Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 9.10.24

ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ-Ρώσοι στρατιώτες εκτελούν εν ψυχρώ Ευρωπαίο εθελοντή του ουκρανικού στρατού

Λίγο περίεργο να βιντεοσκοπούσαν οι ίδιοι οι  Ρώσοι αυτή την εκτέλεση.Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για προπαγανδιστικό βίντεο των Ουκρανών
Α.Α

 

Παράλληλα, το Κίεβο θέλει να μειώσει το κατώτατο όριο ηλικίας επιστράτευσης στα 20 έτη, έτσι ώστε να στρατολογήσει 200.000 Ουκρανούς μέχρι το 2025

Ένα σοκαριστικό βίντεο αναρτήθηκε πριν λίγες ώρες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Χ), συγκεντρώνοντας ήδη χιλιάδες προβολές στην πλατφόρμα. 

Στο υλικό φαίνονται Ρώσοι στρατιώτες να εκτελούν εν ψυχρώ άντρα που φοράει μόνο παντελόνι σε κάποιο χωράφι στο ρωσο-ουκρανικό πεδίο της μάχης.


9.10.24

Iron Dome: Πώς ορισμένοι ιρανικοί πύραυλοι κατάφεραν να διαπεράσουν το πιο εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας του πλανήτη

 

«Η αποστολή του εξετελέσθη» λένε οι Ισραηλινοί, ωστόσο πολλοί διερωτώνται γιατί η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους της Τεχεράνης δεν αναχαιτίστηκε πλήρως

Μετά και την επίθεση της Χεζμπολάχ στη Χάιφα, χθες, η συζήτηση στο Ισραήλ έχει αρχίσει να επικεντρώνεται στο γιατί το πολυδιαφημισμένο σύστημα προστασίας του εναέριου χώρου «Iron Dome», δεν κατάφερε να αναχαιτίσει με πλήρη επιτυχία τους βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν. Παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από τους μισούς ιρανικούς πυραύλους καταστράφηκαν από τους ισραηλινούς Arrow πριν φτάσουν στον στόχο τους και ότι καταγράφηκαν μόνο υλικές ζημιές σε κτίρια, η απάντηση στο γιατί έστω και κάποιοι κατάφεραν να διατρήσουν το πιο εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας του πλανήτη, κρύβεται στις λεπτομέρειες.

9.10.24

Προειδοποίηση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας προς την Ελλάδα


Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάζεται από την εφημερίδα Μιλιέτ (Milliyet) ως προειδοποίηση προς την Αθήνα για Αιγαίο και Κύπρο, ενώ υποστηρίζεται ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ήταν έκφραση ενόχλησης.
«Η παραβίαση των Τουρκικών χωρικών υδάτων από σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού και η διεκδίκηση εναέριου χώρου 10 μιλίων από την Ελλάδα στο πλαίσιο των ασκήσεων του ΝΑΤΟ, ενόχλησαν την Άγκυρα, που αποδίδει σημασία στον διάλογο και στην ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας η Ελλάδα κλήθηκε να ενεργήσει με κοινή λογική.

9.10.24

Τραμπ: Η Ουκρανία έχει φύγει! Ακόμη και αν έκαναν μια κακή συμφωνία, θα ήταν πολύ καλύτερα


(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)
9.10.24

Τι θέλει να πει ο κ.Γεραπετρίτης όταν δηλωνει «για την χώρα μου ας χαρακτηρισθώ και μειοδότης»;


You have said so.”
A.A





Ασύλληπτη δήλωση Γεραπετρίτη για τα ελληνοτουρκικά: Για την χώρα μου ας χαρακτηρισθώ και μειοδότης!
Γράφει ο Παναγιώτης Παύλος
Άκρως αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ανήμερα των εορτασμών για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στον Παύλο Τσίμα και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Η αλήθεια είναι ότι η τελική τοποθέτηση του Υπουργού, στο πέρας της συζήτησης, στην οποία και παραπέμπει ο τίτλος του κειμένου αυτού, με παρακίνησε να ακούσω προσεκτικά ολόκληρη τη συνέντευξη όχι μια, αλλά τρείς φορές, εντοπίζοντας εκ νέου κάθε φορά ενδιαφέρουσες διαστάσεις και προεκτάσεις των λόγων και θέσεων του Υπουργού.

