Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (Αναρτήσεις από την "μητρική" = https://www.efenpress.gr/

 24.5.22

ΔΙΩΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ PC ΣΑΣ.

 


Αγαπητοί μας αναγνώστες. Η Efenpress ΠΟΤΕ δεν βάζει διαφημίσεις ανάμεσα στα κείμενά της.

Οι όποιες διαφημίσεις που τυχόν παρεμβάλλονται όταν επισκέπτεσθε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, προέρχονται από τρίτους, με διαφόρους τρόπους.

Για να απαλλαγείτε οριστικά από αυτές, απλά κατεβάστε στο PC σας ένα πρόγραμμα που μπλοκάρει τις διαφημίσεις, όπως πχ το adblock plus ή παρόμοιο που θα βρείτε εύκολα στο internet, δωρεάν.

Διαλέξτε ποιο ταιριάζει με τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας και το πρόβλημα τελείωσε οριστικά!


Efenpress

24.5.22

Συνάντηση Δένδια με Αμερικανό πρέσβη Τσούνη: Ανταλλαγή ρηματικών διακοινώσεων για Αμυντική Συμφωνία


 Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζορτζ Τσούνη, πραγματοποίησε, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν ρηματικές διακοινώσεις για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) από Ελλάδα και ΗΠΑ, ένα ορόσημο για την ενδυνάμωση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

https://hellasjournal.com/


24.5.22

Η Γ' Εύρεση της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου

  Η 190η ραδιοφωνική εκπομπή ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο θεολόγος κ. Δημήτριος Λυκούδης.

24.5.22

Ο Ερντογάν τρέμει με την σκέψη ότι το Κογκρέσο θα σταματήσει την πώληση των F-16: Οι ύβρεις στον Μητσοτάκη…

 


Συνεχίζει να κλιμακώνει ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιτέθηκε τη Δευτέρα με βαριές εκφράσεις εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ερντογάν δεν μπορεί να χωνέψει την επιτυχία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού και το γεγονός ότι είχε σημαντικές επαφές που αφορούσαν και την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός φοβάται ότι η αγορά αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί. Σημαντικοί Αμερικανοί νομοθέτες και οι ακτιβιστές της Ομογένειας, ξεκίνησαν μαζική προσπάθεια για να μην πραγματοποιηθεί η πώληση των μαχητικών.

Ο άθλιος Τούρκος πρόεδρος έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε τα εξής: «Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του».

24.5.22

Γιατί βγάζει τόσο μίσος ο Ταγίπ Ερντογάν: Διότι γνωρίζει τι του έρχεται για τα F-16, που διακαώς επιθυμεί να αποκτήσει…

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) μιλάει παρουσία της αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Kamala Harris (2Δ) και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi (Δ), στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αφορμή τον εορτασμό των 201 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, 



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, που τους εντοπίζουμε στις γνωστές «ελίτ» της Αθήνας και της Λευκωσίας, έχουν πειστεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αναζητεί την ευκαιρία για να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Το σχέδιο είναι με ακρίβεια αυτό που διαβάσατε παραπάνω: Πιστεύει ότι είναι άτρωτος -αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια- και γι’ αυτό σχεδιάζει από καιρό το επόμενο βήμα, που θα είναι πολεμικό. Απλά δεν γνωρίζει, αυτή τη στιγμή, τι τον περιμένει.

Αλλά γιατί ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας έβγαλε εντελώς το …χαλινάρι; Διότι οι Δυτικοί, με πρώτους την Ουάσιγκτον και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που αποτελεί σύμμαχος του ακόμα και σήμερα, του έχουν γεμίσει αέρα τα μυαλά.

24.5.22

Οι Ισραηλινοί κάνουν …πλάκα στους Τούρκους: Παράλογο project ο αγωγός φυσικού αερίου Τουρκίας-Ισραήλ



 Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Times of Israel δημοσιεύεται ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη της Fulya Ozerkan με τίτλο «Η Τουρκία ονειρεύεται το “παράλογο” project ενός αγωγού φυσικού αερίου με το Ισραήλ».

Στον υπότιτλο αναφέρονται τα εξής: «Ο Ερντογάν επιθυμεί να υλοποιηθεί σχέδιο αποστολής ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, την ώρα που η σύγκρουση στην Ουκρανία γεννά φόβους για τις ενεργειακές προμήθειες».

