Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 16.6.22

ROBUST: Ρομποτικά οχήματα μάχης και με SPIKE από την Elbit Systems (vid.)

 


Ο ισραηλινός αμυντικός όμιλος Elbit Systems παρουσίασε στην Eurosatory το “έξυπνο” ρομποτικό όχημα μάχης που μπορεί να δράσει παντελώς αυτόνομα κατά των εχθρικών δυνάμεων. Πρόκειται για το ROBUST, ένα μεσαίου μεγέθους όχημα που περιλαμβάνει τη νέα ρομποτική πλατφόρμα BLR-2 της BL.

Διαθέτει αυτόνομο πύργο με πυροβόλο των 30 χλστ. που αναπτύσσει η Διεύθυνση Αρμάτων και Τεθωρακισμένων Οχημάτων του για το όχημα Eitan, το ενεργητικό σύστημα προστασίας Iron Fist της Elbit, σύστημα ελέγχου πυρός και διαχείρισης μάχης και αυτόνομο ρομποτικό κιτ. Παράλληλα διαθέτει σύστημα ενημέρωσης κατάστασης αλλά και οργανικό drone για αναγνώριση και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα.

16.6.22

ΕΑΒ: Τουλάχιστον έξι τα F-16V που θα πάρει η Πολεμική Αεροπορία το 2022! (ΒΙΝΤΕΟ)





Την παρθενική τους πτήση, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε έκδοση Viper, πραγματοποίησαν χθες και σήμερα τα πρώτα δύο υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (το πρωτότυπο πετάει ήδη στις ΗΠΑ). Το πρόγραμμα έχει αναληφθεί από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης έγινε έλεγχος των αναβαθμισμένων συστημάτων των F-16, ο οποίος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δίδοντας το έναυσμα για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών και των υπολοίπων προς αναβάθμιση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

16.6.22

Δήλωση Στάνο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αν η Τουρκία συνεχίσει τις απειλές και τις προκλήσεις η ΕΕ θα της δώσει την κατάλληλη απάντηση

 

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει όλες τις απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους».

Αυτό τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τη συνέχιση των προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας.

Παράλληλα, ο κ. Στάνο σημείωσε ότι «οποιοδήποτε ανοιχτό ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ειρηνικό τρόπο, μέσω διαλόγου, καλή πίστη, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».

16.6.22

Γιάννης Μάζης: Η ένταση αρχίζει από τώρα στην Κύπρο

 

16.6.22

Λάμπρος Τζούμης, Αποφασιστικότητα πρέπει να δείξει η χώρα μας αν η Τουρκία κλιμακώσει

 

{Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη }
16.6.22

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών – Συνελήφθησαν 15 άτομα

 


Σκοπός η αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

 

Σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε όλη την Αττική.

Σκοπός η αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών και κατάρτιζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

16.6.22

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EFENPRESS !

 Στην αριστερή πλευρά της  Efenpress  τοποθετήθηκαν οι κατωτέρω σύνδεσμοι προς διευκόλυνση των αναγνωστών της.

 Κάνοντας "κλικ" πάνω σε κάθε αντίστοιχο εικονίδιο, εξυπηρετείστε άμεσα !







16.6.22

Αυτά είναι τα ελληνικά όπλα που θα ισοπεδώσουν τις τουρκικές ΕΔ




Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει σημαντική αμυντική ικανότητα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Αυτή η δυνατότητα της Ελλάδος αφορά την «ομπρέλα» αεράμυνας που αποκτήθηκε με συστήματα PATRIOT και S300.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε την αεροπορική «ομπρέλα» της Ελλάδας και την πιθανή αμυντική ικανότητα αυτής ενάντια στην δύναμη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-300 έχει εμβέλεια ραντάρ 300 km και δραστικό βεληνεκές 150 km.

Η Ελλάδα διαθέτει δύο πυροβολαρχίες πυραύλων οι οποίες είναι γνωστό ότι βρίσκονται στην Κρήτη.
16.6.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών

 



Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί


Οι δράστες κινούμενοι με αυτοκίνητο στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πυροβόλησαν προς το όχημα που επέβαιναν οι δύο παθόντες χωρίς να τους τραυματίσουν


Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού οδήγησε στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 26-08-2021 στη Θεσσαλονίκη.

16.6.22

Ο βίος του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου

 

Η Σύνοδος του Οικουμενικού Παρτριαρχείου, με απόφαση της από 14ης Ιουνίου 2022, προχώρησε στην Αγιοκατἀταξη, στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, του Ιερομονάχου Βησσαρίωνος, του Αγαθωνίτου.

Στο βίντεο αυτό, σύντομα, αναφέρομαι στον αγιαστικό βίο του ταπεινού και πράου Οσίου Βησσαρίωνος.

{Του συνεργάτου μας κ. Δημ. Λυκούδη, Θεολόγου, Φιλολόγου. }
16.6.22

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξευτέλισε τον τουρκόφιλο Στόλτενμπεργκ

 


Τον χαρακτήρισε «παράνομο» και εκπρόσωπο της Τουρκίας! Τον είχε ταπεινώσει και στο προεδρικό μέγαρο πριν από λίγα χρόνια, τότε που η Ελλάδα είχε πραγματικό ΠτΔ…

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος «ΝΤΡΕΔΕΣ, στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας»  ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η ιστορία των Ντρέδων και ο ηρωισμός τους, κατά τους Αγώνες της Εθνεγερσίας του 1821, μας δείχνουν σήμερα τον δρόμο,  ως «δείκτες πορείας», και για την υπεράσπιση των Εθνικών μας Θεμάτων και των Εθνικών μας Δικαίων. 

15.6.22

Διάττοντες αστέρες


Ένα από τα λειτουργικά όργανα του ανθρώπου είναι ο εγκέφαλος και οι δυνατότητές του να φαντάζεται, να επεξεργάζεται και να δημιουργεί. Αίφνης, τις προάλλες σε μια παρέα, με ρώτησαν αν μου αρέσει ο… τάδε (νέος) τραγουδιστής, για τον οποίο ο κόσμος τρέχει στα μαγαζ(ι)ά οπουδήποτε εμφανίζεται, υμνείται στα τηλε-πρωϊνάδικα και «σκίζει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ομολογώ πως δεν είχα ακούσει π ο τ έ το όνομά του!
Μπήκα σε σκέψεις και ακολούθησε ένα συναίσθημα… ενοχής και προβληματισμού για την άγνοιά μου σε έναν τόσο δημοφιλή, τόσο ως πολίτη, όσο και ως επαγγελματία τραγουδιστή.

15.6.22

Στους αιθέρες το πρώτο ελληνικό F-16V, αύριο το δεύτερο – ΕΑΒ με… “σπασμένα φρένα” (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)


Πληροφορούμαστε ότι η πτήση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει ούτε μία παρατήρηση. Το αεροσκάφος “δουλεύει” εξαιρετικά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι με τη βεβαιότητα πλέον ότι η δουλειά που γίνεται είναι απλά αψεγάδιαστη, όλα θα κυλήσουν πλέον ακόμα πιο γρήγορα…

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή πτήση του δεύτερου F-16V -πέραν του πρωτοτύπου που πετάει στις ΗΠΑ όπως έχουμε ήδη αναφέρει- που έχει προγραμματιστεί  για τις 11 το πρωί. Συγχαρητήρια σε όλους και πάλι.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

15.6.22

Γιάννης Μπαλτζώης: Με την τουρκική λογική δικά μας Ίμβρος, Τένεδος, Λαγούσες, Κωνσταντινούπολη κ.α.

 

{Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη }


15.6.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΑΣ: " A View to a Kill (******)

15.6.22

Γιώργος Φίλης: Ναυτικό αποκλεισμό νήσου; Στο βάθος του Αιγαίου τα παλιοσίδερα των τουρκικών πλοίων

 

 

{Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη}

15.6.22

Γιώργος Φίλης: "Αν η Τουρκία έρθει σε ένα σημείο, να τους χτυπήσουμε ΠΑΝΤΟΥ και με ΟΤΙ έχουμε!"

 

 

{Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη}

15.6.22

Μήνυμα από Αλ. Τσίπρα για Άγκυρα

 
Αντώνης Αντζολέτος

Με την προκλητικότητα της Αγκυρας να κλιμακώνεται, συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ελληνική πλευρά. Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να δεχθούμε υποχωρήσεις εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ». Αυτή, όπως τόνισε, θα είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μελλοντικής κυβέρνησης της χώρας. Τη θέση αυτή ο κ. Τσίπρας τη διατύπωσε με βάση τη μέχρι τώρα στάση που έχει κρατήσει ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν πως «όχι» στην ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ κατά τρόπο που να «βλάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας»

15.6.22

Διπλωματία αλλά και ακαριαία – αποφασιστική απάντηση: Η Ελλάδα θέλει Ειρήνη, αλλά είναι έτοιμη για όλα

 

Απέναντι στο κρεσέντο διαρκείας από την Άγκυρα, η Αθήνα προτάσσει τα διπλωματικά της όπλα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το βέβαιο προς στιγμή είναι ότι η ρητορική των απειλών δεν ακολουθείται από ανάλογες πράξεις στο πεδίο.

Ωστόσο οι Επιτελείς στις αναλύσεις που κάνουν δηλώνουν πως όλο αυτό το διάστημα εκείνο που δημιουργείται είναι το κλίμα, πάνω στο οποίο χτίζει το δικό της προκλητικό αφήγημα η Τουρκία, με μοναδικό στόχο κάποιου είδους ρήξη στο πεδίο.

15.6.22

Οι Έλληνες βουλευτές έβαλαν στη θέση του τον Ακάρ μέσα στην Κωνσταντινούπολη: Το απόλυτο ρεζίλεμα του Τούρκου υπουργού (video)

                      Οι Έλληνες βουλευτές οι βουλευτές Σπήλιος Λιβανός και Ανδρέας Λοβέρδος. 

 Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση των Ελλήνων βουλευτών σε ανυπόστατους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός είπε πως η Τουρκία είναι αυτή που απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, κάνοντας ειδική μνεία στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω ακόμα και από κατοικημένα νησιά.

Οι Έλληνες βουλευτές κατήγγειλαν πως δεν είναι σε θέση η Τουρκία να ισχυρίζεται πως σέβεται την κυριαρχία εδαφών, από τη στιγμή που έχει εισβάλει στην Κύπρο και πολύ περισσότερο όταν αμφβητεί την κυριαρχία ελληνικών νησιών.

15.6.22

Ιχνη νερού εντόπισε στη σελήνη η κινεζική αποστολή Chang’E-5

  


Η ανάλυση των δειγμάτων σεληνιακών πετρωμάτων και σκόνης που συνέλεξε η κινεζική αποστολή Chang’E-5, αποκάλυψε ίχνη της παρουσίας νερού μέσα στα ορυκτά, αν και όχι σε μεγάλες ποσότητες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ακόμη και το πιο υγρό σεληνιακό έδαφος παραμένει ξηρότερο από την πιο άνυδρη έρημο της Γης.

Το σκάφος είχε προσεληνωθεί στο φεγγάρι τον Δεκέμβριο του 2020 και έστειλε μετά από δύο εβδομάδες στη Γη δείγματα από τη σεληνιακή επιφάνεια στην περιοχή Oceanus Procellarum (Ωκεανός των Καταιγίδων).

Διαβάστε περισσότερα »

15.6.22

Γρίβας Κ.: Είμαστε κυριολεκτικά στο παρά ένα & έχουμε το δικαίωμα για προληπτικό πλήγμα.

 

15.6.22

Τέσσερα χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – Συγκέντρωση στο μνημείο στο Πισοδέρι




Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*
 

Σε δύο μέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας
των Πρεσπών. Από την υπογραφή που παρέδωσε επίσημα το όνομα της Μακεδονίας,
τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα στους Σλαβοαλβανούς των
Σκοπίων. Πλέον με ελληνική υπογραφή η μακεδονικότητα έχει γίνει κτήμα και των
Σκοπιανών. Το γεγονός αυτό, δηλαδή η παραχώρηση μέρος της ελληνικότητας –η
μακεδονικότητα– σε μη Έλληνες αποτελεί την μεγαλύτερη προδοσία στην ελληνική
ιστορία.

