Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 7.8.22

Κύπρος: Μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 30 δεν πάνε ΟΧΙ ΜΟΝΟ λόγω του εμπάργκο ΗΠΑ

F-16 Block 30 για την Κυπριακή Δημοκρατία – Το αμερικανικό εμπάργκο όπλων δεν είναι το μόνο εμπόδιο. Το DP είχε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα εδώ και αρκετά χρόνια, από τον Δεκέμβριο του 2019. Η ιδέα δεν είναι καινούρια βέβαια, ούτε και υποστηρίζει κανείς ότι ανακαλύψαμε τον τροχό. Θα μπορούσε βέβαια να υλοποιηθεί από το πρώτο ήμισυ της δεκαετίας του 2000.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Όταν το καλοκαίρι του 2003 αποσύρθηκαν τα 24 εναπομείναντα σε ελληνική υπηρεσία Mirage F 1CG πολλές χώρες εξακολουθούσαν να τα έχουν ενταγμένα στις αεροπορικές τους δυνάμεις, ενώ πακέτα εκσυγχρονισμού υπήρχαν, ακόμη και πριν από την εμφάνιση του προγράμματος ASTRAC που επέλεξε το Μαρόκο για τα δικά του Mirage F 1. Πακέτα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Ελληνοκυπριακή πλευρά.

7.8.22

H TAINIA MAΣ :Death Wish 3 (Action Crime *****) ( 2η ταινία)

 

7.8.22

Predator: Από τους Αιγύπτιους αντιφρονούντες στον Ανδρουλάκη - Η σκοτεινή διαδρομή ενός «αρπακτικού»

 

Την ώρα που πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, φωνές με κριτική διάθεση απέναντι σε φορείς εξουσίας προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα δίχτυα του Pegasus της NSO, ένα άλλο λογισμικό κατασκοπείας ψάρευε πληροφορίες από τα κινητά τηλέφωνά τους. Το Predator (αρπακτικό) της Cytrox, που προκαλεί κλυδωνισμούς στην ελληνική πολιτική σκηνή, απασχολεί έντονα ήδη από το 2021.

Η πρώτη αποκάλυψη

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους το Citizen Lab αποκάλυψε ότι θύματα του λογισμικού είχαν πέσει δύο Αιγύπτιοι - ο εξόριστος πολιτικός Άιμαν Νουρ και ένας παρουσιαστής δημοφιλούς ειδησεογραφικής εκπομπής, σφοδρός επικριτής του Αλ Σίσι (που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του). Και οι δύο δέχθηκαν την επίθεση του Predator τον Ιούνιο του 2021. Μάλιστα το κινητό του Νουρ είχε μολυνθεί ταυτόχρονα από το Predator και το Pegasus με δύο διαφορετικούς κυβερνητικούς πελάτες να τον κατασκοπεύουν.
7.8.22

Θύμωσε η Μαρία Ζαχάροβα, δηλώνει εξοργισμένη: Σφοδρή επίθεση Μόσχας σε Αθήνα για Mr Bitcoin

Μήπως παραγίναμε ..."Aμερικανόφιλοι" ; (Αμερικανόδουλοι)
Juan

 Για παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις από την Αθήνα κάνει λόγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την υπόθεση της έκδοσης του Ρώσου προγραμματιστή Αλεξάντρ Βίνικ [Mr.Bitcoin]  στις ΗΠΑ.

Η δήλωση της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα, που αναρτήθηκε χθες αργά στην ιστοσελίδα του, έχει ως εξής:

7.8.22

Η Κύπρος τουρκοποιείται και αφρικανοποιείται και οι Κύπριοι πολιτικοί ερίζουν γελοιωδώς για το Mont Pèlerin

FILE PHOTO: Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για τις Προεδρικές Εκλογές: Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και οι ανεξάρτητοι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία via ΡΙΚ


 

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Κάποτε, ο στρατηγός Τζανετής (1908-2001) αποφάνθηκε με πικρία και οργή: «Αλίμονο εις το Έθνος το οποίον έχει αναξίους ηγέτας και μάλιστα εις κρισίμους στιγμάς».