Ακολούθως επισημαίνονται τα κυριότερα σημεία της ανταπόκρισης:

Η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να συνεργαστεί με το Ισραήλ έπειτα από χρόνια εχθρότητας, αναβιώνοντας ένα  project μεταφοράς ισραηλινού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, την ώρα που και η ίδια η Άγκυρα προσπαθεί να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία.

24.5.22

Ι. Μάζης: Επεισόδιο με Τουρκία ή υποχώρησή μας με παραχωρήσεις από τρικομματική κυβέρνηση Πηγή:

 

24.5.22

ΝΑΤΟ και ορισμένα Μέλη θα δείξει ως υπεύθυνους για το νέο «πραξικόπημα» ο Ερντογάν;


Οταν προέκυψε η κρίση με τους 10 Πρεσβευτές στην Τουρκία, ο Ερντογάν εκτόξευσε απειλές πως θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη πληγή στις σχέσεις με τη Δύση. Ο Μπάιντεν δεν τηλεφώνησε, δείχνοντας ότι δεν έπαιρνε την μπλόφα του Τούρκου Προέδρου στα σοβαρά. Τώρα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, ανακοίνωσε ότι ο Μπάιντεν δεν αναμένει να συζητήσει το θέμα του «Βέτο» ([ενταξη Σουηδίας – Φινλανδίας) απευθείας με τον Ερντογάν στο εγγύς μέλλον. Η προσέγγιση του Μπάιντεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σοβαρό σημάδι ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «μόνο καρφί» και όχι «πέταλο» εναντίον του Ερντογάν εάν «δεν συνέλθει και δεν αφαιρέσει αμέσως το βέτο».

23.5.22

Ουκρανία: Ισόβια στον πρώτο Ρώσο στρατιώτη που δικάστηκε για εγκλήματα πολέμου


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από ουκρανικό δικαστήριο ο Ρώσος στρατιώτης που δικαζόταν για τον φόνο άοπλου αμάχου στην πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου που διεξήχθη μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

Ο Βαντίμ Σισιμαρίν, ένας 21χρονος διοικητής άρματος μάχης, είχε δηλώσει ένοχος για τον φόνο του 62χρονου αμάχου Ολεξάντρ Σελίποφ στο χωριό Τσουπαχίβκα στη βορειοανατολική Ουκρανία στις 28 Φεβρουαρίου, έπειτα από διαταγή που έλαβε να τον πυροβολήσει από ένα αυτοκίνητο.

23.5.22

ECDC για την ευλογιά των πιθήκων: Τι πρέπει να κάνουμε αν μολυνθούμε


 Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) συνιστά στις χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ να επικεντρωθούν στον έγκαιρο εντοπισμό, τη διαχείριση, τον εντοπισμό επαφών και την αναφορά νέων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων. Οι χώρες θα πρέπει επίσης να ενημερώσουν τους μηχανισμούς ανίχνευσης των επαφών τους, τη διαγνωστική ικανότητα για τους ιούς orthopox και να επανεξετάσουν τη διαθεσιμότητα εμβολίων κατά της ευλογιάς, αντιικών και ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για επαγγελματίες υγείας.

Τα μολυσμένα άτομα θα πρέπει να παραμένουν απομονωμένα έως ότου πέσουν οι κρούστες και θα πρέπει ιδιαίτερα να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα με ανοσοκαταστολή και κατοικίδια ζώα. 

23.5.22

H TAINIA ΣΑΣ: " 100 Rifles "

 

23.5.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΙΧ καρφώθηκε σε τζαμαρία καταστήματος ... οπτικών!

Μήπως ήθελε να αγοράσει ... γυαλιά  ;
Juan
 

Γραφει η Βάσια Γκανάρα 

Τρελή πορεία για ΙΧ. Καρφώθηκε σε βιτρίνα καταστήματος οπτικών στην Εγνατία.  Σε σοκ ο νεαρός οδηγός!VIDEO:
23.5.22

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΚΕΕΥΕ

 


Το τριήμερο 17-18-19 Μάϊου 2022 τετραμελή ομάδα της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. μετέβη στο Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε. (M.P.S.O.T.C.), στην Κρηστώνη Ν.Κιλκις, όπου βοήθησε στην εκπαίδευση πολλών Αλλοδαπών και Ελλήνων Αξιωματικών κατά την διάρκεια του σχολείου P.S.O. (Peace Support Operations, Σχολείο επιχειρήσεων υποστήριξης της Ειρήνης ).

