Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 23.10.22

Η Τουρκία επιτέθηκε στους Κούρδους 2.476 φορές με χημικά όπλα – Εικόνες σοκ με αντάρτες θύματα αερίων

 

Το πρακτορείο ειδήσεων ANF δημοσίευσε πλάνα με δύο Κούρδους αντάρτες που επηρεάστηκαν από τουρκικά χημικά όπλα. [ΔΕΙΤΕ τα ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ]. Υπέστησαν παράλυση του νευρικού και αναπνευστικού συστήματος και απώλεια μνήμης.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής χρησιμοποιεί χημικά όπλα σε περιοχές που ελέγχονται από αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) από τα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με νέο απολογισμό που δημοσιεύθηκε από τις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG) -Ένοπλος βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK)- στις 17 Οκτωβρίου, απαγορευμένες βόμβες και χημικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 2476 φορές τους τελευταίους έξι μήνες.

23.10.22

Στο τραπέζι, η επέκταση των χωρικών υδάτων νοτίως της Κρήτης

 

Γράφει ο

Γιώργος Βενέτης

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική αλλά και ιστορική συμφωνία φαίνεται να κατέληξαν Λίβανος και Ισραήλ- που τυπικά βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση- για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων τους και την άρση των εμποδίων στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ μεσολαβούν εδώ και δύο χρόνια μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, για τη διευθέτηση της συνοριακής διαφοράς τους.

Το ερώτημα που γεννάται είναι μήπως επίκειται παρόμοια μεσολάβηση της Ουάσιγκτον στην ελληνοτουρκική διένεξη; Από τον Κλίντον μέχρι του Μπάιντεν, οι Αμερικανοί, δεν κατάφεραν  να λύσουν το πρόβλημα της Ανατολικής Μεσογείου.

23.10.22

Κρήτη: Επίθεση με καυστικό υγρό – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της 38χρονης (Video)

 

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 38χρονης Μ.Σ. η οποία φέρεται να έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, cretapost.gr, σήμερα στις 12 το βράδυ αναμένεται να παρέλθει το αυτόφωρο ενώ ενδέχεται η ίδια να παραδοθεί στις Αρχές αμέσως μετά.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία ερευνά κάθε μέρος όπου μπορεί να κρύβεται η 38χρονη προκειμένου να προχωρήσει στη σύλληψή της.

23.10.22

Σάρωσαν τα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας: Η μεγαλύτερη έως τώρα ρωσική αεροπορική επίθεση- Eκτοξεύσεις πυραύλων από πλοία και εννέα Tu-160 & Tu-95!

 

Ταυτόχρονη μαζική επίθεση με πυραύλους κρουζ από πολεμικά πλοία και στρατηγικά βομβαρδιστικά δέχεται η κεντρική, δυτική και ανατολική Ουκρανία με τους Ρώσους να έχουν απογειώσει εννέα Tu-160 και Tu-95 με δυνατότητα εκτόξευσης έως και 108 πυραύλων.

Oι Ρώσοι κτύπησαν κυρίως τις ουκρανικές περιοχές, Λβιβ, Λουτσκ και Κοβέλ, που συνορεύουν με την Πολωνία με αναβαθμισμένους πυραύλους κρουζ. Το γεγονός αυτό ίσως αποτελεί ένδειξη προετοιμασίας χερσαίας επίθεσης από την Λευκορωσία.

23.10.22

Ανθρωποσφαγή σε Χερσώνα & Avdiika: Ταχεία ρωσική επίθεση εξαϋλώνει ουκρανική φάλαγγα αρμάτων μάχης & τεθωρακισμένων – Τους θέρισαν…

 

Του Βασίλη Καπούλα

Οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα νέο βίντεο από την κονιορτοποίηση ουκρανικής στρατιωτικής φάλαγγας στο Berislav της Χερσώνας.

Το βίντεο αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων που δημοσίευσε το WarNews247 και δείχνει πως η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία έστειλε τις δυνάμεις της κυριολεκτικά για σφαγή. Οι Ρώσοι τους θέρισαν.

