Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 13.7.22

Φυσικό αέριο - Goldman Sachs: 500 ευρώ τον μήνα ο «λογαριασμός» αν κλείσει οριστικά η «κάνουλα»


 Εφιαλτικό είναι το σενάριο για τις ευρωπαϊκές οικονομίες σε περίπτωση που η Ρωσία διακόψει οριστικά την παροχή φυσικού αερίου, προειδοποιεί η Goldman Sachs,

Ο επενδυτικός κολοσσός εκτιμά πως το ενεργειακό κόστος θα εκτοξευτεί κατά περίπου 65% σε σχέση με σήμερα ( 300%  σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020) που ήδη η τιμή της μεγαβατώρας βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη ξεπερνώντας τα 170 ευρώ.

13.7.22

"Μούφα" το πραξικόπημα; Η 15η Ιουλίου 2016 που στοιχειώνει την Τουρκία--Ποιος ο ρόλος Ερντογάν-Μπαχτσελί-Ακάρ-Φιντάν;

 

Σαφέστατοι υπαινιγμοί-ερωτήσεις από Τούρκο Δημοσιογράφο-Ο ρόλος του νυν ΥΠΑΜ Ακάρ στο υποτιθέμενο πραξικόπημα  είναι πολύ σκοτεινός

"Ποιες είναι οι ερωτήσεις της 15ης Ιουλίου στις οποίες πρέπει να απαντήσουν ο Ερντογάν και ο Μπαχτσελί;
Στην επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, νέες καταγγελίες και ορισμένα ερωτήματα συνεχίζουν να απασχολούν την ατζέντα.", 
είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα σημαντικότερα στοιχεία αναλύονται όπως παρακάτω:

13.7.22

Για μία Εθνική Συσπείρωση

Tου Ηλία Σταμπολιάδη*

Τα αίτια ανόδου των αντισυστημικών κομμάτων της κ.ας Λεπέν και του κ.ου Μελανσόν στην Γαλλία που συνίστανται στην αντίθεση των Γάλλων στην παγκοσμιοποίηση, την  εκμετάλλευση των πολιτών  από την οικονομική ελίτ  και την αλλοίωση του πληθυσμού ισχύουν και για την χώρα μας. Παρά το ότι τα κοινά σημεία των προγραμματικών δηλώσεων της κ.ας Λεπέν και του κ.ου Μελανσόν, προς το συμφέρον του γαλλικού λαού,  είναι περισσότερα από τις διαφορές τους, εντούτοις υπάρχει μία σημαντική διαφορά που δημιουργεί έντονη αντιπαράθεση και αυτή είναι η ουσιαστικά ανύπαρκτη αλλά τεχνητά και τυπικά υπαρκτή διάκριση  δεξιάς και  αριστεράς.

13.7.22

Η Κύπρος κύριοι. Η Κύπρος!


 Ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα έντονες ήταν οι φήμες πως στις 20 Ιουλίου (επέτειο της εισβολής του τουρκικού στρατού στην Κύπρο) ο Ερντογάν θα αναγγείλει την προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών της Μεγαλονήσου (το 37% της έκτασής της) στην Τουρκία. Οι περισσότερες μάλιστα από τις φήμες αυτές εκπορεύονταν από την Ουάσιγκτον.

Ανεξαρτήτως εάν η φημολογία αυτή ευσταθεί ή ενδεχομένως να αποτελεί βολιδοσκόπηση των προθέσεων του διεθνούς (ΝΑΤΟϊκού) παράγοντα, διαφαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση έχασε μία ακόμη χρυσή ευκαιρία να περάσει στην διπλωματική αντεπίθεση έναντι του απροκάλυπτου επεκτατισμού της γείτονος.