9.10.24

Ο ρατσισμός της ελίτ

 

Το κείμενο της κοινής διακήρυξης του ΟΗΕ, την οποία υπέγραψε και η Ελλάδα, ευαγγελίζεται την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, το τέλος της ιδιοκτησίας, το τέλος των μετακινήσεων και την υποχρεωτική εκτέλεση υγειονομικών πρωτοκόλλων

Ο αλγόριθμος ελέγχου της κοινωνίας βασίζεται στην εκπομπή αντικρουόμενων μηνυμάτων. Ο σκοπός είναι η πλήρης κάμψη των αντιστάσεων, μέσω του φόβου και της απομόνωσης. Η διαδικασία είναι γνωστή με την ονομασία Μέθοδος και περιλαμβάνει πέντε στάδιααρχίζοντας από τη δημιουργία «κρίσεων», που αποσκοπούν στον «φόβο», στην «απομόνωση» και τη «διαίρεση», και τελειώνει με τον «έλεγχο» του υποκειμένου.


9.10.24

Αλλάζουν τα πάντα με τις κληρονομιές: Δικαίωμα θα έχουν και οι σύντροφοι - Τι λέει νέος Νόμος

 

΄Ερχονται ριζικές αλλαγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με τις διαθήκες, το δικαίωμα κληρονομιάς για τους συντρόφους αλλά και για τα δικαιώματα των υπερήλικων γονέων.

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από ογδόντα χρόνια από τότε που θεσπίστηκαν οι ισχύουσες ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν ξεπεραστεί από τις μεταβολές στην ελληνική οικογένεια και τις σύγχρονες ανάγκες διαχείρισης της περιουσίας του καθενός μας.


9.10.24

Ισχυρές εκρήξεις στο Ισφαχάν στο Ιράν κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις: «Κάνουμε ασκήσεις με τους S-400» λένε οι Ιρανοί

 

        «Οι Ισραηλινοί θα είναι πολύ προσεκτικοί στα αντίποινα τους» λέει η CIA



Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν πολύ κοντά στην πυρηνική εγκατάσταση του Ισφαχάν στο Ιράν, όπως μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη τη νύχτα, τα οποία επικαλούνται ιρανικά μέσα.


9.10.24

Σοκ στην Χαλκιδική: Βρέθηκε υπέρβαση στα όρια αρσενικού στο νερό - Τέλος πόσης και μαγειρέματος σε δύο περιοχές

 

Το συμβάν αφορά τις κοινότητες Νέας Τρίγλιας και Νέων Πλαγίων στη Χαλκιδική

Εντοπίστηκαν πρόσφατα από την υπηρεσία ύδρευσης της Νέας Τρίγλιας, στη Χαλκιδική, υπερβάσεις στα επίπεδα αρσενικού στο επεξεργασμένο νερό που διατίθεται στο δίκτυο ύδρευσης.

Σύμφωνα με το typosthess, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ο δήμος Νέας Προποντίδας εξέδωσε σύσταση προς τους κατοίκους των κοινοτήτων Νέας Τρίγλιας και Νέων Πλαγίων να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και μαγείρεμα, περιορίζοντάς το μόνο σε χρήσεις υγιεινής.


9.10.24

Αναταράξεις στην πτήση προς τα Χανιά

Στην πολιτική χρειάζεται καμιά φορά να κάνεις για την πατρίδα και πράγματα που εσύ βλέπεις αλλά δεν βλέπουν οι άλλοι. Ο χρόνος, αργά ή γρήγορα, σε δικαιώνει!