Σύμφωνα με τους Ρώσους στην περιοχή υπάρχουν ακόμη δεκάδες πτώματα μετά την αποτυχημένη επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Berislav στην περιοχή Novaya Kamenka-Sukhanovo.

23.10.22

Η κατάντια της κυβέρνησης: «Η Τουρκία δεν έχει κάνει κάτι παράνομο για να της επιβληθούν κυρώσεις» λέει ο υφυπουργός Παιδείας Α.Συρίγος

«Διέγραψαν» την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, τις καθημερινές παραβιάσεις των εναέριων και υδάτινων συνόρων μας, το Casus Belli και τόσα άλλα !!!

Σε μία επικίνδυνη δήλωση για τα εθνικά συμφέροντα προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία γιατί η Τουρκία δεν έχει κάνει κάποια πράξη εναντίον, διαγράφοντας ουσιαστικά με μια μονοκονδυλιά την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, τις καθημερινές παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας, το casus belli και τόσα άλλα.

23.10.22

Ουκρανία: Τα ρωσικά χτυπήματα προκαλούν διακοπές της ηλεκτροδότησης σε μεγάλο μέρος της χώρας

 


Ρωσικοί πύραυλοι σφυροκόπησαν ενεργειακές και άλλες υποδομές στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να προκληθεί ολική διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο, ενώ οι ρωσικές αρχές κατοχής στη Χερσώνα κάλεσαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιφέρεια.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατάφεραν πλήγματα σε «πολύ ευρεία» κλίμακα. Δεσμεύθηκε ότι ο στρατός του θα βελτιώσει τις ήδη καλές επιδόσεις του σε ό,τι αφορά την κατάρριψη πυραύλων με τη βοήθεια των εταίρων του.

Καταρρίφθηκαν 20 πύραυλοι και πάνω από 10 drones ιρανικής κατασκευής Shahed, πρόσθεσε.

23.10.22

Τα βρώμικα κόλπα της Άγκυρας με την Θράκη: Βάφτισαν ξανά τουρκικά τα χωριά γύρω από το Πετροχώρι που έγινε Ελληνοαμερικανική άσκηση [φωτογραφίες και βίντεο]

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, HELLAS JOURNAL

«Πετούν διαρκώς με ελικόπτερα, αεροσκάφη πάνω από τουρκικά χωριά, ακούγονται εκρήξεις, τα άρματα μάχης Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών κάνουν επίδειξη δύναμης, πονηρά σενάρια στην Θράκη με τις ευλογίες των ΗΠΑ.»

Αυτά είναι μόνο λίγα απ’ όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί στη γείτονα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της Ελληνοαμερικανικής άσκησης «Ολυμπιακή Συνεργασία.»

Μια άσκηση που απ’ όσον έχει φανεί ενόχλησε πολύ περισσότερο την Τουρκία από οποιαδήποτε άλλη Ελληνοαμερικανική συνεκπαίδευση που έχει γίνει κατά το πρόσφατο παρελθόν στο Νομό Θράκης.

Και μάλιστα οι γείτονές μας γι’ ακόμη μια φορά αναφέρουν τα χωριά της Θράκης, ως τουρκικά χωριά, σε μια προσπάθεια που γίνεται πολλά χρόνια τώρα, να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να προβάλουν τις παράνομες θέσεις τους.

23.10.22

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει… Το Ισραήλ ανακρούει πρύμναν, οι Γερμανοί άλλαξαν (για τώρα) θέση και οι Αμερικανοί δεν πείθουν (ακόμα) τον Ερντογάν (video)

Λευκός Οίκος το βράδυ… Φωτογραφία Hellas Journal


 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ενώ η Τουρκία απειλεί απροκάλυπτα την Ελλάδα -από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο-, και μονίμως την Κυπριακή Δημοκρατία, διαπιστώνουμε ταυτόχρονα κάποιες θετικές, αλλά και μερικές αρνητικές αντιδράσεις από χώρες που θεωρούμε συμμάχους και εταίρους.