13.7.22

Η έμπρακτη καταδίκη των ΗΠΑ στις ανοησίες Μπαχτσελί: Στο Ακρωτήρι Χανίων τα F-35Α του… κουτιού που θα πετάξουν δίπλα στα «μπλε φτερά» [photos]

Τ’ “αστέρια” της 343 Μοίρας και οι “Αλεπούδες” της 340 είναι οι ιπτάμενοι που καθημερινά πετούν με τα μαχητικά 5ης γενιάς, ενώ τις επόμενες ημέρες στ’ αεροπορικά σενάρια θα μπουν κι άλλες πολεμικές μοίρες με F-16 κι όχι μόνο. Πηγή εικόνας: ΓΕΕΘΑ/ ΓΕΑ
 

Αυτή τη στιγμή στην αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι των Χανίων, στην 115 Πτέρυγα Μάχης, βρίσκεται κυριολεκτικά η αιχμή του δόρατος των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Τα F-15Ε που σταθμεύουν στην βάση του Lakenheath στη Μεγάλη Βρετανία αποτελούν, όπως είναι γνωστό, τ΄ αεροσκάφη που σχηματίζουν την πρώτη γραμμή κρούσης σε οποιαδήποτε κρίση προκύψει στο θέατρο επιχειρήσεων, Βόρειας Ευρώπης, Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

13.7.22

Παραμένει στο νόμο του Πενταγώνου η τροπολογία για τα F-16: Όρος στην Τουρκία να σταματήσει τις υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά



 Η Επιτροπή Κανονισμών (Rules Committee) της αμερικανικής Βουλής αποδέχθηκε χθες το βράδυ τροπολογία που υποχρεώνει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, να διασφαλίσει ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις υπερπήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά για να δικαιούται να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16.

Επίσης πρέπει να διασφαλίσει ότι στην περίπτωση που η Τουρκία μπορέσει να αγοράσει τα F-16, αυτά δεν θα χρησιμοποιούνται εναντίον της Ελλάδας.

Οι βουλευτές Κρις Πάππας και Φρανκ Παλόν κατέθεσαν δύο τροπολογίες. Μετά από διαπραγματεύσεις, οι δύο τροπολογίες ενώθηκαν σε μία. Το Ελληνοαμερικανικό Λόμπι δείχνει πολύ ικανοποιημένο.

13.7.22

Εγκληματική ενέργεια: Έβαλαν φωτιά, καίγονται οι εγκαταστάσεις της εφημερίδας Real και του Realfm 97,8

 


Φωτιά ξέσπασε στο κτίριο που βρίσκεται ο Realfm 97,8, και η εφημερίδα Real News επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Είναι φανερό ότι κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν το συγκρότημα του Real.

Στο σημείο επιχειρούν ακόμα και τώρα 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Η φωτιά ξεκίνησε από τον πάνω όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Realfm 97,8 και επεκτάθηκε προς τα κάτω.

Η πυροσβεστική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, με πρώτο αυτό του εμπρησμού, καθώς ακούστηκαν τρεις εκρήξεις. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

12.7.22

Η Γερμανία, η παγίδα του Πούτιν και η Τουρκία

 

Ένα ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό δημοσίευμα φιλοξένησε η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CBS, εκτίμησε ότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία είχε σχεδιαστεί από καιρό, ίσως και πριν από ένα χρόνο. Η έγκριτη εφημερίδα, στην ανάλυσή της αναφέρει ότι μέρος της ρωσικής στρατηγικής αποτελούσε και το “μυστικό όπλο” του φυσικού αερίου! Φοβερή ανακάλυψη για τη Γερμανία, με τους τεράστιους οικονομικούς πόρους και την άριστη υποτίθεται οργάνωση!

12.7.22

Η ΤΑΙΝΙΑ: Τοξική Αποκάλυψη

 

12.7.22

Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε "κληρώνει", πότε πληρώνει;

.

Με μια σειρά δράσεων, που το επόμενο διάστημα θα “ζεστάνουν” τις τσέπες των καταναλωτών αλλά και την αγορά, όπως π.χ. στην περίπτωση του προγράμματος αντικατάστασης συσκευών, επιχειχειρεί η κυβέρνηση να στηρίξει τα “χειμαζόμενα” εισοδήματα των καταναλωτών.

Βήμα - βήμα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσουν τρία βασικά προγράμματα, που έχουν κεντρικό στόχο την εισοδηματική ενίσχυση των πολιτών στη δεδομένη δύσκολη συγκυρία, αλλά και βέβαια να “ρίξουν” ρευστό στην αγορά.