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο υπουργός Νίκος ∆ένδιας επρόκειτο να παραστεί σε κοινωνική εκδήλωση στο κέντρο των Αθηνών. Μισή ώρα πριν από την έναρξη του… street party της οδού Ρηγίλλης, ο υπουργός ενημέρωσε τον «μεγαλόκαρδο» Αμφιτρύωνα της εκδήλωσης ότι δεν πρόκειται να παραστεί, γιατί το βράδυ της ίδιας μέρας θα έπρεπε να «πετάξει» εκτάκτως με τον πρωθυπουργό στα Χανιά για να συναντηθούν με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές. Είχε λάβει πρόσκληση της τελευταίας στιγμής από τον κύριο Μητσοτάκη.


9.10.24

Μιλάει και η Τουρκία για… γενοκτονίες!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter) ότι «το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα αυτής της γενοκτονίας, την οποία πραγματοποιεί εδώ και έναν χρόνο και συνεχίζει ακόμα. Όπως τον Χίτλερ τον σταμάτησε η συμμαχία της ανθρωπότητας, ο Νετανιάχου και το δολοφονικό δίκτυό του θα σταματήσουν με τον ίδιο τρόπο».

 Με λίγα λόγια, κατηγορεί το Ισραήλ για ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων, ενώ ο ίδιος τοποθετείται στην πλευρά του… καλού, που θα πολεμήσει τον εκπρόσωπο του χιτλερισμού στον πλανήτη – ρόλο που αποδίδει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μ. Νετανιάχου.


9.10.24

Σε τροχιά πολέμου Ισραήλ-Ιράν – Θα πέσουν στην παγίδα του Θουκυδίδη;

 Ο χάρτης της Μέσης Ανατολής αναδιατάσσεται και οι στρατηγικές ισορροπίες αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς έχοντας στον πυρήνα δύο αντίπαλες χώρες, το Ισραήλ και το Ιράν. Η εξελισσόμενη μάλιστα κρίση στην περιοχή φέρνει στο προσκήνιο το εξής ερώτημα: Πόσο πιθανό είναι το Ισραήλ και το Ιράν να πέσουν στην “Παγίδα του Θουκυδίδη” και να οδηγηθούν σε μια πολεμική σύγκρουση, με συνέπειες που θα ξεπεράσουν τα στενά γεωγραφικά όρια της Μέσης Ανατολής;

Τo αμυντικό δόγμα του Ισραήλ διαμορφώθηκε για πρώτη φορά το 1953 από τον τότε πρωθυπουργό Μπέν Γκουριόν και στηρίχθηκε σε τρεις πυλώνες: Αποτροπή (deterrence), έγκαιρη προειδοποίηση (early warning) και επιθετική ισχύς (offensive power).

8.10.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "The Absent Minded Professor" (Κωμωδία *****)

 

8.10.24

Επιστρέφει η στολή σε σχολείο: «Μερικά παιδιά έρχονται απρεπώς ντυμένα - Το δέχτηκαν με χαρά»

 


Δημήτρης Δρίζος


Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως σχολείο στο Μαρκόπουλο ετοιμάζεται να επαναφέρει τις στολές στους μαθητές.

Οι στολές από τα σχολεία καταργήθηκαν το μακρινό 1982 ωστόσο φαίνεται πως θα τις δούμε εκ νέου, τουλάχιστον στο Μαρκόπουλο.

«Αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε από εμάς. Πέρσι στο ΔΣ του συλλόγου που είχαμε κάνει, η ιδέα είχε παρθεί από τους γονείς. Φέτος είπαμε η ιδέα αυτή να υλοποιηθεί. Μοιράσαμε κάποια έντυπα για να δούμε αν υπάρχει ανταπόκριση από τους γονείς», ανέφερε η γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, Ιωάννα Ρωμυλιώτη.


