Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 2.7.22

Ευ. Αποστολάκης στη «Ν»: Ολα να τα περιμένουμε από τον Ερντογάν

 


Tου Μιχάλη Ψύλου

psilosm@naftemporiki.gr

 «Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεν φαίνεται να έχει αναστολές στο να διατηρήσει την ένταση και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη πού θα το πάει», εκτιμά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε συνέντευξή του στη «Ν» και τον Μιχάλη Ψύλο, προσθέτοντας όμως πως «δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα».

«Ο Ερντογάν έχει φορέσει την “προβιά του ειρηνοποιού” και δυστυχώς παίρνει συγχαρητήρια από διάφορες πλευρές», τονίζει ο κ. Αποστολάκης. Υποστηρίζει μάλιστα ότι «σε ένα τέτοιο κλίμα, δεν φαίνεται να βοήθησε καθόλου την Ελλάδα η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ. Ούτε μπήκε κανένα φρένο στις βλέψεις και τις προκλήσεις της Άγκυρας».

2.7.22

Η πώληση των F-16 προς την Τουρκία είναι μία “χλωμή” ιστορία: Ο κ. Μπάιντεν, μαζί με τον Ερντογάν, θα χάσουν στο Κογκρέσο…


 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Όλες οι πληροφορίες που έχει η Hellas Journal συγκλίνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών νομοθετών παραμένουν στην ίδια θέση σε ότι αφορά την Τουρκία και τον ισλαμιστή ηγέτη της, τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η θέση στην οποία συμφωνούν είναι ότι η Τουρκία δεν είναι ένας γνήσιος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Και ότι ο Ερντογάν μετά και τον εκβιασμό εναντίον της Φινλανδίας και της Σουηδίας, είναι αναξιόπιστος. Οι πλείστοι Αμερικανοί νομοθέτες έχουν βάσιμες υποψίες ότι παίζει στο ΝΑΤΟ ένα ανάρμοστο παιγνίδι που εξυπηρετεί μόνο τον αυταρχικό πρόεδρο της Τουρκίας.

2.7.22

Το Πολεμικό Ναυτικό τέλειωσε: H «μπάλα» στην πολιτική ηγεσία και τον πρωθυπουργό για τις κορβέτες και τις ΜΕΚO

 

Με «πρόσω» τις μηχανές της η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού παρέδωσε στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη δυο επιχειρησιακές αξιολογήσεις. Η μια είναι για τις κορβέτες και η δεύτερη για τον εκσυγχρονισμό Μέσης ζωής των φρεγατών ΜΕΚΟ.

Η Hellasjournal από τις 23 Ιουνίου είχε ενημερώσει τους αναγνώστες ότι η επιχειρησιακή αξιολόγηση των κορβετών ολοκληρώθηκε και πως στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκαν οι τρεις που περνάνε στον «τελικό».

Γαλλία, με τις Gowind, Ιταλία, με τις Doha και Ολλανδία με τις Sigma είναι οι χώρες και οι τύποι των πλοίων που πέρασαν τον πήχη που είχαν βάλει οι επιχειρησιακοί Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.

2.7.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ληστείας που έλαβε χώρα σε επιχείρηση στην περιοχή της Ευκαρπίας

 


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν (2) άτομα

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά με τη με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης

Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (01-07-2022) σε επιχείρηση στην περιοχή της Ευκαρπίας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν δύο (2)... "ημεδαποί" ηλικίας 41 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

2.7.22

Το ΝΑΤΟ κηρύσσει επισήμως τον νέο Ψυχρό Πόλεμο

 

Το ΝΑΤΟ κηρύσσει επισήμως τον νέο Ψυχρό Πόλεμο | tovima.gr

Το ότι έχουμε μπει σε μια νέα φάση Ψυχρού Πολέμου, δηλαδή σε μια νέα φάση αντιπαράθεσης ανάμεσα σε μεγάλα πολιτικοστρατιωτικά μπλοκ με συμβατικές και πυρηνικές δυνάμεις στη διάθεσή τους, είναι κάτι που έχει υποστηριχτεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Όμως, με τον πόλεμο στην Ουκρανία τα πράγματα πήραν μια άλλη τροχιά.