Συγκεκριμένα ανέλαβε ρόλο OPFOR εντός του χώρου του Ε.Π.Κ.Ε.Α.Α.Π.("playing the bad guys").
23.5.22

Ο Μπάιντεν πήρε τ’ όπλο του: Αν η Κίνα επιτεθεί στην Ταϊβάν, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν



 Με τα όσα είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τόκιο, από κοινού με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, ο Τζο Μπάιντεν δεν άφησε πολλά περιθώρια για να παρανοήσει κανείς τις προθέσεις του. Όσοι πρόσεξαν τα λόγια του, ασφαλώς ένιωσαν σοκ και δέος, κάνοντας μια προβολή στο μέλλον και σε μια πιθανή στρατιωτική αντιπαράθεση στον Ειρηνικό, ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις, Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα.

«Δεν θελήσατε να εμπλακείτε στρατιωτικά στη σύγκρουση στην Ουκρανία, για ευνόητους λόγους. Είστε όμως πρόθυμος να εμπλακείτε στρατιωτικά για να υπερασπιστείτε την Ταϊβάν, εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο;», ήταν η ερώτηση που απηύθυνε ένας δημοσιογράφος στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

23.5.22

Συγκινητικές μαρτυρίες για τη Μάχη της Κρήτης (Podcast, Video)



 Με αφορμή την επέτειο των 81 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης (20-29/5/1941) το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα ιστορικό αφιέρωμα στην θρυλική μάχη βασισμένο στις μαρτυρίες εκείνων που την έζησαν. 

Το δέκατο ένατο podcast έχει τον τίτλο «Συγκινητικές μαρτυρίες για τη Μάχη της Κρήτης» και αναδεικνύει την ηρωική αντίσταση που προέβαλαν οι υπερασπιστές του Νησιού αλλά και ο υπερήφανος λαός της Κρήτης απέναντι στην πάνοπλη ναζιστική πολεμική μηχανή, αναγκάζοντας την τελευταία να πληρώσει βαρύτατο τίμημα.

23.5.22

Μία περίεργη «απαίτηση» Τουρκίας για αγορά γης στην Κύπρο το 1942!

  




γράφει η Φανούλα Αργυρού*


Στο Πέργαμος για… αεροδρόμιο «νεαρών Τούρκων»!

Σε μια πολύ περίεργη και ανορθόδοξη «απαίτηση» προέβη η Τουρκία  εντός του 1942 προς τον Βρετανό αποικιακό  Κυβερνήτη της νήσου μας.

Ο Τούρκος Πρόξενος στην Κύπρο προσέγγισε τον τότε Κυβερνήτη της αποικίας (1942)  και ζήτησε την … «έγκρισή» του εκ μέρους του Τουρκικού Ερυθρού Σταυρού  ή της Τουρκικής Αεροναυτικής Εταιρείας για αγορά ακίνητης περιουσίας που περιελάμβανε γεωργική γη, σπίτια και δέντρα που ανήκαν σε ένα Μουσουλμάνο Κύπριο από το χωριό Πέργαμο. Η γη που ζητούσε για αγορά ο Τούρκος Πρόξενος ήταν μια έκταση  των σχεδόν δύο τετραγωνικών μιλίων. Και ήταν στην καλύτερη  αρδεύσιμη γη, όπως έγραψε ο Κυβερνήτης στις 7 Σεπτεμβρίου 1943 σε επιστολή του προς τον τότε Υπουργό Αποικιών  Oliver F.G. Stanley, στο Λονδίνο.

23.5.22

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ρόλος των ασυμπτωματικών φορέων στη μετάδοση



 Γκ. Μαγιορκίνης: Σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι ανάλογο με την Covid-19

Οι ασυμπτωματικοί φορείς της ευλογιάς των πιθήκων είναι υπερδιπλάσιοι από τους συμπτωματικούς φορείς αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαργιοκίνης, σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν είναι λόγος ανησυχίας γιατί η μετάδοση από τους ασυμπτωματικούς φορείς είναι εξαιρετικά απίθανη».

Στην ανάρτησή του ο κ. Μαγιορκίνης εξηγεί πότε αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος μετάδοσης από ασυμπτωματικούς φορείς ενώ ξεκαθαρίζει ότι «οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι ανάλογο» με την Covid-19, καθώς «πρόκειται για ένα γνωστό νόσημα, που ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε».

23.5.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απάτη, υπεξαίρεση και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος δύο γυναικών !

 Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης, υπεξαίρεσης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης που έλαβαν χώρα σε βάρος δύο γυναικών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ιδιοκτήτης και εργαζόμενοι εταιρείας παροχής υπηρεσιών αισθητικού χαρακτήρα, σε βάρος των οποίων, κατά περίπτωση, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Το συνολικό περιουσιακό όφελος που απεκομίσθη παράνομα, ξεπερνάει τις 87.500 ευρώ.

Διακριβώθηκε η κατά περίπτωση τέλεση των αδικημάτων της απάτης, της επικίνδυνης ή βαριάς σωματικής βλάβης και της υπεξαίρεσης σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας 74 και 78 ετών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη εκ των δύο γυναικών, στο πλαίσιο υπηρεσιών που τις παρασχέθηκαν από εργαζόμενους της προαναφερόμενης εταιρείας, υπέστη σοβαρές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ ζημιώθηκε οικονομικά καθώς ακολούθησε μία σειρά θεραπειών που της προτάθηκε, καθώς πείσθηκε ότι όφειλε να τις κάνει.

23.5.22

Πανελλήνιες 2022: Μια δοκιμασμένη πρακτική «συνταγή» επιτυχίας...



   Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις μαθητών Α, Β και Γ  τάξεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ξεκινούν από σήμερα 23 Μαιίου ενώ οι Πανελλήνιες εξετάσεις του 2022 ξεκινούν την Πέμπτη 2 Ιουνίου για αποφοίτους ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 3 Ιουνίου για αποφοίτους ΓΕΛ.

     Ήταν και παραμένει αλήθεια ότι η εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο ή παραγωγική Σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας εξακολουθεί να θεωρείται ως απαραίτητο πλεονέκτημα για μια αυριανή επιτυχημένη πορεία στην κοινωνία. 

     Και έτσι, κάθε χρόνο, η περίοδος των εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση φορτίζει ψυχοκοινωνικά χιλιάδες αγόρια και κορίτσια και, μαζί, μυριάδες μαμάδων, μπαμπάδων και συγγενών που "ψήνονται" κυριολεκτικά στην προσπάθεια να βρουν το κλειδί που θα ανοίξει την "μαγική πόρτα" κάποιας τριτοβάθμιας Σχολής.

23.5.22

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Μόνο η Ομογένεια, με τη βοήθεια του Μενέντεζ και άλλων νομοθετών, θα σταματήσει τα F-16…

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζεται με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλους Αμερικανούς νομοθέτες κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει την εισβολή και την κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο, ενώπιον του Αμερικανού «Πλανητάρχη» και των μελών του Κογκρέσου, είναι μία εξαιρετική εξέλιξη που δημοσιοποιεί το πολιτικό πρόβλημα του νησιού στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο.

Αποτελεί πλέον ιστορικό γεγονός η προσφώνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη της κοινής συνεδρίασης της Βουλής και της Γερουσίας. Είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την Ελλάδα και τα θέματα που την απασχολούν, και να προειδοποιήσει για την περίπτωση κατά την οποία το αμερικανικό Κογκρέσο αποφασίσει να αποδεχθεί το τουρκικό αίτημα για την αγορά 40 F-16 και την αναβάθμιση άλλων 80 που έχει η Τουρκία στο οπλοστάσιο της.

23.5.22

Κώστας Ηλιάκης: Δεκαέξι χρόνια από τη δολοφονία του ήρωα Σμηναγού - Το Newsbomb.gr στην Κάρπαθο

 

Ο Ελληνισμός αποτίει φόρο τιμής στον «αετό» που σκοτώθηκε από «χέρι» τουρκικό - Εκδηλώσεις μνήμης στην Κάρπαθο για τον ήρωα Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη .

Δεκαέξι χρόνια από την ημέρα που «πάγωσε» το πανελλήνιο στο άκουσμα της είδησης ότι οι Τούρκοι σκότωσαν Έλληνα πιλότο. Δεκαέξι χρόνια από την ημέρα που Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από την εμπόλεμη σύρραξη. Δεκαέξι χρόνια από την μπαμπεσιά του Τούρκου πιλότου Ιμπραήμ Χάλι. Δεκαέξι χρόνια από το θάνατο του ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Ήταν μόλις 36 ετών και πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών, 5 και 2 ετών. Επισήμως ο θάνατος του Κώστα Ηλιάκη αποδόθηκε σε «δυστύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία.

23.5.22

Οι Βρετανοί δίνουν διέξοδο στον Ερντογάν για το «εθνικό μαχητικό αεροσκάφος» και θέλουν να μας πουλήσουν και πλοία!