Η Κύπρος διέρχεται τις κρισιμότερες ίσως στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της και δεν είναι σχήμα λόγου.

  • Το πιο καυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος είναι το μεταναστευτικό που συναρτάται ευθέως προς το δημογραφικό, το οποίο επηρεάζει καταλυτικά το Κυπριακό και την ασφάλεια της Κύπρου.
7.8.22

Η Κύπρος τίμησε τους ηρωομάρτυρες της: Τελέστηκε το 26ο μνημόσυνο του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού



 Τελέστηκε σήμερα στην Εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, το 26ο εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Του μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο Λουκάς Χατζημιχαήλ ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν με τη λευτεριά, ασυμβίβαστοι με τη σκλαβιά ασυμφιλίωτοι με την ιδέα της μοιρασμένης μας πατρίδας.

7.8.22

Πόσο βαθιά πάει το σκάνδαλο των υποκλοπών – Με τον Γιάννη Μαντζουράνη


Το SLpress.gr σε συνεργασία με το Cognosco Team παρουσιάζουν το ΕΝ ΘΕΡΜΩ για καυτά θέματα της επικαιρότητας.

Ακούστε τη συνέντευξη του Σταύρου Λυγερού με το νομικό Γιάννη Μαντζουράνη.

7.8.22

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων!



Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) καταδικάζει «τις νομικές ενέργειες που αποσκοπούν στη φίμωση και τον εκφοβισμό του Τύπου στο πλαίσιο του σκανδάλου των παράνομων κυβερνητικών πρακτικών στην Ελλάδα, ιδίως των υποκλοπών δημοσιογράφων και πολιτικών». Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση με όσα αποκαλύπτονται.

Στην ανακοίνωση της η EFJ «καταδικάζει την καταχρηστική δίωξη που ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Αυγούστου ο Γρηγόρης Δημητριάδης, παραιτηθής  σύμβουλος και ανιψιός του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη, Νικόλα Λεοντόπουλου και Θοδωρή Χονδρογιάννου, καθώς και κατά της ιστοσελίδας Reporters United και της εφημερίδας EfSyn…»

7.8.22

Ρήμαζαν επί τρεις μήνες φωτοβολταϊκά πάρκα στη Βοιωτία

Σχόλιο :
Προσοχή να μη προσβάλουμε τους δράστες! Ήταν -λέει- δύο Έλληνες, δέν λέει αν ήταν απάτσι, τσεγιέν ή Βρομά, απλά λέει έλληνες! Δεν λέει ότι δούλευαν ανενόχλητοι και έμεναν στο 
άβατο του  καταυλισμού τους, δεν λέει ότι οργιάζουν στη περιοχή, ούτε επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν ριζικά και αποφασιστικά μέτρα εναντίον των όσων κακοποιών- εξ αυτών-  ζουν εις βάρος των Ελλήνων, σε όλη την Ελλάδα.
 Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ


 Οι τέσσερις κλοπές, που είχαν γίνει από τις 26 Ιουνίου ως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2021, εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Λιβαδειάς, οι οποίοι ταυτοποίησαν δύο ...Έλληνες και ερευνούν για να εξακριβώσουν τα στοιχεία ακόμη δύο αγνώστων συνεργών τους.

7.8.22

Ισπανικοί Patriot προστατεύουν την Τουρκία την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα

Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια καίτοι αποτελεί χώρα του ΝΑΤΟ, έχει πραγματοποιήσει σειρά κινήσεων που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της Συμμαχίας, συνομιλώντας και συνδιαλασσόμενη με εχθρούς της, όπως είναι η Ρωσία και το Ιράν.