12.7.22

Η Κωνσταντινούπολη ΔΕΝ ανήκει στην Τουρκία . Το 1918 απελευθερώθηκε και δε δόθηκε ποτέ ξανά στους Τούρκους με καμιά συνθήκη .Είναι υπό κατοχή.

Oι τούρκοι που πάνε για μαλλί, θα φύγουν κουρεμένοι...
Juan

 Ιδού οι αποδείξεις ότι η Πόλη βρίσκεται υπό Τουρκική κατοχή, όπως και τα κατεχόμενα της Κύπρου, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης

Η Συνθήκη Ανακωχής του Μούδρου ( συνήφθη στην Λήμνο από 17-30 Οκτωβρίου 1918 ) είναι ξεκάθαρη αφού παρέχει τη δυνατότητα στους Συμμάχους δηλαδή στους Άγγλους, Γάλλους και Ιταλούς να καταλάβουν, για λόγους ασφαλείας, οποιαδήποτε στρατηγικά σημεία επί του εδάφους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, χωρίς συνεννόηση με αυτήν.

Αυτό και έγινε !!

Η απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης άρχισε θεσμικά στις 13 Νοεμβρίου 1918 όταν οι Γάλλοι μπήκαν στην Πόλη (12 Νοεμβρίου 1918) και ολοκληρώθηκε Αρχές Οκτωβρίου 1923 ήτοι , ΜΕΤΑ την Συνθήκη των Σεβρών. 

12.7.22

Ράπισμα Γερμανίας για τον χάρτη Μπαχτσελί: Απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας



Η ανάρτηση του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα για τον χάρτη Μπαχτσελί

 Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδας πήρε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ, αναφορικά με την ακραία πρόκληση από πλευράς Ντεβλέτ Μπαχτσελί και Γκρίζων Λύκων, με τον χάρτη που δείχνει μέχρι και την Κρήτη τουρκική.

«Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη», έγραψε στο Twitter o Ερνστ Ράιχελ ενώ κοινοποίησε την ανάρτηση του πρωθυπουργού στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να λάβει θέση για τον χάρτη.

12.7.22

Π. Παυλόπουλος: Μήνυμα για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό από τη Δημητσάνα (video)


 Μιλώντας στην Δημητσάνα, στις 7 Ιουλίου, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πολιούχου της Αγίας Κυριακής, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και ότι:

12.7.22

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ


Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη στην ομώνυμη πλατεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που έγινε ήταν ο Σεβασμιώτατος
Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Μανώλης Μηλιαράκης, που διάβασε και τον χαιρετισμό του Ιωάννη Σιεκέρσαββα, προέδρου του προσφυγικού κυπριακού Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια», ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο πρόεδρος της ΟΚΟΕ Γιώργος Συλλούρης και η εγγονή της αδελφής του Ήρωα, Μαγδαληνή Σταυρινίδη.

12.7.22

«Κότα λυράτη» η Τουρκία δεν ισχυρίζεται πως το Καστελόριζο είναι αποστρατικοποιημένο λόγω της άσκησης με τους Ισραηλινούς



 Προσπαθώντας να δείξει πως η περιοχή είναι δικής της δικαιοδοσίας και πως αυτή δίνει την έγκριση προχώρησε στη έκδοση δικής της Navtex

Στα μέσα της εβδομάδας μαχητικά της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας θα ασκηθούν με μαχητικά της Ελληνικής στις ανατολικές εσχατιές του FIR Αθηνών. Προς τούτο έχει δεσμευτεί περιοχή νοτίως του Καστελορίζου για αεροναυτική άσκηση στις 13 Ιουλίου.

Η Τουρκία αμφισβητώντας για μια ακόμα φορά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή του Καστελορίζου αλλά μην θέλοντας να πάει κόντρα στο Ισραήλ, με αφορμή την δέσμευση της συγκεκριμένης περιοχής για την άσκηση με τα ισραηλινά μαχητικά, δεν λέει τίποτα για αποστρατικοποιημένο καθεστώς.