Όχι μόνο η Δύση, δηλαδή οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα μέλη του ΝΑΤΟ, αντιμετώπισε ως εχθρική κίνηση την «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιλέγοντας μάλιστα να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο την ουκρανική πλευρά (πλην της άμεσης αποστολής στρατευμάτων), αλλά και προχώρησε σε ένα φάσμα κυρώσεων που σηματοδοτούν ξανά μια εντυπωσιακή διαίρεση του κόσμου.

1.7.22

Αντι-drone «ομπρέλα» στο Αιγαίο που «τρελαίνει» τα Bayraktar: Αναπτύχθηκε υπό πλήρη μυστικότητα σε συνεργασία με το Ισραήλ


 Σχεδόν ολοκληρωμένη είναι η «ομπρέλα» κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) και drones από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) σε νησιά και κρίσιμες τοποθεσίες ανά την επικράτεια, σε ένα σχέδιο το οποίο υλοποιείται τους τελευταίους δύο μήνες υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας.

Το ισραηλινής τεχνολογίας σύστημα το οποίο τοποθετείται, ουσιαστικά λειτουργεί με τρόπο που παρεμβαίνει στην πτητική δυνατότητα των πιθανών εχθρικών UAV. Εν ολίγοις το ευρισκόμενο σε πτήση UAV (είτε πρόκειται για τα ευρέως γνωστά ΤΒ-2 «Bayraktar» είτε για τα πιο εξελιγμένα ANKA-S) θα αποπροσανατολίζεται έπειτα από παρέμβαση στο υφιστάμενο σχέδιο πτήσης που είναι αποθηκευμένο στη μνήμη, αλλά και σε περίπτωση που αυτό αλλάξει ενώ βρίσκεται σε αποστολή.

1.7.22

Η ΤΑΙΝΙΑ : Django Strikes Again (Western )

 

1.7.22

Ξεχάσατε το στρατόπεδο του PKK στο... Λαύριο κ. Μητσοτάκη!



 Η μεγάλη είδηση από την τελευταία μέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, δεν είναι η δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι υποστηρίζει την πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία (διευκρινίζοντας μάλιστα ότι θα πιέσει το Κογκρέσο προς αυτήν την κατεύθυνση). Η μεγάλη είδηση είναι η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού που κατηγόρησε τους Κούρδους του PKK για “τρομοκρατική δράση” στην Τουρκία!

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε η Τουρκία με την Σουηδία και την Φινλανδία (με το οποίο ο Ερντογάν απαιτεί την έκδοση ακόμα 33 ατόμων από τις δύο χώρες, μεταξύ άλλων και μιας βουλευτού κουρδικής καταγωγής) ο Μητσοτάκης αναγνώρισε τα… «εύλογα δίκαια» της Τουρκίας, έναντι της “τρομοκρατίας” των Κούρδων!

1.7.22

Θ. Πλεύρης: Στο επόμενο διάστημα 700 προσλήψεις γιατρών και 4000 νοσηλευτών

Το σκεπτικό ποιο είναι; Μήπως προσλαμβάνοντας νέο προσωπικό
που (μάλλον) θα μας ψηφίσει, εκδικούμεθα τους ευρισκόμενους σε "αργία"
που ΔΕΝ θα μας ψηφίσουν - ούτως ή άλλως;
Juan


Για τον εμβολιασμό των πολιτών κάτω των 60 ετών, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι επειδή δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα, δεν συστήνεται από την επιτροπή

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα βγει η προκήρυξη των επτακοσίων θέσεων για ιατρικό προσωπικό, ενώ συγχρόνως μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας επεξεργάζονται και οι δυνατότητες που προκύπτουν από το Ταμείο Ανάκαμψης

1.7.22

Ρόδος: Ιστιοφόρο με τούρκους διακινητές προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού - Συνελήφθησαν 9 άτομα



 Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος.