7.8.22

Άμεση λύση για τους τουρκικούς βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca-Bora-J-600T που έχουν στόχο τους αεροδιαδρόμους της ΠΑ σε νησιά και ενδοχώρα


 Σκοπός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να είναι η καταστροφή των συστοιχιών τουρκικών πυραύλων κοντά στα παράλια πάση θυσία σε περίπτωση πολεμικής κρίσης

Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης σε περίπτωση ελληνοτουρκικής στρατιωτικής κρίσης, να εξασφαλιστεί ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες θα είναι ικανά να υλοποιήσουν τα καθήκοντα τους.

7.8.22

Επιτέλους κάτι κινείται για τον ανεξέλεγκτο Ερντογάν: Δυσαρέσκεια στη Δύση για την προσέγγιση με Πούτιν και «ψίθυροι» για κυρώσεις στην Τουρκία


 Κυβερνήσεις δυτικών χωρών ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία και προειδοποιούν για τον κίνδυνο η Τουρκία να πληγεί από μέτρα αντιποίνων, αν βοηθήσει την Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Χθες, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να ενισχύσουν την συνεργασία τους στους τομείς των μεταφορών, της γεωργίας, των χρηματοοικονομικών και των κατασκευών.

7.8.22

Συνεκπαιδεύσεις ελληνικών πλοίων με γαλλική φρεγάτα και Μονάδες της Διοίκησης Ναυτικού Κύπρου (εκπληκτικές φωτογραφίες)


 Αντικείμενα επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και Έρευνας-Διάσωσης (Search And Rescue – SAR) εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια συνεκπαιδεύσεων πλοίων του Στόλου με τη γαλλική φρεγάτα FS GUEPRATTE και με μονάδες της Διοίκησης Ναυτικού Κύπρου, αντίστοιχα, που διεξήχθησαν την Πέμπτη 4 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η πρώτη συνεκπαίδευση τύπου PASSEX (Passing Exercise) διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια του λιμανιού της Μασσαλίας με τη συμμετοχή της γαλλικής φρεγάτας και της ελληνικής φρεγάτας (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ και του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

6.8.22

Εξεταστική για υποκλοπές: Το σχέδιο Μητσοτάκη για να στριμώξει τον Ανδρουλάκη

 

Φαίνεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται ...απεντόμωση, γιατί εκτός απο κοριούς, κυκλοφορούν και  τσιμπούρια  και 
μάλιστα αιμοδιψή !
Juan

Ο Πρωθυπουργός την Δευτέρα θα διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ με τις πλάτες Λοβέρδου–Βενιζέλου!

Σε «ρινγκ» αναμένεται να μετατραπεί η πολιτική σκηνή την Δευτέρα, έπειτα από την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε 48 ώρες θα ανακοινώσει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές, που όμως θα κάνει έρευνα σε βάθος επταετίας! Δηλαδή, η εξεταστική θα ξεκινήσει από όλες τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος πολιτικών προσώπων (και δημοσιογράφων;) από το 2015!

6.8.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " Death Wish (Action Crime *****)- Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ( 1η ταινία)

.

6.8.22

Η Αρμενία διαψεύδει τις διαρροές του Μαξίμου: «Δεν ζητήσαμε ποτέ παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

 

Προσπαθούν από την κυβέρνηση να εμπλέξουν ακόμη και την Αρμενία σ’ αυτό το βρώμικο παιχνίδι υποκλοπών, μέσω διαρροών σε φιλοκυβερνητικά έντυπα, προκειμένου να βγάλουν από πάνω τους το λεκέ, γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν στο politispress.

Ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Τιγκράν Μκρτσιάν, σε σχόλιο που έκανε σε τηλεφωνική μου επικοινωνία, διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της Αρμενίας στο θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας:

6.8.22

Αποκάλυψη του “Φιλελεύθερου” για τον “Φάκελο της Κύπρου”: Η Κυπριακή Πολιτεία δεν δίνει πρόσβαση ούτε στη Βουλή των Ελλήνων



 Καλά φυλαγμένο και μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, παραμένει το μαρτυρικό υλικό που εξασφάλισε η κυπριακή Βουλή για την τραγωδία του 1974, κατόπιν κοινοβουλευτικών διεργασιών συνολικής διάρκειας 488 ωρών μεταξύ των ετών 1999 και 2011.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσιάζει ο «Φιλελεύθερος» και ο συνάδελφος Φάνης Μακρίδης στο παρόν δημοσίευμα, η κυπριακή Πολιτεία δεν δίνει πρόσβαση ούτε στη Βουλή των Ελλήνων. Κι αυτό παρά τη συμφωνία μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων κατά το 2016 (επισφραγίστηκε το 2018 με υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας).

6.8.22

Όσα μαθαίνουμε από την Ιερά Παράδοση για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Χριστού -

 

 Του Θεολόγου -Φιλολόγου Δημ. Λυκούδη
6.8.22

Η Κίνα ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Νάνσι Πελόζι και της οικογένειάς της



 Κυρώσεις κατά της Νάνσι Πελόζι και της οικογένειάς της επέβαλε η Κίνα, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στο αυτοδικούμενο νησί της Ταϊβάν.

Ο κινέζος ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι δήλωσε ότι η Αμερικανίδα αξιωματούχος «παρενέβη σοβαρά στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας, βλάπτοντας την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα». Επιπροσθέτως, ο κ. Γι τόνισε ότι η Νάνσι Πελόζι «καταπάτησε σοβαρά το δόγμα της Μίας και Ενιαίας Κίνας και με την στάση της απείλησε σοβαρά την ειρήνη και την σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν».

6.8.22

Πολεμικό κλίμα και από τους Κεμαλιστές: Η Ελλάδα εγκαθίσταται για τα καλά στην Ψέριμο, εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας!



 Στην συντήρηση του «πολεμικού κλίματος» με την Ελλάδα επιμένουν οι τουρκικές εφημερίδες.

Όχι μόνο από την πλευρά της κυβέρνησης της Τουρκίας αλλά και από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Σε δημοσίευμα της με τίτλο «ο Έλληνας πάλι στο δρόμο της πρόκλησης» η κεμαλική εθνικιστική Σοζτζτού αναφέρεται στη «συγκέντρωση ελληνικών στρατευμάτων στην Ψέριμο» κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης, ενώ προφανώς η εφημερίδα θεωρεί «πρόκληση» και την απόφαση να ανοίξει σχολείο για να αποτρέψει τη μετανάστευση από το νησί.

6.8.22

“Ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε μαζί και να την ξεδοντιάσουμε”: Η Κίνα τερματίζει τις επικοινωνίες με ΗΠΑ & αναβαθμίζει την στρατηγική σχέση με Ρωσία – Παίρνουν φωτιά τα ναυπηγεία

 

Η Κίνα ξεκινά να κόβει τις γέφυρες επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον καθώς ανακοίνωσε ότι σταματά τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του διαλόγου μεταξύ ανώτατων στρατιωτικών διοικητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πεκίνου, η πρώτη λίστα περιλαμβάνει 8 μέτρα κατά των ΗΠΑ.

Ακυρώνονται:

  1. Οι συνομιλίες μεταξύ στρατιωτικών αξιωματούχων ορισμένου επιπέδου
  2. Οι συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών
  3. Ο μηχανισμός ναυτικής ασφάλειας Κίνας-ΗΠΑ
6.8.22

Ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

 

Ενώ τα μαχητικά αεροπλάνα και τα πολεμικά πλοία της Κίνας συνέχιζαν για δεύτερη κατά σειράν ημέρα τη στρατιωτική περικύκλωση της Ταϊβάν στον απόηχο της πολύκροτης επίσκεψης της προέδρου της αμερικανικής Βουλής Νάνσι Πελόζι στη νήσο, οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνο βυθίζονταν στο ναδίρ, παραπέμποντας στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Σοβιετικής Ενωσης.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι θα επιβάλει κυρώσεις στην Πελόζι και σε πρόσωπα του στενού οικογενειακού της κύκλου για τις «κακόβουλες» και «προκλητικές» πράξεις της.