12.7.22

Αντέχει η Ευρώπη χωρίς το φυσικό αέριο της Ρωσίας;


 

Γιώτα Χουλιάρα

Αυτή είναι μια ερώτηση που πρώτη θα κληθεί να την απαντήσει η Γερμανία καθώς από τις 11 και μέχρι τις 21 Ιουλίου κλείνει η στρόφιγγα φυσικού αερίου του Nord Stream1 για να συντηρηθεί και να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές. Όμως ο φόβος ότι μπορεί η ρωσική πλευρά να χρησιμοποιήσει το τεχνικό πρόβλημα και να κρατήσει επ΄αόριστον κλειστή την ροή σε μια προσπάθεια να θέσει στο τραπέζι το ενεργειακό χαρτί, κάνουν την Ευρώπη να παραμιλάει και την Γερμανία ειδικά να αρρωσταίνει.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία εξελίχθηκε σε πόλεμο που πλέον μετρά σχεδόν πέντε μήνες - και προοπτική λήξης του δεν φαίνεται στον ορίζοντα- δεν κατέρριψε μόνο τα γεωπολιτικά δεδομένα, αλλά έδειξε ότι ο πόλεμος δεν είναι μόνο μια ιδεολογική αντιπαράθεση απέναντι στο ρωσικό αναθεωρητισμό, αλλά και μια ενεργειακή αντιπαράθεση.

12.7.22

Συμπλοκή στο ΑΠΘ, ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αρχές

 

Ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μεταξύ ατόμων που εμπλέκονται στην διακίνηση ναρκωτικών, θεωρούν οι αστυνομικές αρχές ότι κρύβεται πίσω από την ένοπλη συμπλοκή μέσα σε χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με έναν εικοσιτριάχρονο τραυματία.

Ελάχιστα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας μία ομάδα ατόμων, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν περίπου 20 στον αριθμό, έφτασε στην πλατεία χημείου μέσα στο campus και εκεί έγινε συμπλοκή.

12.7.22

Πολύ καλά τα νέα… Οι Εβραίοι της Αμερικής υποστηρίζουν τον αγώνα των ακτιβιστών του HALC: Για να απορριφθεί η πώληση των F-16 στην Τουρκία…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συνομιλεί με τον CEO AJC David Harris, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Δεν είναι ένα απλό γράμμα η επιστολή που έστειλαν σε όλους τους Αμερικανούς βουλευτές, η ελληνοαμερικανική οργάνωση HALC και η γνωστή ως AJC, η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή που δρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Εβραϊκού Κράτους.

Πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια δύο μεγάλων οργανώσεων, που εκπροσωπούν τον Ελληνισμό της Αμερικής και τους Αμερικανοεβραίους.

Το πλέον σημαντικό αυτής της κίνησης εναντίον της Τουρκίας και υπέρ της Ελλάδας είναι ότι γίνεται σε μία εποχή κατά την οποία ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εργάζονται νυχθημερόν για τη βελτίωση των σχέσεων με την Άγκυρα.

12.7.22

Μάζεψε τον συνέταιρο σου Μπαχτσελί, το μήνυμα του Μαξίμου στο τουρκικό Παλάτι: Γελοίοι, ισχυρίζονται ότι τα 3/4 της Κρήτης τους ανήκουν

 


Δημοσιεύθηκε κείμενο στο πρακτορείο Associated Press, σχετικά με την αντίδραση μέσω Twitter του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την κοινοποίηση παράνομου χάρτη του Αιγαίου από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον εθνικιστή σύμμαχο του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, όπου εμφανίζονται ως τουρκικά μια σειρά από κατοικημένα ελληνικά νησιά.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον Τούρκο πρόεδρο να ξεκαθαρίσει αν αυτός ο χάρτης αποτελεί επίσημη τουρκική πολιτική.

«Προσέξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλα αυτά τα νησιά “απορροφημένα” από την Τουρκία. Ένα παραλήρημα από τους εξτρεμιστές ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στις γελοιότητες του μικρότερου κυβερνητικού του εταίρου» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter o πρωθυπουργός.