 

Η άρση των περιορισμών «εξαγωγής αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία» δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση . Υποθέτουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση μετά από αυτή την απόφαση θα «κόψει» κάθε επαφή με τους Βρετανούς που έχουν εμφανισθεί στην Αθήνα και κάνουν και «πριβέ ενημερώσεις» για να πουλήσουν στην Ελλάδα πολεμικά πλοία!!! (...)

Η άρση των περιοριστικών μέτρων των Βρετανών είναι δώρο του Τζόνσον στον Ερντογάν και του ανοίγει ξανά τον δρόμο για να προχωρήσει το φιλόδοξο μεν αλλά αναγκαίο όπως εξελίσσονται τα πράγματα σχέδιο για «εθνικό μαχητικό αεροσκάφος».

23.5.22

Kαθέλκυση του γερμανικού υποβρυχίου Hızırreis με επίθεση Ερντογάν σε Ελλάδα και Κύπρο



 Αιχμές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου άφησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας», ενώ ανέφερε ότι «ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο».

Υπονοώντας και πάλι την Ελλάδα, είπε ότι «ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO».

23.5.22

«Η Ελλάδα ήδη δέχεται εισβολή στο Αιγαίο»! Ο Κ.Γρίβας για την «εθνική μας άρνηση» να το παραδεχτούμε


 Ο καθηγητής της ΣΣΕ Κώστας Γρίβας μιλά για τον τουρκικό κίνδυνο και τον στρεβλό τρόπο με τον οποίο εξακολουθούμε να τον αντιμετωπίζουμε…Περιμένοντας …το ιππικό!

Ο κ.Γρίβας μιλά για της πεποίθηση που διέπει το πολιτικό μας σύστημα ,σύμφωνα με την οποία «κάποιος θα μας σώσει»! Τη χαρακτηρίζει «στρατηγική ασύμμετρη απειλή, είναι άρνηση εθνικής λειτουργίας να περιμένεις κάποιος άλλος να αποφασίσει για εσένα».

«Δεν μιλάμε πλέον για τουρκική απειλή…Η Τουρκία ήδη επιτίθεται στην Ελλάδα…Στο Αιγαίο η Ελλάδα έχει ήδη δεχτεί εισβολή», λέει και τεκμηριώνει την άποψη του.

23.5.22

Οι επικίνδυνες αυταπάτες Ρώσων, Ουκρανών και... Δύσης

 Ο πόλεμος φθοράς οδηγεί στην ουσιαστική ήττα και των δύο αντιπάλων, αντίθετα με προσδοκίες και αυταπάτες, υποστηρίζει ο Jeffrey D. Sachs. Ποιο είναι το πλαίσιο της μόνης εφικτής και λογικής λύσης στο Ουκρανικό. Ο πυρηνικός κίνδυνος.

Οι πολεμικές περιπέτειες συχνά οφείλονται σε εσφαλμένους υπολογισμούς των εμπλεκομένων σχετικά με τη θεωρούμενη ισχύ τους. Στην περίπτωση της Ουκρανίας, η Ρωσία υπέπεσε σε γκάφα υποτιμώντας την αποφασιστικότητα των Ουκρανών να πολεμήσουν και την αποτελεσματικότητα των όπλων που τους προμήθευσε το ΝΑΤΟ. Αλλά και η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ υπερεκτιμούν την ικανότητά τους να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, γράφει στο Project Syndicate o Jeffrey D. Sachs, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και πρόεδρος του Δικτύου του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη. 

Ως αποτέλεσμα, εξελίσσεται ένας πόλεμος φθοράς που κάθε πλευρά πιστεύει ότι θα κερδίσει, αλλά στην πραγματικότητα και οι δύο θα χάσουν.

22.5.22

Ευλογιά των πιθήκων: Ανεμοβλογιά δείχνει το πρώτο δείγμα από το ύποπτο κρούσμα

 



22.05.2022 • 22:58

Σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αττικόν δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς πιθήκων (monkeypox) ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας. Ο 29χρονος Βρετανός νοσηλεύεται στο σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από το δεύτερο δείγμα που έχει ληφθεί. Ο ασθενής είχε μεταφερθεί το Σάββατο, σε ειδική κάψουλα, από την Κεφαλονιά στην Αθήνα. 

22.5.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΑΣ: Μονομαχία στο Ελ Πάσο

 

22.5.22

Παράδοση αμερικανικής δωρεάς 6 σκαφών RHIB



Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με σημερινή της ανάρτηση, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, γνωστοποίησε την παράδοση 6 Σκαφών Άκαμπτης Γάστρας Ναυτικού Ειδικού Πολέμου 11 μέτρων στο Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για δωρεά ύψους 10 εκατ. $, που αποβλέπει στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητος των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF) των δύο πλευρών.

