Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

31.7.23

Η Κύπρος θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των πληγεισών περιοχών στη Ρόδο

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία
 

Από euronews  with ΚΥΠΕ

Κυρ. Μητσοτάκης από την Κύπρο: Δεν μπορεί να είναι ανεκτή η παρουσία κατοχικού στρατού

Λόγω και της εγγύτητας και των ιδιαίτερων δεσμών με τη Ρόδο, η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στη Ρόδο. 

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Λευκωσία. 

31.7.23

Κάνουμε, δυστυχώς, την οδήγηση «πέρασμα» στην αιωνιότητα!..



    Οδηγητικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου*


     Αυγουστιάτικα θα ξεχυθούμε στους επαρχιακούς και εθνικούς μας δρόμους ημέρες διακοπών και, όπως δυστυχώς κάθε Αύγουστο, θα θρηνήσουμε και φέτος εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες ως αποτέλεσμα της οδήγησης μας που προκαλεί απίστευτο και μόνιμο πόνο σε οικογένειες και παράλληλα δυσθεώρητο κόστος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην Οικονομία!… 

     Κάθε μεγάλο, κάθε σπουδαίο ψυχοκοινωνικό φαινόμενο το βαφτίζουμε με την αποδεκτή και στις επιστήμες της κοινωνιολογίας και ψυχολογίας όπως και στην κοινή γνώμη έννοια που περικλείει ο όρος «πέρασμα». Περάσματα υπήρξαν μεταξύ άλλων, ανέκαθεν, η ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, η εισαγωγή σε ένα Πανεπιστήμιο ή,  χωρίς να προσβάλλω τους σεμνότυφους, το ερωτικό αγκάλιασμα που ολοκληρωνόταν κάποια στιγμή με την απώλεια της εφηβικής μας «αθωότητας» για όλους και όλες. 

31.7.23

Οργή Πούτιν κατά της Τουρκίας για Αζοφίτες-''Πόρτα'' στον Ερντογάν για τα Ουκρανικά σιτηρά- Αναβάθμιση του ρόλου της Αιγύπτου από την Ρωσία

 Κόκκινο πανί για τον Πούτιν η Τουρκία η οποία καταπάτησε συμφωνία που αφορούσε την κράτηση των μαχητών του Τάγματος Αζόφ και δεν προέβλεπε την επιστροφή τους στην Ουκρανία

Είναι γνωστό ότι στην πολιτική και τις Διεθνείς σχέσεις, τίποτε δεν είναι σταθερό και αμετάβλητο, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει στην παρούσα χρονική περίοδο μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι σχέσεις Πούτιν-Ερντογάν δεν διανύουν την καλύτερή τους περίοδο, ιδίως μετά την αποδοχή εισόδου από την Τουρκία στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας  και την πρόσφατη  Σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος ήρε τις ενστάσεις του για είσοδο και της Σουηδίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

31.7.23

Νίκος Χαρδαλιάς: Πήρε και επίσημα το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής

 


Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο«κύβος ερρίφθη» στη Νέα Δημοκρατία για την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως αναμενόταν ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε το χρίσμα από το Μαξίμου και θα είναι υποψήφιος με την υποστήριξη του κόμματος έπειτα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

31.7.23

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 


ΑΚ79/2023                                                                                                31/7/2023


Κους, Νίκο Χριστοδουλίδη

Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Και 

Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Ελλάδας


Κύριε Πρόεδρε, 

Κύριε Πρωθυπουργέ,


Πρώτιστα  το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια συγχαίρει τον Έλληνα Πρωθυπουργό  για την επανεκλογή του και τον καλωσορίζει στη Λευκωσία και σημειώνουμε τη διαβεβαίωση που δίδεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι δύο Κυβερνήσεις  μας, συντονίζονται και  έχουν κοινή γραμμή, κοινή προσέγγιση και κοινούς στόχους στα θέματα που θα συζητήσουν, Κυπριακό , μεταναστευτικό και άλλα τρέχοντα θέματα της περιόδου αυτής. 

31.7.23

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη: Οι Έλληνες της Κύπρου σας ζητούν να σταθείτε ισχυρά δίπλα τους, εναντίον της τουρκικής κατοχής (video)

 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Hellas Journal

Εάν δεν απαιτηθεί να αναβληθεί ξανά η επίσκεψη, καθώς η Ελλάδα δέχεται ακόμα ασύμμετρη επίθεση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα Δευτέρα την Κύπρο.

Και το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, ανακοίνωσαν ήδη τη σημερινή επίσκεψη.

Για τους Έλληνες του νησιού, είναι μία επίσκεψη-προσκύνημα και εύχομαι να το βλέπει υπό τον ίδιο οπτικό φακό και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία για τα εθνικά θέματα. Γι’ αυτό και θωράκισε στρατιωτικά την Ελλάδα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και έχει πλέον υπεροχή στο Αιγαίο Πέλαγος.

31.7.23

Αποστάσεις πήρε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον βουλευτή Sessions: Δεν έχουμε πληρώσει εμείς για την (παράνομη) “επίσκεψη” του στην κατεχόμενη Κύπρο


 Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΦΙΚΗ

Αποστάσεις από τον βουλευτή του Τέξας Pete Sessions, ο οποίος προγραμματίζει να επισκεφτεί τα κατεχόμενα με απευθείας πτήση από την Τουρκία, κρατάει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε ερώτηση της Hellas Journal και του τηλεοπτικού σταθμού ΡΙΚ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει χρηματοδοτήσει αυτή την επίσκεψη, καθώς πρόκειται για ένα μη επίσημο ταξίδι.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

31.7.23

Ρωσία: Ουκρανική απόπειρα επίθεσης με drones κατά της Μόσχας καταγγέλλει το υπουργείο Άμυνας

 

Είναι δυνατόν  να πιστεύουν οι Ουκρανοί ότι το ΝΑΤΟ θα θυσιάσει τον πλανήτη για να χτυπήσει με πυρηνικά όπλα τη Ρωσία; Προκαλούν συνέχεια τη Ρωσία η οποία δεν θα διστάσει και πολύ να ισοπεδώσει οριστικά την Ουκρανία και να τη σβήσει από το χάρτη.Ας φροντίσουν να βρουν μια συμβιβαστική λύση γιατί το ΝΑΤΟ απλώς θέλει να ενημερωθεί για  τα νέα οπλικά ρωσικά συστήματα και τίποτα άλλο.
Α.Α

\Από Πάνος Κιτσικόπουλος  with AFP, AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα τρία UAV εξουδετερώθηκαν ή καταρρίφθηκαν - Ωστόσο προβληματίζει το ότι εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη φθάνουν πλέον στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας

31.7.23

Νέα παγίδα της Άγκυρας: Σχεδιάζουν ταξίδι Αμερικανών βουλευτών στα κατεχόμενα

 


Την έντονη αντίδραση και άμεση κινητοποίηση των διπλωματικών αρχών της Κύπρου, αλλά και της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, πυροδότησε η είδηση ότι δύο Αμερικανοί βουλευτές ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μέσα στον Αύγουστο ταξίδι στα κατεχόμενα του νησιού, με απευθείας πτήση από την Τουρκία.