11.7.22

Προηγμένο ελληνικό σύστημα anti-drone από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας

 


 Tην πρώτη ελληνικής σχεδίασης πλατφόρμα, anti-drone, αναπτύσσει η ομάδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ). 

Η ερευνητική ομάδα είναι έτοιμη να περάσει στο στάδιο των τελικών δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες ενώ, ταυτόχρονα, το ΕΚΕΤΑ βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδιωτικές εταιρίες για ενδεχόμενη εμπορική του αξιοποίηση.

Τις προηγούμενες μέρες, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Δήμας, το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ) στα πλαίσια του Η2020 Ευρωπαϊκού έργου ALADDIN, συμμετείχε στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αξιολόγηση, ενός συστήματος αντι-ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών).

Διαβάστε περισσότερα »

11.7.22

Πρώην πρωθυπουργός Ισραήλ για Τουρκία: Το Τελ Αβίβ δεν θα ανεχθεί απειλές για την ακεραιότητα της Ελλάδας

 

Ζητάει η ακεραιότητα της Ελλάδας και η ακεραιότητα της Κύπρου να είναι στην ατζέντα μεταξύ Ισραήλ- Τουρκίας

Οπρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ μιλά αποκλειστικά στην εφημερίδα Καθημερινή για την πιθανή λύση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, τις σχέσεις Ισραήλ-Ελλάδας και τη στάση της χώρας του απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο Ολμέρτ γεννήθηκε στην περιοχή της Παλαιστίνης που βρισκόταν υπό Βρετανική Εντολή, από γονείς εβραϊκής καταγωγής που διώκονταν στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

11.7.22

Η ΤΑΙΝΙΑ: Καταστροφή (*****)

 


Ένας αρχαιολόγος, που έχει ψάξει για αρχαία φυλαχτά του Θεού Ba'al, συνειδητοποιεί ότι η ανακάλυψη καθενός από αυτά πυροδοτεί μια σειρά από βίαιες καταιγίδες που κάθε φορά καταστρέφουν ένα διαφορετικό μέρος της Γης...
11.7.22

Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την ΚΥΑ για τις Απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών

pethlogo1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ἀριθμ. Πρωτ. 134


Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει την απόφαση, υπ' αριθμ. 1478/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία ακυρώνεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση  61178/ΓΔ4/28-05-2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς στοιχείται επί των προηγούμενων αποφάσεων του ΣτΕ 660/2018, 926/2018, 1749/2019 και 1750/2019 της Μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ, με τις οποίες ακυρώθηκαν τα πολυθρησκειακά Προγράμματα Σπουδών και τα Βιβλία (Φάκελοι) Θρησκευτικών των κ. Φίλη - Γαβρόγλου και αποτελεί τη φυσική και λογική συνέχεια αυτών των Αποφάσεων. 

11.7.22

Θα διώξουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ; – Θα γεφυρωθεί το ρήγμα ΗΠΑ-Άγκυρας;

 


Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις συνεχίζουν να μετεωρίζονται ανάμεσα στην ημιανοικτή εχθρότητα και στην προσπάθεια να γεφυρωθεί το ρήγμα ΗΠΑ-Άγκυρας. Η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί και το “μαστίγιο” και το “καρότο” για να επαναφέρει την Τουρκία στο δυτικό “μαντρί”, αλλά χωρίς μέχρι τώρα αξιόλογο αποτέλεσμα. Μπορεί η προσοχή των ΗΠΑ να είναι στραμμένη αφενός στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφετέρου στην ανάσχεση της Κίνας, αλλά έχει και το πρόβλημα “Τουρκία”, το οποίο είναι συναρτημένο και με τα δύο ανωτέρω μέτωπα.

Στην Ουάσιγκτον όλοι συμφωνούν πως δεν πρέπει να χάσουν την Τουρκία. Οι διαφωνίες αφορούν στον τρόπο που θα την επαναφέρουν στο δυτικό “μαντρί”.