15.6.22

Πόσο θα διαρκέσει ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος – Καταλύτης για ένα νέο ΝΑΤΟ;



 Η κυρίαρχη αντίληψη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, σε πολλούς αναλυτές στρατηγικών θεμάτων και στην κοινή γνώμη είναι πως αν τυχόν προκύψει ελληνοτουρκικός πόλεμος αυτός θα κρατήσει το πολύ μερικές μέρες –αν όχι μερικές ώρες. Και αναφέρομαι στην “κανονική” και πλήρη πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των δύο χωρών κι όχι στο περιβόητο “θερμό επεισόδιο”, μια ασαφή, ακαθόριστη και εν τέλει επικίνδυνα παραπλανητική έννοια, που αποτελεί ελληνικό εφεύρημα.

Η πίστη στη “νομοτελειακά” μικρή διάρκεια μιας ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης, εδράζεται στις σχεδόν μεταφυσικές ικανότητες που αποδίδονται από το ελληνικό πολιτικό σύστημα και τους διαμορφωτές γνώμης στις ικανότητες του ΝΑΤΟ γενικώς και των ΗΠΑ ειδικότερα, να ελέγξουν τα τεκταινόμενα στο ελληνοτουρκικό σύστημα. Αυτό όμως δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, ακριβώς επειδή και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ, πολύ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει Δύση για να σταματήσει μια πολεμική αναμέτρηση μεταξύ τους αν αυτές, ή μία εξ αυτών είναι αποφασισμένη να συνεχίσει.

14.6.22

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EFENPRESS !

 Στην αριστερή πλευρά της Efenpress  τοποθετήθηκαν οι κατωτέρω σύνδεσμοι προς διευκόλυνση των αναγνωστών της.

 Κάνοντας "κλικ" πάνω σε κάθε αντίστοιχο εικονίδιο, εξυπηρετείστε άμεσα !










14.6.22

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ





ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ



Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναφερθούν στη Συμφωνία των Πρεσπών, στις μέχρι τώρα παραβιάσεις της, στη δράση των αυτονομιστών στη Μακεδονία, στα γεγονότα πριν και μετά τη Συμφωνία, θα αναλύσουν τα πολιτικά αίτια της Συμφωνίας και τις διεθνείς ισορροπίες και θα εξετάσουν τις νομικές και πολιτικές δυνατότητες καταγγελίας ή αναθεώρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
14.6.22

Πρέσβης της Τουρκίας, το παίζει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ 13/6/22- Σχετικά με άρθρο στην EFENPRESS. Πρόσθετο σχόλιο.


Σχετικά με άρθρο στην EFENPRESS. Πρόσθετο σχόλιο.

Πρέσβης της Τουρκίας, το παίζει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ 13/6/22

Ερανισμένο απόσπασμα από πρόσφατο σχετικό άρθρο του Αντώνη Αντωνά

ΠΕΡΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ….

Ενδεικτικά ολίγα από τις φιλοτουρκικές πράξεις και ημέρες του θρασύτατου Στόλντεμπεργ..

Ο Στόλτενμπεργκ αφοσιωμένος φιλότουρκος καταλύει κάθε λογική


Στόλτενμπεργκ: Καμία χώρα του ΝΑΤΟ δεν έχει δεχθεί τόσες τρομοκρατικές επιθέσεις όσο η Τουρκία

 

Φιλοτουρκική ομιλία Στόλτενμπεργκ στο Νταβός: "Ξεχωριστός σύμμαχος, σημαντική η θέση της για το ΝΑΤΟ"

14.6.22

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

 


Μας ανέφερε αναγνώστης μας, ότι μπήκε στο πρόγραμμα  https://mastografia.gov.gr/ και  κάποια στιγμή του ζητήθηκε να αναφέρει... σε ποια τράπεζα έχει λογαριασμό και στη συνέχεια του ζητήθηκε να πληκτρολογήσει τους κωδικούς του λογαριασμού του !!!

Φυσικά διέκοψε τη σύνδεση και μας ενημέρωσε, προκειμένου να επιστήσουμε τη προσοχή στους αναγνωστες μας, δεδομένου  ότι όλες οι εξετάσεις που σχετίζονται με το πρόγραμμα της μαστογραφίας είναι ΔΩΡΕΑN.

EFENPRESS

14.6.22

Έτσι απαντάμε στον Ερντογάν

 


https://infognomonpolitics.gr/
14.6.22

Και πάλι οι αναλύσεις...


Το έχουμε ξαναπεί για τις αναλύσεις, αλλά επειδή το κακό συνεχίζεται, δεν αντέχω στον πειρασμό και επανέρχομαι.

  • του Χρήστου Μπολώση

Θα σας πω τρεις ιστοριούλες:

α. Δεξιότερα Κουρουπάτκιν

Στις 20 Φεβρουαρίου 1905 και για 20 ημέρες, διεξήχθη η μάχη του Μάκντεν (σημερινό Σεν Γιάν) της Κίνας, η σημαντικότερη του Ρωσοϊαπωνικού πολέμου (δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα).

Ο Ρώσος στρατηγός Κουροπάτκιν είχε αναπτύξει τη στρατιά του σε 80 χιλιόμετρα, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής. Αντίπαλός του ήταν ο Ιάπωνας στρατάρχης Ογιάμα.

14.6.22

Η Μόσχα θησαυρίζει από τον πόλεμο και η Ευρώπη πληρώνει...!

Μαζοχισμός, μωρία,  δουλικότητα στις ΗΠΑ; Κάποιο από όλα ή και όλα μαζί χαρακτηρίζει την περίφημη ΕΕ! Τους "έφαγε" το ( δήθεν) ενδιαφέρον για το λαό της Ουκρανίας; Για άλλους λαούς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν και ορισμένοι ήταν οι ίδιοι αυτουργοί.Έκαναν το γελοίο "εμπάργκο" στη Ρωσία και δεν αντελήφθησαν τον ενδεχόμενο ( καί όχι μόνο) δόλο των ΗΠΑ, να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά κέρδη εις βάρος των τηλεκατευθυνόμενων Ευρωπαίων, που συναγωνίζονται  ποιος θα επιδείξει τη καλύτερη διαγωγή στο μεγάλο αφεντικό (ΗΠΑ).
Και εμείς; Περαστικά μας...
(Αλήθεια, γιατί δεν στέλνουμε και το στόλο μας να...καταναυμαχήσει το Ρωσικό ; )
Juan
 

Του Μιχάλη Ψύλου

psilosm@naftemporiki.gr

Ενενήντα τρία (93) δισεκατομμύρια ευρώ έχει εισπράξει η Μόσχα από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων! Παρά τις κυρώσεις, η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μακράν ο μεγαλύτερος «πελάτης» του ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κέντρο Έρευνας για την Καθαρή Ενέργεια και Ατμόσφαιρα (CREA) που εδρεύει στη Φινλανδία.

Η ΕΕ αντιπροσώπευε το 61% των εξαγωγών υδρογονανθράκων της Ρωσίας μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 3 Ιουνίου, σύμφωνα με το CREA. Αυτό μεταφράζεται σε 57 δισεκατομμύρια ευρώ.

14.6.22

Δύο παρεμβάσεις στο ηλεκτρικό: Εμμεση αναστολή ρήτρας αναπροσαρμογής, επιστροφή στο 60% της αύξησης στους λογαριασμούς

 


Αυτήν την εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή η ρύθμιση για τις αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που αποσκοπεί στην επιστροφή των τιμών στο επίπεδο του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η ρύθμιση θα ενσωματωθεί ως διάταξη ή τροπολογία στο νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που είχε τεθεί πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση.

Ο πυρήνας της ρύθμισης για την τιμή του ρεύματος, όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπει ότι η τιμή θα εξακολουθήσει να διαμορφώνεται καθημερινά στο Χρηματιστήριο ενέργειας, ωστόσο οι παραγωγοί δεν θα εισπράττουν την τιμή της αγοράς, αλλά διοικητικά καθοριζόμενη αποζημίωση. Με τον τρόπο αυτό επέρχεται έμμεση αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής των τιμών που εφαρμόζεται σήμερα στα κυμαινόμενα τιμολόγια.

14.6.22

Από τον Ιούλιο ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό μας: Έρχεται και ο ενιαίος αριθμός που αντικαθιστά ΑΦΜ και ΑΜΚΑ



 Εντός Ιουλίου η αστυνομική ταυτότητα, αλλά και το δίπλωμα οδήγησης, «περνάνε» στο κινητό σε μια εφαρμογή τύπου wallet, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου οι πολίτες που δικαιούνται να λάβουν την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος με επιστροφές ποσών έως 600 ευρώ.

«Ηδη είχαμε κάνει έναν πιλότο σε σχέση με την ταυτότητα από τα περασμένα Χριστούγεννα σε σχέση με τον Covid, εκεί όπου είχαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούσε κάποιος να προσθέσει και την ταυτότητά του» επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης και συμπλήρωσε:

14.6.22

Ο στόλος πανέτοιμος να δώσει απαντήσεις όπου και όταν χρειαστεί: Δύναμη πυρός απέναντι στις αναθεωρητικές ιαχές



 Αυξημένη επιφυλακή από την μια και ταχεία συντήρηση των μέσων από την άλλη, με έμφαση στις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού,

καθώς όπως φαίνεται το πεδίο που η Τουρκία πιθανά να επιδιώξει την κλιμάκωση θα είναι γι’ ακόμη μια φορά τα νερά του Αρχιπελάγους.

Και για τον λόγο αυτό η εντολή που έχει δοθεί από το ναυτικό Επιτελείο και τον Στόλαρχο, είναι τα πλοία να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για άμεσο απόπλου εφόσον αυτόν τον απαιτούν οι συνθήκες.

Τ’ αυτιά και τα μάτια των φρουρών- παρατηρητών στο Αν. Αιγαίο αλλά και στα Κέντρα Επιχειρήσεων είναι πάνω στις οθόνες, βλέπουν και αναλύουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που φτάνουν ώστε τα πάντα να ελέγχονται.

14.6.22

Ιμάμ Αχμέτ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

 



Ξάνθη, 12/6/2022

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

ανήκω στην αυτόχθονα φυλή των Πομάκων, την ύπαρξη της οποίας και εσύ αναγνώρισες στη διάρκεια της επίσκεψής σου στην Κομοτηνή στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017.

Παρακολουθούμε με ανησυχία τον ολισθηρό δρόμο του επεκτατισμού στον οποίο βαδίζεις. Με πρόσχημα ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης περικυκλώνουν την χώρα σου στα Βαλκάνια, στον Καύκασο και στη Μέση Ανατολή, ζητάς αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και του Καστελόριζου, όταν η χώρα σου έχει παρατάξει χιλιάδες άνδρες αποβατικού στρατού και επιθετικά όπλα σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά απειλώντας να εισβάλεις σε αυτά.

14.6.22

Όνειρα νύχτας και ΕΝΑ όνειρο της ημέρας!...

 


          Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     «Στη ζωή μου» έγραψε στα ταξειδιωτικά του ο μεγάλος συμπατριώτης μας που τα έργα του διαβάζονται σε όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη, ο Νίκος Καζαντζάκης, «οι πιο μεγάλοι μου ευεργέτες στάθηκαν τα ταξίδια και τα ονείρατα.,,»

     Τη φράση αυτή του Κρητικού δημιουργού την βίωσα και τη βιώνω κάθε φορά που ταξιδεύω εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων και κάθε πρωινό που ξυπνάω εδώ στην Πατρίδα ή κάπου στο εξωτερικό και έχω δει ένα ενδιαφέρον όνειρο τη νύχτα που μόλις τέλειωσε.  

      Είμαστε μια καλή παρέα, όλα τα μέλη στην «τρίτη» (κατ΄ ευγενή ευφημισμό και γενναιόδωρα αποκαλούμενη και «χρυσή ηλικία») μετρώντας πολλές γενέθλιες επετείους μετά την συνταξιοδότηση, όλοι με παιδιά και εγγόνια αλλά κανείς ακόμη με δισέγγονα...