31.7.23

Κοτζιάς για ελληνοτουρκικά: “Ιστορικό σφάλμα του πρωθυπουργού η προαναγγελία υποχωρήσεων”

 

“Συζητάμε, και όταν γίνεται αναγκαίο και δυνατό διαπραγματευόμαστε με τον γείτονά μας. Ποτέ δεν προαναγγέλλουμε υποχωρήσεις, ούτε τις κρύβουμε κάτω από το χαλί. Διότι η άλλη πλευρά θα τις θεωρήσει εξ’ αρχής δοσμένες. Κατά προέκταση δε, στην διάρκεια της διαπραγμάτευσης θα απαιτήσει και άλλες. Από αυτή τη σκοπιά, είναι ιστορικό σφάλμα του κ. Πρωθυπουργού που προανήγγειλε υποχωρήσεις και ακόμα χειρότερα που προανήγγειλε απώλεια κυριαρχίας, η οποία δεν έπρεπε να τεθεί καν πάνω στο τραπέζι.”, αναφέρει σε άρθρο του για τα ελληνοτουρκικά που δημοσιεύτηκε στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

31.7.23

Η Τουρκία ζητά από τη Σουηδία "μέτρα" για να αποτραπεί στο εξής το κάψιμο του Κορανίου

 


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν προέτρεψε σήμερα στη Σουηδία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να αποτρέψει μελλοντικά το κάψιμο του Κορανίου, ανέφερε μια πηγή του τουρκικού υπουργείου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Σουηδό ομόλογό του Τομπίας Μπίλστρεμ, ο Φιντάν είπε ότι είναι "απαράδεκτο" να συνεχιστούν αυτές οι "αισχρές πράξεις" υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης.

31.7.23

Oι μάχες στην Ουκρανία έχουν μετατραπεί σε πόλεμο drones



Τώρα, περίπου 17 μήνες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων μιας χρήσης στο πεδίο της μάχης και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης έχει επεκταθεί εκθετικά. Έχουν αναλάβει πολλές από τις λειτουργίες που εκτελούσαν προηγουμένως επανδρωμένα αεροσκάφη ή πιο ακριβές αυτόνομες πλατφόρμες.

Ο Nolan Peterson, Αμερικανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και σύμβουλος άμυνας, εφιστά την προσοχή σε αυτό στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε από την πύλη 19FortyFive.
30.7.23

"Ζούμε τον 21ο αιώνα, η νοοτροπία μας είναι ακόμα εκείνη του 1453"


Ο έγκριτος καθηγητής γράφει: “Στην πραγματικότητα το μόνο πράγμα που έπρεπε να πει κανείς για το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι “ανάρμοστο” και “ντροπή”.  Σκέπτομαι, όμως, ότι οι συνομιλητές μου δεν διαθέτουν την πολιτιστική λεπτότητα να αντιληφθούν το νόημα αυτών των λέξεων. Γι αυτό θα μιλήσω ανοιχτά για το θέμα και με τον τρόπο που θα τον καταλάβουν.Αυτό που έγινε στην Αγία Σοφία είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα βαρβαρότητας. Αποτελεί την διακήρυξη των Τούρκων ότι είναι απολίτιστοι και καταστροφικοί.

30.7.23

Στην Κύπρο αύριο ο Κ. Μητσοτάκης

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κύπρο, αύριο, Δευτέρα 31 Ιουλίου.


Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Στις 11:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

30.7.23

ΣΥΡΙΖΑ: Με το πόρισμα Γκολντάμερ στο συρτάρι τους, έγιναν και… αρνητές της κλιματικής κρίσης

.





Γράφει η Σοφία Βούλτεψη*

ΣΥΡΙΖΑ: Με το πόρισμα Γκολντάμερ στο συρτάρι τους, έγιναν και… αρνητές της κλιματικής κρίσης


Σε όλον τον κόσμο οι επιστήμονες δεν μιλούν πια για κλιματική κρίση. Μιλούν για κατάσταση βρασμού. Στην Ελλάδα, όμως, μετά τους αρνητές του κορονοϊού και των συνεπειών του πολέμου, αποκτήσαμε και τους… αρνητές της κλιματικής κρίσης! Την ώρα που όλοι οι ειδικοί μιλούν για ακραίες καταστάσεις, με κατά μέσο όρο πάνω από 60 νέες πυρκαγιές την ημέρα, ακούμε πάλι ότι το πόρισμα Γκολντάμερ «μπήκε στο συρτάρι». Μιλάμε για την μελέτη που ο κ. Τσίπρας είχε παραγγείλει και… μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διάβασε!
30.7.23

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ράμα εξευτελίζει την Ελλάδα με την υπόθεση Μπελέρη


 Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ράμα εξευτελίζει την Ελλάδα με την υπόθεση Μπελέρη

Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή Zoom powered by XAK στις 27 Ιουλίου 2023.

30.7.23

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ! ΓΙΑΤΙ;

 

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 49χρονος άνδρας το μεσημέρι του Σαββάτου στην παραλία του Καστελοκάμπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας, βρισκόταν με την οικογένειά του σε παραλιακό μαγαζί, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Άμεσα έτρεξε για τις πρώτες βοήθειες ο ναυαγοσώστης της περιοχής ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο.

30.7.23

Πειραιάς: Εκατοντάδες Σιίτες μουσουλμάνοι αναβίωσαν το έθιμο του αυτομαστιγώματος

 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ . ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣΤΙΓΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ;

Α.Α


Σιίτες μουσουλμάνοι στην Ελλάδα γιόρτασαν και φέτος την Ασούρα.

Οι Σιίτες μουσουλμάνοι στην Ελλάδα γιόρτασαν και φέτος την Ασούρα η οποία σύμφωνα με τη θρησκεία τους, είναι εις ανάμνηση του μαρτυρίου και του θανάτου του ιμάμη Χουσεϊν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ.

30.7.23

Τι συμβαίνει μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας; Πούτιν: Να αποχωρήσουν όλες οι δυνάμεις (και οι Τουρκικές) από τη Λιβύη (Βίντεο)

 


Η διαφωνία και η μη επιστροφή των Ρώσων στην συμφωνία για το Σιτάρι και η στροφή των Τούρκων στην Δύση έχουν βάλει την Τουρκία στο στόχαστρο του Πούτιν

Η Τουρκία καίγεται απο οικονομική κρίση και έχει τεράστια ανάγκη ρευστών για αυτό και θα επαναφέρει την συμφωνία των σιτηρών και θα δώσει άδεια εισόδου στον Βόσπορο στον στόλο του ΝΑΤΟ και για αυτό, σχεδιάζει να διαπραγματευτεί ακόμη και τα F-35 και την πραγματική, και όχι μυθική ένταξη στην ΕΕ.

29.7.23

Γράφει ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.


«Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια του είναί μας για την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ! Διάφορα επώνυμα πρόσωπα, ήτοι Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, Δημοσιογράφοι, Εκπρόσωποι των Κομμάτων με τις πράξεις των, με τα λόγια των και με τις δηλώσεις των προδίδουν την αμώμητον πίστιν μας και παρά ταύτα ……παραμένουν ανενόχλητοι!

Η συνέχεια ΕΔΩ


ΦΜ

29.7.23

Γράμμος: Φωτιά σε δύσβατη δασική περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα


 Η δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων κοντά στις εστίες της πυρκαγιάς, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δυσχεραίνει το έργο της δασοπυρόσβεσης.

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο δασικό σημείο στην περιοχή Τριλόφου στο Γράμμο, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις δέκα παρά είκοσι το βράδυ, και είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεσή της.

29.7.23

Κύπρος : Μισός Αιώνας Λεηλασίας και Ολέθριων Ψευδαισθήσεων



τού Φοίβου Κλόκκαρη *


Επί μισό αιώνα στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, διαπράττεται συστηματικά από την Τουρκία το έγκλημα  τής λεηλασίας, προς αφανισμό τού Ελληνισμού/ Χριστιανισμού, εις δε τις ελεύθερες περιοχές, οι ηγεσίες των περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων παραμένουν προσκολλημένες  στη ΔΔΟ με την ψευδαίσθηση, τήν οποία καλλιεργούν  και  στόν λαό, ότι η λύση αυτή  «επανενώνει την Κύπρο και αποτρέπει τη διχοτόμηση».Μιά ολέθρια ψευδαίσθηση που πρέπει να διαλυθεί.

29.7.23

Αναπάντητα ερωτήματα από τις εκρήξεις των πυρομαχικών


Το μανιτάρι από την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών
Το μανιτάρι από την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών
Αναπάντητα μένουν από την κυβέρνηση κρίσιμα, για τη ζωή και την ασφάλεια του λαού, ερωτήματα σχετικά με το τι συνέβη στη Νέα Αγχίαλο και τις εκρήξεις πυρομαχικών, την Πέμπτη, στο πλαίσιο ευρύτερης πυρκαγιάς που κατέκαψε και αυτήν την περιοχή της χώρας.