8.10.24

Η κριτική - του Χρήστου Μπολώση


Στρατηγός κ. Χρ. Μπολώσης




Είναι γεγονός ότι καθένας που δημοσιεύει είτε κείμενα σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες, είτε γράφει βιβλία, είτε συνθέτει τραγούδια, είτε φτιάχνει ταινίες, υπόκειται στην δημόσια κριτική και πρέπει να αναμένει τα χειρότερα. Ιδίως τώρα με το διαδίκτυο, μέσω του οποίου μπορεί ο οιοσδήποτε να βρίζει άνετα και – προπαντός – ανώνυμα…

Αλλοίμονο! Δημοκρατία έχουμε άλλωστε και όποιος δεν το πιστεύει να του βγει το μάτι. Και στην δημοκρατία η ανταλλαγή απόψεων είναι εκ των ων ουκ άνευ. Η ανταλλαγή όμως και όχι το κουμπούριασμα και το βρισίδι επιπέδου παλαιάς Τρούμπας.

Δυστυχώς τώρα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θέμα έχει ξεφύγει. Πάει η παλιά κριτική με την σπιρτάδα και τα σοβαρά επιχειρήματα, ακόμη και τα σπιρτόζικα πειράγματα. 


8.10.24

Παραδίδουμε τον «τριθέσιο καναπέ των πατριωτών»

 

Πριν λίγες ημέρες ο Στέργιος Γιαλάογλου με ανάρτηση του στο Facebook και τίτλο «Για την Θράκη» έκανε γνωστό σε όλους πως σταματά να ασχολείται με το σχετικό θέμα (για τους Θρακιώτες έχει σημασία) και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ηρθε η ώρα να σταματήσω, αφού πλέον δεν έχει κάποιο νόημα, η περαιτέρω ενασχόληση μου με θέματα που ίσως να ακούγονται κουραστικά και μονότονα.»

Για τους περισσότερους που διαβάζετε αυτές τις γραμμές είναι αδιάφορο και το κατανοώ γιατί όπως αναφέρει στο ίδιο κείμενο: «Μοιάζει σαν όλα να έχουν αφεθεί στην διαδικασία της αυτορρύθμισης, ενώ η Θράκη απασχολεί μόνο για την χρωματική απεικόνιση την βραδιά των εκλογών, χωρίς κανένας από τους πολύγνωτους σχολιαστές ή πολιτικούς να μπορεί να αναλύσει το φαινόμενο τη συμπεριφοράς της μειονότητας που χαρακτηρίζει μια ολόκληρη περιοχή.»


8.10.24

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "ΦΡΕΝΟ" ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (ΜΕΛΩΝ) ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ "ΦΥΛΗΣ" !


 Εξιχνιάσθηκαν κλοπές και απόπειρες κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα


Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα στην περιοχή της Ασσήρου.


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα.


8.10.24

ΤΟ (εξαιρετικά φιλικό μας) ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ " ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ Koukfamily", έκλεισε σήμερα τα 16 χρόνια του στο διαδίκτυο

 

Το ιστολόγιo μας κλείνει σήμερα τα δεκαέξι χρόνια του στο διαδίκτυο.

Το ιστολόγιo μας κλείνει σήμερα τα 16 χρόνια στον χώρο του διαδικτύου. 
 
Πριν ακριβώς 16 χρόνια, στις 8 Οκτωβρίου του 2008 σε μια άλλη μακρινή εποχή, πριν το ξεφάντωμα της προδοσίας στον τόπο μας, ένα απόγευμα αποφασίσαμε μαζί με την Εύη να φτιάξουμε ένα μικρό οικογενειακό ιστολόγιο.
 
Με μεράκι φτιάξαμε το πρότυπο και ξεκινήσαμε.
Μπορείτε να δείτε την ιστορική πρώτη μας ανάρτηση. ΕΔΩ 
 
Σκοπός μας ήταν η έκφρασή μας μέσα στο χάος του διαδικτύου, αλλά κυρίως η επικοινωνία με έναν άγνωστο, για μας, κόσμο που βρισκόταν εκεί "έξω"... 

8.10.24

Παραδοχή Γεραπετρίτη: βγαίνουμε χαμένοι από τις διερευνητικές με την Τουρκία!


Στις 4 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης παραχώρησε συνέντευξη στον Δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Κατά τη συνέντευξη αυτή (διαβάστε την ολόκληρη ΕΔΩ) ο Έλληνας επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας, παραδέχτηκε αυτά που οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί εδώ και 20 χρόνια: ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται, αλλά θέτει στο τραπέζι συνεχώς νέες διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας!