14.6.22

Η προπαγάνδα των Σκοπιανών για την δήθεν γενοκτονία που υπέστησαν (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)




 Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Στις 8 Ιουνίου 2022, ένας Σκοπιανός που ζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ανήρτησε στο προφίλ του στο Facebook μία φωτογραφία1 στην οποία απεικονίζονται στρατιώτες μπροστά από τους οποίους βρίσκονται τοποθετημένα δύο κομμένα ανδρικά κεφάλια. Η λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει ότι οι στρατιώτες είναι Βούλγαροι και τα κεφάλια ανήκουν σε «Μακεδόνες» (εννοεί Σκοπιανούς) επαναστάτες, τους οποίους αποκεφάλισαν οι Βούλγαροι.

2.Φωτο σκοπιανού προφίλ στο FB.jpeg

Ανατρέχοντας στο σκοπιανό Wikipedia και συγκεκριμένα στο θέμα «λαϊκός απελευθερωτικός αγώνας στη Μακεδονία του Βαρδάρη»2 («Народноослободителна борба во Вардарска Македонија») βρίσκουμε την ίδια φωτογραφία με την εξής λεζάντα: «Μια ομάδα Βουλγάρων αστυνομικών πόζαρε μπροστά σε αποκεφαλισμένους Μακεδόνες επαναστάτες στο Πρίλεπ το 1942.

13.6.22

Πρέσβης της Τουρκίας, το παίζει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ !

Δυστυχώς, ο εκδότης της Efenpress, δεν μου επέτρεψε να αναφέρω τι ακριβώς "παίζει"
ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ...
Juan

 Όλα τα όρια έχει υπερβεί πλέον ο Γενς Στόλτεμπεργκ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, που ενεργεί σταθερά και διαχρονικά σαν πρέσβης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, σαν συνήγορος του Ερντογάν και της Άγκυρας κι όχι ως Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας που οφείλει να βρίσκει ισορροπίες και να στηρίζει κράτη-μέλη που τελούν υπό απειλή και αμφισβητούνται ακόμα και έμπρακτα η κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Δεν δίστασε μάλιστα με τον πλέον προκλητικό τρόπο να δικαιώσει τον ανοιχτό και απαράδεκτο εκβιασμό του Ερντογάν αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, νομιμοποιώντας και στηρίζοντας με απόλυτο τρόπο τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες υποθάλπτουν τρομοκράτες!

13.6.22

Εντολή του Ισραήλ στους υπηκόους του να εγκαταλείψουν πάραυτα την Τουρκία: Κίνδυνος δολοφονιών ή απαγωγών

 

Israeli Prime Minister Naftali Bennett (R) and Foreign Minister Yair Lapid (L) attend a cabinet meeting at the Prime minister’s office in Jerusalem. EPA, ABIR SULTAN, POOL

Το Ισραήλ προέτρεψε τη Δευτέρα τους πολίτες του να αποφύγουν την Κωνσταντινούπολη ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εάν είναι ήδη εκεί, οξύνοντας μια συμβουλή της 30ης Μαΐου κατά των ταξιδιών στην Τουρκία λόγω, όπως ανακοίνωσε, απειλών και προσπαθειών να σκοτώσουν ή να απαγάγουν Ισραηλινούς που βρίσκονται σε διακοπές εκεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών Yair Lapid είπε ότι μια «τεράστια προσπάθεια» των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ έσωσε «ζωές Ισραηλινών τις τελευταίες εβδομάδες» και ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση για τη συμβολή της.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας είπε στο Reuters ότι η Τουρκία συνέλαβε αρκετούς ύποπτους «πράκτορες» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

13.6.22

Αιματηρή προβοκάτσια στον Έβρο: Κατηγορούν την Ελλάδα για θάνατο Αφγανού σε τουρκικό έδαφος – Τι έχει συμβεί

 

Νέος κύκλος προβοκατσιών στήνεται από τα άοκνα κέντρα του καθεστώτος της Τουρκίας. Μετά το Αιγαίο και τις ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας και της Frontex η Τουρκία έφτασε σε σημείο να υποστηρίζει ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Αφγανό παράνομο μετανάστη, στο χωριό Alibey, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Uzunkopru της Αδριανούπολης.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ειδικότερα ότι οι Έλληνες άνοιξαν πυρ κατά ομάδας Αφγανών που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα και ότι το υποτιθέμενο θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου, όπως αναφέρουν πάντα τα τουρκικά ΜΜΕ, εξέπνευσε.

13.6.22

Ο Ερντογάν ΧΑΝΕΙ και προαναγγέλλει ΘΕΡΜΗ ΚΡΙΣΗ στο Αιγαίο : «Μέχρι το 2023 θα ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ» – ΒΙΝΤΕΟ

Το ότι μέχρι το 2023 θα είναι...τελειωμένοι είναι σίγουρο!
Juan

Χάνει από όλους τους αντιπάλους του στις δημοσκοπήσεις! Η ομιλία που ενδεχομένως δείχνει τι έρχεται...

Άσχημα είναι τα μαντάτα για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Τζουμχουριέτ φαίνεται ότι θα δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί στην προεδρία της Τουρκίας καθώς χάνει από οποιονδήποτε αντίπαλο στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

13.6.22

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την υπογραφή του Misak...

  

Ονειρα θερινής νυκτός...
Juan

Ο νεοσουλτάνος Ερντογάν ανανεώνει τους όρκους πίστης των Οθωμανών προπατέρων του κατακτητών.

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

*Όποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα με την Τουρκία επικεντρώνεται μόνο στο πρόσωπο του Ερντογάν και των ομοίων του, ας το ξανασκεφτεί.

Το Ίδρυμα Friedrich Ebert (FES) παρουσίασε πρόσφατα μια έρευνα με τίτλο «2022 Security Radar», η οποία καταγράφει τις απόψεις της κοινής γνώμης σε 14 κράτη, ανάμεσά τους και στην Τουρκία, σε βασικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μετά την έναρξη του πολέμου δεν… άνοιξε η όρεξη του νεοσουλτάνου σαλαφιστή Ερντογάν …. 


13.6.22

Γιώργος Φίλης : Θα συνομιλήσουμε με την ιστορία! Να προετοιμαστούμε ψυχολογικά και εθνικά

  https://infognomonpolitics.gr/ 

(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)
13.6.22

Οι Τούρκοι πολιτικοί καθημερινά ανταλλάσσουν ύβρεις με γλώσσα πεζοδρομίου: Σε ότι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ταυτισμένοι σε όλα…

 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal


Τι μπορούμε να πούμε εμείς για τον Ταγίπ Ερντογάν; Τα λέει και τα κάνει όλα μόνος του. Για να μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ποιος είναι και τι πραγματικά σκέφτεται για τον Ελληνισμό. Δεν χρειάζεται να τον ερμηνεύσει κανείς. Απέδειξε πως μισεί οτιδήποτε το ελληνικό. Και ακόμα, πλέον ότι και όσα λέει τα εννοεί…

Το νέο του ξέσπασμα την Πέμπτη έπεισε και τον πιο φανατικό υποστηρικτή του «κατευνασμού», ότι η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται ενώπιον ενός πραγματικού κινδύνου.

13.6.22

Τα στενά του Αλιάκμονα, εκεί που τα Πιέρια συναντούν το Βέρμιο: Δείτε το επιβλητικό βίντεο



 Εκεί που τα Πιέρια συναντούν το Βέρμιο υπάρχει μια στενή και απόκρημνη χαράδρα , που την διαρρέει ο ποταμός Αλιάκμονας σχηματίζοντας τους όμορφους μαιάνδρους του. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή ως τα στενά του Αλιάκμονα και χαρακτηρίζεται από πυκνά φυλλοβόλα δάση και επιβλητικούς βραχώδεις όγκους.

Στα στενά του Αλιάκμονα η φυσική κοίτη του ποταμού έχει αντικατασταθεί από δύο τεχνητές λίμνες, της Αγίας Βαρβάρας και των Ασωμάτων που δημιουργήθηκαν έπειτα από την κατασκευή των αντίστοιχων φραγμάτων.

12.6.22

Rheinmetall: Έτοιμα τα πρώτα άρματα μάχης Marder

  


Τα πρώτα σύγχρονα άρματα μάχης Marder της Rheinmetall είναι έτοιμα για παράδοση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άρμιν Πάπεργκερ, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Bild. «Το πότε και πού θα παραδοθούν τα Marder είναι απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης», διευκρίνισε.

 Δεν είναι σαφές εάν τα τανκς θα σταλούν στην Ουκρανία ή σε άλλες χώρες για να αντικαταστήσουν τα οπλικά συστήματα που παραδίδονται στον ουκρανικό στρατό.

12.6.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Πιάστηκε ...στα πράσα !!!

 


Συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ημεδαπός για κλοπή από οικία 


Εξιχνιάστηκαν επιπλέον (8) ακόμη περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν σε προγενέστερο χρόνο


Η άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών της Ομάδας Ζ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη νεαρού ημεδαπού ο οποίος το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχε αφαιρέσει από οικία στην περιοχή της Χαριλάου κοσμήματα. 


Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (11-06-2022) ο νεαρός με το πρόσχημα ότι του έπεσαν ρούχα του σε μπαλκόνι οικίας όπου διαμένει 67χρονη ημεδαπή εισήλθε εντός και αφαίρεσε χρυσαφικά αξίας περίπου 18.000 ευρώ. 

12.6.22

Γιάννης Μάζης: Να κατεβάζουμε τα drones σαν πέρδικες. Τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα

 

12.6.22

Απόστολο Ανδρέα» . B’ Ελένη Φωκά – Η δασκάλα που «Δίδασκε ψιθυριστά…»


 

12/6/2022

γράφει η Φανούλα Αργυρού

Σε συνέχεια του άρθρου μου της περασμένης Κυριακής,  παραθέτω την ομιλία της αγαπημένης μας Ελένης Φωκά, στο Σεμινάριο του «Λόμπυ για την Κύπρο»,  15 Ιουλίου 1998 στο Λονδίνο.

Να  προσθέσω ότι αντίθετα με την απουσία της «κυπριακής ηγεσίας και Εκκλησίας» στο εν λόγω σεμινάριο,  αισθητή ήταν η παρουσία της Ελληνικής Πρεσβείας, της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας, των Εφέδρων Καταδρομέων Αγγλίας και εκπροσώπων κυπριακών ομογενειακών οργανώσεων, του τηλεοπτικού  Hellenic TVπου βιντεογράφησε και  μετέδωσε την εκδήλωση και του  ιδιωτικού  ραδιοσταθμού LGR.

Η κα Σταύρου επέστρεψε στην Κύπρο την Παρασκευή 17 Ιουλίου για να παρευρεθεί σε αντικατοχική εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας. Η Ελένη Φωκά ήθελε να επιστρέψει μαζί της, αλλά πείσθηκε από το «Λόμπυ για την Κύπρο» και όλους  εμας,  να παραμείνει στο Λονδίνο και να λάβει μέρος στην ετήσια πορεία διαμαρτυρίας στις 19 Ιουλίου με προσπάθεια  να μιλήσει από την Πλατεία Τραφάλγκαρ.

12.6.22

Κάθε μέρα και κάτι νέο! Άγκυρα: Η κυριαρχία Λέσβου, Χίου, Σάμου & 6 ακόμα νησιών είναι στην Τουρκία

Τά νησιά διεκδικούν οι  τούρκοι; Εμείς γιατί δε διεκδικούμε τη μισή Τουρκία, που είναι
Ελληνικά κατεχόμενα εδάφη; Γιατί εφαρμόζουμε εκείνη την αχαρακτήριστη γελοία δήλωση
ορισμένων  @@@  πολιτικών  οτι ..."δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά -λέει- δεν παραχωρούμε και τίποτα";
Κότες ελευθέρας βοσκής;
Juan

Η Τουρκία σε καθημερινή βάση συντηρεί το κλίμα της έντασης με την Ελλάδα, εστιάζοντας στην αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, παρερμηνεύοντας τις Διεθνείς Συνθήκες

Η κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά είναι ιδιαίτερα τεταμένη, με τουρκική υπαιτιότητα, αφού οι "γείτονες" κάθε ημέρα εφευρίσκουν και κάτι νέο προκειμένου να προκαλέσουν τη χώρα μας και να δημιουργήσουν τριβές.

