θα έπιανε.. πάτο.


9.9.24

Κυρ. Μητσοτάκης για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο: Το έργο θα γίνει, αν καταστεί βιώσιμο

 Η τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού γίνεται λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη στην Λευκωσία, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών

Με τις ανησυχίες της κυπριακής πλευράς να παραμένουν για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της χώρας με την Ελλάδα και στην συνέχεια με το Ισραήλ, οι εμπλεκόμενες πλευρές προετοιμάζονται για την σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη στην Λευκωσία.


9.9.24

Λιβαδειά: Μητέρα παγιδεύτηκε στις πόρτες τρένου – Συνελήφθησαν ο μηχανοδηγός και ο επόπτης της αμαξοστοιχίας

 

Οι πόρτες του τρένου έκλεισαν εγκλωβίζοντας μία μητέρα με τρία παιδιά, από τα οποία το ένα είχε κατέβει στο διάζωμα, το άλλο ήταν στα χέρια της και το τρίτο ήταν μέσα στο τρένο

Παρ’ολίγον τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιβαδειάς, όταν αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σταμάτησε για να αποβιβαστούν οι επιβάτες.

Προτού ακόμη ολοκληρωθεί η αποβίβαση, οι πόρτες του τρένου έκλεισαν εγκλωβίζοντας μία μητέρα με τρία παιδιά, από τα οποία το ένα είχε κατέβει στο διάζωμα, το άλλο ήταν στα χέρια της και το τρίτο ήταν μέσα στο τρένο.


9.9.24

Η «κρυφή» ατζέντα Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά - To iEpikaira φωνάζει χρόνια τώρα για το «όραμα Μητσοτάκη»!



Την ώρα που η Τουρκία επιτίθεται στην Ελλάδα και στα συμφέροντα της , η ελληνική κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι έχει σηκώσει λευκή σημαία, προκαλώντας πάρα πολλά ερωτήματα αλλά και μια διαπίστωση που γίνεται δυστυχώς με καθυστέρηση 6 χρόνων.

 Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε στις εκλογές του 2019 ,ούτε στις εκλογές του 2023 είπε στον κόσμο ποια είναι η ατζέντα του στα εθνικά θέματα και ειδικά στα ελληνοτουρκικά.
9.9.24

Ρωσία: Ο όρος που επέβαλε στην Τουρκία για ένταξή της στους BRICS

 

"Δεν υπάρχει κανόνας που να απαγορεύει τη σύναψη σχέσεων με μέλη ορισμένων οργανώσεων στο BRICS", είπε ο Λαβρόφ

Ο Σεργκέι Λαβρόφσύμφωνα με τη γερμανική Deutsche Welle, έδωσε έμφαση στην Ουκρανία αναφέροντας τους όρους για την αίτηση ένταξης της Τουρκίας στις BRICS.

Ο Λαβρόφ παραχώρησε συνέντευξη στον ρωσικό όμιλο μέσων ενημέρωσης RBC στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ της Ανατολής.

Μιλώντας για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και την από καιρό υποψηφιότητά της για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο Λαβρόφ έδωσε το μήνυμα ότι αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο και είπε: «Δεν υπάρχει κανόνας που να απαγορεύει τη σύναψη σχέσεων με μέλη ορισμένων οργανώσεων στο BRICS ."


9.9.24

Θα «ακυρώσουν» το καλώδιο μετά την ΔΕΘ


 Σε οριστικό ναυάγιο οδηγείται, συμφώνως προς όλες τις ενδείξεις η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ (Great Sea Interconnector).

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου συνεδρίασε χθες αλλά ενώ ανεμένετο να έχει ληφθεί μέχρι σήμερα οριστική απόφασις επί τη βάσει της προκαταρκτικής συμφωνίας Αθηνών-Λευκωσίας, ανεκοινώθη ότι σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων της Μεγαλονήσου θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη!

Εκτιμάται κατόπιν τούτου ότι τα πράγματα βαίνουν επί τα χείρω και απλώς η κυπριακή κυβέρνηση αποδέχθηκε να δώσει μιαν αναβολή, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προβεί στις κυβερνητικές εξαγγελίες της ΔΕΘ, χωρίς το βάρος της δημοσιοποιήσεως των δυσμενών εξελίξεων.


9.9.24

Το παράπονο του Άδωνι στον Ευαγγελάτο εξελίχθηκε σε καβγά

 

Μια… delulu κατάσταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στον αέρα του MEGA. Από την μια ο Άδωνις περιχαρής που εκλήθη επιτέλους στο κανάλι που ποθούσε και από την άλλη ο Νίκος Ευαγγελάτος, που ήταν αποφασισμένος να «πετσοκόψει» τον υπουργό Υγείας.

Η έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού για το ΕΣΥ έχει εξοργίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, κάτι που δεν κρύβει στα παράθυρα άλλων δημοσιογράφων – παρουσιαστών, πρόθυμων να τον φιλοξενήσουν.


9.9.24

Η άπατρις πολιτική τάξη χορηγός της μεγάλης Ακροδεξιάς

 


Τι νομίζετε ότι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, οι αξιωματικοί μας και οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, όταν διαπιστώνουν ότι το πολιτικό σύστημα απαρνείται την εθνική μας ταυτότητα και προβαίνει σε ασκήσεις δουλοπρέπειας στους γείτονες;

8.9.24

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

 Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.


Εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Με ψήφους 163 υπέρ και 120 κατά τα μέλη (2 λευκά και 1 άκυρο) αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στη θέση του ο πρόεδρος του κόμματος.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η επιρροή της αντιπολίτευσης μέσα στο όργανο της ΚΕ ήταν πολύ μεγάλη κάτι που καθόρισε τις εξελίξεις.


8.9.24

Ψέματα Θεσσαλονίκης από… φαντεζί ομάδες!

 

Σοφία Βούλτεψη


Στην πολιτική δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις. Δεν αναδεικνύονται, δεν προβάλλονται, δεν εντυπωσιάζουν. Σε αντίθεση με τις κακές ειδήσεις, που αμέσως κυριαρχούν και επιβάλλονται. Οι θετικές κυβερνητικές επιδόσεις θεωρούνται κάτι το εντελώς φυσιολογικό. Αλλά αρκεί μια κακή στιγμή, για να εξαφανιστούν αυτόματα όλες οι καλές. Αυτός είναι και ο λόγος που οι λαϊκιστές μοιράζουν υποσχέσεις και χαϊδεύουν αυτιά. Γι’ αυτούς η ΔΕΘ υπήρξε πάντα το τέλειο βήμα.


8.9.24

Προκόπης Παυλόπουλος: “Μολών λαβέ στο Casus Belli της Τουρκίας για τα 12 ν.μ.”






Σκληρό μήνυμα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας για τις αναθεωρητικές βλέψεις της Άγκυρας εις βάρος της Ελλάδας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο για το «OPEN», με αντικείμενο τα Εθνικά Θέματα και τον σχετικό διάλογο με την Τουρκία καθώς και τις «κόκκινες γραμμές» που πρέπει να «χαράσσει» και να τηρεί διαρκώς η Ελλάδα για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε τα εξής:

Ο διάλογος με την Τουρκία είναι πάντα «ευπρόσδεκτος», θα ήταν δε λάθος ν’ αποκλεισθεί εκ προοιμίου και εντελώς. Πλην όμως ιδίως με την Τουρκία θα ήταν επίσης λάθος να κάνεις διάλογο χωρίς να έχεις πλήρη επίγνωση με ποιον «συνομιλητή» διαλέγεσαι.

8.9.24

Κ. Χολέβας: Ο Μπελέρης ελεύθερος αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται

 

του Κωνσταντίνου Χολέβα

Ο εκλεγείς Δήμαρχος Χειμάρρας και νυν Ευρωβουλευτής της Ελλάδος  Φρέντης Μπελέρης είναι πλέον ελεύθερος. Η περιπέτειά του θα καταγραφεί ως μία ακόμη απόδειξη της αντιδημοκρατικής, ανθελληνικής και αυθαίρετης δομής και λειτουργίας των θεσμών του αλβανικού κράτους.

Ο Μπελέρης είναι αξιέπαινος, διότι άντεξε και δεν λύγισε. Πάντα είχε την τόλμη να μιλά για τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και να καταγγέλλει τις παρανομίες της αλβανικής Δικαιοσύνης.


8.9.24

Τουρκικό δημοσίευμα: να γιατί η Αίγυπτος είναι τόσο σημαντική για την Τουρκία

 

Ata Ahmet Kokcu

5 Σεπτεμβρίου 2024 4:36 μ.μ

turkiyetoday.com

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (R) και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. (L) (Φωτογραφία από την Τουρκική Προεδρία).

ΗΤουρκία και η Αίγυπτος, δύο βασικοί παράγοντες στην περιοχή της Μεσογείου, μοιράζονται μια βαθιά ιστορία και πολιτισμό εδώ και τόσα χρόνια.

Ωστόσο, οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αντιμετώπισαν μια κρίσιμη πρόκληση μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της Αιγύπτου το 2013. Μετά το πραξικόπημα, οι διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών σταμάτησαν.

8.9.24

Η αλβανική μυστική υπηρεσία μετατρέπεται σε θυγατρική της τουρκικής MIT;

 

Σεπτέμβριος 7, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ως επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας και του Κοσόβου με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τόσο για τα αλβανικά συμφέροντα όσο και των συμμάχων της, κυρίως των ΗΠΑ.

Η σύλληψη του Αλβανού Λιριντόν Ρετζέπι/ Liridon Rexhepi, πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη παρουσιάστηκε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ως επιχείρηση εναντίον δικτύου της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ.


8.9.24

ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

 


https://www.anixneuseis.gr
8.9.24

Μάχη Λιμενικών με Τουρκικό ταχύπλοο και διακινητές ΒΑ της νήσου Λέσβου

 


Με σκάφος του λιμενικού συγκρούστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ένα ταχύπλοο που έγινε αντιληπτό να επιχειρεί να μεταφέρει 27 πρόσφυγες και μετανάστες στο Βορειοανατολικό  άκρο της Λέσβου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού σώματος: «Την Πέμπτη το μεσημέρι εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ένα ταχύπλοο  σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται προς τη Λέσβο, 0,3 μίλια από τις ακτές του Μολύβου.