Η Γερμανία, για παράδειγμα διατηρεί μία πολύ καλή στάση απέναντι στις τουρκικές απειλές. Και όχι μόνο λόγω μίας νέας πολιτικής που εισήγαγε η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ, αλλά φαίνεται ότι αποτελεί και απόφαση του Καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Σε σχέση με τη θέση της Άγγελας Μέρκελ τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Η πρώην Καγκελάριος δεν «έπαιζε» δίκαια και για κάποιο περίεργο λόγο, όταν συναντούσε τον Ταγίπ Ερντογάν έλιωνε στην κυριολεξία.

23.10.22

Tι προβοκάτσια στήνει πάλι ο Ερντογάν; Σύλληψη …τρομοκράτη που “εκπαιδεύτηκε” δήθεν στην Ελλάδα ανακάλυψε το Anadolu

 

Aλλο ένα επεισόδιο στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας έρχεται να προστεθεί σήμερα μετά από μία είδηση με «άρωμα» προβοκάτσιας που μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με αυτή συνελήφθη ύποπτο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK, το οποίο όπως υποστηρίζει το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδησεων «εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο Λαυρίου στην Ελλάδα και διαπιστώθηκε ότι προετοίμαζε δράση».

Με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι προετοιμάζεται το επόμενο αφήγημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των υπουργών του, εναντίον της χώρας μας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

22.10.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: (Σειρά) Taken Episode 07 - God's Equation

22.10.22

Πώς το Αιγαίο θα γίνει ελληνικό “γαλάζιο έδαφος” – Η γεωπολιτική μηχανική

 

Η γεωπολιτική μηχανική που βρίσκεται εν εξελίξει διεθνώς έχει αποτελέσει αντικείμενο και παλαιότερων άρθρων του γράφοντος. Αυτή σταδιακά μετατρέπει de facto την ΑΟΖ σε περιοχή σχεδόν εθνικής κυριαρχίας, με την έννοια ότι επί της ουσίας πλησιάζει (όχι σε επίπεδο διεθνούς δικαίου) την έννοια των χωρικών υδάτων. Αυτό δεν είναι τόσο αυθαίρετο, δεδομένου ότι το νομικό θεμέλιο των χωρικών υδάτων είναι ο λεγόμενος “κανόνας βολής του πυροβόλου” (cannon shot rule).

Με βάση αυτήν την αρχή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα χωρικά ύδατα είναι ο θαλάσσιος χώρος γύρω από μια στεριά, στον οποίο το χερσαίο πυροβολικό έχει πλεονέκτημα έναντι των πολεμικών πλοίων, αν χρειαστεί να συγκρουστούν.

22.10.22

Ακλόνητη η στρατηγική συνεργασία Ελλάδος – Ισραήλ διαβεβαιώνει ο Γκαντζ: Μήνυμα μέσω βίντεο για τα εγκαίνια του Αεροπορικού Κέντρου Καλαμάτας



 Μία ημέρα μετά τη θύελλα αντιδράσεων που πυροδότησε η αιφνίδια ακύρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ, έσπευσε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του να διαβεβαιώσει ότι «η βαθιά στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας είναι ακλόνητη».

Δήλωσε μάλιστα ότι δεσμεύεται να διατηρήσει αυτήν την σχέση και στο μέλλον.

Οι δηλώσεις Γκαντζ έγιναν επί τη αφορμή των εγκαινίων του Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Γκαντζ σημειώνει ότι το Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευση, είναι μια στρατηγική επένδυση που αναδεικνύει τους δεσμoύς μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας.

22.10.22

Και τώρα οι δυό τους: Ο ισλαμιστής Ερντογάν προκάλεσε τον γερουσιαστή Μενέντεζ μέσα στο γήπεδο του… Και τον έχει θυμώσει… (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν επιτέλους είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Εν μέσω …ειρωνικών δηλώσεων και αφ’ υψηλού ανακοινώσεων, πληροφορηθήκαμε ότι ο μεγάλος καημός του είναι ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από τη Νέα Ιερσέη).

Ενώ απέφευγε όλο το προηγούμενο διάστημα να αναφέρεται ονομαστικά στον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, χθες άλλαξε ρότα και επιτέθηκε στον κ. Μενέντεζ, ισχυριζόμενος ότι δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, εκτός -όπως τόνισε σε γραπτή δήλωση του- εάν η κατοχική δύναμη σταματήσει την επιθετική της εκστρατεία στην περιοχή (της Ανατολικής Μεσογείου).