22.5.22

Ανοιχτές επιστολές σε παντουρκιστές (4):Προς Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

 

Από IHA

Στο International Hellenic Association έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί ανοιχτές επιστολές προς διάφορους αξιωματούχους των ισλαμιστών / παντουρκιστών που βρίσκονται στον πυρήνα της τουρκικής εξουσίας (Ρ. Τ. Ερντογάν, Μεβούτ Τσαβούσογλου, Χουλουσί Ακάρ, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου) – μερικές από αυτές μεταφρασμένες τόσο στην Αγγλική όσο και στην Τουρκική γλώσσα.

Οι Τούρκοι ισλαμιστές αποτελούν μια απόχρωση των παντουρκοιστών* οι οποίοι κυριαρχούν στην Τουρκία με το καθεστώς που επέβαλε ο Μουσταφά Κεμάλ από την επίσημη ίδρυση της Τουρκικής «Δημοκρατίας» στις 29 Οκτωβρίου 1923.

Το μοναδικό πολιτικό κόμμα στο οποίο επετράπη η λειτουργία ήταν το CHP, δηλαδή το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (η σημερινή τουρκική αντιπολίτευση), το οποίο αναφέρεται ως «το ιδρυτικό μέλος της σύγχρονης Τουρκίας», εμπνεόμενο από τις αρχές του Κεμαλισμού.

22.5.22

Ο αστεροειδής του Βαγγέλη Παπαθανασίου

 


 H Διεθνής Αστρονομική Ένωση έδωσε το 1995 το όνομα του σπουδαίου έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, που έφυγε σήμερα από την ζωή,  σε ένα αστεροειδή για να τον τιμήσει για την προσφορά του στην τέχνη αλλά και την αγάπη του για το Διάστημα. Ο αστεροειδής 6354 Vangelis ανακαλύφθηκε το 1934 και βρίσκεται στην κύρια ζώνη αστεροειδών του ηλιακού μας συστήματος ανάμεσα στον Δία και τον Άρη. Ο αστεροειδής ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Ήλιο που ολοκληρώνεται σε 4,34 έτη.

Στο κοντινότερο του πέρασμα από το μητρικό μας άστρο ο αστεροειδής πλησιάζει τον Ήλιο σε απόσταση 311,8 εκατ. χλμ. και στο πιο απομακρυσμένο σε απόσταση 483,7 εκατ. χλμ. Η διάμετρος του 6354 Vangelis δεν έχει υπολογισθεί με ακρίβεια και υπολογίζεται στα 10-23 χλμ. 

22.5.22

Ρωσία- Zadira: Τα νέας γενιάς όπλα λέιζερ που καίνε τα drones

 


Η Ρωσία. που αναπτύσσει μερικά από τα «μυστικά» της όπλα  στην Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι χρησιμοποιεί νέας γενιάς ισχυρά όπλα λέιζερ που καίνε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones),

Ο Ρώσος πρόεδρο το 2018 είχε παρουσιάσει μια σειρά νέων όπλων που περιλάμβαναν έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, υποβρύχια drones, έναν υπερηχητικό όπλο και ένα νέο όπλο λέιζερ για το οποίο ωστόσο ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά.

Τότε ο Πούτιν είχε μιλήσει για το Peresvet, το οποίο πήρε το όνομά του από έναν  ορθόδοξο πολεμιστή μοναχό, του μεσαίωνα.

Ο Γιούρι Μπορίσοφ, αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδιος για τη στρατιωτική ανάπτυξη, δήλωσε σε συνέδριο στη Μόσχα ότι το Peresvet έχει ήδη αναπτυχθεί ευρέως και μπορεί να τυφλώσει δορυφόρους που βρίσκονται σε απόσταση έως 1.500 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης.

22.5.22

Ρεβυθούσα: Ανά δύο ημέρες θα «δένει» ένα πλοίο


 Μια εντελώς νέα κατάσταση για τον τερματικό σταθμό LNG της Ρεβυθούσας και κατ’ επέκταση του ρόλου της χώρας ως διαμετακομιστή αερίου έχει διαμορφώσει από τον Απρίλιο η διακοπή των ροών ρωσικού αερίου προς τη Βουλγαρία. Οι άνθρωποι του ΔΕΣΦΑ έχουν μείνει έκπληκτοι από τη δυναμική που αναπτύσσει η κινητικότητα φορτίων στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας το τελευταίο δίμηνο.