Ηταν τέτοια η αδυναμία των αρμοδίων να συγκρατήσουν τη φωτιά, ώστε πηγές ανέφεραν πως στο προσωπικό της αποθήκης δόθηκε εντολή να απομακρυνθεί «ASAP» («as soon as possible» - το συντομότερο δυνατό). Αργότερα, άλλωστε, δόθηκε εντολή «προληπτικά» να απογειωθούν από τη βάση της Αγχιάλου μαχητικά F-16 και να κατευθυνθούν στις αεροπορικές βάσεις Λάρισας και Τανάγρας.

Μάλιστα, ήταν τόση η ανοργανωσιά του «επιτελικού κράτους», ώστε προσπαθούσαν να αποκτήσουν κάποια αντίληψη της κατάστασης στέλνοντας μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) να πετάξει πάνω από την περιοχή για να στείλει εικόνα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο υπουργείο Αμυνας.

29.7.23

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό για «επικείμενες υποχωρήσεις» προς την Τουρκία

 

Με πρωτοβουλία πολλών και καταξιωμένων μελών του International Hellenic Association (ΙΗΑ), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού εθελοντών που υποστηρίζει τα συμφέροντα του Ελληνισμού με έδρα το Delaware των ΗΠΑ, απεστάλη Ανοιχτή Επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με τις δηλώσεις του στις 13 Ιουλίου 2023 για τις επικείμενες πολιτικές συζητήσεις με την Τουρκία. Μέχρι την ημέρα της αποστολής της (27/7/2023), η επιστολή είχε υπογραφεί από Έλληνες πατριώτες χωρίς κομματικούς χρωματισμούς τόσο από την Ελλάδα όσο και από την παγκόσμια Διασπορά. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και μετά την αποστολή της ανοιχτής επιστολής, με την αποστολή e-mail στην διεύθυνση ihahellas@gmail.com (με τις ενδείξεις ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΑ), από όποιον θα ήθελε να την προσυπογράψει. Το πλήρες κείμενο της επιστολής, με τις υπογραφές που την συνοδεύουν, έχει ως εξής:

29.7.23

«Τα επιτελικά στελέχη δεν απαλάσσονται των ευθυνών τους» λέει ο Θ.Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Αγχίαλο


Σύμφωνα με σημερινή πολύ σοβαρή και εύστοχη δήλωση του πρώην ΑΓΕΑ και ΑΓΕΕΘΑ Πτέραρχου ε.α. Χρήστου Χριστοδούλου, αυτό που συνέβη στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο, είναι “αδιανόητο” και “δεν έπρεπε να συμβεί”.

Αυτή η δήλωση τα λέει όλα με τρόπο αυστηρό, λιτό και αδιαπραγμάτευτο. Και όμως… συνέβη!

Ούτε οι καιρικές συνθήκες, ούτε η εν προκειμένω προσχηματική επίκληση της κλιματικής κρίσης μπορούν να δικαιολογήσουν το συμβάν, ειδικά όταν πρόκειται για χώρο υψηλής επιτελικής και στρατηγικής λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί εδώ τα υπάρχοντα σχέδια δεν καλύπτουν μόνο κινδύνους σε καιρό ειρήνης, αλλά και σε συνθήκες πολέμου. Οι πάντες επομένως καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Και όμως… συνέβη!!!

29.7.23

Νέα Αγχίαλος: Απόδοση ευθυνών και ασκήσεις ετοιμότητας



Επειγόντως απαντήσεις για το τι πήγε στραβά και προκλήθηκε η πρωτοφανής καταστροφή στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου αναζητούν η πολιτική και η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αρμοδίως, μετά και τον ακραίο προβληματισμό που επικράτησε σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο, διαμηνύεται ότι δεν θα επιτραπεί να επικρατήσει λογική αλληλοεπίρριψης ευθυνών, αλλά θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου αφενός να καταδειχθεί με πλήρη σαφήνεια τι δεν έγινε σωστά και κατά δεύτερον, να αποτραπεί η πιθανότητα επανάληψης ανάλογης καταστροφής.
29.7.23

Οι ΗΠΑ πωλούν προηγμένα αεροσκάφη AP-15 στην Αίγυπτο




Στις 15 Μαρτίου 2022, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την πώληση 24 μαχητικών αεροσκαφών F-15E Strike Eagle στην Αίγυπτο. 
Η αξία της συμφωνίας είναι 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει επίσης οπλικά συστήματα για αυτό το αεροσκάφος και εκπαίδευση.
Το αεροπλάνο αναμένεται να παραδοθεί στην Αίγυπτο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Αίγυπτος θα αγοράσει F-15.
Το F-15E Strike Eagle είναι ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο. Είναι σε θέση να μεταφέρει μια ποικιλία όπλων και να εκτελεί διάφορες αποστολές, όπως αεροπορική επίθεση, επιτήρηση και συλλογή πληροφοριών.
29.7.23

Εξελίξεις στο πρόγραμμα των κορβετών – Οι εξηγήσεις που ζητά η ελληνική πλευρά




Το πρόγραμμα ναυπήγησης κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό κάθε άλλο παρά «πεθαμένο» είναι, προς διάψευση ορισμένων κύκλων, με την ελληνική πλευρά να ζητά εγγράφως εγγυήσεις από Γάλλους και Αμερικανο-ιταλούς.
Του Χρήστου Μαζανίτη
Το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού όχι μόνο δεν έχει «βαλτώσει» αλλά γίνονται επιπλέον ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στον μέγιστο βαθμό.
Όπως έχουμε εκτενώς γράψει, επανειλημμένως στο enikos.gr, πρόθεση της Ελλάδας είναι η ναυπήγηση της πρώτης κορβέτας να γίνει στο εξωτερικό με τις υπόλοιπες 2+1 να χτίζονται σε ελληνικά ναυπηγεία.
29.7.23

Σε “εμπόλεμη στάση” η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα – Τι ειπώθηκε στο Κογκρέσο

 

Την εκτίμηση ότι τα «σαφή μηνύματα» που έχει εκπέμψει το Κογκρέσο έχουν αποδειχθεί χρήσιμα στην προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να διαχειριστεί το θέμα των F-16 καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων με την Τουρκία, εξέφρασε ο υποψήφιος υφυπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Ο Μπράιαν. Πρόκειται για έναν έμπειρο διπλωμάτη καριέρας, ο οποίος προορίζεται να διαδεχθεί την Κάρεν Ντόνφριντ, στο χαρτοφυλάκιο των ευρωπαϊκών και ευρασιατικών υποθέσεων.

Ο Μπράιαν προχώρησε στη συγκεκριμένη τοποθέτηση απαντώντας σε ερώτηση του γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν κατά τη διάρκεια της ακρόασης στην Επιτροπή για την επικύρωση του διορισμού του.

29.7.23

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Σε… υπαίθριο «γκαράζ» βρίσκονταν τα όπλα που ανατινάχθηκαν στην 111ΠΜ

 

Καμία πρόβλεψη πυρασφάλειας σε μια από τα κρίσιμες Πτέρυγες Μάχης της ΠΑ

Σε ένα χώρο που έμοιαζε μάλλον με υπαίθριο «γκαράζ» με ένα απλό σκέπαστρο φυλαγόντουσαν τα  πυρομαχικά της αποθήκης που εξερράγη  από τη φωτιά που σάρωσε τη Νέα Αγχίαλο εχθές.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες τα πυρομαχικά που φυλάσσονταν στην συγκεκριμένη αποθήκη στη θέση Καράμπα μπορεί να μην περιείχαν όπλα «πρώτης γραμμής»,

29.7.23

Ζεϊμπεκιές Πατούλη εν μέσω πύρινης κόλασης - Έντονη ενόχληση ΝΔ, όλα ανοιχτά για το χρίσμα (Videos)

...'Ολα κάψτα!!!
ΑΑ

 Δυσαρέσκεια προκάλεσε στη ΝΔ η παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψηφίου με τη στήριξη της ΝΔ Γιώργου Πατούλη, σε εκδήλωση στο Ζάππειο, όπου χόρευε ζεϊμπέκικα όταν το κέφι «άναψε», εν μέσω των πυρκαγιών που κατέκαιγαν τη χώρα.