Ας δούμε τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού.

«Από το 2002 στην πραγματικότητα και μετά, έχουμε μία σειρά από διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών με αυτό το αντικείμενο, με το αντικείμενο της οριοθέτησης. Ξέρετε πόσοι γύροι διερευνητικών επαφών, δηλαδή κύκλοι συζητήσεων, έχουν γίνει για την οριοθέτηση; 64. Σε 20 χρόνια έχουμε 64. Έχουμε 64 κύκλους διερευνητικών επαφών. Και τίθεται το πραγματικό ερώτημα. Στα 20 αυτά χρόνια, που είχαμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό διερευνητικών επαφών, έχει κερδίσει κάτι η Ελλάδα ή έχουμε φτάσει λίγο κοντύτερα στην οριοθέτηση;

8.10.24

Η «Ανταλκίδειος ειρήνη» στο Αιγαίο σε δύο αριθμούς







Η κυβέρνηση προσπαθεί με επιμονή να μας πείσει ότι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά έχει αλλάξει προς το θετικότερο…Η σύγκριση των παραβιάσεων χωρικών υδάτων τους 10 μήνες του 2024 με τις παραβιάσεις του 2023 διαψεύδουν με εκκωφαντικό τρόπο τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ. Για όσους σπεύσουν να υποστηρίξουν πως στον εναέριο χώρο οι παραβιάσεις έχουν εκμηδενιστεί θα επισημάνουμε πώς αυτό μάλλον εξυπηρετεί και την τουρκική αεροπορία που έχει πρόβλημα τεχνικής υποστήριξης των αεροσκαφών της ,λόγω του εμπάργκο που κήρυξε το Κογκρέσο εξαιτίας των S-400.

8.10.24

Ο Γεραπετρίτης ανακοίνωσε το τέλος των διερευνητικών επαφών μετά από 21 χρόνια και 64 γύρους!





Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, με βάση τον οδικό χάρτη που έχει συμφωνηθεί στην πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κρίσιμος μήνας αναδεικνύεται ο Νοέμβριος οπότε αναμένεται να συναντηθούν στην Αθήνα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών για να εξετάσουν τα επόμενα βήματα για την πιθανή προώθηση των συζητήσεων.
Σκοπός είναι μέχρι τον Ιανουάριο να έχει υπάρξει συμφωνία για το πλαίσιο της οριοθέτησης, ώστε Ελλάδα και Τουρκία να μπορέσουν στη συνέχεια να συζητήσουν και την ουσία για υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

8.10.24

Τουρκικό δημοσίευμα: «Η μυστική συμφωνία Ερντογάν – Μητσοτάκη»





Ό,τι και να συμβεί στην Κύπρο, φαίνεται να υπάρχει σιωπηρή συμφωνία μεταξύ του προέδρου Ερντογάν και του πρωθυπουργού Μητσοτάκη ότι οι τουρκοελληνικές σχέσεις δεν πρέπει να επηρεαστούν αρνητικά, γράφει σήμερα τουρκικό δημοσίευμα.
Οι τουρκοελληνικές σχέσεις στη νέα εποχή που επικεντρώνονται σε θετική ατζέντα πέρασαν από σοβαρές δοκιμασίες τον τελευταίο μήνα.
Παρακολουθήσαμε ελληνικά σκάφη εφόδου να παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, πρώτα στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού και μετά με διαφορά μίας εβδομάδας στη Ντάτσα και στο Τουργκούτ Ρέις.

8.10.24

Spiegel: Η Γερμανία έδωσε το πράσινο φως σε πυραύλους και τορπίλες στην Τουρκία






Το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσίευσε ότι η γερμανική κυβέρνηση επέτρεψε την εξαγωγή κατευθυνόμενων πυραύλων και τορπιλών στην Τουρκία. Η έγκριση αφορά πυραύλους αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ και 156 εκατ. ευρώ για τορπίλες, όπως σημειώνουν τα τουρκικά media.
Όπως χαρακτηριστικά δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού Spiegel, η κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία, που αποτελείται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τους Πράσινους και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, επέτρεψε την εξαγωγή κατευθυνόμενων πυραύλων και τορπιλών για το τουρκικό ναυτικό.
«Τo Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας έδωσε το πράσινο φως για την προμήθεια γερμανικών όπλων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην εταίρο του ΝΑΤΟ, Τουρκία», γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.

