Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 15.9.22

Τορπίλη από τον Στρατηγό Φρ. Φράγκο: Τούρκοι καταδρομείς μαθαίνουν ελληνικά και έρχονται ως τουρίστες στα νησιά μας- VIDEO-



 Πολύχρονη προετοιμασία των τουρκικών δυνάμεων για την περίπτωση αποβατικής επιχείρησης  στα νησιά μας

Πολλά και κυρίως άκρως αποκαλυπτικά ανέφερε σήμερα στην εκπομπή “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” στο Open tv, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος  για τις τουρκικές επιδιώξεις, την ανελέητη προπαγάνδα και τα σχέδια τους για τα νησιά μας.

Ο ίδιος ανέφερε “την επιτακτική ανάγκη ενός “ πολεμικού γραφείου” στελεχωμένο από Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι σε συνεννόηση με το ανύπαρκτο προς το παρόν εθνικό συμβούλιο ασφαλείας, να απαντά σε κάθε ιταμή τουρκική πρόκληση σε όλων των ειδών τα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα.

15.9.22

Αναρτήσεις από το επιστημονικό περιοδικό μας "HELLAS - S C I E N C E & T E C H N O L O G Y "

 Το πρώτο ρομπότ με αίσθηση του χιούμορ


Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία ανέπτυξαν ένα ρομπότ με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που του προσδίδει αίσθηση χιούμορ και ικανότητα γέλιου ανάλογη με την εκάστοτε περίσταση. Το ρομπότ αντιδρά κατάλληλα στο ανθρώπινο γέλιο με το δικό του γέλιο και με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί το αίσθημα ενσυναίσθησης και καλύτερης επικοινωνίας.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, τουλάχιστον από την εποχή του Πλάτωνα και πολύ αργότερα του Φρόιντ, οι φιλόσοφοι, οι ψυχολόγοι και οι επιστήμονες έχουν καταπιαστεί με τα ερωτήματα «τι είναι τόσο αστείο;» και «γιατί γελάμε με τα αστεία;». Ερωτήματα που δύσκολα έχουν μία απάντηση αποδεκτή από όλους.

Ο Άρης «ζωντανεύει» στο καλύτερο βίντεο που έχουν στείλει από τον πλανήτη οι ρομποτικοί εξερευνητές

 


To πιο προηγμένο ρομπότ εξερεύνησης που έχει στείλει ο άνθρωπος στον Άρη έστειλε τις ποιοτικές και λεπτομερείς εικόνες που έχουν έρθει από τον Κόκκινο Πλανήτη στη Γη μέσω των διαφόρων ρόβερ που έχουν βρεθεί στην επιφάνεια του. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό μωσαϊκό 2,5 δισεκατομμύριων pixel που οι τεχνικοί της NASA μετέτρεψαν σε βίντεο που μας επιτρέπει να δούμε την επιφάνεια του Άρη με πρωτοφανή λεπτομέρεια. To μωσαϊκό αποτελείται από  1,118 εικόνες που κατέγραψαν οι δύο κάμερες του Mastcam-Z του ρόβερ από την περιοχή στην οποία βρίσκεται αυτή την χρονική περίοδο.

Άυπνοι στην Ευρώπη: Τα φώτα εκπέμπουν όλο και περισσότερη μπλε ακτινοβολία προκαλώντας διαταραχές ύπνου



Το νυχτερινό περιβάλλον της Γης μεταβάλλεται με γρήγορο ρυθμό, λόγω της συνεχούς αύξησηςτου τεχνητού φωτισμού. Το τεχνητό φως εκπέμπει σε ολοένα μεγαλύτερο ποσοστό μπλε ακτινοβολία.

Οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κατά την περίοδο 2012-2020, αποκαλύπτουν ότι σταδιακά αυξάνεται ο φωτισμός μπλε απόχρωσης (αντί πορτοκαλί) στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Και αυτό διότι οι πόλεις η μία μετά την άλλη στρέφονται ολοένα περισσότερο στις λάμπες LED που πετυχαίνουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

15.9.22

«Θρησκευτικό πανηγύρι-εφιάλτης για αρχαιολόγους και ιστορικούς”: Καταπέλτης τα γερμανικά ΜΜΕ για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας

 


Γερμανικά δημοσιεύματα μεταδίδουν τη σημερινή εικόνα στην Αγία Σοφία και την κακομεταχείριση του ιστορικού μνημείου. Η σημερινή Süddeutsche Zeitung αναφέρεται αναλυτικά στην κατάσταση που συνάντησε στην Αγία Σοφία ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη, Τόμας Αβενάριους:

«Το βυζαντινό κτίριο είναι σχεδόν 1.500 ετών. Αρχικά λειτουργούσε ως εκκλησία, μετά ως ισλαμικό τέμενος και στη συνέχεια ως μουσείο. Ωστόσο από τον Ιούλιο του 2020 η Αγία Σοφία έχει μετατραπεί και πάλι σε τζαμί.

15.9.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ...ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ !!!

 



Συνελήφθησαν έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών

δυνάμεων εντός του χώρου της Δ.Ε.Θ. δύο άτομα για επεισόδιο με αθλητικό υπόβαθρο

Για την υπόθεση προσήχθησαν συνολικά επτά (7) άτομα, ενώ

ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη αλλοδαπού

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας

σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και η

άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Δ.Ε.Θ. και

δικυκλιστών ομάδων «Ζ» & ΔΙ.ΑΣ., οδήγησαν στη σύλληψη δύο (2) ατόμων από

χώρους εντός της Δ.Ε.Θ. και στην ταυτοποίηση ενός (1) ακόμη, έπειτα από

επεισόδιο με αθλητικό υπόβαθρο.

15.9.22

Σενάρια αποκλεισμού ελληνικών νησιών από τους Τούρκους - Φοβούνται όμως τις Ένοπλες Δυνάμεις

 


Ακραία προπαγάνδα, εμπρηστική ρητορική και καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο - Με τρόμο μπαίνουν οι Τούρκοι στο FIR Αθηνών όπου τους περιμένουν τα ελληνικά μαχητικά - Στήνιουν σενάρια απόβασης σε ελληνικά νησιά αλλά τρέμουν την αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σενάρια περί αποκλεισμού των ελληνικών νησιών και αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους συζητούν στα τουρκικά κανάλια αναλυτές και πρώην ναύαρχοι, συμμετέχοντας από την πλευρά τους στην προσπάθεια φανατισμού του τουρκικού λαού από την τουρκική ηγεσία.

Το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει το προκλητικό της κρεσέντο, με τον Τούρκο πρόεδρο να ισχυρίζεται ότι ενισχύθηκε το κύρος της Τουρκίας, επειδή έγινε παγκόσμια εστία ισχύος.

15.9.22

Σάββας Καλεντερίδης: Ήταν "τρομοκράτες" οι ήρωες της ΕΟΚΑ κύριοι στο Λονδίνο;

 

15.9.22

Θέλουν τουλάχιστον “ατύχημα”, αν όχι επεισόδιο… Η Ελλάδα όμως έτοιμη

 


Απέναντι στο πολιτικό πλέγμα που στήνει μέρα με τη μέρα η Τουρκία ώστε να μονιμοποιήσει την ένταση και το επερχόμενο πιθανό επεισόδιο στο Αιγαίο ή την Μεσόγειο, η Αθήνα απαντά βασιζόμενη σε δυο άξονες. Οι 110 παραβιάσεις της Τετάρτης είναι ιδιαίτερα πολλές και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σημειώνουν πως αυτό το «ξέσπασμα» οι Τούρκοι το ονομάζουν απάντηση στην επίσκεψη της ΠτΔ Κατερίνας Σακελαροπούλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, εκεί που βγαίνει η πρώτη ακτίδα φωτός στην ανατολή κάθε μέρας, όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός, για το Καστελλόριζο.

ΤΟΥ Γ.Σ.
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Ο Τουρκικός Τύπος πρώτος «ξέσπασε» γι’ αυτή την επίσκεψη στην εσχατιά της Ελλάδας, οπότε οι Τούρκοι πολιτικοί αλλά και το στρατιωτικό καθεστώς του κου. Ερντογάν έπρεπε με κάποιον τρόπο να δείξουν το δικό τους παρόν στο Αν. Αιγαίο.