12.6.22

Συνεχίζονται οι προκλήσεις: Τούρκικη ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα



 Πέρα από την προκλητική ρητορική, η Τουρκία φαίνεται πως επιδιώκει να μεταφέρει την ένταση και στο πεδίο.

Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση από τα ξημερώματα, καθώς τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στα Ίμια.

12.6.22

Επιδιώκει ο Ερντογάν ελληνοτουρκικό πόλεμο;



 Αν οι Έλληνες είχαν πραγματική εικόνα για το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στη γειτονική Τουρκία θα είχαν τελείως διαφορετική στάση από αυτή που έχουν σήμερα για το ενδεχόμενο οι κλιμακούμενες ευθείες τουρκικές απειλές να καταλήξουν σε ελληνοτουρκικό πόλεμο. Μπορεί στην ειδησεογραφία να καταγράφονται οι ακραία επιθετικές δηλώσεις του Ερντογάν και άλλων αξιωματούχων του, αλλά στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται και από το πολιτικό σύστημα και από τα συστημικά Μίντια περίπου σαν μία ρουτίνα επιθετικής ρητορικής, η οποία δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που και η κοινή γνώμη βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος από αυτό που εκπέμπει το καθεστώς Ερντογάν.

12.6.22

Ρωσικά ΜΜΕ: Η Τουρκία θα μετατρέψει τη σύγκρουση με την Ελλάδα σε «θερμό επεισόδιο»

 


Το κείμενο υπογράφει ο Alexandre Gasiouk

«Η Τουρκία διέκοψε τις διμερείς διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Στρατηγικού διαλόγου υψηλού επιπέδου με την Ελλάδα. Έτσι, η Άγκυρα ανέβασε τους τόνους στην μέχρι τώρα «ψυχρή» σύγκρουση με την Αθήνα, όσον αφορά σε κάποια ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για τα οποία η Τουρκία ζητά την άμεση αποστρατιωτικοποίησή τους».

Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο γνώμης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ROSSISKAYA GAZETA» με τίτλο «Η Τουρκία θα μετατρέψει τη σύγκρουση με την Ελλάδα σε «θερμό επεισόδιο». 

12.6.22

Μενέντεζ για πολεμική σύγκρουση Τουρκίας-Ελλάδας: Μπορεί να παρέμβει ο Μπάιντεν αλλά τότε θα είναι αργά



 «Δεν μπορεί να είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και να μη σέβεται την Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μενέντεζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντ1 και τη Real News.

Ο γερουσιαστής του Νιού Τζέρσει ανέφερε ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο «ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι ικανός να παρέμβει, αλλά όταν πρόκειται για σύγκρουση τότε θα είναι αργά. Πρέπει να αποφύγουμε μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας και να καταστήσουμε σαφές ποιος είναι ο επιτιθέμενος».

H Toυρκία συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις και με μια κλικακούμενη επιθετική ρητορική. Φοβάστε ένα θερμό επεισόδιο;

12.6.22

Στόχος της Τουρκίας ήταν πάντα το Καστελλόριζο και η ΑΟΖ του: Είναι το πιο σημαντικό οικόπεδο της Ελλάδας



 Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Είναι το πιο σημαντικό οικόπεδο της πατρίδας μας αλλά, για πολλές δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις το είχαν αφήσει στο περιθώριο. Σήμερα το Καστελλόριζο βρίσκεται στο επίκεντρο των τουρκικών προκλήσεων, διότι κατέχει μια πλεονεκτική και κομβική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Φαίνεται ότι το 2022 θα είναι η χειρότερη χρονιά στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις από το 1974. Είναι τόσα τραγικά στριμωγμένος ο Ταγίπ Ερντογάν και έχει φτάσει να χρησιμοποιεί μια εμπρηστική και επικίνδυνη ρητορική , που με την νοοτροπία που τον διακατέχει νομίζει ότι μια αστραπιαία επίθεση από τον Εβρο μέχρι το Καστελλόριζο θα τον βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει εγκλωβισθεί από τη μεγαλομανία του.

Όπως έγραψε ο Νίκος Μελέτης:

12.6.22

Η Τουρκία επιδιώκει με κάθε τρόπο την ένταση στο Αιγαίο: Η Ελλάδα παντού και σε εγρήγορση

 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών να παραμένει πρώτη στην ατζέντα του τουρκικού Επιτελείου, τα βλέμματα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής άμυνας συνεχίζουν να είναι στραμμένα στην επόμενη πρόκληση που πιθανά να επιχειρήσει η Άγκυρα στο πεδίο.

  • Μπορεί ως σήμερα η ρητορική της Τουρκίας με τις πράξεις στο πεδίο να μη συμβαδίζουν, όμως από την στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στο ακροατήριο των στρατιωτικών κατά την τελική φάση της άσκησης Efes, αυτοί θα πρέπει να υπηρετήσουν και να υποστηρίξουν αυτά που άκουσαν από τον Τούρκο πρόεδρο. Και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που εντείνεται η πλήρης εγρήγορση των δυνάμεων ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς όλα όσα ακούστηκαν δια στόματος Ερντογάν δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός από απειλές κατά της Ελλάδας.
11.6.22

Εγκολφόπουλος: Οι Τούρκοι κάνουν τους νταήδες και μετά φεύγουν

11.6.22

Γιώργος Φίλης: Είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί ο Ερντογάν να κάνει οποιαδήποτε αεροναυτική απόπειρα

11.6.22

Γιώργος Φίλης: Τα tweeter του Ερντογάν στα ελληνικά δείχνουν προετοιμασία πολεμικών επιχειρήσεων

 

11.6.22

Συμφωνία Ρωσίας-Νικαράγουας: Ρωσικά στρατεύματα στην Κεντρική Αμερική - Πυρηνικοί πύραυλοι στο κατώφλι των ΗΠΑ! (βίντεο)

 

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Έντονη ανησυχία προκαλεί στις ΗΠΑ η στρατιωτική συμφωνία Ρωσίας-Νικαράγουας που ανακοινώθηκε πριν 24 ώρες. Ρωσικές δυνάμεις θα σταθμεύουν στην Κεντρική Αμερική, στο κατώφλι των ΗΠΑ μετά την συμφωνία Β.Πούτιν και Ντανιέλ Ορτέγκα.

Η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας, η ρωσική κρατική τηλεόραση θριαμβολόγησε ζητώντας να μεταφερθεί εκεί “κάτι πολύ ισχυρό” που να στοχεύει αμερικανικές πόλεις.

Πρόκειται για πυρηνικούς πυραύλους οι οποίοι θα απέχουν μόλις 1.000 χλμ. μέχρι τα νότια σύνορα της αμερικανικής πόλης Φλόριντα και θα έχουν την δυνατότητα να πλήξουν αμερικανικό έδαφος σε χρόνο μηδέν.

11.6.22

κ. Πρωθυπουργέ!. Το τελευταίο διάστημα, η εξωτερική σας πολιτική είναι άκρως επιπόλαια και επικίνδυνη για τη χώρα μας!



Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός- Ερευνητής

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Το τελευταίο διάστημα, από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η εξωτερική πολιτική σας, είναι άκρως επιπόλαια και επικίνδυνη για τη χώρα μας!.
Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος!
Στις 20 Ιουλίου 1974, η Τουρκία εισέβαλε παράνομα στο ανεξάρτητο κράτος, την Κύπρο μας, καταλαμβάνοντας το βόρειο τμήμα της, το οποίο παράνομα κατέχει μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι η Κύπρος μας, από την 1η Μαϊου 2004 έγινε πλήρες μέλος-κράτος της Ε.Ε.
Για αυτή την παράνομη εισβολή και για αυτήν την παράνομη κατοχή, της Τουρκίας, κανείς δεν νοιάστηκε τότε να την σταματήσει και κανείς μέχρι σήμερα ( Ε.Ε και ΗΠΑ) δεν νοιάστηκαν να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, για τα κατεχόμενα στη Βόρεια Κύπρο!.
11.6.22

Σε ένα σκεπτικό - κόλαφο για τις αστυνομικές αρχές κατέληξε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας ως προς τις ευθύνες τους για το θάνατο του 11χρονου Μάριου Σουλούκου από αδέσποτη σφαίρα τον Ιούνιο του 2017.

H Aστυνομία εκτελεί εντολές και μάλιστα περιορίζεται σε πλαίσια που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν τα όρια της καλώς νοουμένης δημοκρατίας. Εξ άλλου η προέλευση μιας αδέσποτης σφαίρας δεν προλαμβάνεται με περιπολίες  κ.λ.π αλλά με αιφνιδιαστικές εφόδους σε ορισμένους καταυλισμούς- γκέτο  "ορισμένων" και μάλιστα με "συνοπτικές" διαδικασίες...
Juan

Σε ένα σκεπτικό - κόλαφο για τις αστυνομικές αρχές κατέληξε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας ως προς τις ευθύνες τους για το θάνατο του 11χρονου Μάριου Σουλούκου από αδέσποτη σφαίρα τον Ιούνιο του 2017.

Στην ανεπάρκεια των αστυνομικών αρχών να περιφρουρήσουν την ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου, παρά το γεγονός ότι ήταν έκδηλη η ανάγκη, απέδωσε η ελληνική Δικαιοσύνη το θάνατο του Μάριου Σουλούκου, του 11χρονου μαθητή που σκοτώθηκε μέσα στο προαύλιο του σχολείου του από αδέσποτη σφαίρα τον Ιούνιο του 2017.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που αποκαλύπτει σήμερα το NEWS 24/7, το τραγικό αυτό συμβάν που εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας του, “είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης και μη αντιμετωπίσιμης έξαρσης της εγκληματικότητας στην περιοχή των Αχαρνών”.

11.6.22

Η Γερμανία χρίζει την Ελλάδα «υπερδύναμη» των Βαλκανίων: Χέρι χέρι για να τους οδηγήσουν στην ΕΕ, μακριά από την επιρροή της Μόσχας

File photo Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς κατά την διάρκεια του δείπνου της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEEPC), στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σχεδίαζε στις 6 Ιουνίου να επισκεφθεί το Βελιγράδι.

Βρήκε όμως τους …ουρανούς κλειστούς, αφού η Βουλγαρία, αλλά και το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσαν ότι δεν θα επέτρεπαν την είσοδο του ρωσικού κυβερνητικού αεροσκάφους στον εθνικό εναέριο χώρο τους, ακολουθώντας τη γραμμή κυρώσεων που είχε αποφασίσει προηγουμένως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα μικρά κράτη των Βαλκανίων, κάποτε αδύναμα στη σφαίρα επιρροής της Μόσχας, επιδεικνύουν – έστω και συμβολικά – τη σημασία τους. Αυτή τη σημασία γνωρίζει καλά το Βερολίνο και η περιοδεία του καγκελάριου Όλαφ Σολτς σε Πρίστινα, Βελιγράδι, Σκόπια και Σόφια δείχνει ότι η Γερμανία είναι πλέον αποφασισμένη να μην επιτρέψει να αμφισβητηθεί ξανά ο δυτικός προσανατολισμός της περιοχής.

11.6.22

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΑΠΘ)



Το σύνολο ή το ΟΛΟΝ των φοιτητών των πανεπιστημίων μας και ιδιαίτερα πιο εμφατικά στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας το Αριστοτέλειο παραμένει στο Σπουδαστικό «στόχο» και ασφαλώς είναι μακράν της βαριοπούλας.. Αυτό το σύνολο θα έπρεπε να αποτελεί τη «Θετική» Μάζα προστασίας με την ευρύτερη έννοια, αυτονόητης φροντίδας γενικά του χώρου όπου σπουδάζοντας ΖΕΙ..! Πού είναι η αυτονόητη συγκολλητική ουσία που δημιουργεί τη Δύναμη εναντίον κάθε καταστρεπτικών πράξεων..; Ουσία αυτονόητη συναδελφική – συμφοιτητική αλλά και υποδεικνυόμενη από τον όποιο σύννομο φορέα. 

Όπως Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της πανεπιστημιακής περιουσίας και του χώρου ΖΩΗΣ – ΣΠΟΥΔΩΝ. Ατυχώς αναφέρεται και προκαλεί «πανεπιστημιακή αστυνομία». Δεν είναι ΑΣΤΥ νομία..

11.6.22

Βεν. Καρακωστάνογλου : Αποκωδικοποιώντας την αναφορά Ερντογάν στο Καστελλόριζο

 

11.6.22

Κυπριακή Πρεσβεία, 28 Συγγραφείς, 64 Έργα την Τρίτη 14 Ιουνίου στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

 

10.6.22

Στρατηγός Κωσταράκος σε Τσελίκ: «Έχεις βρει τρύπες να κρυφτείς; - Αν έρθετε θα σας φάνε τα μαύρα ψάρια και το αλμυρό νερό»

 

                    "Tί θα γίνει αν εμείς έρθουμε να σας συναντήσουμε;"


Στην ακραία προκλητική ανάρτηση του Ομέρ Τσελίκ ότι οι οι Τούρκοι θα έρθουν ξαφνικά μια νύχτα στην Ελλάδα, απάντησε ο στρατηγός και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος.

Ο στρατηγός σημειώνει σε ανάρτησή του, σημειώνει ότι οι Τούρκοι πρέπει να αναλογισθούν «τι θα συμβεί αν εμείς αποφασίσουμε να έρθουμε να τους συναντήσουμε κάποιο βράδυ»:

«Μια φιλική συμβουλή στον καλοντυμένο κύριο κ. Ομέρ Τσελικ που μας απειλεί ότι οι Τούρκοι θα έρθουν ξαφνικά μια νύχτα.

10.6.22

Τούρκος κορυφαίος διπλωμάτης, πρώην υφυπουργός, προς Ερντογάν: Τα νησιά, με τη Λοζάνη είναι ελληνικά – Μας αρέσει ή όχι



 Ο Τούρκος συνταξιούχος διπλωμάτης και πρώην υφυπουργός Γιαλίμ Εράλπ είναι απόλυτος μιλώντας για τα νησιά του Αιγαίου, ανατρέποντας καταλυτικά τον αναθεωρητισμό του καθεστώτος Ερντογάν.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρέσβης επί τιμή, μιλά καθαρά και λέει: «Η Ελλάδα έχει δίκιο στο θέμα των νησιών του Αιγαίου Πελάγους. Τα νησιά που βρίσκονται πέρα από τα τρία μίλια δόθηκαν στην Ελλάδα και η Τουρκία το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια. Το να τεθεί αυτό σε αμφισβήτηση τώρα -στην διπλωματία- καθιστά την Τουρκία επιτιθέμενο κράτος»

10.6.22

ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ




Το Σαββατοκύριακο 4 με 5 Ιουνίου οργανώθηκε εκπαίδευση στις αμφίβιες επιχειρήσεις από τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) στις ακτές της Πιερίας και για την πραγματοποίηση της προηγήθηκε πολυήμερη προετοιμασία η οποία περιλάμβανε τη συντήρηση του υλικού των πλωτών μέσων της λέσχης καθώς και το σκέλος των θαλάσσιων δοκιμών.

 Το Σάββατο 5 Ιουνίου το τμήμα χειριστών αναπτύχθηκε στις ακτές της Πιερίας και πραγματοποίησε δοκιμές με τα πλωτά μέσα εντός του Θερμαϊκού. 
10.6.22

Με ζώνουν οι αμφιβολίες για τη σωστή πλευρά της Ιστορίας!


 

Χτες το βράδυ είδα ένα παράξενο όνειρο: Μπήκαμε δήθεν στην μηχανή του χρόνου”  για τη σωστή πλευρά της ιστορίας και γυρίσαμε πίσω στα 1961 τότε που υπογράφηκε η πρώτη συμφωνία σύνδεσης Ελλάδας-ΕΟΚ και  η Ευρώπη έκανε τα πρώτα της βήματα προς την ολοκλήρωση-ενοποίηση. Πέρασαν τα χρόνια και το σωτήριο έτος 1974, χάρη στην ισχύ που είχε εν τω μεταξύ αποκτήσει η Ενωμένη Ευρώπη, αποφεύχθηκε το πραξικόπημα των Ελλήνων δικτατόρων εναντίον του Μακαρίου και συνεπακόλουθα  η απόβαση των Τούρκων στην μαρτυρική Κύπρο, αφήνοντας πίσω ενωμένο το νησί να προοδεύει.

Κάπου στα τέλη του προηγούμενου αιώνα στις 24 Μαρτίου του 1999, η ΕΕ όρθωσε πάλι το ανάστημά της και απαγόρευσε στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να βομβαρδίσουν την Γιουγκοσλαβία, αποτρέποντας έτσι μια πολεμική επιχείρηση στην καρδιά των Βαλκανίων, των αποκαλούμενων και “πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης”.

10.6.22

Γιάννης Μάζης, Η διπλωματία ύβρεων και κανονιοφόρων της Τουρκίας φαίνεται να ξυπνάει την χώρα μας

 

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη
10.6.22

Εγκολφόπουλος: Μακάρι οι Τούρκοι να κάνουν την πρώτη κίνηση – Δεν έχουν διανοηθεί τι θα συμβεί

 


Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη
10.6.22

Το Ελληνοτουρκικό σύστημα σε τροχιά σύγκρουσης σκληρής ισχύος- Κυριάκος Κυριακόπουλος

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


 Μιντιακά αλλά και πολιτικά στελέχη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Δυτικοευρωπαϊκό γεωπολιτικό στερέωμα, επιμένουν να αποδίδουν την κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας, στις καθεστωτικές ανάγκες του Τουρκικού κατεστημένου το οποίο επιδιώκει να ισχυροποιήσει περαιτέρω την θέση του εν όψει εξελίξεων και φυσικά στις εκλογικές ανάγκες του ιδίου του συστήματος Ερντογάν, που επιδιώκει να αντιστρέψει το κλίμα της πολιτικής αβεβαιότητας εν όψει των προεδρικών εκλογών του Ιουνίου του 2023

Πρόκειται για μια κατάφορα εσφαλμένη προσέγγιση, που υποβαθμίζει ένα κρίσιμο γεωπολιτικό στοίχημα στο επίπεδο του διαχειριστικού τακτικισμού και συνακόλουθα υποτιμά και το μέγεθος των κινδύνων με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας αλλά και η ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

10.6.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ : ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΚΙΛΩΝ ΚΟΚΑΙΝΗΣ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 4 ΑΤΟΜΑ- VIDEO

 

Τριακόσια (300) περίπου κιλά κοκαΐνης κατέσχεσαν  αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και με τη συνδρομή της Guardia di Finanza Reggio Calabria 


Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 άτομα, εκ των οποίων 2 αποτελούν ηγετικά στελέχη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών 


Οι ναρκωτικές ουσίες εισάγονταν συγκεκαλυμμένα σε εμπορευματοκιβώτια, που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες, από χώρα της Λατινικής Αμερικής με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην ευρωπαϊκή επικράτεια και στην Αυστραλία

10.6.22

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ… ΕΦΥΓΕ..



Έφυγε από την ζωή ένα από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα της Λάρνακας σε ηλικία 73 ετών, ο Λεωνίδας Μιχαηλίδης, παιδικός μου φίλος, συμμαθητής και συμπολεμιστής. Ένθερμος αγωνιστής, πατριώτης και υπερασπιστής της Ελληνικής Κύπρου. Πάντοτε ήταν παρών στις επάλξεις στη πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των πατρίων εδαφών, από τους βαρβάρους Τούρκους. Έφεδρος αξιωματικός της ηρωϊκής 31ης Μοίρας Καταδρομών έλαβε μέρος στις επικές μάχες της Λάρνακας, της Κερύνειας, του Πενταδακτύλου,  τιμώντας επάξια την γενέτειρα του και την τιμημένη οικογένεια του…..

Εγκαταλείπει την καλή αγαπημένη του σύζυγο Σούλα, που βράχος ακλόνητος ήταν δίπλα του μέχρι το τέλος και τα δύο του καλά παιδιά τον Μίκη και Ηλιάνα. Να ζουν, να τον θυμούνται και να είναι υπερήφανα για τον πατέρα τους….

10.6.22

Η Ελλάδα ζητά δικαίωση



Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος μας δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων αλλά και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην Ευρώπη

Έχουν περάσει ογδόντα χρόνια από την εισβολή της Γερμανίας του Χίτλερ στην Ελλάδα και η Γερμανία εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει τα χρέη της που προκύπτουν από τα εγκλήματα που διέπραξαν τα στρατεύματά της κατά του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού κατά τη διάρκεια της Κατοχής μεταξύ 1941 και 1944 στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ιστορικό υπόβαθρο:

10.6.22

«Η μέγιστη ανοησία να ενδώσει το ΝΑΤΟ στην Τουρκία»


 Ακριβώς όταν, μετά από χρόνια αδράνειας, το ΝΑΤΟ φαίνεται να κερδίζει κάποια στρατηγική σημασία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το μόνο μουσουλμάνο μέλος της συμμαχίας κρατά ως ομήρους άλλα 29 μέλη, εμποδίζοντας την πιο κρίσιμη κίνηση στην ιστορία του. Η παράδοση στις γνωστές ανατολίτικες διαπραγματευτικές τακτικές ενός ισλαμιστή θα σημάνει την κατάρρευση της συμμαχίας.

Του Burak Bekdil
από το Gatestone Institute

Σε μια ιστορική κίνηση, η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν πρόσφατα τις γραπτές τους αιτήσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά ο ισχυρός ισλαμιστής της Τουρκίας, Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα βέτο της χώρας του για να εμποδίσει τα σκανδιναβικά έθνη να μπουν στη δυτική ομπρέλα ασφαλείας. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ανανεωμένη αξιοπιστία του ΝΑΤΟ, πιθανώς προς τέρψη του εχθρού του ΝΑΤΟ, του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

10.6.22

Ελλάδα-Τουρκία: Ποια έχει “παράθυρο ευκαιρίας” και ποια “παράθυρο τρωτότητας”


 Με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στο Ισραήλ, έγινε αναφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης “παράθυρου ευκαιρίας” για την Τουρκία να κινηθεί εναντίον της Ελλάδας, για την οποία αντίστοιχα αυτή την περίοδο υπάρχει(;) “παράθυρο τρωτότητας” μέχρι την ένταξη και επιχειρησιακή αξιοποίηση κύριων οπλικών συστημάτων, όπως οι φρεγάτες Belharra, τα πρόσθετα μαχητικά Rafale και τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35A Lightning II, εάν τελικώς ολοκληρωθεί η αγορά τους. Αυτές οι αγορές ανατρέπουν το τρέχον ισοζύγιο ισχύος στο ελληνοτουρκικό μέτωπο.

Όμως, η θουκυδίδειος λογική πίσω από το σχήμα του “παράθυρου ευκαιρίας” έχει και μια εναλλακτική ανάγνωση, την οποία οι δυο πλευρές του Αιγαίου μπορούν να την ερμηνεύσουν όπως επιθυμούν.

10.6.22

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. ΤΙΠΟΤΑ!

 


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ  ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. ΤΙΠΟΤΑ!

ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!                                                                                Απαντήσεις στην ακραία προκλητικότητα της Τουρκίας δίνει το υπουργείο  Εξωτερικών με την παρουσίαση 16 χαρτών που  ξεκινούν από το status quo, που είχε κατοχυρωθεί με τις Συνθήκες της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947).                                                                                                                                        Προσθέτουμε και εμείς μερικούς, ίσως είναι χρήσιμοι .. Χωρίς πολλά λόγια …

10.6.22

«Δεν περνάει τίποτε, ούτε μέρα ούτε νύχτα»: Η μυριόστομη απάντηση των φρουρών του Αιγαίου και του Έβρου στα φληναφήματα

Οι “κουρσάροι” του Αρχιπελάγους, έτσι αποκαλούν οι νησιώτες τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων που οργώνουν με τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου το Αιγαίο, έχουν δείξει πολλές φορές την αξία τους αποτρέποντας προκλητικές ενέργειες που είχαν εφεύρει οι γείτονες ώστε να προκαλέσουν επεισόδιο. Πηγή εικόνας: Hellasjournal

 Ρεπορτάζ Hellas Journal, Γ.Σ.

«Είτε μέρα είναι είτε νύχτα δεν θα περάσει κανείς και τίποτα» λένε με νόημα στρατιωτικές πηγές, σχολιάζοντας την απειλητική ρητορική που χρησιμοποίησε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι οι ίδιες στρατιωτικές πηγές που πολλές φορές έχουν δείξει την αξία της εκπαίδευσής τους κατά τη διάρκεια όχι μόνο ασκήσεων αλλά και αποτρεπτικών κινήσεων που έχουν κάνει, απέναντι σε διαφόρων τύπων «πονηριές» που έχουν κάνει οι Τούρκοι, στην προσπάθειά τους να παρασύρουν τους υπερασπιστές των κυριαρχικών δικαιωμάτων σ’ ένα λάθος.

Και συνεχίζοντας τον σχολιασμό εκείνο που επισημαίνεται είναι ότι πλέον η Άγκυρα δεν βαδίζει απλώς σε μια προκλητική ρητορική, αλλά ανέβηκε επίπεδο σε αυτή των ύβρεων και απειλών, με τον Τούρκοι πρόεδρο πρώτο να έχει ανέβει στο δέντρο των απειλών και κάθε μέρα πηδά σ’ ένα πιο ψηλό κλωνάρι.

10.6.22

Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης δεν άφησαν αναπάντητες τις τελευταίες προκλήσεις Ερντογάν

Θα μας ρίξουν στη θάλασσα λένε, μήπως τους ρίξουμε εμείς στο Βόσπορο;
Juan

Αμεση, «πληρωμένη» και με εθνική ομοψυχία ήταν η απάντηση των πολιτικών κομμάτων απέναντι στις τελευταίες προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει αναρτήσεις στο Twitter στα ελληνικά πιστεύοντας ότι έτσι θα γίνουν πιο άμεσες οι απειλές του.

Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης απάντησαν στον πρόεδρο της Τουρκίας με κοινή γραμμή ότι η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι η χώρα μας είναι σε θέση να προστατεύσει τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο, έννοια με την οποία η Άγκυρα έχει πάρει «διαζύγιο».

10.6.22

Σαν σήμερα 10 Ιουνίου: Οι Γερμανοί σφαγιάζουν τους κατοίκους του Διστόμου



 Η σφαγή του Διστόμου ξεπερνάει σε αγριότητα και απανθρωπιά όλα τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξαν στην Ελλάδα οι Γερμανοί Ναζί. Τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στο Δίστομο στις 10 Ιουνίου του 1944 έχουν ως εξής: Περίπου 20 γερμανοί στρατιώτες, ντυμένοι με ρούχα κρατουμένων, κατευθύνθηκαν προς την Αράχωβα με δύο ελληνικά φορτηγά, ενώ πίσω τους ακολουθούσαν - σε αρκετή απόσταση - γερμανικά αυτοκίνητα με πάνοπλους στρατιώτες. Με αυτό το τέχνασμα οι Γερμανοί επεδίωκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με αντάρτες, που θα νόμιζαν εσφαλμένα ότι επρόκειτο για μεταφορά ελλήνων αιχμαλώτων.

Στη διαδρομή οι Γερμανοί σκότωναν αδιακρίτως όποιον βρισκόταν στο δρόμο τους! Το μεσημέρι έφτασαν στο Δίστομο όπου συναντήθηκαν και με άλλη στρατιωτική μονάδα.

9.6.22

Κοριτσάκι πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα που καυγάδιζε με τη μητέρα της



 Ένα κορίτσι δέκα ετών από τη Φλόριντα συνελήφθη την Τρίτη (7/6) , αφού σύμφωνα με τις αρχές πυροβόλησε θανάσιμα μια γυναίκα που διαπληκτιζόταν με τη μητέρα της, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο.

Η μικρή τέθηκε υπό κράτηση στο κέντρο κράτησης ανηλίκων της Φλόριντα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η εισαγγελέας της κομητείας Οράντζ Μόνικ Γουάρελ δήλωσε ότι το γραφείο της έχει αρχίσει να εξετάζει την υπόθεση και «θα λάβει υπόψη όλα τα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας του παιδιού, και όλες τις περιβάλλουσες περιστάσεις, όταν λάβει απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών».

«Αυτή είναι μια από τις πιο τραγικές περιπτώσεις που έχω δει στην 22χρονη καριέρα μου», είπε η Γουάρελ. «Αυτή η δολοφονία είναι μια ασύλληπτη τραγωδία».

9.6.22

''Ας κοπιάσει αν θέλει η Τουρκία-Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ελληνικές ΕΔ''

 

9.6.22

Οι 16 χάρτες που αποκαλύπτουν τον τουρκικό παραλογισμό- αναθεωρητισμό

 

Το ΥΠΕΞ σε μία προσπάθεια να αναδείξει τον τουρκικό αναθεωρητισμό την περίοδο 1973-2022 , παρουσιάζει 16 χάρτες με όσα η Άγκυρα με ή χωρίς Ερντογάν επιχειρεί να επιβάλλει στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Στην προσπάθεια βαθύτερης κατανόησης από το ευρύτερο κοινό του τουρκικού αναθεωρητισμού, οι συνημμένοι χάρτες απεικονίζουν, με παραστατικό και αδιάψευστο τρόπο, τις τουρκικές παράνομες, μονομερείς ενέργειες και αιτιάσεις. 



10.6.22

Τούρκος κορυφαίος διπλωμάτης, πρώην υφυπουργός, προς Ερντογάν: Τα νησιά, με τη Λοζάνη είναι ελληνικά – Μας αρέσει ή όχι



 Ο Τούρκος συνταξιούχος διπλωμάτης και πρώην υφυπουργός Γιαλίμ Εράλπ είναι απόλυτος μιλώντας για τα νησιά του Αιγαίου, ανατρέποντας καταλυτικά τον αναθεωρητισμό του καθεστώτος Ερντογάν.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρέσβης επί τιμή, μιλά καθαρά και λέει: «Η Ελλάδα έχει δίκιο στο θέμα των νησιών του Αιγαίου Πελάγους. Τα νησιά που βρίσκονται πέρα από τα τρία μίλια δόθηκαν στην Ελλάδα και η Τουρκία το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια. Το να τεθεί αυτό σε αμφισβήτηση τώρα -στην διπλωματία- καθιστά την Τουρκία επιτιθέμενο κράτος»

10.6.22

ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ




Το Σαββατοκύριακο 4 με 5 Ιουνίου οργανώθηκε εκπαίδευση στις αμφίβιες επιχειρήσεις από τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) στις ακτές της Πιερίας και για την πραγματοποίηση της προηγήθηκε πολυήμερη προετοιμασία η οποία περιλάμβανε τη συντήρηση του υλικού των πλωτών μέσων της λέσχης καθώς και το σκέλος των θαλάσσιων δοκιμών.

 Το Σάββατο 5 Ιουνίου το τμήμα χειριστών αναπτύχθηκε στις ακτές της Πιερίας και πραγματοποίησε δοκιμές με τα πλωτά μέσα εντός του Θερμαϊκού. 
10.6.22

Με ζώνουν οι αμφιβολίες για τη σωστή πλευρά της Ιστορίας!


 

Χτες το βράδυ είδα ένα παράξενο όνειρο: Μπήκαμε δήθεν στην μηχανή του χρόνου”  για τη σωστή πλευρά της ιστορίας και γυρίσαμε πίσω στα 1961 τότε που υπογράφηκε η πρώτη συμφωνία σύνδεσης Ελλάδας-ΕΟΚ και  η Ευρώπη έκανε τα πρώτα της βήματα προς την ολοκλήρωση-ενοποίηση. Πέρασαν τα χρόνια και το σωτήριο έτος 1974, χάρη στην ισχύ που είχε εν τω μεταξύ αποκτήσει η Ενωμένη Ευρώπη, αποφεύχθηκε το πραξικόπημα των Ελλήνων δικτατόρων εναντίον του Μακαρίου και συνεπακόλουθα  η απόβαση των Τούρκων στην μαρτυρική Κύπρο, αφήνοντας πίσω ενωμένο το νησί να προοδεύει.

Κάπου στα τέλη του προηγούμενου αιώνα στις 24 Μαρτίου του 1999, η ΕΕ όρθωσε πάλι το ανάστημά της και απαγόρευσε στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να βομβαρδίσουν την Γιουγκοσλαβία, αποτρέποντας έτσι μια πολεμική επιχείρηση στην καρδιά των Βαλκανίων, των αποκαλούμενων και “πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης”.

10.6.22

Γιάννης Μάζης, Η διπλωματία ύβρεων και κανονιοφόρων της Τουρκίας φαίνεται να ξυπνάει την χώρα μας

 

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη
10.6.22

Εγκολφόπουλος: Μακάρι οι Τούρκοι να κάνουν την πρώτη κίνηση – Δεν έχουν διανοηθεί τι θα συμβεί

 


Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη
10.6.22

Το Ελληνοτουρκικό σύστημα σε τροχιά σύγκρουσης σκληρής ισχύος- Κυριάκος Κυριακόπουλος

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


 Μιντιακά αλλά και πολιτικά στελέχη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Δυτικοευρωπαϊκό γεωπολιτικό στερέωμα, επιμένουν να αποδίδουν την κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας, στις καθεστωτικές ανάγκες του Τουρκικού κατεστημένου το οποίο επιδιώκει να ισχυροποιήσει περαιτέρω την θέση του εν όψει εξελίξεων και φυσικά στις εκλογικές ανάγκες του ιδίου του συστήματος Ερντογάν, που επιδιώκει να αντιστρέψει το κλίμα της πολιτικής αβεβαιότητας εν όψει των προεδρικών εκλογών του Ιουνίου του 2023

Πρόκειται για μια κατάφορα εσφαλμένη προσέγγιση, που υποβαθμίζει ένα κρίσιμο γεωπολιτικό στοίχημα στο επίπεδο του διαχειριστικού τακτικισμού και συνακόλουθα υποτιμά και το μέγεθος των κινδύνων με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας αλλά και η ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

10.6.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ : ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΚΙΛΩΝ ΚΟΚΑΙΝΗΣ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 4 ΑΤΟΜΑ- VIDEO

 

Τριακόσια (300) περίπου κιλά κοκαΐνης κατέσχεσαν  αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και με τη συνδρομή της Guardia di Finanza Reggio Calabria 


Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 άτομα, εκ των οποίων 2 αποτελούν ηγετικά στελέχη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών 


Οι ναρκωτικές ουσίες εισάγονταν συγκεκαλυμμένα σε εμπορευματοκιβώτια, που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες, από χώρα της Λατινικής Αμερικής με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην ευρωπαϊκή επικράτεια και στην Αυστραλία

10.6.22

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ… ΕΦΥΓΕ..



Έφυγε από την ζωή ένα από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα της Λάρνακας σε ηλικία 73 ετών, ο Λεωνίδας Μιχαηλίδης, παιδικός μου φίλος, συμμαθητής και συμπολεμιστής. Ένθερμος αγωνιστής, πατριώτης και υπερασπιστής της Ελληνικής Κύπρου. Πάντοτε ήταν παρών στις επάλξεις στη πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των πατρίων εδαφών, από τους βαρβάρους Τούρκους. Έφεδρος αξιωματικός της ηρωϊκής 31ης Μοίρας Καταδρομών έλαβε μέρος στις επικές μάχες της Λάρνακας, της Κερύνειας, του Πενταδακτύλου,  τιμώντας επάξια την γενέτειρα του και την τιμημένη οικογένεια του…..

Εγκαταλείπει την καλή αγαπημένη του σύζυγο Σούλα, που βράχος ακλόνητος ήταν δίπλα του μέχρι το τέλος και τα δύο του καλά παιδιά τον Μίκη και Ηλιάνα. Να ζουν, να τον θυμούνται και να είναι υπερήφανα για τον πατέρα τους….