8.10.24

Η Τουρκία μπορεί να κατασκευάσει παράκτια αιολικά πάρκα στο Αιγαίο, εντός 7 ναυτικών μιλίων (!)



Τον κίνδυνο οι Τούρκοι να εγκαταστήσουν πλωτά αιολικά πάρκα στα 7 ναυτικά μίλια, έθιξε ο Δρ Δημήτριος Βασίλειος Κόκκινος, καθηγητής Γεωπολιτικής της Ενέργειας και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας DVK Consultants LLC-Dubai, μιλώντας στο 5ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης -τηλεδιάσκεψη από τον Dubai.Ο συντονιστής του πάνελ κ. Αίσωπος έθεσε στο κ. καθηγητή το ερώτημα ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


8.10.24

Οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία

 




Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περιέγραψε τις αλλαγές στη στρατιωτική θητείαΣημαντικές αλλαγές στη στρατιωτική θητεία και τον εξοπλισμό των οπλιτών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την ορκωμοσία της 2024 Ε’ ΕΣΣΟ στη Θήβα. Στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», οι οπλίτες θα αποκτούν νέες δεξιότητες, που θα είναι χρήσιμες τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.Ο εκσυγχρονισμός της θητείας περιλαμβάνει την ανάπτυξη πιστοποιημένων δεξιοτήτων, ενώ νέες στολές και εξοπλισμός θα εξασφαλίσουν την προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες.


8.10.24

Κ. Λαμπρόπουλος: Τρομερή ανάλυση-κλειδί για Μ. Ανατολή - Σοκαριστικά στοιχεία για Τουρκία






Στην συζήτησή μας (04-10-2024) ο στρατηγικός αναλυτής, ειδικός επιστημών άμυνας και ασφάλειας κάνει μία εκπληκτική ανάλυση για το σύνολο των σχέσεων και των συσχετισμών στην αρένα της Μέσης Ανατολής. Τονίζει ότι η παρουσία της Ρωσίας σχετικά αφανής μέχρι τώρα αλλά υπαρκτή, καθίσταται πλέον ορατή από τη στιγμή που το Ισραήλ μπήκε στο Λίβανο βομβαρδίζοντας μάλιστα αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν εντός ρωσικής βάσης.


8.10.24

Μακάριος, ψευδαισθήσεις, εν αναμονή εισβολής και το σύνδρομο της ύβρεως… «Η Κύπρος είμαι εγώ»!





γράφει η Φανούλα Αργυρού*
« Ο Μακάριος άρχισε να επαναφέρει δημαγωγικά και εποχιακά την αξίωση για Ένωση σε μια άχαρη, άγονη και απολίτικη προσπάθειά του να λυτρωθεί από τις σκληρές κατηγορίες των πολιτικών αντιπάλων του ότι πρόδωσε την Ένωση για να γίνει Πρόεδρος του κράτους…την συντήρηση ψευδαισθήσεων, την εποχική συνθηματολόγηση, την πλήρη παραγνώριση της Τουρκίας και των επεκτατικών αλαλαγμών της, την έκαναν δόγμα όλοι οι συνεργάτες του Μακαρίου… 


Η δημοκρατία δεν λειτουργούσε…με τις πρώτες προεδρικές εκλογές του 1968 και τις πρώτες βουλευτικές του 1970 , άρχισε δειλά δειλά και νοθευμένα να λειτουργεί μια στοιχειώδης δημοκρατική ζωή, αλλά και πάλι κάτω από τη σκιά του Μακαρίου, που έλεγε τα πάντα. «Η Κύπρος είμαι εγώ…».