15.9.22

Το Αιγαίο “σώζεται” λόγω της Κύπρου: Αν “διευθετούσαν” το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά το νησί θα ήταν τώρα υπό τον έλεγχο του Ερντογάν…

 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Φανταστείτε να είχε λυθεί το Κυπριακό στη βάση των σχεδιασμών του Κραν Μοντανά… Ή μέσω του φιλοτουρκικού σχεδίου του μακαρίτη του Κόφι Ανάν. Ένα σχέδιο που έφερε το όνομα του και ο ίδιος σίγουρα δεν είχε διαβάσει.

Αν είχαν συμβεί τα παραπάνω, ο Ταγίπ Ερντογάν θα είχε αλώσει το νησί, θα είχε κλέψει τον ορυκτό πλούτο της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και θα είχε διαλύσει το αρραγές στρατιωτικό και πολιτικό μέτωπο της Ελλάδας με την Κύπρο, όπως και όλες τις περιφερειακές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

15.9.22

Η Άγκυρα έχει τοποθετήσει το περιτύλιγμα δικαιολογίας για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο: Η Αθήνα δίνει απαντήσεις στο πεδίο και στη διπλωματία

 

Η εικόνα αυτή είναι από την επιθεώρηση που έγινε από τον Αρχηγό του Στρατού Ξηράς, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση στην Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα στο Στεφανοβίκειο. Πηγή: Γενικό Επιτελείο Στρατού

Απέναντι στο πολιτικό πλέγμα που στήνει μέρα με τη μέρα η Τουρκία ώστε να μονιμοποιήσει την ένταση και το επερχόμενο πιθανό επεισόδιο στο Αιγαίο ή την Μεσόγειο, η Αθήνα απαντά βασιζόμενη σε δυο άξονες.

Οι 110 παραβιάσεις της Τετάρτης είναι ιδιαίτερα πολλές και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σημειώνουν πως αυτό το «ξέσπασμα» οι Τούρκοι το ονομάζουν απάντηση στην επίσκεψη της ΠτΔ Κατερίνας Σακελαροπούλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, εκεί που βγαίνει η πρώτη ακτίδα φωτός στην ανατολή κάθε μέρας, όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός, για το Καστελλόριζο.

14.9.22

EKTAKTO-Πληροφορίες για επίθεση στη λιμουζίνα του Πούτιν! (;}



 Η λιμουζίνα του Πούτιν "χτυπήθηκε από δυνατό κρότο" σε πιθανή "επίθεση" - αλλά ο Ρώσος ηγέτης παρέμεινε σώος - σύμφωνα με πηγές κατά του Κρεμλίνου που αποκάλυψαν φόβους για την υγεία του... και επίσης ισχυρίζονται ότι "διέταξε την ερωμένη του γυμνάστρια να κάνει έκτρωση

Επίθεση δέχθηκε το αυτοκίνητο του Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο ισχυρισμό.

Ειδικότερα, ένας δυνατός κρότος στον αριστερό μπροστινό τροχό έπληξε τη λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου και πυκνός καπνός φέρεται να βγήκε από το όχημα.

14.9.22

Ταγιπιστάν: Όποιος πονάει γαϊδουρινά φωνάζει

 


Του Λεωνίδα Κουμάκη*

Οι «συνέταιροι» του τουρκικού κράτους-μαφία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντεβλέτ Μπαχτσελή, φωνάζουν καθημερινά γιατί πονάνε. Πονάνε πάρα πολύ. Η κλεψύδρα για τις επερχόμενες «εκλογές» στην Τουρκία έχει γυρίσει ανάποδα και ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα. Οι συνέταιροι όμως της τουρκικής εξουσίας δέχονται απανωτά πλήγματα από πολλές και διαφορετικές πλευρές, πνίγονται μέσα στα εκρηκτικά αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν και ψάχνουν «διεξόδους» που οδηγούν σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:

Το ευρύτερο τοπίο τόσο στο εσωτερικό όσο και στα εξωτερικά μέτωπα της Τουρκίας, συσσωρεύει σε σταθερή βάση μαύρα σύννεφα προμηνύοντας άγρια καταιγίδα.