Πριν από ένα χρόνο δεν θα μπορούσαν να τη διανοηθούν, όπως τονίζουν στην «Κ», κάνοντας λόγο για ιστορικό ρεκόρ τον Ιούνιο, όπου θα καταφτάνουν πλοία κάθε δεύτερη ημέρα, από δύο φορτία περίπου την εβδομάδα τον Μάιο και τον Απρίλιο.

22.5.22

Πάνος Τσακλόγλου: Το 2023 θα αυξηθούν οι συντάξεις για πρώτη φορά, μετά από 12 χρόνια



 «Το 2023 είναι έτος αύξησης των συντάξεων για πρώτη φορά, μετά από 12 χρόνια» δηλώνει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει το εισόδημα των συνταξιούχων ποικιλοτρόπως.

Όπως επισημαίνει, «αύξησε τα ποσοστά αναπλήρωσης όσων έχουν άνω των 30 ετών ασφαλιστέα εργασία, προχώρησε στην άρση περικοπών επικουρικών συντάξεων όσων είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ, κατέβαλε αναδρομικά ύψους 1,2 δισ. ευρώ, στήριξε τους χαμηλοσυνταξιούχους με την καταβολή δύο βοηθημάτων, συνολικού ύψους 450 ευρώ (τον Δεκέμβριο 2021 και τον Απρίλιο 2022).

22.5.22

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις σχέσεις με τη Ρωσία»



 «Δεν μπορούμε να σπάσουμε τις στρατηγικές μας σχέσεις»

Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις σχέσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση με νέους, βίντεο της οποίας δημοσιεύτηκε στο Twitter του.

Εξήγησε ότι η Άγκυρα έχει διασυνδέσεις τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο.

«Με τη Ρωσία, έχουμε το έργο του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου. Τον επόμενο χρόνο θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο και θα το ανοίξουμε. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή πηγή για εμάς», είπε ο Ερντογάν.

Επιπλέον, η Τουρκία λαμβάνει το ήμισυ του φυσικού αερίου που χρειάζεται από τη Ρωσία, πρόσθεσε.

22.5.22

Φυσικό αέριο: Γερμανία-Ιταλία έδωσαν πράσινο φως για άνοιγμα λογαριασμών σε ρούβλι


 Η Γερμανία και η Ιταλία είπαν στις εταιρείες τους ότι μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια για να συνεχίσουν να αγοράζουν ρωσικό φυσικό αέριο χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας. Η κίνηση έγινε μετά από συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η συζήτηση για την απαίτηση της Ρωσίας να πληρώσουν οι ξένοι αγοραστές για το φυσικό αέριο ανοίγοντας δυο λογαριασμούς, ο ένας εκ των οποίων σε ρούβλια έχει δοκιμάσει την αποφασιστικότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να τηρήσουν σκληρή γραμμή κατά της Μόσχας, επισημαίνει το πρακτορείο.

22.5.22

Ο “πόλεμος” του Αιγαίου συνεχίζεται ασταμάτητα: Συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας



 Νέες παραβιάσεις σημειώθηκαν χθες στον ελληνικό εναέριο χώρο από δύο τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Και νέα αντίδραση σημειώθηκε από τη χώρα μας μετά την προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας την Παρασκευή περί δήθεν παραβίασης του τουρκικού εναερίου χώρου από ελληνικά αεροσκάφη πριν από λίγες ημέρες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, συνολικά σημειώθηκαν 16 παραβιάσεις σε Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από τα drones, ενώ έγιναν και τέσσερις παραβάσεις στο FIR Αθηνών.

Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της στάση και έχει ανοίξει πολλά μέτωπα τόσο στη Μεσόγειο όσο και στο ΝΑΤΟ. Για τις προηγούμενες εναέριες προκλήσεις, όπου τα μαχητικά της παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και έφτασαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη, η Άγκυρα ζήτησε και τα ρέστα, προκαλώντας τη σκληρή απάντηση της Αθήνας.

22.5.22

Ο αεροπορικός στόλος της ΠΑ απέναντι σε μια τουρκική αεροπορία που καταρρέει…


Το αρνητικό σερί της Τουρκίας που έχει να κάνει με την συμπεριφορά της απέναντι στη διεύρυνση της Συμμαχίας με την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας, αλλά και το κρεσέντο των προκλητικών ενεργειών στο πεδίο στον ουρανό του Αιγαίου, είναι βέβαιο πως δεν περνούν απαρατήρητα από το Κογκρέσο που το επόμενο διάστημα πρόκειται να κληθεί ν’ αποφασίσει, ποιο θα είναι το μέλλον της TuAF.