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, καθώς και των τεσσάρων (04) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 21, 22, 37 και 24 ετών προέβησαν, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η οικεία Λιμενική Αρχή, ότι Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) αποβιβάζει εντός της θάλασσας τους πέντε (05) αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΦΑΝΤΟΥ” ν. Ρόδου. Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ, το οποίο προσπάθησε να διαφύγει προς τα έναντι τουρκικά παράλια.

1.7.22

ΔΑΙΔΑΛΟΣ: Ο θηριώδης εν Ελλάδι υπέρ-υπολογιστής πιάνει δουλειά…

 


Ιστορική στιγμή και κομβική σημασίας χαρακτηρίστηκε η εγκατάσταση του πρώτου, μεγαλύτερου και μοναδικού στην Ελλάδα υπερυπολογιστή «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» από τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, τον πρύτανη καθηγητή του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΔΥΤΕ, Στέφανο Κόλλια, οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, Παρασκευή 1 Ιουλίου, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου για να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, το μνημόνιο μακρόπνοης συνεργασίας υπέγραψε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ την ίδια ώρα υπογράφηκε ένα συμφωνητικό μεταξύ του ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET) (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) και του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.

1.7.22

Τα πολλαπλά μηνύματα των γαλλικών εκλογών σκιαγραφούν μια νέα διεθνή τάξη


 

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη**

Οι γαλλικές εκλογές εμπεδώνουν τάσεις και ανατροπές, που άρχισαν να εμφανίζονται από το ’70, σε διάφορα σημεία του πλανήτη, αλλά όμως αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς προέρχονται ήδη από τη χώρα που είναι γνωστή για την πρωτοπορία της σε κοινωνικούς αγώνες και διάνοιξη νέων οριζόντων.

Η διερεύνηση του θέματος εμφανίζει πολλές δυσκολίες, όχι τόσο εξαιτίας του περιεχομένου του, όσο εξαιτίας εννοιών, απόψεων και χαρακτηρισμών, που είναι νέες, που δεν υπάρχει ικανοποιητικός ορισμός για αυτές και  που πολλές επικράτησαν εκβιαστικά, ακριβώς για να αποπροσανατολίσουν από το  πραγματικό περιεχόμενο των εξελίξεων, καθώς θεωρούνται απειλητικές για μεγάλο τμήμα της καθεστηκυίας τάξης.

1.7.22

Η Ουκρανία εξάγει τώρα ηλεκτρική ενέργεια στην EE !


 


H Ουκρανία ανακοίνωσε ότι αρχίζει να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το ουκρανικό δίκτυο έχει συνδεθεί με το ευρωπαϊκό δίκτυο από τα μέσα Μαρτίου.

«Η Ουκρανία άρχισε να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια στην ΕΕ, με πρώτο σταθμό τη Ρουμανία» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα, ετοιμαζόμαστε να αυξήσουμε τις παραδόσεις», πρόσθεσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι «η ουκρανική ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να αντικαταστήσει ένα σημαντικό μέρος του ρωσικού φυσικού αερίου που καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι». Όπως είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, «δεν είναι μόνο ζήτημα εσόδων από τις εξαγωγές για εμάς, είναι ζήτημα ασφάλειας για ολόκληρη την Ευρώπη».

1.7.22

«Ποια είναι η πραγματική νίκη Ερντογάν στο ΝΑΤΟ και τα τραγικά ελληνικά λάθη»-Ι.Μάζης


Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννης Μάζης, αναλύει με ρεαλισμό όσα έγιναν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και επισημαίνει ποια είναι η πραγματική νίκη του Ερντογάν. Αυτό που κατάφερε ο Ερντογάν ,όπως λέει έχει να κάνει με την «ηθική στήριξη» που απέσπασε από τους «συμμάχους» για όσα διαπράττει εναντίον της Ελλάδας. Οι «σύμμαχοι» προφανώς θα υποστηρίζουν από δω και πέρα ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας» και αυτό το κατόρθωσε όχι με όσα είπε ο κ.Ερντογάν, αλλά με όσα δεν είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
1.7.22

Doc + Δέος με τον Κώστα Βαξεβάνη: Πάμε για μπανάκι στο Turkaegean

 

1.7.22

Ο Ερντογάν επανήλθε στο προκλητικό ρεπερτόριο: Καμία συνάντηση με Μητσοτάκη, αν δεν συνέλθει

.
   