13.9.22

Οι ήρωές μας, Αβέρωφ, δεν θυσίασαν τη ζωή τους για την τουρκοδιζωνική σας


Σάββας Ιακωβίδης

Οι ήρωές μας δεν αγωνίστηκαν εναντίον του Τούρκου, ώστε οι πολιτικοί να τον νομιμοποιήσουν αφέντη μέσα στην πατρίδα μας. Θυσιάστηκαν για μια Κύπρο ελεύθερη, απαλλαγμένη από τον τουρκικό ζυγό, για την αξιοπρέπεια, την ιστορία, την τιμή, τη λεβεντιά και την περηφάνια των Ελλήνων. Αυτά τα μηνύματα εμφανώς διαφεύγουν των ακαταλόγιστων τουρκοδιζωνολάγνων πολιτικάντηδων που βάλθηκαν να μας τουρκέψουν. Δεν θα τους περάσει!

13.9.22

Να Απεγκλωβιστούμε από Δ.Δ.0


 

Του Φοίβου Κλόκκαρη*

Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), οι οποίοι υποστηρίζουν ως λύση του Κυπριακού την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), που έχει υιοθετηθεί  από όλες τις κυβερνήσεις μας, αποφεύγουν να εκθέτουν αναλυτικά τις θέσεις τους για το περιεχόμενο της και περιορίζονται σε γενικές τοποθετήσεις ωραιοποίησης της (αποτρέπει τη διχοτόμηση, επανενώνει το κράτος μας, διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα  κ.α.) που δεν ανταποκρίνονται στα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί με τις υποχωρήσεις μας στις διαπραγματεύσεις.

13.9.22

Ο ηρωικός δάσκαλος Γιάννης Κανίδης



Της Αντιγόνης Ιωαννίδου, μέλους του ΙΗΑ

Την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2004 γονείς, μαθητές και δάσκαλοι του Σχολείου νούμερο 1 της πόλης Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας, κάπου 1200 με 1300 άτομα, προσήλθαν χαρούμενοι στο σχολείο για να γιορτάσουν όλοι μαζί την έναρξη των μαθημάτων, ανύποπτοι για ό,τι επρόκειτο να συμβεί. Γιατί το γαλήνιο τοπίο σε λίγο θα μετατρεπόταν σε τάφο, το κτίριο θα παραδινόταν στις φλόγες, ο τρόμος θα πάγωνε τα χαμόγελα και η γιορτή θα πνιγόταν σε ένα απίστευτο λουτρό αίματος!

Πράγματι κάποια στιγμή οι συγκεντρωμένοι είδαν έντρομοι να τους πλησιάζουν βαριά οπλισμένοι Τσετσένοι αυτονομιστές, οι οποίοι τους περικύκλωσαν και τους απέκλεισαν στο εσωτερικό του γυμναστηρίου του σχολείου.

13.9.22

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ, ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ-ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ…

 

Όταν οι πολίτες της Κύπρου απέρριψαν πλειοψηφικά το 2004 το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν, έδωσαν ρητά και κατηγορηματικά εντολή στο πολιτικό σύστημα: «η ΔΔΟ στο καλάθι των αχρήστων! Τέλος»!

Σήμερα, όσοι μετέχουν σε αυτό το άθλιο σύστημα – εντός και εκτός Κύπρου- όχι μόνο συντηρούν εδώ και χρόνια παράνομα με…ύποπτη ανοχή και προθυμία τη «λύση ΔΔΟ», αλλά έχουν και την απύθμενη θρασυδειλία να την ωραιοποιούν και να την παρουσιάζουν στους πολίτες ως…«εναλλακτική λύση» σωτηρίας!!! 

13.9.22

Είτε βράδυ είτε ημέρα… «μολών λαβέ»



natsios-dimitris.jpg


 


«Και αυτή η σελήνη η ματωμένη και μισή

που μας την κουβαλήσατε!

Αλήθεια πέστε μου, μετρήσατε

 πόσοι άλλοι πέρασαν απ’ το νησί

πριν από σας πανίσχυροι και επιφανείς

κι ούτε για δείγμα δεν έμεινε κανείς»

 

Κώστας Μόντης, Κύπριος ποιητής

 

Ίσως δεν είναι τυχαίο που η σημαία τους είναι το μισοφέγγαρο, το σκοτάδι. Όπου πάτησε το πόδι τους, σκοτάδια απλώθηκαν. Έσβησαν πολιτισμοί πανάρχαιοι, ξεθεμελιώθηκαν αριστουργήματα, μνημεία απαράμιλλης τέχνης σοβατίστηκαν, μάτωσαν ψυχές, χορτάρι δεν φύτρωνε. «Τούρκοι πέρασαν…».


Νυχθημερόν ο «Μπενίτο της Άγκυρας», με παραμορφωμένο, από την κακοποιό του μανία, πρόσωπο, απειλεί. Σκυλί λυσσασμένο. «Μολών λαβέ» και θα καταλάβει

12.9.22

Νέα προκλητική κίνηση Τούρκων στα Κατεχόμενα: Συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Σαλαμίνας και Μπελλαπάις

 


Σε νέα πρόκληση προχωρούν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα καθώς αύριο θα πραγματοποιήσουν μουσικό φεστιβάλ στην Αρχαία Σαλαμίνα της κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com


Συγκεκριμένα ο Μουσικός Σύνδεσμος Βόρειας Κύπρου ανακοίνωσε ότι αύριο ξεκινά το διεθνές Φεστιβάλ μουσικής του ψευδοκράτους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο σύλλογος, το φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί για 20η φορά φέτος, θα ξεκινήσει με τη συναυλία Fazıl Say  στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας στις 9 το βράδυ.  Ο Fazıl Say θα παρουσιάσει επίσης ένα πρόγραμμα με έργα σόλο πιάνου στη συναυλία.

12.9.22

Χ. Γιαλαμάς: Ο Έβρος δεν είναι απροσπέλαστος, κάναμε 100άδες αποτροπές – Έχουμε πόλεμο με τα κυκλώματα διακινητών



 Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ροές και από Βουλγαρία και δίνουμε τεράστια μάχη για να γίνει απροσπέλαστος ο Έβρος- Ο φράχτης λειτουργεί αποτρεπτικά, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό

Για τα πρόσφατα γεγονότα στα οποία κλήθηκαν να ανταποκριθούν οι Συνοριοφύλακες του Έβρου, για όσα καθημερινά αντιμετωπίζουν στη φύλαξη των συνόρων, αλλά και τα όσα φέρνει το νέο σχέδιο “Ακρίτας” του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων του νομού Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

12.9.22

F-16 Block 72 “κωδικός” Viper-Έφτασαν και σκορπούν τρόμο! Χοντρές λαχτάρες για τους Τούρκους από τις "διμούτσουνες οχιές"



 Αναβαθμισμένα F-16 Block 72 “κωδικός” Viper : Με τα δύο πρώτα F-16 Viper ξεκινάει η εκπαίδευση των χειριστών της Π.Α -Μεγαλώνει το άγχος των Τούρκων: Από σήμερα οι Έλληνες ιπτάμενοι θα εκπαιδεύονται εκτός από τα Rafale και με F-16 Block 72 Viper-Ποιο είναι το σύστημα που δεν έχουν οι άλλοι

Πριν από, λίγες ημέρες στο Πενταπόσταγμα αναφέραμε,  πως την ώρα που οι Τούρκοι προσπαθούν να πάρουν το ναι  για τον εκσυγχρονισμό των F-16 από τους αμερικανούς, σύντομα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα έχει τα πρώτα εκσυγχρονισμένα F-16.  

Πράγματι, το μεσημέρι της Δευτέρας (12/09), η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε επίσημα στις εγκαταστάσεις τις Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα, τα δύο πρώτα Viper από τα συνολικά 83 μαχητικά, που θα εκσυγχρονιστούν και φυσικά η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα δεν παρέλειψε να ανεβάσει το γεγονός, στην επίσημη ιστοσελίδα της.

12.9.22

Su-25 έπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωση- Ουκρανοί: Καταρρίψαμε ρωσικούς Kh-101 και Calibers- Drone έριξε στα κεφάλια των Ρώσων (Βίντεο)

''Η αντιαεροπορική μας άμυνα κατέρριψε 9 από τους 12 πυραύλους των τύπων X-101 και Caliber που στόχευαν στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας'', σημειώνει η Πολεμική Αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισε να δείξει σε βίντεο πώς κατάφεραν να αποκρούσουν τους ρωσικούς πυραύλους Κρουζ. 

12.9.22

Επίδομα στόλου: H δικαίωση των φρουρών του Αιγαίου, που 365 μέρες τον χρόνο βρίσκονται στην θάλασσα




 ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

«Ήταν ώρα, συνεχίζουμε»! τόνισε με ηρεμία πηγή μας από το Πολεμικό Ναυτικό.

Τρεις λέξεις, αισιοδοξίας, δικαίωσης, αποφασιστικότητας. Τρεις λέξεις, συνέπεια της κυβερνητικής εξαγγελίας για την θέσπιση της πρόσθετης αμοιβής στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή.

  • Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή είναι η έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που κάνουν τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία πολλές φορές βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους ακόμη και 220 ημέρες, ίσως και περισσότερες.
12.9.22

Aποφασιστικό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία για τα 12 ν.μ.: «Πηγή εντάσεων και αστάθειας η παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου»

 


Αποφασιστικό μήνυμα πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, πάντα στη βάση της UNCLOS, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στην έναρξη του χαιρετισμού του στο 4ο Συμπόσιο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής της ΕΕΔΔΔΣ «40 χρόνια από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του Montego Bay 1982», ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), στην οποία η Ελλάδα αποδίδει ύψιστη σημασία, όπως τόνισε.

12.9.22

Σε παρατεταμένη τελική ευθεία οι διεκδικητές για την Προεδρία της Κύπρου: Αλώβητος από τις επιθέσεις ο Χριστοδουλίδης, έκδηλη νευρικότητα στο στρατόπεδο Αβέρωφ



 Το προεδρολογικό σκηνικό όσον αφορά τους τρεις κύριους υποψήφιους, όπως είχε αρχίσει να διαμορφωνόταν μετά τις βουλευτικές εκλογές, δημιούργησε πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι κινήσεις που ακολούθησαν ως συνεπακόλουθο αυτής της κατάστασης πραγμάτων από τα κομματικά στρατόπεδα, είχαν ως στόχο κυρίως την μεταφορά της πίεσης προς αντίπαλες κατευθύνσεις.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο διαφαινόμενη υποψηφιότητα τότε Νίκου Χριστοδουλίδη από την μια, προκάλεσε νευρικότητα και βιαστικές κινήσεις από πλευράς Πινδάρου, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να σπεύδει να προλάβει, να διαμορφώσει, όπως πίστευε ο ίδιος, το σκηνικό στο κυβερνών στρατόπεδο της Δεξιάς.

12.9.22

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΕΚΠΥ: «Ελπιδοφόρα η συνεργασία ελληνικών και γαλλικών εταιρειών στα πλαίσια του προγράμματος των FDI»


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) Τάσος Ροζολής μιλάει στον Διευθυντή Σύνταξης του DefenceReview.gr για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Με τον Τάσο Ροζολή συζητάμε για τις προσδοκίες των ελληνικών εταιρειών αμυντικού υλικού καθώς και την έντονη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών άμυνας η οποία διαρκώς διευρύνεται, εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται.

Με τον Τάσο Ροζολή συναντηθήκαμε στο περιθώριο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και συζητήσαμε αναλυτικά όλα τα τρέχοντα ζητήματα της άμυνας με έμφαση στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

12.9.22

FDI Belh@rra HN: “Θα κυριαρχήσουν σε Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο”! Αρχιπλοίαρχος Χατζόπουλος ΠΝ



 Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του επικεφαλής του ελληνικού ναυτικού κλιμακίου στη Γαλλία για τις φρεγάτες Belharra εντοπίσαμε στον γνωστό διαδικτυακό κόμβο που παρακολουθεί τις ναυτικές εξελίξεις, Naval News: Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο ναυπηγείο του Ναυτικού Ομίλου στο Lorient, το Naval News είχε την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από έναν Αρχιπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας σχετικά με το πρόγραμμα FDI HN.

Το πρόγραμμα για τρεις φρεγάτες (συν μία ως επιλογή) για το Πολεμικό Ναυτικό υπογράφηκε στις 24 Μαρτίου 2022. Σύμφωνα με το Naval Group, οι FDI HΝ θα ενισχύσουν γρήγορα και βιώσιμα τις δυνατότητες του στόλου επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αρχής γενομένης από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες και το 2026 για την τρίτη.

12.9.22

MS-110: Αεροπορία και η stand-off αποκάλυψη στόχων για τα ελληνικά μαχητικά F-16

 


MS-110 (Multispectral Airborne Reconnaissance) – Stand off αποκάλυψη στόχων για τα ελληνικά F-16. Ασφαλώς και μας αφορά… Πρόκειται για την απάντηση σε ερώτημα που είχε τεθεί στον τίτλο είδησης που πρόσφατα δημοσίευσε το DP σχετικά με την επιτυχή ολοκλήρωση των πτητικών δοκιμών του νέου ατρακτιδίου φωτογραφικής αναγνώρισης MS-110, διάδοχου του επιτυχημένου DB-110. To νέο σύστημα που αποδίδει στο F-16 ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες εντοπισμού στόχων από μεγάλες αποστάσεις λοιπόν, οπωσδήποτε αφορά την πολεμική Αεροπορία που σε βάθος χρόνου πενταετίας θα διαθέτει 151 συνολικά αξιόμαχα F-16 στη δύναμή της. Και όταν λέμε αξιόμαχα εννοούμε ικανά για την εκτέλεση κάθε είδους αποστολής.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Η φωτογραφική αναγνώριση πέρασε από πολλά στάδια στις τάξεις των αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και ως αποστολή, ως ρόλος, έχει αποκτήσει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με το παρελθόν, από τη στιγμή που η ευρεία χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό αντικαταστήσει τα επανδρωμένα μαχητικά σε εξόδους επιτήρησης και αναγνώρισης. Ηλεκτρονικής (ELINT/SIGINT/COMMINT) και φωτογραφικής.

11.9.22

Κάρπαθος: Στο φως «υποθαλάσσιο Μουσείο» έξι ναυαγίων

 Εντυπωσιακές εικόνες από έξι σύγχρονα ναυάγια που κείτονται στον βυθό της Καρπάθου ήρθαν στο φως από την ομάδα του ερευνητή Κώστα Θωκταρίδη που, σε συνεργασία με το Δήμο Καρπάθου, κατέγραψε για πρώτη φορά τα σύγχρονα ναυάγια της περιοχής.

«Κάτω από τα νερά του νησιού κρύβεται μία άγρια ομορφιά ιδιαίτερων γεωλογικών σχηματισμών που με την απόκοσμη εικόνα τους συνθέτουν ένα μυστηριώδες σκηνικό αποτελώντας πόλο έλξης για κάθε δύτη» αναφέρει ο κ. Θωκταρίδης. Επισημαίνει πως ο υποβρύχιος κόσμος της Καρπάθου είναι ξεχωριστός και γεμάτος εκπλήξεις καθώς υπήρξε πέρασμα πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

11.9.22

Διεκόπη η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια: Αποσυνδέθηκε η έκτη μονάδα του εργοστασίου από το δίκτυο ενέργειας



 Η λειτουργία του υπό ρωσική κατοχή ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια σταμάτησεεντελώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Energoatom, η κρατική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις εγκαταστάσεις.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι αποσυνδέθηκε η έκτη μονάδα του εργοστασίου από το δίκτυο ενέργειας.

Το Κίεβο είχε καλέσει την Τετάρτη τους κατοίκους στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές γύρω από το εργοστάσιο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για τη δική τους ασφάλεια.

11.9.22

Ακραία προβοκάτσια: Τουρκικά ΜΜΕ μιλάνε για επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού ανοικτά της Τενέδου



 Είδηση με έντονη οσμή προβοκάτσιας μεταδίδουν την τελευταία ώρα τουρκικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μάλιστα ως πρώτο θέμα.

στις ιστοσελίδες τους.

Κάνουν λόγο για επεισόδιο ανοικτά της Τενέδου αναφέροντας ότι σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού άνοιξε πυρ κατά τουρκικού σκάφους.

Προσθέτουν μάλιστα ότι στο σημείο έσπευσαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που «αντιμετωπισαν» το ελληνικό.

Mάλιστα αναδημοσιεύουν και ένα εξαιρετικά ελεγχόμενης αξιοπιστίας βίντεο όπου εμφανίζει το εν λόγω σκάφος να έχει χτυπηθεί από σφαίρα ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

10.9.22

Πόσο αποτελεσματική είναι η ελληνική αεράμυνα; – Τα ραντάρ

 


Στις 30 Ιουνίου, το περιοδικό Forbes δημοσίευσε άρθρο του Πολ Ίντον με τίτλο “Χρειάζεται η Ελλάδα τους ρωσικούς πυραύλους S-300 στην Κρήτη;”. Το άρθρο τηρεί μια ουδέτερη στάση, αν και καταλήγει ότι όντως η Ελλάδα χρειάζεται την αντιαεροπορική της ομπρέλα. Ορμώμενο δε από μια άρνηση του Υπουργού Άμυνας Παναγιωτόπουλου σχετικά με την παραχώρησή τους στην Ουκρανία, τονίζει την ύπαρξη της τουρκικής απειλής.

Λίγες μέρες αργότερα, η Τουρκία, η οποία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος επειδή παραβίασε τρία μέτρα εναέριου χώρου επί μερικά δευτερόλεπτα(!), καταδικάζοντας τον πιλότο σε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια τζιχαντιστών, κατήγγειλε την Ελλάδα ότι “κλείδωσε” με το σύστημα S-300 τουρκικά μαχητικά, τα οποία διείσδυσαν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

10.9.22

Σάββας Καλεντερίδης: Αγγλικός εγκέφαλος πίσω από τη βαρβαρότητα της Τουρκίας! (10-9-2022)

 

10.9.22

ΥΠΕΞ για τις Μουφτείες : Η Ελλάδα τηρεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη

 «Η τουρκική πλευρά επιχειρεί, για μία ακόμη φορά την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την προβολή ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών .

«Είναι άξιον απορίας σε ποια διάταξη της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία, συστηματικά, παραβιάζει η Τουρκία, αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη εκλέγονται.

10.9.22

Η Ουάσιγκτον έδωσε αμέσως απάντηση στον Ερντογάν: Αν αγοράσεις ρωσικά αεροπλάνα θα υποστείς νέες κυρώσεις CAATSA

 


Με την απειλή νέων κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, απάντησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον απαράδεκτο και αήθη εκβιασμό του ισλαμιστή προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο εκτόξευσε αφού προηγουμένως προσευχήθηκε σε τζαμί.

Χθες, νομίζοντας ότι στέλνει σκληρή προειδοποίηση στο Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι αν η Ουάσιγκτον δεν του πωλήσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16 θα απευθυνθεί σε άλλες αγορές, κατονομάζοντας τη ρωσική, τη γαλλική και τη βρετανική!

10.9.22

Να τον χαίρεται το ΝΑΤΟ: Μπορούμε να αγοράσουμε και από Ρωσία μαχητικά λέει ο Ερντογάν που συνεχίζει τα απελπισμένα παζάρια

O Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν με τον Κροάτη ομόλογό του Μιλάνοβιτς και τις συζύγους τους Ενμινέ και Σάνια, αντίσχοιχα. EPA, ANTONIO BAT

 

Η Τουρκία θα μπορούσε να στραφεί προς άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, για να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν της δώσουν καταδιωκτικά F-16, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μας σπρώξουν προς άλλες οδούς. Θέλω να πω μ’ αυτό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι οι μόνες στον κόσμο που πωλούν μαχητικά αεροπλάνα. Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία πωλούν επίσης. Είναι δυνατό να τα προμηθευτούμε παντού», είπε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

«Υπάρχουν ήδη κάποιοι που μας στέλνουν σινιάλα», πρόσθεσε αναφερόμενος σε χώρες που είναι εν δυνάμει προμηθευτές.