10.6.22

Η Ελλάδα ζητά δικαίωση



Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος μας δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων αλλά και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην Ευρώπη

Έχουν περάσει ογδόντα χρόνια από την εισβολή της Γερμανίας του Χίτλερ στην Ελλάδα και η Γερμανία εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει τα χρέη της που προκύπτουν από τα εγκλήματα που διέπραξαν τα στρατεύματά της κατά του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού κατά τη διάρκεια της Κατοχής μεταξύ 1941 και 1944 στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ιστορικό υπόβαθρο:

10.6.22

«Η μέγιστη ανοησία να ενδώσει το ΝΑΤΟ στην Τουρκία»


 Ακριβώς όταν, μετά από χρόνια αδράνειας, το ΝΑΤΟ φαίνεται να κερδίζει κάποια στρατηγική σημασία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το μόνο μουσουλμάνο μέλος της συμμαχίας κρατά ως ομήρους άλλα 29 μέλη, εμποδίζοντας την πιο κρίσιμη κίνηση στην ιστορία του. Η παράδοση στις γνωστές ανατολίτικες διαπραγματευτικές τακτικές ενός ισλαμιστή θα σημάνει την κατάρρευση της συμμαχίας.

Του Burak Bekdil
από το Gatestone Institute

Σε μια ιστορική κίνηση, η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν πρόσφατα τις γραπτές τους αιτήσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά ο ισχυρός ισλαμιστής της Τουρκίας, Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα βέτο της χώρας του για να εμποδίσει τα σκανδιναβικά έθνη να μπουν στη δυτική ομπρέλα ασφαλείας. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ανανεωμένη αξιοπιστία του ΝΑΤΟ, πιθανώς προς τέρψη του εχθρού του ΝΑΤΟ, του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

10.6.22

Ελλάδα-Τουρκία: Ποια έχει “παράθυρο ευκαιρίας” και ποια “παράθυρο τρωτότητας”


 Με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στο Ισραήλ, έγινε αναφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης “παράθυρου ευκαιρίας” για την Τουρκία να κινηθεί εναντίον της Ελλάδας, για την οποία αντίστοιχα αυτή την περίοδο υπάρχει(;) “παράθυρο τρωτότητας” μέχρι την ένταξη και επιχειρησιακή αξιοποίηση κύριων οπλικών συστημάτων, όπως οι φρεγάτες Belharra, τα πρόσθετα μαχητικά Rafale και τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35A Lightning II, εάν τελικώς ολοκληρωθεί η αγορά τους. Αυτές οι αγορές ανατρέπουν το τρέχον ισοζύγιο ισχύος στο ελληνοτουρκικό μέτωπο.

Όμως, η θουκυδίδειος λογική πίσω από το σχήμα του “παράθυρου ευκαιρίας” έχει και μια εναλλακτική ανάγνωση, την οποία οι δυο πλευρές του Αιγαίου μπορούν να την ερμηνεύσουν όπως επιθυμούν.

10.6.22

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. ΤΙΠΟΤΑ!

 


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ  ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. ΤΙΠΟΤΑ!

ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!                                                                                Απαντήσεις στην ακραία προκλητικότητα της Τουρκίας δίνει το υπουργείο  Εξωτερικών με την παρουσίαση 16 χαρτών που  ξεκινούν από το status quo, που είχε κατοχυρωθεί με τις Συνθήκες της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947).                                                                                                                                        Προσθέτουμε και εμείς μερικούς, ίσως είναι χρήσιμοι .. Χωρίς πολλά λόγια …

10.6.22

«Δεν περνάει τίποτε, ούτε μέρα ούτε νύχτα»: Η μυριόστομη απάντηση των φρουρών του Αιγαίου και του Έβρου στα φληναφήματα

Οι “κουρσάροι” του Αρχιπελάγους, έτσι αποκαλούν οι νησιώτες τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων που οργώνουν με τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου το Αιγαίο, έχουν δείξει πολλές φορές την αξία τους αποτρέποντας προκλητικές ενέργειες που είχαν εφεύρει οι γείτονες ώστε να προκαλέσουν επεισόδιο. Πηγή εικόνας: Hellasjournal

 Ρεπορτάζ Hellas Journal, Γ.Σ.

«Είτε μέρα είναι είτε νύχτα δεν θα περάσει κανείς και τίποτα» λένε με νόημα στρατιωτικές πηγές, σχολιάζοντας την απειλητική ρητορική που χρησιμοποίησε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι οι ίδιες στρατιωτικές πηγές που πολλές φορές έχουν δείξει την αξία της εκπαίδευσής τους κατά τη διάρκεια όχι μόνο ασκήσεων αλλά και αποτρεπτικών κινήσεων που έχουν κάνει, απέναντι σε διαφόρων τύπων «πονηριές» που έχουν κάνει οι Τούρκοι, στην προσπάθειά τους να παρασύρουν τους υπερασπιστές των κυριαρχικών δικαιωμάτων σ’ ένα λάθος.

Και συνεχίζοντας τον σχολιασμό εκείνο που επισημαίνεται είναι ότι πλέον η Άγκυρα δεν βαδίζει απλώς σε μια προκλητική ρητορική, αλλά ανέβηκε επίπεδο σε αυτή των ύβρεων και απειλών, με τον Τούρκοι πρόεδρο πρώτο να έχει ανέβει στο δέντρο των απειλών και κάθε μέρα πηδά σ’ ένα πιο ψηλό κλωνάρι.

10.6.22

Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης δεν άφησαν αναπάντητες τις τελευταίες προκλήσεις Ερντογάν

Θα μας ρίξουν στη θάλασσα λένε, μήπως τους ρίξουμε εμείς στο Βόσπορο;
Juan

Αμεση, «πληρωμένη» και με εθνική ομοψυχία ήταν η απάντηση των πολιτικών κομμάτων απέναντι στις τελευταίες προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει αναρτήσεις στο Twitter στα ελληνικά πιστεύοντας ότι έτσι θα γίνουν πιο άμεσες οι απειλές του.

Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης απάντησαν στον πρόεδρο της Τουρκίας με κοινή γραμμή ότι η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι η χώρα μας είναι σε θέση να προστατεύσει τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο, έννοια με την οποία η Άγκυρα έχει πάρει «διαζύγιο».

10.6.22

Σαν σήμερα 10 Ιουνίου: Οι Γερμανοί σφαγιάζουν τους κατοίκους του Διστόμου



 Η σφαγή του Διστόμου ξεπερνάει σε αγριότητα και απανθρωπιά όλα τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξαν στην Ελλάδα οι Γερμανοί Ναζί. Τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στο Δίστομο στις 10 Ιουνίου του 1944 έχουν ως εξής: Περίπου 20 γερμανοί στρατιώτες, ντυμένοι με ρούχα κρατουμένων, κατευθύνθηκαν προς την Αράχωβα με δύο ελληνικά φορτηγά, ενώ πίσω τους ακολουθούσαν - σε αρκετή απόσταση - γερμανικά αυτοκίνητα με πάνοπλους στρατιώτες. Με αυτό το τέχνασμα οι Γερμανοί επεδίωκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με αντάρτες, που θα νόμιζαν εσφαλμένα ότι επρόκειτο για μεταφορά ελλήνων αιχμαλώτων.

Στη διαδρομή οι Γερμανοί σκότωναν αδιακρίτως όποιον βρισκόταν στο δρόμο τους! Το μεσημέρι έφτασαν στο Δίστομο όπου συναντήθηκαν και με άλλη στρατιωτική μονάδα.

9.6.22

Κοριτσάκι πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα που καυγάδιζε με τη μητέρα της



 Ένα κορίτσι δέκα ετών από τη Φλόριντα συνελήφθη την Τρίτη (7/6) , αφού σύμφωνα με τις αρχές πυροβόλησε θανάσιμα μια γυναίκα που διαπληκτιζόταν με τη μητέρα της, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο.

Η μικρή τέθηκε υπό κράτηση στο κέντρο κράτησης ανηλίκων της Φλόριντα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η εισαγγελέας της κομητείας Οράντζ Μόνικ Γουάρελ δήλωσε ότι το γραφείο της έχει αρχίσει να εξετάζει την υπόθεση και «θα λάβει υπόψη όλα τα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας του παιδιού, και όλες τις περιβάλλουσες περιστάσεις, όταν λάβει απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών».

«Αυτή είναι μια από τις πιο τραγικές περιπτώσεις που έχω δει στην 22χρονη καριέρα μου», είπε η Γουάρελ. «Αυτή η δολοφονία είναι μια ασύλληπτη τραγωδία».

9.6.22

''Ας κοπιάσει αν θέλει η Τουρκία-Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ελληνικές ΕΔ''

 

9.6.22

Οι 16 χάρτες που αποκαλύπτουν τον τουρκικό παραλογισμό- αναθεωρητισμό

 

Το ΥΠΕΞ σε μία προσπάθεια να αναδείξει τον τουρκικό αναθεωρητισμό την περίοδο 1973-2022 , παρουσιάζει 16 χάρτες με όσα η Άγκυρα με ή χωρίς Ερντογάν επιχειρεί να επιβάλλει στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Στην προσπάθεια βαθύτερης κατανόησης από το ευρύτερο κοινό του τουρκικού αναθεωρητισμού, οι συνημμένοι χάρτες απεικονίζουν, με παραστατικό και αδιάψευστο τρόπο, τις τουρκικές παράνομες, μονομερείς ενέργειες και αιτιάσεις. 

9.6.22

Ο Ερντογάν στοχοποίησε Ρόδο και Κω – «Η Ελλάδα θα το μετανιώσει»

Ιατρική σύσταση: Θα χρειασθεί να χρησιμοποιήσει...Procto-synalar N
Juan


Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη Σμύρνη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης EFES 2022. Ο Ερντογάν απαίτησε από την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά στο Αιγαίο και σημείωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Με την ευκαιρία αυτή για άλλη μια φορά καλώ την Ελλάδα να σταματήσει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, να λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες. Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά. Αυτός ο λαός είναι αποφασιστικός, κι όταν αυτός ο λαός πει κάτι, ακολουθεί αυτά που λέει», δήλωσε ο Ερντογάν.

9.6.22

Σύνοδος κορυφής στη Θεσσαλονίκη: Σολτς, Ούρσουλα και Σαρλ Μισέλ στη Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης



 Με “υψηλούς προσκεκλημένους” να σηματοδοτούν την ειδική σημασία ιδιαίτερα για την Ευρώπη της φετινής Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας  Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης αρχίζουν την Παρασκευή οι εργασίες της στη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες οι Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Το μήνυμα είναι σαφές: Προφανώς ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι το πρώτο θέμα που απασχολεί την Ευρώπη αλλά αυτό δε σημαίνει πως η ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων και οι εν αναμονή αιτήσεις για ένταξη δεν απασχολούν την Ε.Ε. λιγότερο. Ιδίως λόγω της προσπάθειας διείσδυσης της Ρωσίας.

9.6.22

Δωρεάν μαστογραφίες για γυναίκες άνω των 50 - Ξεκινούν από την Παρασκευή τα SMS στις δικαιούχους



Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η παρουσίαση του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά». Πρόκειται για την πρώτη δράση προληπτικής ιατρικής που ανακοινώνεται από τους Υπουργούς Υγείας Θάνο Πλεύρη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού. Αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, η Ελλάδα υλοποιεί για πρώτη φορά ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου που διευκολύνει τις γυναίκες να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, άμεσα και δωρεάν.

9.6.22

Έλλειμμα θεολογικής κατηχήσεως -

 

'Του  συνεργάτου μας, Δημητρίου  Λυκούδη-Θεολόγου-Φιλολόγου
9.6.22

H TAINIA ΣΑΣ: Attack Force Z (War 1981)

9.6.22

Στο ίδιο έργο θεατές*



του Κώστα Καββαθά**



Ντροπή μου κι αίσχος μου όπως έλεγε ο κ. Πάτρας ο Γυμνασιάρχης μου στο 2ο Γ. Αρρένων Αθηνών-καλή του η ώρα όπου κι βρίσκεται στο σύμπαν.

Οι πυρκαγιές και η αντιμετώπισή τους

Το δάσος είναι τόσο πυκνό ώστε δεν μπορείς να περπατήσεις. Ένα πυκνό στρώμα από πευκοβελόνες κάλυπτε το έδαφος από χρόνια πολλά που, οι κυριακάτικοι εκδρομείς, χρησιμοποιούσαν σαν στρώμα για να ξαποστάσουν μετά το μεσημεριανό τσιμπούσι.