22.10.22

Μετά τη φρεγάτα F-601 ΚΙΜΩΝ, κτίζεται και ο ΝΕΑΡΧΟΣ: Το Πολεμικό Ναυτικό επιστρέφει δυναμικά στο Αιγαίο και κατακτά τη Μεσόγειο

 Η επιβλητική ανάστροφη πλώρη της πρώτης Ελληνικής φρεγάτας Belh@rra η οποία μέσα από μια συμβολική τελετή πέρασε στην φάση του λεγόμενου δεξαμενισμού ώστε τα block που έχουν ήδη κατασκευαστεί να ενωθούν και να μετατραπεί σε ενιαίο καράβι. Πηγή: Naval Group


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ// HELLAS JOURNAL

Η ανάστροφη πλώρη της νέας Ελληνικής φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ» δεσπόζει στη δεξαμενή του ναυπηγείου του Λοριάν στη Βρετάνη.

Η ιστορία του Πολεμικού παίρνει σύγχρονη μορφή μέσω του χάλυβα των Belh@rra.

Μετά τις ιστορικές τριήρεις της αρχαίας Ελλάδας, το θωρηκτό της νίκης «Αβέρωφ», τώρα οι φρεγάτες κλάσης «ΚΙΜΩΝ» φέρνουν ξανά στα νερά του Αρχιπελάγους και της Μεσογείου την ανάστροφη πλώρη.

22.10.22

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ NBC. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ !

 

Το NBC News συνεχίζει την προσπάθειά του να μας εξοικειώσει με την ιδέα της εμφύτευσης microchip σε ανθρώπους, προβάλλοντας ένα ρεπορτάζ το οποίο ισχυρίζεται ότι στα παιδιά θα εμφυτευθεί microchip μία μέρα «μάλλον γρήγορα παρά αργά» (‘sooner rather than later’) και ότι οι Αμερικανοί (και κατ’ επέκταση όλοι μας) θα το αποδεχθούν γιατί έτσι θα είναι τα παιδιά πιο «ασφαλή».

 

Πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας αυτό που είχε πει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος: «Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.» (‘Those who give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.’ Benjamin Franklin.).

22.10.22

Η Επιτροπή Ελληνισμού επεκτείνεται στην Ομογένεια – Χιούστον, ΤΕΞΑΣ



Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου περιοδεύει στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει τους Ομογενείς μας σχετικά με τoυς σκοπούς και τις δράσεις του εθνικοπατριωτικού Σωματείου «Επιτροπή Ελληνισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλία στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στο ΧΙΟΥΣΤΟΝ του ΤΕΞΑΣ την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:15μμ.

Συντονιστής θα είναι ο Δρ. Μάνος Παπαδάκης.

Την εκδήλωση στηρίζει το Hellenic Cultural Center of the Southwest.

22.10.22

Latet anguis in herba – Ένα φίδι κρύβεται στο χορτάρι.

Επιμέλεια αναδημοσιεύσεων με πρόσθετες πληροφορίες και σχόλια από Α. Αντωνά.

Οι ανέκαθεν προδοσίες της Τουρκίας κατά των συμμάχων … συνεχίζονται …

Αναμείνατε σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και σε λίγο, συμφωνίες συμμαχίας με τον Πούτιν θα υπογράψει ο δόλιος σύμμαχος σας Ερντογάν.

Ο μισός φίλος είναι και μισός προδότης.

Βίκτωρ Ουγκώ

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν: «Η τύχη του κόσμου δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος μιας *χούφτας χωρών, που κέρδισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ….» ( Βαθύ  και συμβολικό το νόημα αυτής της δήλωσης και οι σύμμαχοι ας ψάξουν να το βρουν. Απωθημένα είναι γιατί δεν νίκησαν οι ΝΑΖΙ σύμμαχοι της Τουρκίας στον Β ΠΠ.)