Πηγές της ΝΔ δήλωναν την έντονη δυσαρέσκεια του κόμματος, για την παρουσία του στην 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στο Ζάππειο, εν μέσω της πύρινης κόλασης που έπληττε μεγάλο μέρος της χώρας.

29.7.23

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν και ο Ερντογάν τάζει τουρκικούς κινητήρες στο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος ΚΑΑΝ ως το 2030!




Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση θέλει να στείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφος ΚΑΑΝ που ετοιμάζεται να ισχυροποιηθεί.
Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι εκφράζουν την βεβαιότητα πως το εν λόγω αεροσκάφος θα είναι ισάξιο με τα F-35.
Μάλιστα, μέχρι και το 2030. το ΚΑΑΝ αναμένεται να πετάει με τουρκικούς κινητήρες ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Τουρκία σκοπεύει να εκσυγχρονίσει ρωσικά μαχητικά και συγκεκριμένα τα SU-25 του Αζερμπαϊτζάν.
Ακόμη, σύμφωνα με όσα μεταφέρονται από την Τουρκία, για τα F-16 της γειτονικής χώρας τα οποία συνδέονται με τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, την Ελλάδα και την ΕΕ, ο Ερντογάν δηλώνει πως τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να αποφασίσει το κοινοβούλιο.
29.7.23

Το θηριώδες αεροπλανοφόρο πλοίο USS Gerald R. Ford στον Πειραιά!

 

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το θηριώδες αεροπλανοφόρο πλοίο US GOVT VESSEL, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2017 και πλέει υπό την σημαία ΗΠΑ.

Μετά από παραμονή περίπου δύο μηνών στην Αδριατική θάλασσα και στο Ιόνιο πέλαγος, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford το πρωί της Πέμπτης 27/7 κατάπλευσε στον Φαληρικό όρμο ανοιχτά του Πειραιά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, μήκους 337 μέτρων, ύψους 76μ., ενώ διαθέτει 25 καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει συνολικό πλήρωμα 4539 ατόμων!

29.7.23

Πρώην Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χριστοδούλου: Ξεσπά για τις εκρήξεις-«Εκθέσαμε θέσεις!»- «Ξηλώνουν» τον διοικητή της 111 ΠΜ (Βίντεο)

 


Τις τακτικές και στρατηγικές συνέπειες των εκρήξεων στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο ανέδειξε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χριστοδούλου, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για την απόδοση ευθυνών.

28.7.23

Τα μήλα της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου! - Του συνεργάτου μας Θεολόγου, Ιστορικού, Φιλολόγου κ. Δημητρίου Λυκούδη

 

28.7.23

Ανικανότητα ή αμέλεια: ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ και Πυροσβεστική πρέπει να απαντήσουν για τις εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης

 https://defencereview.gr/

Οι χθεσινές εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών και όπλων της 111 Πτέρυγας Μάχης ξεχειλίζουν το ποτήρι της οργής είτε για την ανικανότητα είτε για την εγκληματική αμέλεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων του κρατικού μηχανισμού.

Καλές οι παρελάσεις, καλές οι δηλώσεις περί «ετοιμότητας και αποτροπής» καλές και οι τελικές φάσεις των μεγάλων διακλαδικών ασκήσεων αλλά το έλλειμα διαχείρισης κρίσεων εξακολουθεί να υφίστανται.

28.7.23

Βόλος: Πέθανε από ανακοπή 47χρονος πιλότος

Από τους διασώστες του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ έγιναν προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά ήταν μάταιο

 Πέθανε στο σπίτι του χθς το πρωϊ από ανακοπή ο 47χρονος πιλότος Αργύρης Κωσταράς στον Βόλο.


Σύμφωνα με το gegonota.news, από τους διασώστες του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ έγιναν προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά ήταν μάταιο.

13.7.23

Φίλης Γιώργος: Για "Πατρίδα του Αέρα" μιλούν τώρα οι Τούρκοι - Πέρασε στα ψιλά / Ενημέρωση & Σκέψη

13.7.23

Π. Μαρινάκης: Δεν... καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία !!!

Δεν γνωρίζει η δεξιά τους, τι ποιεί η αριστερά τους!!!
Χάθηκαν τόσοι Στρατηγοί ε.α , να αναλάβουν το Υπουργείο
Δημ. Τάξεως;  (...ΠΡΟ-ΠΟ) Πρέπει στα υπουργεία να
τοποθετούνται, ως υπουργοί,  άσχετοι με το αντικείμενο; Μέχρι να
ενημερωθούν, αλλάζουν υπουργείο ή αλλάζει η κυβέρνηση!
Α.Α

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία -το λέω ρητώς- δεν καταργείται, δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση, αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη αστυνομία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη.

13.7.23

Ας ψηφίζουν οι φοίνικες. Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό για τους ομογενείς



 Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ (Από ένα πρώην -και μάλλον μέλλοντα- εξόριστο στο εξωτερικό).

Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας. Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα όμως ότι ο δρόμος για την κανονικοποίηση της Ελλάδας θα είναι ακόμα πιο δύσκολος τώρα, τη δεύτερη τετραετία σας.

13.7.23

Τουρκία και ΝΑΤΟ «πνίγουν» στα Στενά τις Συνθήκες Μοντρέ και Λοζάνης!

 

Τον Μάιο του 2023, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έθεσε στον Τούρκο πρόεδρο το θέμα ένταξης της Σουηδίας, καθώς και τον καθορισμό της περιοχής επιχειρήσεων εκτός περιοχής ΝΑΤΟ (out of NATΟ area operations), με στόχο στην περιοχή αυτή να συμπεριληφθεί και η Ουκρανία, ως φίλια προς το ΝΑΤΟ χώρα.

  • Από την Κύρα Αδάμ

Ο Ερντογάν απαίτησε -και έγινε δεκτό από τον γενικό γραμματέα- να αποδεχθεί το ΝΑΤΟ την αλλαγή ονομασίας από ΣΤΕΝΑ σε ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΕΝΑ στη Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης, στη Σύμβαση της Λωζάννης για τα Στενά και τη Σύμβαση του Μοντρέ (που αντικατέστησε τη Σύμβαση της Λωζάννης).

13.7.23

ΘΕΡΜΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εξιχνιάστηκε περίπτωση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος τεσσάρων κοριτσιών

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, ενώ συνελήφθη για παράνομη παραμονή στη χώρα


Έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνιάσθηκε περίπτωση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος τεσσάρων κοριτσιών.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

13.7.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάστηκαν κλοπές από αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς

Φυσική συνέπεια οι κλοπές ληστείες φόνοι κλπ , αφού κυκλοφορούν  ελεύθεροι ....
Α.Α


Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού του, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και απάτη με υπολογιστή.

13.7.23

ΧΑΛΚΙΔΑ: Όχι άλλη θυσία στην Αυλίδα



Προστασία-ανάδειξη του αρχαιολογικού - μεταβιομηχανικού χώρου της Αυλίδας



Συζήτηση -παρουσίαση Τρίτη 18/7/23 21.00 στο  Κόκκινο Σπίτι


Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διατήρηση και επανάχρηση του «Τσιμεντάδικου», για την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Αυλίδας καλεί πολίτες, φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση σε εκδήλωση ενημέρωσης και σε ανοικτή συζήτηση για τα επικείμενα καταστροφικά σχέδια εγκατάστασης μη συμβατών και επιβαρυντικών βιομηχανικών και λιμενικών χρήσεων στον αρχαιολογικό χώρο της Αυλίδας.