 του 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Πιάνοντας το «νήμα» των επιθέσεων κατά της Ελλάδας από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου κατά τη λήξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ – κι ενώ κατά τη διάρκειά των εργασιών της δεν άνοιξε την ατζέντα των ελληνοτουρκικών – ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε νέα πυρά κατά της Αθήνας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνομιλία του με δημσιογράφους, στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μαδρίτη.  

1.7.22

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί τι συνέβη με το «Turkaegean» - Θα πετύχουμε τη νομική ακύρωση της κατοχύρωσης

Καλά...ξυπνητούρια!!!
Juan

Διαβάστε την ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης «για όλη την αστοχία με την κατοχύρωση του όρου "Turkaegean" ως εμπορικού σήματος από την Τουρκία»

«Θα κάνουμε όσα πρέπει νομικά να κάνουμε για να ακυρώσουμε αυτή την κατοχύρωση και θα το επιτύχουμε» υπογραμμίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης με σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «για όλη την αστοχία με την κατοχύρωση του όρου "Turkaegean" ως εμπορικού σήματος από την Τουρκία».
1.7.22

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ



}Αναρτήθηκε από τη Σοφία Παπανικολάου}




1.7.22

Το μεγάλο λάθος του κ. Μπάιντεν με τα F-16 που δεν θα πάρει η Τουρκία: Ο Ερντογάν παραμένει στην “τσέπη” του Πούτιν… (video)

 



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Η δήλωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο, Μπάιντεν για την επιθυμία του να εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο ο εκσυγχρονισμός των μαχητικών F-16 που διαθέτει η Τουρκία, είναι τουλάχιστον μη παραδεκτή. (Για να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ για την προεδρική δήλωση).

Πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος, και θα το πληρώσει η Αμερική, διότι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, δεν θα αλλάξει, δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στη Δύση. Θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν και να τάσσεται εναντίον των στρατηγικών συμφερόντων της Δύσης.

1.7.22

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι Κούρδοι πολεμούν για την Πατρίδα τους, δεν είναι τρομοκράτες: Τρομοκράτης είναι το τουρκικό κράτος…

Δεν φταίει, αυτά του είπαν να πεί, αυτά είπε!!!
Στην Ελλάδα  στην εκλογή κομμάτων, εφαρμόζεται
το "μη χείρον βέλτιστον" (κοινώς: πάρε το ένα και χτύπα το άλλο...)


Juan


 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «εύλογα δίκαια» τις ανησυχίες που εξέφραζε η κατοχική Τουρκία ως υποστήριξη της αρνητικής στάσης της για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ:

«Η Τουρκία έχει κάποια εύλογα δίκαια όταν την απασχολεί το ζήτημα της τρομοκρατίας η οποία εκπορεύεται από κουρδικές οργανώσεις. Έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τέτοιες τρομοκρατικές δράσεις», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη Μαδρίτη οπου βρέθηκε για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

30.6.22

Πατέρας προσπάθησε να πνίξει το παιδί του - Κάμερα κατέγραψε το ασύλληπτο περιστατικό

 

Νέα μόδα! Μετά την ..."κυρία" (που χρησιμοποιούν τα  @@κάναλα για να αποσυντονίζουν
την κοινή γνώμη από σοβαρά εθνικά και οικονομικά θέματα) 
άρχισαν και άλλοι να πνίγουν τα  παιδιά τους! 
Juan

Το μωρό σώθηκε χάρις την παρέμβαση πολιτών που έσπευσαν να αρπάξουν το παιδί από τα χέρια του άντρα.

Ασύλληπτες εικόνες κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας όταν «συνέλαβε» έναν άνδρα να προσπαθεί να σκοτώσει το παιδί που είχε στην αγκαλιά του μπροστά στα μάτια των περαστικών.

30.6.22

Μάζης: Φρικτά τα αποτελέσματα από αυτά που πήρε η Τουρκία στο NATO για Σουηδία και Φιλανδία

 


{Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη}
30.6.22

Βορίδης για TurkAegean: Ήταν… μια αβλεψία, ένας υπάλληλος φταίει!