6.8.22

Ορθές φαίνεται ότι είναι οι πληροφορίες για νέο κοίτασμα στο τεμάχιο έξι της κυπριακής ΑΟΖ, μετέδωσε το κανάλι Sigma (video)



 Επιβεβαιώνονται από αρμόδιες πηγές οι πληροφορίες ότι η ιταλο-γαλλική κοινοπραξία Eni-Total έχει εντοπίσει ένα νέο κοίτασμα στο θαλασσοτεμάχιο «6» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μετέδωσε στο κανάλι Σίγμα, ο Κυριάκος Πενηνταέξ

Πέραν του νέου κοιτάσματος, φαίνεται πως υπάρχουν θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου, κοντά στο νέο κοίτασμα, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν ακριβείς πληροφορίες για το μέγεθος του κοιτάσματος.

Τη σημαντική αυτή εξέλιξη στα ενεργειακά αναδεικνύει η εφημερίδα «Αλήθεια».

Επισήμως, από την πλευρά του Υπουργείου Ενέργειας αναφέρεται πως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο προς το παρόν και οι εργασίες της γεώτρησης «Κρόνος-1» στο τεμάχιο 6 αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων βδομάδων.

5.8.22

Κύπρος, 23-24/7/1974: Η απόρρητη επιχείρηση με τα 4 ελληνικά πλοία που έσπασαν το εμπάργκο

 

Αναδημοσίευση από το ΑΠΠΕΛΑΙΟΣ

Υπάρχουν γεγονότα και ηρωικές πράξεις που διαδραματίστηκαν στην Κύπρο το 1974 κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής, που ακόμα είναι άγνωστα.

Απόρρητες συσκέψεις, πρόσωπα που πήραν σημαντικές αποφάσεις, γενναίοι ναυτικοί που δεν δείλιασαν και επικίνδυνες αποστολές που δεν τις έμαθε κανείς.

Μια από τις αυτές, αποκαλύπτει σήμερα, 48 χρόνια μετά, ο υποναύαρχος Π.Ν Μάρκος Μαστρακας, που τότε ήταν κυβερνήτης της Τ/Α «Ανδρομέδα» μίας των 4 Τ/Α τύπου “Nasty” που διατέθηκαν από το ΠΝ μεταξύ Κρήτης και Κύπρου ως πλοία «Έρευνας – Διάσωσης» των επιβαινόντων των Α/Φ αυτών σε περίπτωση ανάγκης).

5.8.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Death Rides a Horse (Western *****)

 

5.8.22

Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού


 Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γρηγόρης Δημητριάδης από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, η οποία έγινε αποδεκτή.

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό», αναφέρει στη λιτή ανακοίνωσή του το Γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού του Γρηγόρη Δημητριάδη, αφορούσε χειρισμούς της ΕΥΠ, μετά τις καταγγελίες για παρακολούθηση του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

5.8.22

Τσουνάμι στο Μαξίμου για τις υποκλοπές: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Γρηγόρης Γρηγοριάδης


 

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Η παραίτηση προφανώς έχει άμεση συνάρτηση με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων δημοσιογράφων και πολιτικών. Χθες σε ανάρτησή του ιστότοπου efsyn.gr, της Εφημερίδας των Συντακτών αναφερόταν συγκεκριμένα:

Επί οχτώ μήνες η δημοσιογραφική έρευνα του inside story και του Reporters United για τις υποκλοπές παρέμενε στο περιθώριο της πολιτικής ατζέντας. Ομως τώρα ήρθε στο προσκήνιο.