8.10.24

Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου: «“Μεταλλαγμένο” το ΠΑΣΟΚ-Πού κρατάει ο Μητσοτάκης τον Ανδρουλάκη;»


 Η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου ήταν καλεσμένη στο «Buongiorno» και σχολίασε τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στην Κεντροαστερά.

 «Δεν μπορώ να ψηφίσω ένα κόμμα που είναι εχθρικό ως προς την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα»

Η κ. Λιάνη – Παπανδρέου σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

«Γι΄αυτό το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει σήμερα, είναι παιδί Σημίτη ο Ανδρουλάκης. Τον θεωρούσα ελάχιστο και πολλά άλλα. Επιλέχθηκε από ένα 30%, υπάρχει όμως ένα 70% που θέλει αλλαγή προσώπου, θέλει κάτι άλλο. παρακολούθησα το debate, δεν με κάλυψε σε πολλά θέματα, υπάρχει μία εξωτερική πολιτική, είμαστε σε μέρες κρίσιμες, δύσκολες και επικίνδυνες. Θίχθηκε από όλους πολύ λίγο. Ο κόσμος έχει κρίνει τον Ανδρουλάκη.


8.10.24

Ρωσική σφήνα-Συνάντηση Πούτιν με Ιρανό πρόεδρο ενώ πληροφορίες μιλούν για πτήσεις Ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών στην Τεχεράνη

 

Συνάντηση Πούτιν και Ιρανού προέδρου Πεζεσκιάν στις 11 Οκτωβρίου 2024 αλλάζει το σκηνικό στον πόλεμο Ιράν και Ισραήλ με σαφείς ενδείξεις ρωσικής παρέμβασης.\


8.10.24

Αντιστράτηγος Γαρίνης: ”Ξέρουμε τι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε”


 Προχθές στην περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς και συγκεκριμένα στον Αξιό ποταμό πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή, από όλες τις απόψεις και άκρως επιτυχημένη άσκηση του Στρατού Ξηράς

Πρόκειται για την ”ΤΑΜΣ “ΥΔΑΣΠΗΣ”, την οποία διοργάνωσε το Γ’ΣΣ/NRDC-GR, με τους υφιστάμενους σχηματισμούς της 2ης Μεραρχίας, της 34ης Ταξιαρχίας Ασσήρου, της 33ης Ταξιαρχίας Πολυκάστρου, της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας Νέας Σάντας Κιλκίας, της Αεροπορίας Στρατού και της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.


8.10.24

Το πρώτο βήμα για την δημιουργία Τουρκικής «αυτοκρατορίας» έγινε - Το Ορούτς Ρέις πέρασε από το Αιγαίο πλέοντας προς Σομαλία


 «Αυτή τη στιγμή οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών έχουμε λάβει εντολή να αξιολογήσουμε αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε στην ουσιαστική συζήτηση για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης»

Πιστός στο νεοοθωμανικό όραμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο φιέστας στο Βόσπορο ξεπροβόδισε το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις που συνοδευόμενο από δύο φρεγάτες, ένα σκάφος υποστήριξης του τουρκικού στόλου και τρία συνοδά της Εταιρείας Πετρελαίου της Τουρκίας, πλέει προς Σομαλία όπου βάση της συμφωνίας η Άγκυρα θα καρπώνεται το 30% των εσόδων από τα κοιτάσματα που θα εντοπίσει.


7.10.24

Απαγορεύεται στους Παλαιστίνιους η περισυλλογή βρόχινου νερού !

7.10.24

“Tι σχέση έχουμε εμείς με τους αρχαίους;”







Πέρασαν 3.000 χρόνια το λιγότερο (και 4 μη σου πω)

 και ακόμα ομιλείται η ίδια γλώσσα χωρίς να το ξέρετε.

 Δεν συμβαίνει σε καμία άλλη γλώσσα αυτό παγκοσμίως.



☀️Στην καθημερινότητα σου λες :

🏛️1. Ένα χελιδόνι (ή ένας κούκος) δεν φέρνει την άνοιξη.