22.10.22

«Η διαρκής υπονόμευση του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας»

Αν για εμάς αποφασίζουν ξένα κέντρα εξουσίας, τότε σαφώς
δεν χρειάζεται το ΣΕΑ !!!
Juan
 

Οι Ηγεσίες των χωρών, υπό το βάρος ευθύνης, διαθέτουν τον απαραίτητο θεσμό για τον σχεδιασμό εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, διαχειρίσεως κρίσεων, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ ).

Γράφει ο

Αντώνης Πέρπερεας*

 Κράτη σημαντικής ισχύος, οι ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία και άλλα, παρά το πλεονέκτημα ισχύος, θεωρούν αναγκαία την ύπαρξη του θεσμού αυτού, πόσο μάλλον για την χώρα μας, για σημαντικούς λόγους : 

21.10.22

Το νοσηρό φαινόμενο Τουρκία έγινε απόστημα και πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστεί!

 


Του Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Η χώρα μας αντιμετωπίζει με αποδεκτά ειρηνικά μέσα και με στρατιωτική προετοιμασία και ετοιμότητα τον ιδιότυπο υβριδικό ή ασυμβατικό επεκτατισμό της Τουρκίας, που έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα πρωτοφανή, ίσως λίγο πριν την θερμή εμπλοκή και την έμπρακτη αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδος ή την παράνομη ιδιοποίηση οικονομικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της στις παρακείμενες θάλασσες και τον βυθό-υπέδαφός τους. Η κλιμάκωση δηλώσεων και πράξεων της τουρκικής ηγεσίας προκύπτει από κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα δηλώσεων όπως:

21.10.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ : Taken Episode 06 - Charlie And Lisa

21.10.22

Mακελειό στην Χερσώνα: Οι Ρώσοι συνέτριψαν λυσσαλέες ουκρανικές επιθέσεις – Συλλήψεις Διοικητών & δεκάδες νεκροί – “Σκραπ” ο ΝΑΤΟϊκός εξοπλισμός


Του Βασίλη Καπούλα

Σε νεκροταφείο ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού έχει μετατραπεί η Χερσώνα με τις ουκρανικές δυνάμεις να μετρούν πάνω από 320 νεκρούς και κατεστραμμένα δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα.

Οι Ουκρανοί έχουν εξαπολύσει σειρά λυσσαλέων αντεπιθέσεων οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν αποκρουστεί πλήρως από τον ρωσικό Στρατό.

Τις τελευταίες 48 ώρες, τα ρωσικά στρατεύματα απέτρεψαν δύο απόπειρες αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Davydov Brod και Sukhoi Stavok στην περιοχή Χερσώνα.

21.10.22

Τουρκικά ΜΜΕ: Oργή για την παρουσία Τσούνη στη Θάσο – Ελληνική «προβοκάτσια», στέλνουν τα Marder στη Θράκη!


 Με προκλητικές αναφορές στην Ελλάδα κυκλοφορεί σήμερα ο τουρκικός Τύπος, που βλέπει «προβοκάτσιες» αυτή τη φορά στη Θράκη, ενώ δεν λείπουν και τα επικριτικά σχόλια στον Αμερικανό πρέσβη, Τζορτζ Τσούνη, αλλά και προκλητικοί χάρτες με την εμβέλεια του «Tayfun».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Globlal ειδικότερα ανέφερε:

«Έξι από τα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχωρεί η Γερμανία έφτασαν στην Ελλάδα, όλα θα εγκατασταθούν και θα χρησιμοποιηθούν στη Δυτική Θράκη, όπου υπάρχει η πυκνή παρουσία της ‘τουρκικής μειονότητας’. Η Ελλάδα πρόσθεσε κι άλλη προβοκάτσια στα νησιά του Αιγαίου και στο ζήτημα αυτό είναι και οι ΗΠΑ».

Δείτε στο βίντεο τις εξελίξεις

21.10.22

Πώς να επιλέξω Πνευματικό;" - Νεανικές Αναζητήσεις 112, Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, Δημήτριος Λυκούδης

 

21.10.22

Διακόπηκαν όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας Ρωσίας-ΗΠΑ: Προετοιμασίες της Πολωνίας για πόλεμο – Μετακινήσεις ισχυρών δυνάμεων στα σύνορα


 Μεγάλες μετακινήσεις αμερικανικών και πολωνικών δυνάμεων με άρματα μάχης Abrams και ΤΟΜΑ καταγράφονται στα σύνορα με Λευκορωσία και Ουκρανία με τον Ρώσο πρέσβη να αποκαλύπτει πως όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τις ΗΠΑ έχουν διακοπεί.