5.8.22

O εισβολέας συναντά τον «Αττίλα» στο Σότσι: «Πράσινο φως» για να εισβάλει στη Συρία περιμένει ο Ερντογάν από τον Πούτιν


 Ο πόλεμος στην Ουκρανία και πιθανόν η έναρξη ενός ακόμη στη Συρία θα κυριαρχήσουν στη νέα συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Σότσι ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο ομόλογός του της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τρεις εβδομάδες μετά τη συνάντησή τους στην Τεχεράνη, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους θα ξαναβρεθεί με τον ρώσο ομόλογό του στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, ενισχυμένος από την πρόσφατη διπλωματική επιτυχία της Άγκυρας, που διευκόλυνε τη διεθνή συμφωνία για την επανέναρξη των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών μέσω του Βοσπόρου.

5.8.22

Θλίψη για το Μπαλουκλί: Μεγάλο πλήγμα στο τελευταίο αποκούμπι των Ρωμιών της Πόλης

 Για τους Ρωμιούς το γηροκομείο Μπαλουκλί, το απάγκιο των γερόντων που δεν έχουν τα μέσα να φροντίσουν τον εαυτό τους στα στερνά, είναι ένας σπουδαίος κοινοτικός θεσμός από το κραταιό παρελθόν. Δυστυχώς, χθες το μεσημέρι, η πτέρυγα που το φιλοξενούσε εντός του ομώνυμου νοσοκομείου στο Επταπύργιο έπιασε φωτιά και το ιστορικό κτίριο υπέστη τεράστιες ζημιές. «H ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Φωτ. EPA / LOKMAN AKKAYA.

«Θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία», λέει ο κ.κ. Βαρθολομαίος

Ο Λάκης Βίγκας, ένας από τους Ρωμιούς στυλοβάτες όλης της ομογένειας, ακουγόταν λαχανιασμένος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Βρισκόταν έξω από το Γηροκομείο Μπαλουκλί που καιγόταν χθες το μεσημέρι. Είχε σπεύσει μαζί με άλλους Πολίτες να βοηθήσουν στη μεταφορά των ηλικιωμένων που βρίσκονταν στις πτέρυγες του φλεγόμενου κτιρίου.

5.8.22

Θα μείνει μόνη η Τουρκία: Συντριπτικά αποδεκτή η εισήγηση Μενέντεζ για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

 Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σημειώνει σε ρεπορτάζ της ότι η δικομματική υποστήριξη για την επέκταση της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ επιτυγχάνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την εισήγηση για τη γρήγορη έγκριση της ένταξης των δύο χωρών ση Δυτική Συμμαχία έκανε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων.

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία – το ψήφισμα εγκρίθηκε με 95-1 – την προσθήκη της Φινλανδίας και της Σουηδίας ως μελών του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, μια κίνηση που οι ηγέτες και των δύο κομμάτων παρουσίασαν ως κλειδί για την αμερικανική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

5.8.22

Απειλούν με πλήγμα την Ταϊπέι: Κινεζικοί υπερηχητικοί πύραυλοι περνούν “σουβλάκι” την Ταϊβάν & βομβαρδίζουν στην ΑΟΖ Ιαπωνίας -7η Ζώνη περικύκλωσης του νησιού

 


Ραγδαίες εξελίξεις φέρνει τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας. Κινεζικοί βαλλιστικοί και υπερηχητικοί πύραυλοι περνούν πάνω από την Ταϊβάν από διάφορα σημεία του εναέριου χώρου της θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τις ΕΔ του νησιού.

Οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν. Πληροφορίες του WarNews247 κάνουν λόγο για “απάντηση που έχει ετοιμαστεί” και θα κλιμακώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις με την Κίνα.