  • Το εκεί κλίμα δεν έχει αλλάξει, παραμένοντας σφόδρα αντί-τουρκικό και το οποίο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά της γείτονος εντός της Συμμαχίας καθώς δημιουργεί κλυδωνισμούς και προκλήσεις.
22.5.22

H Ελλάδα “κλειδί” για την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο, λέει η Κομισιόν: Θετική γνωμοδότηση ΥΠΕΝ για τον EastMed

 


Κλειδί για την ολική απεξάρτηση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο αποτελούν οι νέες υποδομές εισαγωγής και διαμετακόμισης φυσικού αερίου που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, πέρα από τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα θετική γνωμοδότηση για την κατασκευή του αγωγού EastMed (Κύπρος – Ελλάδα – Ιταλία) προσδιορίζοντας τις προκαταρκτικές περιβαλλοντικές απαιτήσεις το έργου.

21.5.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΑΣ: Cattle Empire

 

21.5.22

Μην αφήσετε τον αναξιόπιστο και επιθετικό Ερντογάν να εμποδίσει τη διεύρυνση ΝΑΤΟ: Ράπισμα ολκής από Bloomberg

 


Άρθρο –  κόλαφο για την αντίθεση του Ταγίπ Ερντογάν στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ υπογράφει η συντακτική ομάδα του Bloomberg, αναδεικνύοντας μάλιστα την ανάγκη – για επανεξέταση των κανόνων του ΝΑΤΟ για αποβολή κάποιου μέλους του.

Χαρακτηριστικά, το άρθρο του Bloomberg αναφέρει:

Απειλώντας να εμποδίσει  τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζωπύρωσε τις αμφιβολίες για την αξιοπιστία της Τουρκίας ως μέλους της συμμαχίαςΟι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι η συμπεριφορά του Ερντογάν υπονομεύει τη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ — και να είναι πρόθυμοι να επιβάλουν συνέπειες εάν συνεχιστεί.  

21.5.22

Συναγερμός από το «ξύπνημα» της Αίτνας: Δείτε ζωντανά την ηφαιστειακή δραστηριότητα [live streaming]

To Hφαίστειο της Αίτνας. Photo screenshot via YouTube Volcano Etna Siciliy live webcam

 

Το ηφαίστειο της Αίτνας επιστρέφει ενεργά στην δραστηριότητά του. Στις 12 Μαϊου ένα νέο στόμιο άνοιξε στη βόρεια πλευρά του νοτιοανατολικού κρατήρα της, σε υψόμετρο περίπου 3.250 μέτρων, με μικρή ροή λάβας και σχετικά πυκνούς καπνούς και αέρια.

Από την Παρασκευή 20 Μαϊου η εκρηκτική δραστηριότητα τύπου Στρόμπολι αυξήθηκε με διακυμάνσεις όσον αφορά την ένταση, η οποία συνοδεύεται από εκπομπές αραιής τέφρας.

Κατόπιν μελέτης των δεδομένων, η Πολιτική Προστασία της Σικελίας αποφάσισε στη χθεσινή της σύσκεψη να αυξήσει το επίπεδο συναγερμού της Αίτνας από ‘πράσινο’ σε ‘κίτρινο’, το οποίο συνεπάγεται την ενεργοποίηση της επιχειρησιακής φάσης ‘προσοχής’.

21.5.22

”Κεραυνοί” Ισραηλινών κατά Τουρκίας: ”Ο ακραίος Ερντογάν υπονομεύει το ΝΑΤΟ-Η Άγκυρα εκβιάζει την Δύση”!


 Ενα σημαντικό άρθρο έγραψε ο Σεθ Φράντζμαν για την Ισραηλινή Jerusalem Post, αναλύοντας τον ύπουλο ρόλο της Τουρκίας

Αναλυτικά:

”Το ακροδεξιό Κόμμα AKP της Άγκυρας έχει περάσει την τελευταία μιάμιση δεκαετία υπονομεύοντας το ΝΑΤΟ ειδικότερα και τις δημοκρατικές αξίες γενικότερα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου την Τρίτη μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα. Η σημαντική επίσκεψη έρχεται καθώς οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις φτάνουν σε νέα ύψη. Η Ελλάδα είναι ένα θετικό και σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ.