Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ε Π Ι8 Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 25.9.22

Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο με τον Ελληνισμό: Χιλιάδες αλλοδαποί κινούνται για πολιορκία του Έβρου – Ηχούν σειρήνες επιδρομής στην Μερσίνα (βίντεο)



 Βίντεο σοκ έδωσαν στην δημοσιότητα τουρκικοί και αραβικοί λογαριασμοί στα ΜΚΔ το οποίο δείχνει ατελείωτες ουρές αλλοδαπών από Αφρική, Μέση Ανατολή, κυρίως Συρία να πλησιάζουν Ανδριανούπολη ώστε να ξεχυθούν προς τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για 100.000 αλλοδαπούς οι οποίοι καθοδηγούνται από το τουρκικό κράτος. Αναμφίβολα μέσα στο καραβάνι θα υπάρχουν και πολλοί πράκτορες της ΜΙΤ και άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που θα κατευθύνουν και θα δίνουν εντολές εφόδου στον Έβρο.

25.9.22

Οι Τούρκοι δεν ζήτησαν καντόνια – Η ιδέα μάλλον ξεκίνησε από τον Μακάριο προς Κίσινγκερ. Οι ΗΠΑ ακολούθησαν την βρετανική πολιτική

 


25/9/2022

Γράφει η Φανούλα Αργυρού*

 Σε συνέχεια του άρθρου μου της περασμένης Κυριακής,  ο Δρ. Χένρι Κίσινγκερ έστειλε μέσω του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα τηλεγραφικό μήνυμα στον Τούρκο πρωθυπουργό Μπ. Ετσεβιτ με ημερ αποστολής  10 Αυγούστου 1974 για να παραδοθεί στις 11 Αυγούστου.

Ο Κίσινγκερ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της  τηλεφωνικής συνομιλία τους  το προηγούμενο απόγευμα… και τόνισε :

«Ο Πρέσβης Μακομπερ με ενημέρωσε για όλα όσα συζητήσατε στις 10 Αυγούστου. Μου φαίνεται όλα τα θέματα μπορούν να βρουν τη λύση τους γρήγορα, με την εξαίρεση του προβλήματος του ορισμού της τουρκικής περιοχής. Αντιλαμβάνομαι η Τουρκία θέλει γρήγορη διευθέτηση… Από την άλλη όμως αυτό είναι περίπλοκο ζήτησα που έχει να κάνει όχι μόνο με τα συμφέροντα της Τουρκίας αλλά επίσης εκείνα της Ελλάδας, η οποία μόλις βγήκε από μια μακρά και δύσκολη περίοδο, και των ιδίων των Κυπρίων. 

25.9.22

Κι όμως, το πυρηνικό σενάριο είναι όντως στο τραπέζι

 

Τις τελευταίες μέρες, το Κρεμλίνο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, προτάσσει τη ρωσική πυρηνική ισχύ, προκαλώντας ανησυχία στην Ευρώπη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το πυρηνικό σενάριο είναι κούφιες απειλές, δεδομένου ότι υπάρχει η περιβόητη “Αμοιβαία Εξασφαλισμένη Καταστροφή” (MAD) και κανείς δεν θα σκεφτεί ποτέ να πατήσει το κουμπί των πυρηνικών, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Κι αυτό, υποτίθεται, πως επιβεβαιώνεται από το αναίμακτο τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα στο SLpress.gr αυτή η άποψη είναι υπεραπλουστευτική και αισιόδοξη στα όρια της αφέλειας.

25.9.22

Ρωσικά ΜΜΕ: Τελεσίγραφο Β.Πούτιν και επίσημη κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία στις 30 Σεπτεμβρίου – “Αποχωρήστε άμεσα από το ρωσικό έδαφος”

 


“Το σημείο χωρίς επιστροφή θα είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2022, όταν ο Πρόεδρος Πούτιν πρόκειται να στείλει ένα μήνυμα στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων σε τέσσερις πρώην περιφέρειες της Ουκρανίας” αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν σήμερα αυτό που έγραψε χτες το WarNews247: O Ρώσος πρόεδρος θα παραδώσει τελεσίγραφο στην Ουκρανία.

“Επτά μήνες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, η σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας, αφενός, και του Κιέβου και των «δυτικών χορηγών» του, από την άλλη, θα περάσει σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

25.9.22

Απάντηση Προκόπη Παυλόπουλου στον Ερντογάν για την Τριπολιτσά: Ο τουρκικός στρατός θα έχει την ίδια μοίρα, αν τολμήσει να θίξει έστω και μια σπιθαμή της Ελληνικής Επικράτειας

 

                                             Δήλωση

του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας

και Επίτιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής

του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Προκοπίου Παυλοπούλου

για την Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Τρίπολη, 25.9.2022

«Η Άλωση της Τριπολιτσάς ήταν το αποτέλεσμα του επικού, κυριολεκτικώς, στρατηγήματος του Γέρου του Μωριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το οποίο συνέβαλε καθοριστικώς στην εμπέδωση και στην εν συνεχεία ευόδωση της Εθνεγερσίας του 1821.

25.9.22

Κόλαση πυρός στην Οδησσό: Βομβαρδισμοί από δεκάδες drones Shahed-136 & Mohajer-6 – Ιράν: Καταστρέφουμε τα ΝΑΤΟϊκά προπύργια!

 


Σφοδρή επίθεση δέχεται από νωρίς το πρωί η Οδησσός καθώς ο ρωσικός Στρατός βομβαρδίζει στρατιωτικούς στόχους με τα ιρανικά drones “καμικάζι” Shahed-136 (κωδικοποιημένα ως “Geran-2”) τα οποία συνοδεύονται από τα επίσης ιρανικά UAV Mohajer-6 για να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες στοχοποίησης.

Το “πακέτο” κρούσης που έχει δημιουργήσει το Ιράν έχει σημάνει συναγερμό στο Ισραήλ και για την αποτελεσματικότητα του και για την ποσότητα που έχει παραδοθεί στον ρωσικό Στρατό.

Το γεγονός ότι η Ρωσία χτυπά τόσο μακριά, στην Οδησσό, και με τόσα πολλά ιρανικά drones προβληματίζει την Δύση.

25.9.22

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ…..ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ!

 



Επιμέλεια – Έρευνα από Μαρία Ρ.


Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά.

Όποιος ξεχνά τα δικά του εγκλήματα, αποθρασύνεται.



Το βήμα της Γενικής Συνέλευσης αποτελεί έναν προσφιλή χώρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να επιτεθεί γκαιμπελικά κατά «άλλης» χώρας, στήνοντας κι ένα μικρό σόου με φωτογραφίες, που ανεμίζει ενώπιον όσων βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα που μιλά. Αυτή τη φορά και πάλι ήταν η Ελλάδα, που είχε την τιμητική της ….

Γκαίμπελ…. ΑΝ ΠΕΙΣ ΧΙΛΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ, ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ …..

 Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου. 

25.9.22

Η αντιπαράθεση Δύσης-Ρωσίας σε νέα επικίνδυνη φάση- Γ.Χουβαρδάς

Γράφει ο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ*

Προηγήθηκε η αναβάθμιση των στρατιωτικών ικανοτήτων της Ουκρανίας. Το Κίεβο συγκέντρωσε σημαντικές δυνάμεις, οι οποίες υποδέχθηκαν ξένους εκπαιδευτές και μισθοφόρους, σύγχρονα οπλικά συστήματα, πληροφορίες, πυρομαχικά, εφόδια. Έτσι κατόρθωσε τη σημειακή διάτρηση των Ρωσικών γραμμών.

Η βοήθεια της Δύσης ήταν καθοριστική σε αυτή την εξέλιξη. Το Ουκρανικό κράτος επιβίωσε και ισχυροποιήθηκε χάριν της στήριξης του από ΗΠΑ-ΕΕ. Αντίστοιχα η ενδυνάμωση του Ουκρανικού στρατού ήταν προϊόν του ΝΑΤΟ. Από την αρχή ο πόλεμος στην Ουκρανία εξελίσσεται ως μέρος του ανταγωνισμού της Δύσης με τη Ρωσία.

25.9.22

Με κεριά θα βγει ο χειμώνας: «Πιθανότατα να υπάρχει παροχή ενέργειας με δελτίο & προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος»



 Ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, έκανε γνωστό ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αλλά και παροχή ενέργειας με δελτίο.

Ο κ.Αδαμίδης, τόνισε πως εάν υπάρξει μείωση της ενέργειας για οποιονδήποτε λόγο και ιδιαίτερα εάν κλείσει η στρόφιγγα του τουρκικού αγωγού μέσω του οποίου η χώρα μας λαμβάνει φυσικό αέριο, τότε τίθεται σοβαρό πρόβλημα επάρκειας ενέργειας για την Ελλάδα.

«Πιθανότατα να υπάρχει περιορισμός, όπως παροχή ενέργειας με δελτίο και προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

25.9.22

Που αποβλέπει "πρόταση"-παγίδα του Ερντογάν για να δοθεί τουρκική υπηκοότητα σε απογόνους των Ελλήνων που ήταν Τούρκοι υπήκοοι; Το σχέδιό του

 


Τη δεκαετία του 1960,οι  Τούρκοι βαρυποινίτες κρατούμενοι που έμεναν σε μια τοπική ανοιχτή φυλακή στην Ίμβρο, είχαν τη δυνατότητα να περιφέρονται στο νησί και να προβαίνουν σε ωμότητες σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού, οδηγώντας  τον στη μετανάστευση τους στην Ευρώπη και αλλού.

"Η Τουρκία μπορεί να δώσει υπηκοότητα σε απογόνους Ελλήνων που ήταν Τούρκοι υπήκοοι, λέει ο Ερντογάν", είναι ο τίτλος άρθρου  Διεθνούς ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Η Άγκυρα μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξει το δρόμο για την ιθαγένεια σε απογόνους Ελλήνων που ήταν Τούρκοι υπήκοοι, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

25.9.22

Ρωσία: Πιο βαριές ποινές για όσους αρνούνται να πολεμήσουν – 700 συλλήψεις διαδηλωτών

 


Εν μέσω επιστράτευσης εκατοντάδων χιλιάδων εφέδρων για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία, η Μόσχα έκανε χθες Σάββατο πιο βαριές τις ποινές για τους λιποτάκτες και συνέλαβε εκατοντάδες διαδηλωτές, ενώ αντικατέστησε κορυφαίο αξιωματικό αρμόδιο για την επιμελητεία των ενόπλων της δυνάμεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που προβλέπουν την επιβολή ποινών ως και δέκα ετών κάθειρξης σε στρατιωτικούς που λιποτακτούν ή αρνούνται να εμπλακούν σε μάχη.

25.9.22

Ευρυτανία: Βατραχάνθρωποι θα βουτήξουν στη λίμνη των Κρεμαστών για την 48χρονη - Το εύρημα στα 90 μέτρα βάθος


 Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της 48χρονης στην Ευρυτανία τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το απόγευμα της Πέμπτης (22/9).


Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα Κυριακή (25/9) στη Λίμνη των Κρεμαστών θα βουτήξουν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, για να εξακριβώσουν τι είναι το εύρημα που εντόπισε το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ «Sonar Έμιλυ» αργά το απόγευμα του Σαββάτου.
25.9.22

Ο διάλογος με τον ισλαμιστή Ερντογάν μπορεί να περιμένει: Διαφορετικά θα υπονομευθεί ο αγώνας όσων παλεύουν εναντίον των τουρκικών F-16 (video)

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει στο βιβλίο επισκεπτών, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Προκλήθηκαν έντονες συζητήσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, την Παρασκευή το απόγευμα.

Αν και οι πάντες, σχεδόν, ήταν σύμφωνοι με το μήνυμα προς την Τουρκία, ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει και δεν θα δεχθεί ποτέ να διαπραγματευθεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα, αρκετοί στάθηκαν στο σημείο της πρωθυπουργικής ομιλίας, όπου άνοιγε ένα παράθυρο για το διάλογο.

Υπήρχαν και άλλοι που τον έκριναν επειδή δεν μίλησε για ιστορικά γεγονότα που αμφισβητεί η Τουρκία, για τα οποία -και ως μία αναφορά- θα χρειαζόταν να ομιλεί άλλη μισή ώρα.

25.9.22

Προς προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών στη Ρωσία: Στρατολογία με “καρότο και μαστίγιο” – Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις

 


Η ρωσική Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ενδέχεται να θέσει προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου νομοσχέδια που ενσωματώνουν ρωσικά κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας στη Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.

Το τηλεγράφημα του TASS αναμετέδωσε το Reuters.

Η Μόσχα ξεκίνησε χθες Παρασκευή τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, προκαλώντας την καταδίκη από το Κίεβο και την Δύση, που απέρριψαν τις ψηφοφορίες ως απάτη και δεσμεύτηκαν να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματά τους.

25.9.22

ΗΛΘΟΝ ΕΙΔΟΝ ( ΕΤΑΞΑΝ) ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΟΝ...


 Ήλθαν οι πολιτικοί (Πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης ) στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, έταξαν λαγούς με  ή χωρίς ...πετραχήλια  "εκδήλωσαν" το ενδιαφέρον τους για την οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη της Χώρας και της περιοχής, αλλά για την ΝΑΜΚΟ , ούτε κουβέντα! 

Ο κ. Πρωθυπουργός που είχε λάβει τη λεπτομερή επιστολή του κ. Πέτρου Κοντογούρη, ιδιοκτήτου της Αυτοκινητοβιομηχανίας ΝΑΜΚΟ - δεν ανέφερε τίποτα σχετικό, παρ' όλο που κατά κόρον έχουν γίνει τόσα δημοσιεύματα στα οποία τονίζεται η ΣΥΝΕΧΗΣ  λειτουργία των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας αυτής και η ετοιμότητά της να θέσει σε γραμμή παραγωγής όχι μόνο τα περίφημα PONY (και μάλιστα με ηλεκτροκίνηση) αλλά και βαρέα στρατιωτικά κ.λ.π. οχήματα!

25.9.22

Η Ελληνογαλλική Αργοναυτική εκστρατεία στον Άγιο Ευστράτιο, στην καρδιά του Αιγαίου χαστούκι στην Άγκυρα και την αποστρατιωτικοποίηση

 


Οι πολυδιάστατες συμμαχίες, η διεθνοποίηση από την Ελλάδα της πολιτικής των κανονιοφόρων, την οποία ακολουθεί η Τουρκία, αλλά και η ισχυροποίηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων φέρνουν διαρκώς τους Συμμάχους σε Ελληνική γη, νερά και ουρανό.

Την στιγμή που βρισκόμαστε περίπου δυο μήνες πριν την πολύπλευρη άσκηση «Μέδουσα», η οποία ξεκίνησε ως Ελληνοαιγυπτιακή κι έχει φτάσει στο επίπεδο να μετέχουν η Γαλλία, οι ΗΠΑ, έως και οι χώρες του Κόλπου, στα τέλη Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμμανουέλ Μακρόν, οι Γάλλοι μαζί με το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιούν επίδειξη ισχύος στην καρδιά του Αιγαίου.

25.9.22

Καλοκαιρία σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας: Οριακά αρνητικές θερμοκρασίες το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα

 


Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής, με τον υδράργυρο να πέφτει και πάλι τοπικά λίγο κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Βωβούσα Ιωαννίνων (-0,7 βαθμοί), Οχυρό Νευροκοπίου (-0,6), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-0,2) και Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας (-0,1).

Πάντως η ημέρα θα κυλήσει σήμερα με καλοκαιρία και άνοδο της θερμοκρασίας. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

24.9.22

Ο συνεργάτης μας, Αντώνης Αντωνάς … «θυμοσοφεί», μεταξύ σοβαρού και πολύ σοβαρού….


28η Σεπτεμβρίου 480 π.Χ.




Ξέχασες Λαέ της Ελληνικής Κύπρου την Ιστορία σου, σε «αποκοίμησαν», όπως και τον αδελφό Ελληνικό λαό….


Σε μάγεψαν οι πονηρές σειρήνες/ έτσι αποκοιμήθηκες,/ ξέχασες τον Μαύρο Καταραμένο Ιούλη του 1974./ Πώς μπόρεσες να διαγράψεις/ την ανθισμένη αυλή,/ με τα ξέγνοιαστα γέλια/ το κλήμα γιομάτο κατακόκκινα τσαμπιά σταφύλι./ Το μοσχομύριστο Βασιλικό,/ το Γιασεμί ένα - ένα πιασμένους,/ τους παρθένους ανθούς/  με άσπρη κλωστή σαν κομπολόι./ Ξέχασες Λαέ την δική μας

Πατρίδα/ τον αιματοβαμένο πενταδάκτυλο,/ τα διαμελισμένα σκόρπια νεανικά κορμιά οσάν/ στάχυα θερισμένα στην κάψα του καυτού καλοκαιριου.

24.9.22

Επιτέλους ο Αναστασιάδης μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας: Ορθώς επιτέθηκε στον τραγικό ΟΗΕ και στον Ταγίπ Ερντογάν (video)

Cypru’s President Nicos Anastasiades addresses the General Debate of the 77th session of the United Nations General Assembly in the General Assembly hall at United Nations Headquarters in New York, New York, USA, 23 September 2022. EPA, JUSTIN LANE

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ήταν μία από τις καλύτερες ομιλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδης, ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου.

Προκάλεσε δε εντύπωση η επίθεση, έστω και με έμμεσο τρόπο, που εξαπέλυσε εναντίον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Άργησε, αλλά επιτέλους το έκανε. Περιέγραψε αυτό που ονόμασε θετικές εξελίξεις στα όσα η ανθρωπότητα αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει.

Και απ’ εκεί και πέρα ήταν καταπέλτης για την αδυναμία, αν θέλετε καλύτερα, για την ανικανότητα των Ηνωμένων Εθνών να φροντίσουν να εφαρμοστούν είτε οι πρόνοιες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών είτε οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

24.9.22

Ρωσία-Ουκρανία: Ο πόλεμος , η αλήθεια και η επικίνδυνη προπαγάνδα!


 
Γράφει ο

Παναγιώτης Γερογλής*

Ταξχος ε.α.

Η ρωσο-ουκρανική κρίση, η οποία ξεκίνησε την 24 Φεβρουαρίου 2022, ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», σύμφωνα με την ρωσική πλευρά, δεν παύει να αποτελεί ξεκάθαρη στρατιωτική εισβολή εναντίον της κυριαρχίας και της εδαφικής επικράτειας μιάς άλλης χώρας.

Αναφορικά με τις αιτίες και τις αφορμές  που οδήγησαν τη Ρωσία σε αυτή την ενέργεια, έχω αναφερθεί διεξοδικά σε άρθρα και συνεντεύξεις του διαρρεύσαντος επταμήνου. Οι συγκρουσιακές αφορμές είναι εύκολο να δημιουργηθούν οποτεδήποτε, στη βάση υπαρκτών αιτιών (συμφερόντων), άλλες προδήλως ορατές, άλλες λιγότερο ορατές.

24.9.22

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη: Τα μηνύματα που έστειλε η Αθήνα στην Άγκυρα

 

Aπευθυνόμενος προς τον τουρκικό λαό τόνισε πως η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή ενώ έθεσε ως κόκκινη γραμμή την αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και διεμήνυσε ότι η Αθήνα δεν δέχεται bullying

Με την ομιλία του στην 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη.

24.9.22

Τα είπε καλά ο Πρωθυπουργός στον Ερντογάν: Αλλά ο όποιος διάλογος να μην γίνει όχημα για να κερδίσει η Τουρκία τα F-16… (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είχε δύο σοβαρά στοιχεία, στα οποία πρέπει να δώσει κανείς σημασία:

Πρώτον, τη διακήρυξη ότι η Ελλάδα έχει κατακόκκινες γραμμές στο Αιγαίο, το οποίο θα προφυλάξει με κάθε θυσία. Υπογράμμισε σχετικά τα εξής:

Αν ο Πρόεδρος Ερντογάν θέλει να μιλήσει για “κόκκινες γραμμές “, τότε λέω το εξής: οι τουρκικές αξιώσεις στην κυριαρχία των νησιών της Ελλάδας είναι αβάσιμες και απαράδεκτες. Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικού εδάφους ξεπερνά την “κόκκινη γραμμή” για όλους τους Έλληνες. Και ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν θα συμβιβαστώ ποτέ σε ότι έχει να κάνει με την εδαφική ακεραιότητα, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας μου. Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί bullying από κανέναν.

24.9.22

Το ρουά – ματ του Πολεμικού Ναυτικού και πώς θα ξεκινήσει τη αναβάθμιση των δύο πρώτων Super Vita



 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΣ HELLAS JOURNAL

Μια ημέρα πριν ολοκληρωθεί ο Σεπτέμβριος, ο στόλος ενισχύεται με επιπλέον μια πυραυλάκατο και με αυτήν το Πολεμικό Ναυτικό κόβει το νήμα ενός προγράμματος που δημιούργησε πολλές καθυστερήσεις, προβλήματα και προβληματισμό.

Όμως τα Ταχέα Σκάφη Κατευθυνομένων Βλημάτων, οπλισμένα σαν αστακοί, αποτελούν καράβια που το Αρχηγείο Στόλου τα υπολογίζει ιδιαίτερα σε κάθε μορφή ναυτικού πολέμου, λόγω των δυνατοτήτων που έχουν, αλλά και των ψυχωμένων πληρωμάτων που τα υπηρετούν και που γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα πως θ’ αγκιστρώνονται στα βράχια του Αιγαίου, καλυπτόμενοι από απειλές.

23.9.22

Ελληνοτουρκικά - Εκτός ορίων ο Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την σφαγή στην Τριπολιτσά»

 


«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, επιμένοντας στην εθνικιστική ρητορική, φτάνει στο σημείο να κάνει ανάρτηση για την άλωση της Τριπολιτσάς που σημειώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.


«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι», επισημαίνει ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.
23.9.22

Ο Ερντογάν θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 119 του Συντάγματος: Τουρκική επιστράτευση με πρόσχημα την Ρωσία – Σχεδιάζει επίθεση στην Ελλάδα

 

Οι εκλογές στην Τουρκία θα αναβληθούν επ’ αόριστον. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κινηθεί στα χνάρια του Β.Πούτιν και να ανακοινώσει επιστράτευση λόγω Ρωσίας -και κατά βάθος Ελλάδας- ενεργοποιώντας συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος.

Η ακραία πολεμική ρητορική των τελευταίων μηνών από Τούρκους αναλυτές, συμβούλους του Ερντογάν ακόμη και τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας είχε σκοπό να βάλει τα θεμέλια μιας “προπολεμικής κατάστασης”.

‘Έχουν ακουστεί και ειπωθεί απειλές από την Άγκυρα που είναι πρωτοφανείς στα παγκόσμια χρονικά. Ούτε εμπόλεμες χώρες δεν έχουν εξαπολύσει τέτοιου είδους πολεμικές απειλές.

23.9.22

Ταφή ή καύση των νεκρών;

 

Δημήτριος Λυκούδης, Θεολόγος-Φιλόλογος

23.9.22

Η εκπληκτική 3-D πλευρά του Δία (βίντεο)

 

 

Το 2016 έφθασε στον Δία το σκάφος της αποστολής Juno της NASA. Το σκάφος παρατηρεί και εξερευνά αυτά τα έξι χρόνια τόσο τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος όσο και πολλά από τα δεκάδες φεγγάρια του. Οι εικόνες και τα δεδομένα που έχει καταγράψει έχουν αποκαλύψει μια σειρά από άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές τόσο του γίγαντα αερίου όσο και των δορυφόρων του. Έχουν επίσης αποκαλυφθεί νέα στοιχεία για την σχέση του πλανήτη με τα φεγγάρια του και τα διάφορα φαινόμενα που παράγονται από τις βαρυτικές και άλλες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα τους.

Διαβάστε περισσότερα »(στο θυγατρικό μας επιστημονικό περιοδικό)

23.9.22

Συναγερμός στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας για μετανάστες



 Σε κατάσταση “μερικής έκτακτης ανάγκης” λόγω της αυξημένης προσφυγικής/μεταναστευτικής κίνησης – πίεσης στα σύνορα της με την Τουρκία, κήρυξε η Βουλγαρία, την μεθόριο στην περιοχή του Χάσκοβο.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της περιοχής του Χάσκοβο, Μίνκο Αγκέλοφ, η απόφαση ελήφθη λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται η συνοριακή μεθόριος από πρόσφυγες και μετανάστες που κατευθύνονται από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία.

23.9.22

Ιράν: Άνδρες υψώνουν ανάστημα μπροστά στην αδικία - Ρίχνονται στη μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών

Αυτοί οι διεθνείς παράγοντες που "κόπτονται" για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και για τα δικαιώματα των ...τετραπόδων, γιατί δεν αντιδρούν στη καταπίεση τόσων εκατομμυρίων γυναικών από τους "κανόνες" που επιβάλλουν κάποιες  τροποποιημένες   "θρησκείες" και  κτηνώδη  έθιμά τους; 
Juan
 

Στο Ιράν υπάρχουν άνδρες που αποφάσισαν να αντισταθούν στον σκοταδισμό και να υψώσουν το ανάστημά τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα των γυναικών για ελευθερία.