11.7.22

Eurogroup: Η αυστηρή γραμμή του Βορρά με μηνύματα για Ελλάδα


Επιμονή των ισχυρών κρατών του Βορρά για δημοσιονομική πειθαρχία παρά το πληθωριστικό κύμα και τον ενεργειακό εφιάλτη. Εισπράξτε φόρους για να βρείτε δημοσιονομικό χώρο, διαμηνύουν οι δανειστές στην Αθήνα. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο.

 Αγγελική Παπαμιλτιάδου

Βρυξέλλες, ανταπόκριση

«Η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα δύσκολο έργο. Πρέπει να φέρει εις πέρας τα προαπαιτούμενα της ενισχυμένης εποπτείας που εκκρεμούν, τις νέες δεσμεύσεις για το Σχέδιο Ανάπτυξης και να ισορροπήσει τους δημοσιονομικούς στόχους βάσει των συμφωνιών μας».

Αυτή ήταν η απάντηση από ανώτατο αξιωματούχο της Κομισιόν, σε ερώτηση εάν η Αθήνα θα μπορέσει να «ακολουθήσει» τον Βορρά σε νέο γύρο ελαφρύνσεων τον χειμώνα, με επίκεντρο την ενέργεια.

11.7.22

Φυσικό αέριο: Διακόπτεται η παροχή από τον Nord Stream 1 – Προβληματισμός στην Ευρώπη

 

Αναστέλλεται από σήμερα και για δέκα ημέρες η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία προκειμένου να γίνουν οι ετήσιες εργασίες συντήρησης στον αγωγό Nord Stream 1, ο οποίος διαπερνά τη Βαλτική Θάλασσα και θεωρείται ο σημαντικότερος για τη ροή του καυσίμου προς τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η ροή, ο αγωγός που μεταφέρει 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στη Γερμανία, επρόκειτο να σταματήσει στις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) και, επισήμως, ο αγωγός θα επανέλθει σε λειτουργία το πρωί της 21ης Ιουλίου.

11.7.22

Τελικά η Ελλάδα, κυριολεκτικά, «Ανήκει Στη Δύση!...»



       Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*

 

     Θυμήθηκα σήμερα, μου το υπαγορεύουν τα δραματικά σε διεθνές επίπεδο με σαφείς επιπτώσεις και για εμάς τους Ελληνες και την Ελλάδα, οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικά γεγονότα που εκτυλίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, την ιστορική και πολύ συχνά παρεξηγημένη εκείνη ρήση-επιβεβαίωση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή:

      «Η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν!»

     Ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά, γεωγραφικά, αυτό αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, αλλά, όπως θυμάται η δική μου γενιά και μπορούν να διαβάζουν σε ιστορικές ανασκοπήσεις οι νεότεροι, εκείνη η φράση έκτοτε διακωμωδήθηκε, παρερμηνεύτηκε, λοιδορήθηκε…

11.7.22

BRICS εναντίον G7: Oι πραγματικοί πρωταγωνιστές του νέου Ψυχρού Πολέμου

 


Βολές εναντίον της Δύσης

Του Κώστα Ράπτη

Η διαπίστωση ότι βρισκόμαστε σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο αποτελεί πλέον κοινό τόπο – αν και η μαρτυρική Ουκρανία ασφαλώς θα διαφωνούσε κατά πόσον δικαιούμαστε να τον αποκαλούμε ακόμη “ψυχρό”. Όπως και αν έχει, η “ευτυχής παγκοσμιοποίηση” έχει δώσει τη θέση της σε μία ρηγματωμένη διεθνή αρχιτεκτονική. Όμως ποιοι είναι πραγματικά οι αντιπαρατιθέμενοι πόλοι αυτού του νέου Ψυχρού Πολέμου;

Η εύκολη απάντηση των δυνάμεων της Δύσης είναι ότι αυτός φέρνει σε σύγκρουση την αναθεωρητική, επεκτατική Ρωσία με τη “διεθνή κοινότητα”. Όμως ούτε η πλειοψηφία των χωρών του κόσμου δείχνει να προσυπογράφει αυτή την ανάγνωση (στον βαθμό λ.χ. που απέχει από την επιβολή κυρώσεων εναντίον της χώρας του Πούτιν), ούτε οι δυτικές ανησυχίες έχουν ως αποκλειστικό τους αντικείμενο τη Μόσχα.