Τις νύχτες, οι οδηγοί των αυτοκινήτων αισθάνονταν έκπληξη όταν οι προβολείς τους ακινητοποιούσαν αλεπούδες και λαγούς ή φώτιζαν σκατζοχέρια, χελώνες και νυφίτσες. Το βουνό ήταν καταπράσινο, βαθιά η σκιά το καλοκαίρι κάτω απ’ τα φυλλώματα και, η υγρασία του χειμώνα επέτρεπε στα μανιτάρια ν’ αναπτυχθούν. Το βουνό δεν ήταν ο Πάρνωνας, ο Όλυμπος ή τα Βαρδούσια αλλά ο… Υμηττός.

9.6.22

Μακεδονικό: η επανάσταση της κοινής λογικής

 

                                                                      Του Θωμά Στεφ. Σάρα

Περί τα τέλη της δεκαετίας του 1990,  η Ουάσιγκτον φιλοξένησε τους εταίρους της βόρειο Ατλαντικής Συμμαχίας γνωστής ως ΝΑΤΟ, με την ευκαιρία των γιορτασμών της πεντηκοστής επετείου της συμμαχίας. Η επέτειος γιορτάστηκε πανηγυρικά μέσα σε μια ατμόσφαιρα επίδειξης δύναμης. Στα πλαίσια ωστόσο αυτών  των πανηγυρισμών, οι οποίοι θύμιζαν “ρωμαϊκό θρίαμβο”, πραγματοποιήθηκαν σπουδαίες συζητήσεις πάνω στις επερχόμενες αλλαγές στα Βαλκάνια, τη τύχη του Κόσσοβο και των υπόλοιπων επαρχιών της  πρώην Γιουγκοσλαβίας, καθώς επίσης και τη διαμόρφωση των συνοριακών γραμμών των διαφόρων διοικήσεων της περιοχής. Σύμφωνα με ότι μπορώ να γνωρίζω από Ελληνικής πλευράς, ο πρωθυπουργός της χώρας ήταν παρόν,οι αντιδράσεις του οποίου υπήρξαν ελάχιστες.

Μήνες αργότερα την ίδια χρονιά (1999), πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά η ετήσια σύνοδος της πολιτικής ηγεσίας των μελών του ΝΑΤΟ.

9.6.22

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του χρόνιου προβλήματος



           Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*

  

     Ξεκινώ δηλώνοντας ότι προσωπικά ΔΕΝ μου άρεσαν καθόλου, επειδή εγκυμονούν πολλούς κινδύνους και δεν συνιστούν στείρα ΑντιΚυβερνητική κριτική, οι χθεσινές ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ αναφορές στην «επίλυση» του Δημογραφικού μας προβλήματος με τη βοήθεια των μεταναστών!..

     Συνεχίζω δηλώνοντας ότ ΔΕΝ είμαι ο μόνος που ασχολήθηκε με το χρόνιο οξύ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ μας πρόβλημα στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Καθώς, όμως, αναδύεται και πάλι στην επικαιρότητα η δραματική μείωση του πληθυσμού της Πατρίδας μας φέρνω στην προσοχή σας το παρακάτω κείμενό μου που φιλοξενήθηκε στον Τύπο τέλη της δεκαετίας του 1980, και μετά στις αρχές του 2000 (τότε που ανθούσε το Χρηματιστήριο στη χώρα του «Σημιτικού Εκσυγχρονισμού»).

9.6.22

Οι ΗΠΑ φοβούνται πως η Τουρκία θα τις αγνοήσει και θα επιτεθεί στη Συρία: Αλλά δεν λένε τι θα κάνουν αυτές

  


Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Τουρκία θα κάνει πράξη την απειλή της εξαπολύοντας νέα επίθεση στη βόρεια Συρία παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον, τόνισε σήμερα Αμερικανίδα διπλωμάτης.

Η υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τη Μέση Ανατολή, Μπάρμπαρα Λιφ, εξέφρασε κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης τη «βαθιά ανησυχία» της κυβέρνησής της για τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των Κούρδων μαχητών στη Συρία.

  • «Αυξήσαμε τις διπλωματικές μας επαφές για να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε», είπε. «Κάνουμε αδιάκοπες προσπάθειες για να πείσουμε την τουρκική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή την απερίσκεπτη περιπέτεια», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα εάν η Άγκυρα θα εγκαταλείψει αυτά τα σχέδιά της λόγω των αμερικανικών προσπαθειών, η αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε:

9.6.22

Αλβανός πρόεδρος στη Μιλιέτ: Δεν συμφωνώ σε οριοθέτηση ΑΟΖ με Ελλάδα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου

Καθίστε έξω από την ΕΕ, μέχρι να συμφωνήσετε.
Juan
 

Σε συνέντευξή του στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Μιλιέτ», ο Αλβανός πρόεδρος, Ίλιρ Μέτα, δήλωσε έδωσε σημαντικά μηνύματα στον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, και την ίδια του την κυβέρνησή του στο ζήτημα του καθορισμού ΑΟΖ μεταξύ της χώρας του με την Ελλάδα.

Ο Μέτα είπε ότι υπάρχει προσπάθεια να βρεθεί λύση και τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την προσέγγιση να λυθεί το πρόβλημα μόνο με το Διεθνές Δίκαιο, όπως πρεσβεύει η Αθήνα.

https://www.ethnos.gr/

{Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη}


9.6.22

Δημογραφικό: Μείωση πληθυσμού κατά 4% σε 10 χρόνια – Στην τρίτη χειρότερη θέση η Ελλάδα




T.gr Newsroom

Εντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που παρατίθενται στη μελέτη με θέμα «Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προτάσεις πολιτικής», που χρηματοδοτήθηκε από την Eurobank. Η μελέτη δείχνει σημαντική μείωση του πληθυσμού της χώρας την τελευταία δεκαετία, ενώ οι προβλεπόμενες δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι πολύ πιο ραγδαίες σε σχέση με το σύνολο της Ευρωζώνης και εκτιμάται ότι έως το 2100 ο πληθυσμός της θα είναι κατά 24% μικρότερος σε σχέση με αυτόν του 2021.
9.6.22

Το σύστημα anti UAV που απέκτησαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι



 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Χρήστου Μαζανίτη και πληροφορίες της Realnews , είναι θέμα εβδομάδων το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα αντιUAV ομπρέλα, που θα «κλειδώσει» όλο το Αιγαίο, καθώς και τμήμα της ανατολικής Μεσογείου, όλο δηλαδή το ελληνικό FIR.

  • Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Πρόκειται για ένα νέο, ιδιαίτερα πολύπλοκο όσο και εξελιγμένο σύστημα εντοπισμού, παρακολούθησης και ηλεκτρονικού πολέμου ενάντια σε κάθε μη επανδρωμένη εναέρια απειλή. Το σύστημα έχει κυψελωτή δομή, με πολλές μονάδες, διάσπαρτες σε ελληνικά νησιά, οι οποίες θα λειτουργούν συνδυαστικά και θα μπορούν να εντοπίζουν κάθε UAV που απογειώνεται και δύναται να εισέλθει στο ελληνικό FIR.

8.6.22

«Ανήκει πραγματικά στο ΝΑΤΟ η Τουρκία;»: Επιτέλους ο Βέμπερ είπε αυτό που σκέφτονται στην ΕΕ και τη συμμαχία

 Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ EPA, STEPHANIE LECOCQ

 Τη συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αμφισβήτησε ανοιχτά σήμερα ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Κώστα Δαβάνη.

Υπογράμμισε επίσης ότι με βάση την τρέχουσα κατάσταση για το εάν η Φινλανδία και η Σουηδία θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, και η Τουρκία το εμποδίζει εξ ολοκλήρου, τίθεται το ερώτημα ποιος ανήκει πραγματικά στο ΝΑΤΟ και αν η Τουρκία εξακολουθεί να μοιράζεται τις αξίες του ΝΑΤΟ.

Τόνισε παράλληλα ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες τα τελευταία χρόνια και τώρα οι νέες προκλήσεις και έναντι της Ελλάδος δείχνουν ότι η Τουρκία βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

8.6.22

Μεβλούτ …μαινόμενος: Η καμπάνια “Μην δώσετε στην Τουρκία τα F-16” φαίνεται ότι έχει επιτυχία…



 Έξω φρενών με την καμπάνια του HALC και άλλων οργανώσεων στην Αμερική, που καλούν το Κογκρέσο να μην επιτρέψει την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία, είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός απειλεί ξανά ότι ότι η κατοχική χώρα θα ξεκινήσει τη συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών. Και βεβαίως ομιλεί για τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία του πρότεινε να λύσουν τα όποια προβλήματα μόνοι τους χωρίς βοήθεια ή παρεμβάσεις από τρίτες χώρες. Δήλωσε σχετικά:

8.6.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΑΣ: "Alive or Preferably Dead "

 

8.6.22

Τα γεωτρύπανα "δείχνουν" θερμό επεισόδιο με Τουρκία

 


Τα σενάρια για μεταφορά της έντασης στο πεδίο με τουρκικά γεωτρύπανα στο Αιγαίο, ενώ συνεχίζονται οι ρητορικές προκλήσεις της Άγκυρας.

Το ενδεχόμενο η Τουρκία να μεταφέρει την ένταση από το ρητορικό επίπεδο στο πεδίο, με κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ανησυχεί την Αθήνα, που προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια.

Ενδεικτικό των τουρκικών προθέσεων είναι το γεγονός ότι το σκάφος “Τσεσμέ” κινείται ήδη για υδρογραφικές έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου δυτικά του 25ου μεσημβρινού μεταξύ Σκύρου, Άη Στράτη και Λέσβου σε περιοχή που έχει δεσμεύσει παρανόμως μέχρι τις 14 Ιουνίου. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι απειλές τόσο για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, όσο και για έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ελληνική ΑΟΖ.

8.6.22

ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ της NAMCO

                                                             

ΑΜΕΣΗ, ΑΚΑΡΙΑΙΑ και Πανηγυρική παρέμβαση και στήριξη στο θέμα NAMCO από τον Μη- Βουλευτή Θεσσαλονίκης ή Επικρατείας, πασίγνωστο και αγαπητό εντός και εκτός συνόρων ακαδημαϊκό τον Σαλονικιό Καθηγητή μας Γιώργο Πιπερόπουλο:


                               

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     «Με σύγκίνησε και με ενθουσίασε η κλήση του κ Κοντογούρη για βοήθεια επαναλειτουργίας της NAMCO την οποία γνώρισα όταν, πριν ενταχθώ ως μέλος ΔΕΠ, αρχικά στο ΑΠΘ και μετά στην ΑΒΣΘ, που μαζί με δυό ντουζίνες άλλους συναδέλφους κατορθώσαμε πριν 32 χρόνια να μετονομάσουμε ως Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όταν υπηρετούσα ως στέλεχος της τότε ακμάζουσας στην περιοχή μας και στην Ελλάδα Αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας ελαστικών GOODYEAR η οποία σαν την NAMCO πριν πολλά χρόνια κατέβασε ρολά...

8.6.22

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΜΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

 


ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΜΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΟΚΑ 55-59.

Μηνός Ιουνίου…
Αρχές Ιουνίου. Στη Λευκωσία στίφη μαινομένων τ/κ επεδόθησαν σε όργιο αίματος και καταστροφής εις βάρος ανυπόπτων ε/κ και των περιουσιών τους. Έσφαξαν, εφόνευσαν αθώους πολίτες, ενέπρησαν και λεηλάτησαν ελληνικά καταστήματα. Επετέθησαν και κατά του εθνικόφρονος σωματείου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στον Τακτακαλά

7/6/1958
Εφονεύθη από τ/κ στη Λευκωσία ο Κωστάκης Χριστοδούλου 18 ετών από τη Λευκωσία                                                                                                                        8/6/1958
Εσφαγιάσθησαν από τ/κ στη Λάρνακα ο Κώστας Γεωργίου 45 ετών από τη Λάρνακα και Κυριάκος Κατωλής 33 ετών από τη Λάρνακα.