Η παρέμβαση του Ρώσου πρέσβη έχει μεγάλη σημασία καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα τα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας-Λευκορωσίας θα πάρουν “φωτιά”. Όλες οι χώρες συγκεντρώνουν δυνάμεις προς την Δυτική Ουκρανία.

21.10.22

Η Γερμανία καταδικάζει τις απειλές Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας - Στην Αθήνα ο Σολτς στις 26-27 Οκτωβρίου

 


Το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα...», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε: «Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών», για να προσθέσει: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».

21.10.22

Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Αν δεν μας δώσετε F-16, έχουμε εναλλακτικές όπως με τους S-400 - Τι είπε για τον Μενέντεζ

 Σε νέους λεονταρισμούς για την αναβάθμιση και απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-16 προέβη ο γιαλαντζί σουλτάνος προειδοποιώντας τις... Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Τουρκία έχει «εναλλακτικές».

«Προς το παρόν, οι προοπτικές της (αμερικανικής) διοίκησης εξελίσσονται σε θετική κατεύθυνση. Φυσικά, η Αμερική δεν είναι η μόνη διέξοδος για εμάς. Ακριβώς όπως και με τους S-400, διαπραγματευόμαστε επίσης εναλλακτικές λύσεις εκτός των ΗΠΑ όταν είναι απαραίτητο. Από εκεί και πέρα θα πάμε στον τρόπο παροχής αυτής της δουλειάς. Τέτοιες εναλλακτικές έχουμε στη διάθεσή μας» ανέφερε ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

21.10.22

Στην Αθήνα ο Όλαφ Σολτς στις 26 και 27 Οκτωβρίου Τι λέει ο Βερολίνο για τις προκλήσεις Ερντογάν



 Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα μεταβεί στην Αθήνα την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, απευθείας από το Παρίσι, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπούχνερ, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκονται διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. Ο κ. Σολτς θα αναχωρήσει για Βερολίνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

21.10.22

Γιατί οι βαλλιστικοί πύραυλοι δίνουν στρατηγικό πλεονέκτημα στην Τουρκία

 

Η δοκιμή του τουρκικού πυραύλου Tayfun με βεληνεκές πάνω από 500 χλμ επαναφέρει στο προσκήνιο όχι μόνο την απειλή που συνιστούν οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι για την Ελλάδα, αλλά και την προμήθεια αντίστοιχων πυραύλων από τις ένοπλες δυνάμεις. Βαλλιστικός πύραυλος είναι κάθε πύραυλος που βασίζεται στο αεροδυναμικό του σχήμα για την ανύψωση και στη συνέχεια ακολουθεί βαλλιστική τροχιά όταν τερματίζεται η ώση.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι διακρίνονται σε τακτικούς με βεληνεκές μέχρι 300 χλμ. και σε στρατηγικούς μικρού βεληνεκούς (από 300 έως 1.000 χλμ). Οι κατηγορίες μεγαλύτερου βεληνεκούς δεν θα μας απασχολήσουν εδώ.

21.10.22

Ακύρωση επίσκεψης του Ισραηλινού Υπ. Άμυνας: Ο διπλός αιφνιδιασμός, τα μηνύματα για το μέλλον και η επένδυση της Αθήνας στη στρατηγική σχέση



 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ//HELLAS JOURNAL

Προβληματισμό αλλά και ενόχληση προκαλεί η «ψυχρολουσία» στην οποία υπέβαλε την Αθήνα, το Τελ Αβίβ με την επιλογή της Ισραηλινής κυβέρνησης να ακυρωθεί το ταξίδι του Μπένι Γκαντς στην Ελλάδα όπου θα συμμετείχε στην επιθεώρηση της προόδου των έργων στο Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο της Καλαμάτας, μια επένδυση την οποία η Ελληνική πλευρά βλέπει ως «στρατηγικού χαρακτήρα».

Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωναν διπλά αιφνιδιασμένοι για αυτή την ακύρωση την οποία εκλαμβάνουν ως αρνητικό μήνυμα από το Τελ Αβίβ, σε μια κρίσιμη συγκυρία.

21.10.22

Bayraktar: Πώς μια φάρσα «αποκαθήλωσε» τα τουρκικά UAV – Αντιδρά η Τουρκία [vid]

 

Τα τουρκικά UAV Bayraktar που είχε αποκτήσει η Ουκρανία, είχαν αξιοποιηθεί στο έπακρο στην πρώτη φάση του πολέμου στην Ουκρανία.

Τότε είχαν θεαματικά αποτελέσματα, σε σημείο που έγιναν… τραγούδι που τραγουδούσαν ακόμη και οι Ουκρανοί στρατιώτες.

Μάλιστα στις 12 Σεπτεμβρίου ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε υπογράψει συμφωνία με τον CEO της εταιρείας Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, για την δημιουργία ενός εργοστασίου κατασκευής τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στην Ουκρανία.

21.10.22

Οργή από τη Ρωσική Πρεσβεία: «Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν μας καλεί στην επέτειο του Ναυαρίνου»

Στη ναυμαχία του Ναυαρίνου, δεν ήταν Ρώσοι αυτοί που μας βοήθησαν, ήταν...Αμερικανοί!
Ντροπή και αίσχος! Και κάτι άλλο: Δεν έχουμε πόλεμο με τη Ρωσία. Ο Μητσοτάκης έχει!
Juan

Οργισμένη φαίνεται πως είναι η ρωσική διπλωματία από το γεγονός ότι η ρωσική πρεσβεία δεν προσκλήθηκε στους εορτασμούς της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, απαντώντας σε ανάρτηση του ρωσικού ΥΠΕΞ που τιμούσε τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, σχολιάζει ότι «για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας δεν προσκλήθηκαν στους εορτασμούς της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου».

20.10.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ : Taken Episode 05 - Maintenance

 

20.10.22

«Κεραυνοί» Μάζη για τη «λέσχη της στερλίνας» που προκαλεί ηττοπάθεια για τα ελληνοτουρκικά!

 

20.10.22

Κύμα οργής στο Λιμενικό για Βαρουφάκη: “Το ΛΣ... πνίγει ανθρώπους”, είπε !!!

Πάντως ο Γιάνης (με 1 "ν" ) δεν κινδυνεύει να τον ...πνίξουν
αφού -κατά τη γνώμη του- πνίγουν ανθρώπους...!

ΑΛΕΞ 

Για ένα έγκλημα απέναντι στην Ιστορία, απέναντι στην ανθρωπότητα και απέναντι στον εαυτό μας έκανε λόγο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας πως το προσωπικό του Ελληνικού Λιμενικού πνίγει ανθρώπους. Αυτό δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra. Τόνισε δε πως το νόμιμο δικαίωμα των κρατών να φυλάττουν τα σύνορά τους αποτελεί έναν... ενορχηστρωμένο στρατηγικό μισανθρωπισμό:

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

«Γεράσαμε, το δημογραφικό. Ο υπόλοιπος κόσμος είναι πολύ πιο νέος, έχουν αντιστραφεί οι μεταναστευτικές ροές. Και τι κάνουμε; Ουσιαστικά βάζουμε τους νέους και τις νέες που υπηρετούν στο Λιμενικό μας και εμείς και οι Ιταλοί και άλλοι, να πνίγουν ανθρώπους για να αποτρέψουμε τις μεταναστευτικές αυτές ροές.