Μία χελιδὼν ἔαρ οὐ ποιεἶ - Ειπώθηκε απο τον Αίσωπο και έμεινε ως παροιμία που χρησιμοποιούσαν συχνά ο Αριστοτέλης, ο Στοβαίος και ο Αριστοφάνης. Επικράτησε η εκδοχή με τον κούκο.

🏛️2. Το ένα χέρι νίβει το άλλο

ἁ δὲ χεὶρ τὰν χεῖρα νίζει - στίχος του Πυθαγόρειου φιλόσοφου και ποιητή Επίχαρμου

🏛️3. Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις

Εί κακά τις σπείραι κακά κέρδια αμήσειν - Ησίοδος


7.10.24

Αντιθέσεις Γ. Σαχίνη: Σοκ και δέος στη Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου η ανθρωπότητα



Οι "Αντιθέσεις" άνοιξαν την αυλαία των εκπομπών τους για την τηλεοπτική περίοδο 2024-2025 σε μια οριακή συγκυρία δραματικών εξελίξεων για την Μέση και την ευρύτερη Ανατολή , την Μεσόγειο και τις παγκόσμιες γεωστρατηγικές προεκτάσεις. Το "Σοκ και Δέος" σε όλο το φάσμα του Μεσανατολικού με την ανθρωπότητα στο χείλος της Αβύσσου, με επίκεντρο μία από τις σημαντικότερες περιφερειακές συγκρούσεις του πλανήτη, που επηρεάζει γεωπολιτικά, ενεργειακά, οικονομικά, εφοδιαστικά και υπαρξιακά, όχι μόνο τους εμφανείς πρωταγωνιστές σε Ισραήλ , Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιράν , Υεμένη , Αραβικό κόσμο και Μεσόγειο, αλλά και όλους τους μεγάλους παίκτες ισχύος σε παγκόσμια κλίμακα. 


7.10.24

Ιρανική δοκιμή πυρηνικών όπλων προκάλεσε σεισμό 4,6 ρίχτερ σε σημείο κοντά στην Αρμενία;


Ό,τι και να προκάλεσε το σεισμό, αυτό είναι μια εξαιρετική δικαιολογία για το Ισραήλ, ως προς την επιλογή στόχου.Εξ άλλου, δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι το Ισραήλ θα αφήσει το ΙΡΑΝ να γίνει πυρηνική δύναμη.
Α.Α ( Α. Αλεξανδρής )


Αυτό υποστηρίζουν κάποιες πηγές, οι οποίες επικαλούνται «ύποπτες» σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο μία υπόγεια βάση του ιρανικού στρατού

Σύμφωνα με νέο ρωσικό δημοσίευμα, αρμένικοι σεισμολογικοί σταθμοί φαίνεται πως κατέγραψαν σεισμική δραστηριότητα της τάξεως των 4,6 ρίχτερ στην επικράτεια του Ιράν. Το περιστατικό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και σχολίων, με πολλούς να εικάζουν πως ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα κάποιας μυστικής ενέργειας των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.


7.10.24

«Ολοι καραμανλικοί στη Ν.Δ.»! Από πού κι ως πού, κύριε πρόεδρε;

 

Ο αξιότιμος πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας μετέφερε ως ομιλητής σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή στην Εθνική Πινακοθήκη τη φερόμενη ως άποψη του κυρίου Μητσοτάκη ότι «στη Ν.Δ. είμαστε όλοι καραμανλικοί». Αν και δεν γνωρίζω πόσο είναι πολιτειακά σωστό να μετατρέπεται ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε «αγγελιοφόρο» του πρωθυπουργού (εκπλήσσομαι, γιατί ο κύριος Τασούλας διακρίνεται γενικώς για την πολιτική του κομψότητα και τη θεσμική του ουδετερότητα), θα παραμείνω στο θέμα που ανακύπτει με την αφορμή των γενεθλίων της Ν.Δ.: είναι όλοι στη Ν.Δ… καραμανλικοί; Είναι ο κύριος Μητσοτάκης… καραμανλικός;