Συνέπειες των σχεδίων, η επιδίωξη κατεδάφισης του ιστορικού συγκροτήματος της πρώην βιομηχανίας «Τσιμέντα Χαλκίδας» και μια νέα περιβαλλοντική υποβάθμιση-καταστροφή του πολύπαθου αρχαιολογικού χώρου. 

13.7.23

Γ. Αμβρόσιος Λάζαρης: Όσοι πάρουν τη νέα ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, δεν έχουν μέρος με το Χριστό !!!

 


Φ.Μ
13.7.23

Ιταλία: Δικαστής έκρινε ότι το «χούφτωμα» κάτω από 10 δευτερόλεπτα δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση (Videos)

..."Μερακλής" ο Δικαστής!!!
ΑΑ
 

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιταλία η απόφαση δικαστή να αθωώσει επιστάτη σχολείου που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικης μαθήτριας

Το περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Ρώμης τον Απρίλιο του 2022 όταν ο επιστάτης Αντόνιο Αβόλα είχε βάλει το χέρι του μέσα στο εσώρουχο 17χρονης και της είχε πιάσει τα οπίσθια. Ο ίδιος είχε, μάλιστα, ομολογήσει την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι ήταν «πλάκα» εκ μέρους του.

Ο ισχυρισμός αυτός δεν έπεισε, βέβαια, τον εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 3,5 ετών για σεξουαλική παρενόχληση.

13.7.23

Και «κατηγορούμενοι» στον ΟΗΕ από την Τουρκία και το ψευδοκράτος για «παραβιάσεις» στην κατεχόμενη Κύπρο!

 

Περί «καλού κλίματος» ο λόγος στα ελληνοτουρκικά… Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί διαρκώς μετά από τους σεισμούς στην Τουρκία τη δικαιολογία του «καλού κλίματος» που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας και κάνει λόγο για …ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Γι ΄  αυτό και σπεύσαμε να ξεκινήσει ο «ελληνοτουρκικός διάλογος» με τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο Βίλνιους…

Μια απλή ανάγνωση των στατιστικών στοιχείων του ΓΕΕΘΑ δείχνει ότι το «καλό κλίμα» δεν αποτυπώνεται με αριθμούς, γιατί μπορεί να μας προβάλουν κάθε μέρα τις μηδενικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο, αλλά δεν μας έχουν πει για τις 651 παραβιάσεις χωρικών υδάτων από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και του τουρκικού ναυτικού. Τα τουρκικά αλιευτικά δεν συμπεριλαμβάνονται…

13.7.23

«Η Ελλάδα σύρεται σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία υπό την πίεση ΗΠΑ και Ευρωπαίων»-Σπ.Σουρμελίδης

 

ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ 


από το Omegapress.gr

Διαπραγματεύσεις σε όλα τα  επίπεδα, με την προοπτική να βρεθεί λύση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για την εξόρυξη των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς μεγάλες πιθανότητες για ταυτόχρονη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών, συμφώνησαν  Μητσοτάκης και Ερντογάν.

13.7.23

Σε τρεις άξονες η συνεργασία με την Τουρκία: Νέα σελίδα στα ελληνοτουρκικά- Ερντογάν: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα F-16 εναντίον της Ελλάδας (Βίντεο)

 

Τα F16 τα θέλει μόνο για τις παρελάσεις!!!
Α.Α

Οπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις επαφές που είχε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και μετά την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε σε τρεις άξονες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα και  επιθυμεί να χτιστεί θετικό κλίμα μετά τους σεισμούς και σκοπεύει σε επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», τόνισε και πρόσθεσε:

13.7.23

Στο τέλος της ημέρας όλα έγιναν επειδή ένας ατρόμητος γερουσιαστής είπε όχι στον Τούρκο «Σουλτάνο»: Ο κ. Μενέντεζ δεν θα προδώσει ποτέ την Ελλάδα και την αγαπημένη μας Κύπρο (video)



 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Hellas Journal

Θα χρειαστούμε χρόνο να καταλάβουμε και ίσως να καταπιούμε όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στο Βίλνιους της Λιθουανίας και ειδικά χθες, μετά την πραγματοποίηση της πολυαναμενόμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, τον απρόβλεπτο και προβληματικό, Ταγίπ Ερντογάν.

Διάβασα και ξαναδιάβασα τις δηλώσεις του Ερντογάν και έχω μείνει με το στόμα ανοικτό Τις συζήτησα με σημαντικούς ανθρώπους στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

13.7.23

Τα 12.000 ψέμματα του Ερντογάν για τα F-16: Ο ψευτονταής της Μεσογείου απειλεί καθημερινά και επί χρόνια την Ελλάδα με αυτά τα αεροσκάφη

 

Ως αθώα περιστερά, ψευδόμενος ενώπιον της διεθνούς κοινότητας με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, προσπάθησε να εμφανιστεί σήμερα ο νταής της Μεσογείου, και όχι μόνο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, που μέχρι πρότινος απειλούσε την Ελλάδα ότι «θα’ ρθουμε ένα βράδυ», και ότι θα βομβαρδίσει την Αθήνα, έσπευσε  να δώσει διαβεβαιώσεις κυρίως προς τις ΗΠΑ ότι η Τουρκία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει τα F -16  κατά της Ελλάδας και ούτε πρόκειται στο μέλλον να το πράξει.

13.7.23

Ήταν το απόλυτο ρεζίλεμα για τον Μπάιντεν και τον Ερντογάν: Πρόσωπο με πρόσωπο ο… πραξικοπηματίας πρόεδρος της Αμερικής και ο αυταρχικός ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Hellas Journal, Νέα Υόρκη

Ήταν πολύ αστείο το θέαμα του Αμερικανού «Πλανητάρχη» Τζο Μπάιντεν και του Τούρκου «περιφερειάρχη» Ταγίπ Ερντογάν, χθες στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ήταν συνάμα και εξοργιστικό, καθώς ούτε ο πρόεδρος της Αμερικής μπορεί να «μυρίσει» τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, ούτε ο τελευταίος έχει ίχνος συμπάθειας, πόσο μάλλον… αγάπης για τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σύμφωνα με τον Ερντογάν ηγήθηκε του πραξικοπήματος εναντίον του. Και όμως γελούσαν και αστειεύονταν, σαν δύο παλιοί καλοί φίλοι.

12.7.23

Ελληνικός Στρατός: Η σουηδική UMS Skeldar παρουσίασε το UAV πολλαπλού ρόλου V-200




Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 5 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) παρουσίαση από εκπροσώπους της σουηδικής UMS Skeldar του UAV πολλαπλού ρόλου V-200. Το V-200 είναι UAV κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Μπορεί να δεχθεί μια σειρά αισθητήρων που καλύπτουν πολλές επιχειρησιακές ανάγκες:
 Ηλεκτροπτικούς και υπέρυθρους, για αποστολές επιτήρησης ημέρα και νύχτα, σύστημα ViDAR, για έρευνα θαλάσσης και εντοπισμών στόχων επιφανείας (σύμφωνα με τη Saab το ViDAR μπορεί να καλύψει επιφάνεια θαλάσσης 80 φορές μεγαλύτερη των εν υπηρεσία ηλεκτροπτικών και υπέρυθρων συστημάτων), ραντάρ εντοπισμού κινούμενων στόχων, ραντάρ συνθετικής απεικόνισης, κάμερες, συστήματα επικοινωνιών και ηλεκτρονικού πολέμου.
12.7.23

Το "ανέκδοτο" της ημέρας

                                               ...'Εφιππη Αστυνομία

-Και που να σφίξουν οι ζέστες !

 


12.7.23

Άδειασμα Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία

 Στα χαρτιά έμειναν τα σχέδια του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, για  ίδρυση .....έφιππου τμήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός, μιλώντας σε συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα προωθηθεί για έγκριση, για τη δημιουργία Έφιππης Αστυνομίας, για τουριστικούς και τελετουργικούς λόγους στο κέντρο της Αθήνας.