20.10.22

Άλλα τέσσερα Marder 1A3 στο 308 ΠΕΒ το ερχόμενο Σάββατο



 Σύμφωνα με πληροφορίες του DP, αλλά τέσσερα οχήματα Marder 1A3 επρόκειτο να αφιχθούν στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του 308 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης (308 ΠΕΒ), το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται, ότι τα πρώτα έξι οχήματα την παρούσα περίοδο υπόκεινται σε εργασίες βαφής στο 308 ΠΕΒ προκειμένου να παρουσιαστούν με την ελληνική παραλλαγή κατά τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγωγή, έστω και με δυο δεκαετίες καθυστέρηση, των συγκεκριμένων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) στο οπλοστάσιο των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων, είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, αρκεί ο αριθμός να αυξηθεί ώστε να καλύψει σημαντικό μέρος των επιχειρησιακών αναγκών.

20.10.22

Handelsblatt: Μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους εντός τεσσάρων ετών ζητά η Κομισιόν

 

Στο δημόσιο χρέος των χωρών της Ευρωζώνης αλλά και ειδικότερα στο ελληνικό,  αναφέρεται σε αποκλειστικό της άρθρο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Η Κομισιόν θέλει στο μέλλον να παρακολουθεί πιο στενά τη μείωση χρέους στην Ευρωζώνη αλλά και να δώσει στις εθνικές κυβερνήσεις μεγαλύτερη ευελιξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt από τις Βρυξέλλες, κάθε κυβέρνηση θα πρέπει στο μέλλον να συμφωνήσει με τις αρχές των Βρυξελλών ένα εξειδικευμένο, πολυετές σχέδιο μείωσης του χρέους.

20.10.22

Ύποπτη “φάμπρικα” με drones στη Νορβηγία: Συνελήφθη γιος “έμπιστου του Πούτιν” – Εκτόξευσε drone σε μονάδα επεξεργασίας LNG [videos]

Ο πατέρας του συλληφθέντος είναι ο “έμπιστος του Πούτιν”, μεγαλοαπατεώνας και πάμπλουτος Βλαντιμίρ Γιακούνιν, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις λόγω των στενών δεσμών του με τον Πούτιν. Screenshot via YouTube
 

Εδώ και μέρες η Νορβηγία αναφέρει συνεχή περιστατικά κατά τα οποία  Ρώσοι ή άτομα διπλής υπηκοότητας επιχειρούν ή πραγματοποιούν εκτοξεύσεις drones. Ορισμένοι εξ αυτών έχουν συλληφθεί.

Χθες συνελήφθη ένας ακόμη. Είναι Ρώσος υπήκοος και σύμφωνα με δημοσιεύματα των Νορβηγικών ΜΜΕ, είναι γιος ενός ατόμου «κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο εκπρόσωπος της νορβηγικής αστυνομίας είπε επίσης ότι ο συλληφθείς έχει ρωσική και βρετανική υπηκοότητα, είναι 47 ετών και ζει στην Ιταλία.

20.10.22

Ο βαλλιστικός «αναιμικός Τυφώνας» δεν τρομοκρατεί την Αθήνα: Μετά από μια δεκαετία και βλέπουμε αν θα τον δούμε – Η Ελλάδα έχει όλες τις απαντήσεις

 Πριν από περίπου έναν χρόνο και για πρώτη φορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, Πολεμική Αεροπορία και αντιαεροπορικό Πυροβολικό λειτούργησαν διαλειτουργικά στο πεδίο βολής της Κρήτης σε μια άσκηση κατά βαλλιστικών πυραύλων, στην οποία έλαβαν μέρος και δυνάμεις από την Γερμανία και την Ολλανδία. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, Hellas Journal

Μετά τους διηπειρωτικούς πυραύλους του Κιμ Γιονκ Ουν και τους βαλλιστικούς πυραύλους της Τεχεράνης, ήρθε η σειρά της Τουρκίας να δώσει στην δημοσιότητα βίντεο με το οποίο διαφημίζει τον «Τυφώνα», τον δικό της βαλλιστικό πύραυλο που σύμφωνα με τα ελεγχόμενα από το καθεστώς Ερντογάν Μέσα Ενημέρωσης ξεπέρασε σε εμβέλεια τα 500 χλμ.

Ένας πύραυλος «copy paste», για τον οποίο ουδείς γνωρίζει  ποιος παρείχε την τεχνογνωσία στην τουρκική αμυντική βιομηχανία ώστε να τον κατασκευάσει και να προχωρήσει ως τη δοκιμή του «μίσους».