4.8.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Django (Western ***)


 

4.8.22

Μεγάλη φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη – Μεταφέρουν ηλικιωμένους στις πλάτες – Συγκλονιστικές εικόνες

Τυχαίο;

Juan

Καταστράφηκε ολοσχερώς το Eλληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης

 Στις φλόγες τυλίχθηκε το Ελληνικό Νοσοκομείο στου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να εκκενωθεί. Ήδη, 104 ασθενείς και ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 14:20. Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.

4.8.22

Ρωμανός Δ’ Διογένης [4 Αυγούστου 1072]



Ευαγγελία Κ. Λάππα

17 ετών 

24 Ιουλίου 2022

Ο Ρωμανός Διογένης γεννήθηκε το 1023 και καταγόταν από επιφανή οικογένεια στρατιωτικών της Καισάρειας στην Καππαδοκία. Πατέρας του ήταν ο Κωνσταντίνος Διογένης[1] και η μητέρα του ήταν ανιψιά του αυτοκράτορος Ρωμανού Γ’ του Αργυρού[2]. Το 1064, ως Δούκας της Σαρδικής (Σόφια) [3], απέκρουσε τις επιδρομές των Πετσενέγων[4], απωθώντας τους πέρα από τον Ίστρο (Δούναβη) ενώ τιμήθηκε με τον τίτλο του Βεστάρχη[5]. Συνωμότησε για να απομακρύνει από την εξουσία τους αριστοκράτες του παλατιού, που τους θεωρούσε υπεύθυνους για τη δραματική κατάσταση, στην οποία βρισκόταν η Ρωμανία. Όμως προδόθηκε και οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στη Σύγκλητο να δικασθεί.

4.8.22

Με «fake άδεια» από το κατοχικό καθεστώς ετοιμάζεται να ξεκινήσει γεωτρήσεις η Τουρκία στην Κύπρο



Η Τουρκία επιμένει να διαφημίζει τις έρευνες που θα ξεκινήσει το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν στις «9 Αυγούστου»

 Γεωτρήσεις με «άδεια» υποστηρίζει ότι θα κάνει η Τουρκία στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Όπου μιλάει δε για «άδεια» εννοεί από το πλήρως ελεγχόμενο από την Άγκυρα κατοχικό καθεστώς.

Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη ρητορική της περί «υπεράσπισης των δικαιωμάτων των τουρκοκυπρίων» και όχι εκμετάλλευσης, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι εάν το Abdulhamid Han κινηθεί εντός της Κυπριακής ΑΟΖ – που είναι και το πιθανότερο σενάριο, αυτό θα είναι με την απαιτούμενη «άδεια».

4.8.22

Ο “Κρόνος 1” αντάμειψε την Κύπρο – Βάζει τα γυαλιά σε Ελλάδα και ΕΕ


 Η δήλωση που έκανε η υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου έδωσε συνέχεια στην δήλωση που έκανε στις 9 Ιουλίου, η πρέσβειρα της Ιταλίας στην Λευκωσία, Frederica Bravo, μετά το πέρας της γεώτρησης Κρόνος 1, που έκανε η ιταλική εταιρεία Εni στο μπλοκ 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Η κυρία Bravo είπε ότι η ποσότητα φυσικού αερίου στον κοραλλιογενή ύφαλο πρέπει να είναι μεγάλη. Ακολούθησε μια δήλωση της κ. Πηλείδου στα μέσα του Ιουλίου, που έλεγε ότι οι έρευνες προς εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Κύπρο είναι στρατηγικής σημασίας.

4.8.22

2ο Συνέδριο ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ







«Δράσεις για τον ελληνισμό»

6-8 Αυγούστου 2022

Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Μεγίστης

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 6 Αυγούστου

  • Έναρξη 10:00

Ομιλίες συνέδρων: Ιωάννης Αμπατζόγλου (χαιρετισμός), Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Κωνσταντίνος Γρίβας, Χρίστος Ζήνωνος, Αναστάσιος Λαυρέντζος, Άννα Νότη.


Κυριακή 7 Αυγούστου