11.7.22

Τι ακολουθεί για την Ελλάδα και την Κύπρο; Ένας Αύγουστος “κόλαση”, αν πιστέψουμε τις τουρκικές ανακοινώσεις

 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Ενώ ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο άβουλος Αντόνιο Γκουτέρες, υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία στο επίπεδο του ψευδοκράτους των κατεχομένων, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, αγρόν ηγόρασαν…

Αντί να ασχοληθεί σοβαρά, μαζί με τον επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας, με το Κυπριακό και την αντιμετώπιση των παγίδων που στήνουν οι αντιπρόσωποι του κ. Γκουτέρες, ο κ. Αναστασιάδης έχει το βλέμμα του στραμμένο στις προεδρικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Στις 20 Ιουλίου, ισλαομιστής πρόεδρος της Τουρκίας προγραμματίζει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

11.7.22

Η οργάνωση του Μπόλτον πίσω από το σχέδιο εκδίωξης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ: Να φύγει επιτέλους ο Ερντογάν…



 Επιστολή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times, υπέγραψαν δύο υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, στην οποία καταγγέλλουν τις διαπραγματεύσεις από πλευράς της κατοχικής Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Οι πρώην αξιωματούχοι είναι μέλη της οργάνωσης Turkish Democracy Project, που έχει ως στόχο την ήττα του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης είναι ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Την εν λόγω επιστολή που υπογράφουν ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μαρκ Γουόλας, και η Μάντελεϊν Τζόελσον, Executive Director της οργάνωσης.

11.7.22

Τα F-35 με τα «μπλε φτερά» ιπτάμενος θόλος πάνω από τη Μεσόγειο: Θα πετάξουν στις “hot” περιοχές



 ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Την στιγμή που τα αμερικανικά F-35 «ψήφισαν» FIR Αθηνών κι όχι την Anatolian Eagle για τον ευνόητο λόγο ύπαρξης των S-400 και το ραντάρ τους, που σαρώνει ότι πετά, τα stealth φτερά θα πετάξουν από το πρωί της Δευτέρας εκεί που η Άγκυρα πονά.

Νότια, νοτιοανατολικά της Κρήτης και σε αεροδιαδρόμους ακριβώς πάνω από το παράνομο, πέραν από κάθε λογική τουρκό-λιβυκό μνημόνιο. Έλληνες και Αμερικανοί έχουν σχεδιάσει μαζί τις ασκήσεις στον αέρα και τ’ αεροναυτικά γυμνάσια καθώς τα πλοία του Ελληνικού στόλου θα πλέουν ακριβώς σε αυτές τις «hot» περιοχές, όπου εδώ και τρία χρόνια η επίδειξη σημαίας από το Πολεμικό Ναυτικό αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

11.7.22

Στην παλιά παραλιακή εθνική οδό από την Ελευσίνα προς την Κόρινθο...

 


Στην παλιά παραλιακή εθνική οδό από την Ελευσίνα προς την Κόρινθο, στο παλιό τσιμεντένιο οδόσημο του 29ου χιλιομέτρου βρίσκεται η βίλα Ευταξία. Ακριβώς μπροστά της από το 2003 βρίσκεται μισοβυθισμένο ένα παλιό κρουαζιερόπλοιο,, με το τελευταίο του όνομα Mediterranean Sky.

Ο Λάμπρος Ευταξίας, στενός συνεργάτης και φίλος του Κωνστανίνου Καραμανλή, υπουργός και βουλευτής των κυβερνήσεών του, σημαντική προσωπικότητα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας που όμως κατέστρεψε την υστεροφημία του συνεργαζόμενος με την χουντική κυβέρνηση Μαρκεζίνη, είχε πεθάνει από το 1996. Αν ζούσε ίσως ποτέ δεν θα σκεφτόταν κανείς να «παρκάρει» ένα παροπλισμένο κρουαζιερόπλοιο μπροστά από το σπίτι του, ελάχιστα από την ακτή, στα όρια της περιοχής Λουτρόπυργος

10.7.22

ΧΑΡΤΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΟΪΚΟΥΣ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ) ΓΕΙΤΟΝΕΣ , ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ:

 

(Ξέρουμε και εμείς όχι μόνο  να φτιάχνουμε χάρτες αλλά αν χρειασθεί
να τους πραγματοποιούμε)
Juan



10.7.22

Ευ..θυμο...γράφημα αφιερωμένο στον Γκρίζο ξεδοντιασμένο Λύκο, Μπαχτσελί, φερέφωνο του νεοσουλτάνου Ερντογάν ....


Bah2.jpg



ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ...
ΑΘΛΙΟΙ, ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ, ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ, ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΖΩΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΖΕΙΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ... ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΖΕΙΤΕ ... ΛΑΣΠΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΊΩΝ ΑΘΩΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ... ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ...
10.7.22

Η ΤΑΙΝΙΑ: "Η Καλόγρια" (Ταινία Τρόμου )

10.7.22

Στο Σκοπευτήριο Καισαριανής Γερμανίδα υφυπουργός: «Αυτό το κομμάτι της Ιστορίας θα πρέπει να μπει στα βιβλία»

Εκτός από τα ευπρόσδεκτα άνθη, καλόν θα ήτο να  προσφέρουν και τις οφειλόμενες
αποζημιώσεις.
Juan
 

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η υφυπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας Κλόντια Ροτ. Μέσα σε μια λιτή τελετή, άφησε λίγα λουλούδια ως ένδειξη τιμής και μνήμης στο σημείο εκείνο, όπου στα χρόνια της Κατοχής αποτέλεσε τόπο μαρτυρίου και εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα εκατοντάδες Έλληνες αγωνιστές και πατριώτες.

10.7.22

Ξεσηκωμός στην Ουάσιγκτον κατά της φιλοτουρκικής κλίκας που θέλει να δώσει F-16 στον Ερντογάν



 Ο Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Ιερσέης Φρανκ Παλόν δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει τον αγώνα του εναντίον της απόφασης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν να εισηγηθεί στο Κογκρέσο την πώληση 40 αμερικανικών μαχητικών F-16 και τον εκσυγχρονισμό άλλων 80 που διαθέτει παροπλισμένα η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, μεταδίδει η ιστοσελίδα Hellas Journal.

 
Χθες, ο φιλέλληνας βουλευτής συναντήθηκε με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τους οποίους συζήτησε το θέμα, το οποίο προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση Μπάιντεν και στο Δημοκρατικό Κόμμα καθώς πολλοί Δημοκρατικοί νομοθέτες τάσσονται ο ένας μετά τον άλλο εναντίον αυτής της πώλησης, καθώς πιστεύουν ότι η Τουρκία θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και των Κούρδων της Βόρειας Συρίας.
10.7.22

Ο ακρίτας της Αδριατικής – «Εστίν ουν Ελλάς» και ο Αυλών

Ο ακρίτας της Αδριατικής – «Εστίν ουν Ελλάς» και ο Αυλών

...στη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο

(Βιβλιοπαρουσίαση)

(εικονογράφηση: Σπύρος Ζαχαρόπουλος)

   

Δρ. Ιωαν. Σ. Παπαφλωράτος

Νομικός-Διεθνολόγος

καθηγητής στρατιωτικών σχολών 

Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα έχει απασχολήσει εκτενώς την ελληνική βιβλιογραφία, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.

Πολλοί έχουν γράψει αξιόλογα βιβλία και μελέτες, βασισμένες σε πλήθος πηγών και μαρτυριών. Εντούτοις, έως σήμερα, ο αδούλωτος ελληνισμός της βορείου Ηπείρου αναζητάει τη δικαίωσή του από τους ισχυρούς της γης, οι οποίοι του στέρησαν το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, το θέμα της εθνικής αυτοδιαθέσεως των αδελφών μας της βορ. Ηπείρου δεν βρίσκεται στην επικαιρότητα.