12.7.23

Nότης Μηταράκης: Τέλος η πανεπιστημιακή αστυνομία, ενσωματώνεται στην ΕΛ.ΑΣ- Θέλει να δημιουργήσει...Έφιππη Αστυνομία !!! (Φταίει η ζέστη;)


Από euronews  with ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρόθεση του να δημιουργήσει έφιππη αστυνομία για το κέντρο της Αθήνας ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Την πλήρη ενσωμάτωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με την Ελληνική Αστυνομία, που σημαίνει κατάργηση του ειδικού Σώματος το όποιο δημιουργήθηκε με την πρόσληψη 1.060 ειδικών φρουρών, κατά την προηγούμενη περίοδο της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

12.7.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Rescue Dawn Η Αυγή Της Απόδρασης"

 


Rescue Dawn - Η Αυγή της Απόδρασης (2006) Το 1965, ο γερμανικής καταγωγής ανθυποσμηναγός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού Dieter Dengler (Christian Bale) συμμετέχει σε μια άκρως μυστική αποστολή, όταν ακόμα ο πόλεμος του Βιετνάμ ήταν στα γεννοφάσκια του: τον βομβαρδισμό βάσεων στο Λάος, φιλικά προσκείμενων στους Βιετ Κονγκ. Ήταν η πρώτη του αποστολή. Μόλις σαράντα λεπτά μετά την απονήωση, το αεροσκάφος του καταρρίπτεται πάνω από τη ζούγκλα.
12.7.23

Επανήλθε σε λειτουργία η δεξαμενή Panamax στα ναυπηγεία Ελευσίνας

 

Σε χρόνο ρεκόρ παραδίδεται ξανά προς χρήση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μια από τις μεγαλύτερες Panamax δεξαμενές στην Αν. Μεσόγειο

Η πιο σύγχρονη δεξαμενή στην Ελλάδα, με σύστημα έξυπνης διαχείρισης. Μετά τον εκσυγχρονισμό και της Panamax στο Νεώριο Σύρου, τα δυο ναυπηγεία θα λειτουργούν ως μια από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές μονάδες στην Ανατ. Μεσόγειο

Ο όμιλος ONEX Shipyards & Technologies, υπό τον Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο του ομίλου κ. Πάνο Ξενοκώστα, ολοκλήρωσε σε χρόνο ρεκόρ την ανακατασκευή και αναβάθμιση της δεξαμενής Νο.2, κατηγορίας Panamax, των Ναυπηγείων Ελευσίνας παραδίδοντας και πάλι σε λειτουργία ένα από τα σημαντικότερα assets των

12.7.23

Σύντομα απόδοση ενός ακόμη C-130 από το ΚΕΑ


Από Σάββα Δ. Βλάσση

Τον περασμένο Φεβρουάριο, παρουσιάζοντας αναλυτικώς τον προγραμματισμό που έχει γίνει στην συντήρηση των αεροσκαφών τακτικών μεταφορών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καταλήγαμε ότι ιδανικώς, «στα μέσα του 2023 αναμένεται διπλασιασμός του δείκτη διαθεσιμότητος στο 26% και αύξηση των ενεργών αεροπλάνων σε 4». Στις 7 Ιουλίου, σε ενημερωμένους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάσθηκαν εικόνες ενός C-130 που εκτελεί δοκιμαστική πτήση και αναγνωρίστηκε ως το C-130H (“741”) που έχει αναλάβει να συντηρήσει το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων (ΚΕΑ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

12.7.23

Το αμερικανικό think tank που λειτουργούσε ως «πράκτορας» της Κίνας


Ποινή κάθειρξης δεκαετιών «αναμένει» τον καταζητούμενο πρώην επικεφαλής εδρεύοντος στις ΗΠΑ think-tank, ο οποίος κατηγορείται από την αμερικανική Δικαιοσύνη ότι ενεργούσε υπέρ των συμφερόντων της Κίνας δίχως να έχει εγγραφεί ως όφειλε διά του νόμου ως αντιπρόσωπος ξένου εντολέα.
Στο κατηγορητήριο της εισαγγελίας του Μανχάταν εις βάρος του Αμερικανο-Ισραηλινού Γκαλ Λουφτ περιλαμβάνεται και απόπειρα μεσολάβησης για την πώληση όπλων και ιρανικού πετρελαίου.
12.7.23

Erdogan μετά τη συνάντηση με Biden: Έγινε το πρώτο βήμα της ενίσχυσης των σχέσεών μας

Συνάντηση Ερντογάν με Μπάιντεν
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο πρόεδρος Ερντογάν ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για το συγχαρητήριο μήνυμά του για την επανεκλογή στην τουρκική προεδρία και δήλωσε τα εξής:«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της ενίσχυσης του στρατηγικού μηχανισμού. 
12.7.23

Σαφής αναφορά στη Συνθήκη του Μοντρέ στο κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου του ΝΑΤΟ


Τί αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου του ΝΑΤΟ για τη Συνθήκη του Μοντρέ
Σαφής αναφορά στη Συνθήκη του Μοντρέ γίνεται στο κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας είναι στρατηγικής σημασίας για τη Συμμαχία. Αυτό τονίζεται περαιτέρω από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
12.7.23

Κοντά στα F-16 η Τουρκία - Προς αναδίπλωση Menendez μετά τις πιέσεις: Το συζητάμε με την κυβέρνηση Biden


Ο γερουσιαστής δηλώνει πως συζητά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία
Προς αναδίπλωση όσον αφορά τις εντάσεις του για την πώληση των μαχητικών F16 στην Τουρκία οδεύει ο γερουσιαστής Bob Mendendez, μετά τις πιέσεις που δέχθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση αλλά και την τελευταία εξέλιξη με την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.Ο Menendez έκανε λόγο για προσωρινή «κάμψη» της «επιθετικότητας» της Τουρκίας «έναντι των γειτόνων της», προσθέτοντας ότι διεξάγει συνομιλίες με την κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden, όσον αφορά τη στάση του ως προς τη δυνητική πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα.
12.7.23

Μαυροφορεμένη μάνα



  Το υποσχέθηκα στη μαυροφορεμένη μάνα, φίλε Ανέστη!...

               Αυτοκινητιστικό «πιπεράτο»

του Καθηγητή Πιπερόπουλου*


     Σε σύγκριση με τους Λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Κρατών μας διακρίνουν ως οδηγούς αυτοκινήτων και δίκυκλων, τα δυσθεώρητα ψηλά ποσοστά παραβατών που γράφουν κάθε ώρα και κάθε μέρα εκεί που  δεν πιάνει μελάνι, τους κανόνες κυκλοφορίας, που δεν σέβονται το κόκκινο στους σηματοδότες, τις πινακίδες STOP και μαζί εκείνες που απαγορεύουν στροφή αριστερά, στροφή δεξιά, αναστροφή η που προειδοποιούν ότι εδώ υπάρχει διάβαση πεζών και προσδιορίζουν ανώτατες επιτρεπτές ταχύτητες.

12.7.23

Ο Β.Πούτιν πιέζεται από στρατιωτικούς και διπλωμάτες να λάβει σκληρά μέτρα κατά της Τουρκίας (upd)

Αντίδραση της Ρωσίας στο «ναι» της Τουρκίας για ένταξη Σουηδίας σε ΝΑΤΟ: Βέτο κατά της Άγκυρας στο Σ.Α. του ΟΗΕ - Τηλεφώνημα του Σ.Λαβρόφ στον Χ.Φιντάν για την μαζική αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Σε μείζονα κρίση βρίσκονται οι ρωσοτουρκικές σχέσεις που δοκιμάστηκαν και άντεξαν στους 17 μήνες του πολέμου στην Ουκρανία, μετά το «Ναι» της Αγκυρας στην είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και τις μαζικές πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία, από τα μαχητικά drone Bayraktar μέχρι τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina-2 των 155 χλστ..