Οι μάχες κερδίζονται όταν είναι συλλογικές. Κι αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι του Ιράν έχουν πια αντιληφθεί. Γι' αυτό, άλλωστε, τα τελευταία 24ωρα η χώρα φλέγεται.

23.9.22

Ο ιός που σκοτώνει τον καρκίνο και γεννά ελπίδες


ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΚΥΤΤΑΡΑ. ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Νέος τύπος θεραπείας που χρησιμοποιεί έναν κοινό ιό για να μολύνει και να καταστρέφει επιβλαβή κύτταρα, αφήνει πολλές υποσχέσεις μετά τις πρώιμες δοκιμές σε ανθρώπους. Ο καρκίνος ενός ασθενούς εξαφανίστηκε, ενώ άλλοι είδαν τους όγκους τους να συρρικνώνονται.

23.9.22

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις το 2023


Παύλος Αϊβαλιώτης

Το έτος 2023 είναι ένα έτος αρκετά σημαντικό για την πορεία της γείτονας χώρας αλλά κυρίως είναι ένα έτος που θα εξαρτηθεί κατά μέγιστο βαθμό αν ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνεχίζει να κυβερνάει την χώρα του. Κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου οφείλουμε να σημειώσουμε τρεις τουλάχιστον ημερομηνίες ιδιαίτερα σημαντικές. Ημερομηνίες που θα «προκαλέσουν» το καθεστώς Ερντογάν να εκφράσει και πάλι τις προκλητικές διεκδικήσεις αλλά και ταυτόχρονα να αναβαθμίσει το περιεχόμενο ενός νέου εθνικιστικού αφηγήματος.

Η πρώτη ημερομηνία είναι φυσικά η 14η Ιουνίου, ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι Τουρκικές εθνικές εκλογές, εκτός βέβαια αν προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές – κάτι που ο Ερντογάν το διαψεύδει με την κάθε ευκαιρία. Εκείνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι η καθ′ αυτού συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά φυσικά η προεκλογική περίοδος.

23.9.22

Ο πόλεμος κατά της Ρωσίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ο πραγματικός πόλεμος στο Αιγαίο χωρίς συμμάχους!

Ο πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ότι “δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία”.

Από πότε ένας πρωθυπουργός κηρύσσει πόλεμο από ...μόνος του;  Juan

Η επιλογή της υπερβολής της ελληνικής παρουσίας στο μέτωπο κατά της Ρωσίας θα δούμε πόσο καλό θα κάνει στη χώρα και από το αποτέλεσμα σίγουρα θα κριθεί ο κ.Μητσοτάκης…
Αυτό που δεν πρέπει όμως να ξεχνά και να το λέει σε κάθε του δημόσια εμφάνιση είναι ότι η Ελλάδα έχει «πόλεμο» με την Τουρκία.
Τα στατιστικά στοιχεία των παραβιάσεων- υπερπτήσεων στο Αιγαίο είναι σίγουρα πολύ χειρότερα από αυτά του μετώπου Ρωσίας-Ουκρανίας.
Επιπλέον αν ευσταθούν όσα λέει ο Ερντογάν , τότε δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά από τους «συμμάχους και φίλους» με τους οποίους έχουμε υπογράψει συμφωνίες, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη.

23.9.22

Απίστευτο αλλά η Τουρκία πήρε αποζημίωση για τους «Τούρκους» που ζουν στην Ελλάδα!



 Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

(δεύτερο μέρος)

Το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ

Με μια εξωφρενική κομπίνα εναντίον της Ελλάδας, η Τουρκία διεκδίκησε και πήρε πριν από χρόνια, μια αστρονομική αποζημίωση για τους «Τούρκους» που ζουν στην Ελλάδα!

Η υπόθεση που αποτελεί αναμφισβήτητα μια ολέθρια ήττα της εξωτερικής μας πολιτικής, παραμένει ακόμα άγνωστη για τον λαό και σίγουρα γίνεται προσπάθεια να αποσιωπείται ακόμα και σήμερα από τους κυβερνώντες εκείνης της εποχής, για εκτός των άλλων έθεσε τα θεμέλια των σημερινών ανιστόρητων διεκδικήσεων  της γειτονικής χώρας.