 

Μήπως φταίει  η...καθαρίστρια του υπουργείου ; Ντροπή!
Juan

{ Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη}
30.6.22

Μέθοδος φωτοσύνθεσης άνευ… φωτός ανοίγει το δρόμο στα διαστημικά τρόφιμα !!!

 


 Τεχνολογικά είμαστε πλέον έτοιμοι να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη και γενικότερα να πραγματοποιήσουμε επανδρωμένες αποστολές σε περιοχές του ηλιακού συστήματος μακρύτερα από τη Σελήνη. Όμως υπάρχουν αρκετά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την υλοποίηση αυτών των αποστολών με βασικότερο την διατροφή των αστροναυτών και των ατόμων που θα διαμένουν αρχικά σε βάσεις που θα δημιουργηθούν σε άλλους πλανήτες και αργότερα σε κατοικίες που θα φτιαχτούν εκεί.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται διαφόρων ειδών επαναστατικές τεχνολογίες καλλιέργειας φρέσκων τροφών σε συνθήκες μικροβαρύτητας και γενικότερα σε διαστημικές συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα »

30.6.22

Ερντογάν από ΝΑΤΟ: Κράτησε για το τέλος τις επιθέσεις στην Ελλάδα


Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, κατά την τελευταία ημέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην ισπανική πρωτεύουσα, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην Ελλάδα που, όπως είπε, «έχει παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο 147 φορές» και για αυτόν τον λόγο «θα έπρεπε να λογοδοτήσει». 

Ο Τούρκος ηγέτης επανέλαβε, στο ίδιο πλαίσιο, και την κατηγορία ότι η Ελλάδα «στρατιωτικοποιεί νησιά κατά παραβίαση των Συνθηκών».

30.6.22

Μέγα πλήγμα για Πούτιν: Το’ βαλαν στα πόδια οι Ρώσοι από το Φιδονήσι: Ανελέητο το σφυροκόπημα από τους Ουκρανούς [videos]

 

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από το Φιδονήσι, στρατηγική θέση στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο είχε καταληφθεί από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις δέχονταν συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σήμερα μάλιστα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν την έναρξη, σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου, ενός νέου κύματος επιδρομών μεγάλης εμβέλειας εναντίον του νησιού.

Η δήλωση των Κοινών Δυνάμεων Νότου (JFS) ανέφερε ότι οι μονάδες πυραύλων και πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (UAF) εκτέλεσαν τουλάχιστον 150 βολές πυρός εναντίον του νησιού εμβαδού 1,5 χιλιομέτρου.

30.6.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με πολύ "πλούσια" δράση...!

 Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπραξαν (26) διαρρήξεις οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας


Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα


Στην εξάρθρωση τετραμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διαρρήξεις οικιών καθώς και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας.

30.6.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ...ΟΚΤΩ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!!!


Απελευθερώθηκαν οκτώ (8) αλλοδαποί που κατακρατούνταν παρά τη θέλησή τους!

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 22, 20 και 19 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και παράνομης κατακράτησης παράτυπων μεταναστών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, βιασμού, σωματικών βλαβών και απειλής.

30.6.22

Άρθρο του Τζέφρι Σακς στην «Κ»: Η Ουκρανία είναι η πιο πρόσφατη νεοσυντηρητική καταστροφή


 Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί το αποκορύφωμα ενός 30ετούς αμερικανικού νεοσυντηρητικού κινήματος. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει στις τάξεις της τους ίδιους νεοσυντηρητικούς που είχαν υπεραμυνθεί των πολέμων των ΗΠΑ στη Σερβία (1999), στο Αφγανιστάν (2001), στο Ιράκ (2003), στη Συρία (2011), στη Λιβύη (2011) και έκαναν τόσα για να προκαλέσουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. To νεοσυντηρητικό ιστορικό αποτελεί ολοκληρωτική καταστροφή. Παρ’ όλα αυτά, ο Μπάιντεν έχει στελεχώσει την ομάδα του με νεοσυντηρητικούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Μπάιντεν να οδηγεί την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. σε μία ακόμη γεωπολιτική πανωλεθρία.

30.6.22

Αναδρομικά: Ποιους δικαίωσε και ποιους «αδίκησε« η απόφαση του ΣτΕΠ¨οιος

Ποιος στοχεύει τη θέση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας;
Juan
 

Ψυχρολουσία» για 1,3 εκατ. συνταξιούχους καθώς το ΣτΕ «για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος» απέρριψε – με χθεσινή απόφασή του – τις διεκδικήσεις για τα αναδρομικά που απορρέουν από τις περικοπές του 2012 σε επικουρικές και δώρα, συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Αναδρομικά από την κατάργηση των δώρων και τις μειώσεις στις επικουρικές μπορούν πλέον να διεκδικήσουν μόνο όσοι είχαν ασκήσει δικαστικές αγωγές έως τον Ιούλιο του 2020, πριν από την ψήφιση του σχετικού νόμου (εκτιμάται ότι πρόκειται για 350.000 συνταξιούχους). Στον αντίποδα, το δικαίωμα επιστροφής των αναδρομικών από τις περικοπές στις κύριες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα αναγνώρισε με σειρά αποφάσεών της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (έχουν καταβληθεί ήδη με απόφαση της κυβέρνησης).

30.6.22

Χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου F-16 ...γιοκ!


 Επειδή πολύς λόγος έγινε για την πιθανότητα πώλησης μαχητικών F-16 Viper, στην Τουρκία και αναβάθμισης άλλων F-16, πληροφορίες που εντάθηκαν κυρίως μετά τη συνάντηση Ερντογάν- Μπάιντεν και μετά την άρση του τουρκικού βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ένας υψηλόβαθμος Αμερικανό αξιωματούχος έσπευσε αμέσως από τη Μαδρίτη να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις (και διευκρινίσεις). 

30.6.22

Γάτα μόλυνε κτηνίατρο με Covid-19: Εντοπίστηκε στην Ταϊλάνδη η πρώτη περίπτωση μετάδοσης σε άνθρωπο

 

 Επιστήμονες στην Ταϊλάνδη ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το πρώτο στον κόσμο πειστικό περιστατικό ανθρώπου, μιας κτηνίατρου, που μολύνθηκε με κορωναϊό από μια γάτα φορέα του ιού.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι γάτες μπορούν να μολύνουν άλλα ζώα, αλλά τώρα φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση μετάδοσης από γάτα σε άνθρωπο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου “Πρίγκηπας της Σόνγκλα”, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό λοιμωξιολογίας “Emerging Infectious Diseases” του CDC των ΗΠΑ, σύμφωνα με το “Nature” και τη βρετανική “Independent”.


Διαβάστε περισσότερα »

30.6.22

Ελληνικό «stealth» χτύπημα την ώρα που εξελίσσονταν το ανατολίτικο παζάρι του Ερντογάν για τα τουρκικά F-16

 

Το ταξίδι στην 5η γενιά των stealth αεροσκαφών για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μόλις ξεκινά.

Την στιγμή που ο «τζόγος» για τα 40 νέα F-6 Viper και την αναβάθμιση άλλων 80 στο ίδιο επίπεδο που ζητά η Τουρκία εξελίσσεται. Την ώρα που επί 48ωρο στο ΝΑΤΟ έγιναν όλοι μάρτυρες των εκβιασμών Ερντογάν, που στόχο είχε να βγάλει από το ναδίρ της τουρκική αεροπορία, η Ελληνική ρελάνς «εκτοξεύτηκε» από τη Λεωφ. Μεσογείων και μάλλον θυμίζει χτύπημα με ΑΙΜ-120D, που βεβαίως δεν βρίσκεται-προς το παρόν- στο Ελληνικό οπλοστάσιο…

  • Το γεγονός πως μέσα στο 24ωρο το επίσημο αίτημα της Ελλάδας (LOR) προς τις ΗΠΑ, για μια πολεμική μοίρα 20 stealth αεροσκαφών, θα βρίσκεται στα χέρια του γραφείου ODC της Αμερικανικής πρεσβείας, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των διαδικασιών για την απόκτηση των F-35.
30.6.22

Πούτιν: Θα απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα αν αναπτυχθούν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Σουηδία και Φινλανδία



 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν «εντάσεις» στη σχέση της Μόσχας με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, μετά την απόφαση των δύο χωρών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Interfax και Ria.

Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, θα είναι αναγκασμένη να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα εάν αναπτυχθούν υποδομές του ΝΑΤΟ στις δύο σκανδιναβικές χώρες, καταγγέλλοντας τις “ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες” του ΝΑΤΟ, το οποίο επιδιώκει «να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του», όπως είπε.

30.6.22

Ποιο είναι το μίνι υποβρύχιο που αναβαθμίζει τον κίνδυνο υποθαλάσσια διείσδυσης στα νησιά μας από τους Τούρκους



Η χώρα μας θα πρέπει να προβεί άμεσα στην αγορά μικροσυστημάτων απαγόρευσης υποθαλάσσιας προσέγγισης βατραχανθρώπων καθώς και συστημάτων  έγκαιρης προειδοποίησης-αισθητήρων, προκειμένου να "ντύσει" σε πρώτο χρόνο μικρονήσια μας στο Αιγαίο.

"Ιστορικό βήμα από την Τουρκία! Το κουμπί πατήθηκε για το εγχώριο και εθνικό «game changer» STM500", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

" Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) Καθ. Δρ. İsmail Demir, είπε:«Ιστορικό βήμα στην εθνική μας υποβρύχια περιπέτεια!» Τα ευχάριστα νέα έδωσε με το σημείωμα που μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα social media.
30.6.22

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης μπροστά στο Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου -

 


Από το συνεργάτη μας κ. Δημ. Λυκούδη, Θεολόγο Φιλόλογο
30.6.22

Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Οθωμανοί...


Παρθενώνας. Άσβεστος Φάρος πολιτισμού και φιλοσοφίας,  για όλους τους πολιτισμένους λαούς, πλην βαρβάρων….

Επιμέλεια – Έρευνα – Αποσπασματικές αναδημοσιεύσεις με πρόσθετα σχόλια και πληροφορίες από Μαρία Ρ.

«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Οθωμανοί,, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».

Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876


-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».


Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)

29.6.22

Τελικά ο Ερντογάν πήρε αντάλλαγμα από τον Μπάιντεν: Τον εκσυγχρονισμό των F-16 – Η καθοριστική μάχη στην επιτροπή του Μενέντεζ

    Αποδεικνύεται ότι οι Τούρκοι έχουν τα απαραίτητα... για να προβάλουν βέτο, σε αντίθεση με κάποιους, που ακούνε τη "φωνή του κυρίου τους" σαν καλά σκυλάκια!
ΑΛΕΞ
 

Τελικά, όπως φαίνεται, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν πήρε αντάλλαγμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να δώσει το ΝΑΙ στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: Τον εκσυγχρονισμό των F-16.

Όμως, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο εκσυγχρονισμός πρέπει να περάσει από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, της οποίας προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

29.6.22

Μη νομίζετε ότι η Ρωσία θα καταπιεί αμάσητο το άδειασμα της Τουρκίας με Σουηδία-Φινλανδία...

'Ερχεται να επαληθευθεί κάποια "προφητεία" που αναφέρει ότι
την Τουρκία θα ισοπεδώσουν μαζί η Ρωσία και οι ΗΠΑ.
ΑΛΕΞ



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Μόσχα γνώριζε εκ προοιμίου ότι η Τουρκία θα ενέδιδε εν τέλει στα όποια κέρδη αποκόμιζε από την υπόθεση της ένταξης Φιλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. 


Δεν νομίζουμε ότι η Ρωσία ήλπιζε στην φερεγγυότητα του Ερντογάν για να ελέγξει την επέκταση του ΝΑΤΟ. 


Το ζήτημα είναι ότι σίγουρα η τουρκική μπαμπεσιά θα επιφέρει συνέπειες στις Ρωσο-τουρκικές σχέσεις και ελπίζουμε ότι το γεωπολιτικό μπιλιάρδο θα ευνοήσει τις ελληνικές θέσεις.