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η Ρωσία ασκεί βέτο στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιδίωκε να επεκτείνει τη διασυνοριακή παράδοση βοήθειας στην Συρία, μέσω Τουρκίας (είχε αναγορευτεί σε ρυθμιστή) χωρίς την άδεια της Δαμασκού. 

12.7.23

Μετεωρίτης έκανε τη «νύχτα… μέρα» στην Βουλγαρία προκαλώντας εντυπωσιακή έκρηξη (βίντεο)


Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της βορειοδυτικής Βουλγαρίας μετεωρίτης που έπεσε χθες το βράδυ στο έδαφος της χώρας προκαλώντας μάλιστα έναν εντυπωσιακό όσο και τρομακτικό θόρυβο.

Ο μετεωρίτης εντοπίστηκε πάνω από τη Σόφια περίπου στις 21.50, ενώ το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας και το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας επιβεβαίωσαν το περιστατικό.

Το φυσικό αυτό φαινόμενο έγινε ιδιαίτερα αισθητό κυρίως στην βορειοδυτική Βουλγαρία.

12.7.23

«Οι Αξιωματικοί Παραιτούνται Ακούει Κανείς» ;

 

Γράφει ο

Σχης (εα) Δημήτριος Κωνσταντινίδης

  MS National Grand Strategy, NDU Washington D.C

  MBA, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Κάθε εργαζόμενος σε οποιονδήποτε τομέα και να εργάζεται έχει ανάγκη να αισθάνεται ότι προσφέρει στην κοινωνία. Ότι η κοινωνία τον έχει ανάγκη. Αυτό είναι ακόμα ποιο έντονο στους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να διαχειριστούν τον θάνατο. Είναι αυτοί που θα κληθούν να σκοτώσουν κάποιο άλλο ανθρώπινο όν. Για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να έχουν την πλήρη υποστήριξη όλου του λαού. Υπάρχει αυτή η έγκριση στην σημερινή Ελληνική κοινωνία; Και εάν ναι, γιατί τότε παραιτούνται ομαδικά οι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού;


4.7.23

Θα ανεχτεί η ελληνική κυβέρνηση τον εξευτελισμό από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ με το «σβήσιμο» της Κύπρου από τους χάρτες;



Φωτογραφία ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τα όσα αποκάλυψε η Καθημερινή για τα «δώρα» Αμερικανών και ΝΑΤΟ -προφανώς συμμετέχουν και οι Ευρωπαίοι- στους Τούρκους, προκειμένου να πουν το ναι για την είσοδο της Σουηδίας στη Συμμαχία είναι ανατριχιαστικά! Θέλουν να σβήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία από τον χάρτη και να την αναφέρουν…με συντεταγμένες, γιατί ο Ερντογάν και η Τουρκία δεν …ανέχονται την ύπαρξη της σε νατοϊκά σχέδια και χάρτες!!! Επιπλέον θα επιτρέψουν στο τουρκικό καθεστώς να ονομάζει τα Στενά των Δαρδανελίων «Τουρκικά Στενά»!

4.7.23

Οι «προτάσεις του ΝΑΤΟ» οδηγούν στο «ξήλωμα» των Συνθηκών Λωζάνης και Μοντρέ! Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!

 

Η αποκάλυψη των… προτάσεων των ΗΠΑ μέσω ΝΑΤΟ για τη  «διπλή ονομασία» των Στενών αλλά και τη «διαγραφή» της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έπρεπε να αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης αλλά όπως θα έχετε διαπιστώσει κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει . Δεν είναι προφανώς σύμπτωση ότι η υπόθεση αυτή ανοίγει λίγα 24ωρα μετά από τη σαρωτική νίκη του κ.Μητσοτάκη στις εκλογές. Όπως και στα αμιγώς εσωτερικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία πολλά που «ξέχασαν» να πουν στον κόσμο αρχίζουν να …προκύπτουν.

4.7.23

«Γιατί ο κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να διαβάσει Καβάφη, να θυμηθεί τον Τσώρτσιλ και να μελετήσει Κικέρωνα»-Χρ. Καραδήμας

 

Φωτογραφία ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Οι αναλύσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα δίνουν και παίρνουν ,ωστόσο οι περισσότερες αν όχι όλες μάλλον είναι κοντόφθαλμες και περιορίζονται στο κλίμα ευφορίας που έχει δικαιολογημένα δημιουργηθεί στην κυβερνητική παράταξη…
Ο Αντιναύαρχος ε.α Χρήστος Καραδήμας με ένα ακόμη εξαιρετικά εύστοχο κείμενο του βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους και υπενθυμίζει σε πολλούς πως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε : όταν εμείς κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει…Πόσο μάλλον όταν κάνουμε αναλύσεις…
4.7.23

Ο Νίκος Δένδιας αποδέχθηκε πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του να επισκεφθεί επίσημα το Ισραήλ

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, είχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

 Ο Ισραηλινός Υπουργός συνεχάρη τον κ. Δένδια για την ανάληψη των καθηκόντων μου και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί επίσημα το Ισραήλ, όπου και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη το συντομότερο δυνατό. 

4.7.23

Σήμερα η κηδεία του 20χρονου Εύελπι που «έσβησε» σε στρατιωτική άσκηση του ΚΕΑΠ στην Ρεντίνα

Ο 20χρονος μετείχε σε πορεία 7 χιλιομέτρων όταν έχασε τις αισθήσεις του

 Σήμερα στις 11 θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο «αντίο» στον 20χρονο Εύελπι Γιώργο Χατζηιωνά, ο οποίος εξέπνευσε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη Ρεντίνα.

Ο 20χρονος μετείχε σε πορεία 7 χιλιομέτρων και έχασε τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης οι οποίες ήταν άκαρπες. Οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια.

4.7.23

Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο ο λέκτορας του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό

 


Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της με αρσενικό, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 51 ετών λέκτορας του ΑΠΘ. Οι δικαστές του Εφετείου, τακτικοί και λαϊκοί, με την ετυμηγορία τους δεν διαφοροποιήθηκαν από την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που τον είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τους συνηγόρους υπεράσπισης να ζητούν από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο, προσδοκώντας να «σπάσουν» την ποινή των δις ισοβίων που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον εντολέα τους.

4.7.23

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για το ναυάγιο της Πύλου


 Επίθεση Ερντογάν σε Γαλλία για τα επεισόδια: «Έσπερναν ανέμους, θερίζουν θύελλες»

Το θέμα του προσφυγικού «ανεβάζει» τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία, λίγες εβδομάδες πριν από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. 

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ταγίπ Ερντογάν αλλά και το τουρκικό λιμενικό κάνουν διαδοχικές αναφορές στο μεταναστευτικό, ίσως πιέζοντας ώστε να λάβει η Τουρκία περισσότερα χρήματα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για το προσφυγικό. 

4.7.23

Φρεγάτες: Γαλλική πρόταση για ενιαίο ευρωπαϊκό στόλο και στη Μεσόγειο




Φρεγάτες: Γαλλική πρόταση για ενιαίο ευρωπαϊκό στόλο και στη Μεσόγειο, ο οποίος θα πολεμάει σαν ένα.
Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό καλεί τους ευρωπαϊκούς στόλους να καλύψουν τους χώρους που αφήνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που τα κινεζικά ναυπηγεία κατασκευάζουν κάθε χρόνο σχεδόν δώδεκα αντιτορπιλικά και φρεγάτες.
Σύμφωνα με τους Γάλλους, τα επόμενα χρόνια «η Ουάσιγκτον θα πρέπει να συγκεντρώνει όλο και περισσότερους πόρους της στον Ειρηνικό» για την αντιμετώπιση της Κίνας.
Φρεγάτες: Γαλλική πρόταση για ενιαίο ευρωπαϊκό στόλο και στη Μεσόγειο – Θα πολεμάει σαν ένα Έτσι, ο ναύαρχος Πιέρ Βαντιέ, αρχηγός του Γαλλικού Ναυτικού, κάλεσε τα ευρωπαϊκά ναυτικά να οργανωθούν για να «γεμίσουν» τους χώρους που θα απελευθερώσει το Ναυτικό των ΗΠΑ.
4.7.23

Ευρωπαϊκή πίεση προς Τουρκία για ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ



Συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές πιέσεις στην Τουρκία, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις της και να δώσει το «ΟΚ» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα με τον Πολωνό ομόλογό του Μαριούζ Μπλάζτσακ, κάλεσε την Τουρκία να επιτρέψει στη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ «σύντομα».

«Δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία, η νέα κατάσταση που βιώνουμε, η κατάσταση της ασφάλειας μας αναγκάζει να μιλήσουμε ξανά για την αποτροπή και την αμυντική ικανότητα και είναι σημαντικό η Σουηδία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ σύντομα… η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να αντιστέκεται», δήλωσε ο Πιστόριους.
4.7.23

Η χρήση του όρου «Τουρκικά Στενά» θα μπορούσε να έχει νομικές επιπτώσεις που δίνουν στην Τουρκία μεγαλύτερο έλεγχο από τις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ


Η Σουηδία είναι το... πρόσχημα - Η Τουρκία τινάζει στον αέρα τη στρατηγική του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία ενώ εμπλέκει και την Ελλάδα
Η αυτόνομη πορεία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ έχει βαθύτερα αίτια και δεν περιορίζεται σε ενστάσεις για τη Σουηδία
Η Τουρκία πολύ δύσκολα θα άρει τις ενστάσεις της για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μετά τη διαδήλωση της Στοκχόλμης στις 29 Ιουνίου, όπου κάηκε ένα αντίτυπο του κορανίου.Το θέμα θα τεθεί και στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας αλλά η Άγκυρα εγείρει πεισματικά αντιρρήσεις για την ένταξη της Σουηδίας.Δεν είναι μόνο το κάψιμο του κορανίου, η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται πως η Σουηδία υποστηρίζει το ΡΚΚ, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.Ας σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη του ΝΑΤΟ.
4.7.23

Daily Sabah: Η ελληνοτουρκική προσέγγιση ωφέλησε τον Μητσοτάκη


Χωρίς παρεμβάσεις τρίτων, η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να επιλύσουν τα ζητήματά τους, καθώς το κύριο πρόβλημα μεταξύ των γειτονικών χωρών στο Αιγαίο Πέλαγος πηγάζει από εξωτερική εμπλοκή επισημαίνει τουρκική εφημερίδα
Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών αποδεικνύουν πως χωρίς παρεμβάσεις τρίτων, η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να επιλύσουν τα ζητήματά τους, καθώς το κύριο πρόβλημα μεταξύ των γειτονικών χωρών στο Αιγαίο Πέλαγος πηγάζει από την εμπλοκή εξωτερικών παραγόντων, σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabbah σε άρθρο της.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τον δεύτερο γύρο των γενικών εκλογών στην Ελλάδα, με διαφορά 35 ημερών.
4.7.23

Συνωμοσία σιωπής, ένοχης ανοχής υπέρ της Τουρκίας…


Πως μπορείτε να ανέχεστε και να καταδέχεστε λεφτά από τον θύτη/Τουρκία ως χρηματοδότη της ΔΕΑ;
Διάβασα το άρθρο του συνάδελφου Ανδρέα Παράσχου στον «Φιλελεύθερο» με το χαρακτηριστικό τίτλο «Βιώνουμε μια συνωμοσία σιωπής». Για το θέμα των αγνοουμένων μας και τις διεργασίες της περιβόητης ΔΕΑ (Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων). Ένα θέμα για το οποίο ο συνάδελφος από το 1995 γράφει, ερευνά, και ερωτά, αλλά κανείς δεν απαντά. ..«… Αυτό που υποδόρια θέλουν να περάσουν είναι η θετική συμβολή της Τουρκίας στο ζήτημα των αγνοουμένων, αλλά και την εξίσωση των ευθυνών των δύο πλευρών...
4.7.23

Είναι ο Ελληνοτουρκικός διάλογος συνδεδεμένος με την επανέναρξη των συνομιλιών για τη λύση του Κυπριακού ή όχι;


Το σκηνικό διακυβέρνησης στο τρίγωνο Αθηνών, Άγκυρας, Λευκωσίας έχει σχηματιστεί. Έχει κλείσει μετά τις εκλογές στην Ελλάδα. Αμφότεροι, Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης δημιουργούν προσδοκίες. Και στα Ελλαδοτουρκικά και στο Κυπριακό. Εκ των πραγμάτων, μια σειρά ερωτημάτων απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως τα εξής:
4.7.23

Έλεος πια… Ο Ερντογάν δεν είναι αυτός που δείχνει: Σταμάτησε τις υπερπτήσεις για να “νικήσει” τον βασικό όρο του Μενέντεζ και των άλλων νομοθετών: Για να πάρει τα F-16 (video)

The Presidential Cabinet of Turkey convened under the chairmanship of Islamist President Recep Tayyip Erdoğan at the Presidential Complex. Photo via Turkish Presidency

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Οι «δηλητηριώδεις» αναφορές του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για την Ελλάδα, με αφορμή το ναυάγιο του πλοίου-«φέρετρου» Adriana και τον θάνατο εκατοντάδων άμοιρων προσφύγων και μεταναστών, πρέπει να αναλυθούν από τους συμβούλους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διότι, δείχνουν πάνω απ’ όλα μία εμμονική έχθρα απέναντι στην Ελλάδα. Ήταν μία επίθεση που υποκρύπτει και το τουρκικό σχέδιο. Ότι θα κτυπά τη χώρα μας σε όλα τα θέματα, αλλά δεν θα απειλεί στο Αιγαίο. Όσο αντέξει. Βέβαια, στις 20 Ιουλίου, μαύρη επέτειο της άνανδρης εισβολής της Τουρκίας, θα βγάλει το ανθελληνικό άχτι του εναντίον της Κύπρου. Για να μην ξεχνιόμαστε…

4.7.23

Δυο δίκες στη Γερμανία για επιπλοκές από εμβόλια κορωναϊού: 300 προσφυγές κατά Biontech και Astrazeneca

 

Δύο δίκες ξεκίνησαν στη Γερμανία, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, κατά της Biontech και της Astrazeneca. Ασθενείς θεωρούν τα εμβόλια του κορωναϊού υπαίτια για επιπλοκές στην υγεία τους.

Όπως γράφει για την DW η Δήμητρα Κυρανούδη από το Βερολίνο

Περισσότερες από 300 φέρονται να είναι, σύμφωνα το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι υποθέσεις ασθενών που έχουν κινηθεί νομικά μέχρι σήμερα κατά φαρμακοβιομηχανιών, όπως η Biontech ή η Astrazeneca, που παρήγαγαν εμβόλια κατά του κορωναϊού.

30.6.23

Συνελήφθη στην Μόσχα ο αρχιστράτηγος του ρωσικού Στρατού στην Ουκρανία Σ.Σουροβίκιν




Είναι ο επικεφαλής της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία - Μαζί του συνελήφθη και ο αναπληρωτής του λένε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες από την ρωσική πρωτεύουσα
«Ο διοικητής της «ειδικής επιχείρησης» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, βετεράνος του νικηφόρου πολέμου της Συρίας, συνελήφθη από την στρατιωτική αστυνομία ως συνεργάτης της Γ. Πριγκόζιν στην ανταρσία της περασμένης εβδομάδας», αναφέρουν ρωσικές πηγές, αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση και μένει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί η είδηση. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σουροβίκιν, συνελήφθη μαζί με τον αναπληρωτή του, τον στρατηγό Αντρέι Γιουντίν (φωτό) και μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης του Λεφόρτοβο της Μόσχας με την κατηγορία της «προδοσίας».
30.6.23

Η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση σε 93 άρθρα ειδήσεων σχετικά με τη διεθνή έρευνα για τον γιο του Ερντογάν








Νέα απαγόρευση πρόσβασης σε ιστοσελίδες στην Τουρκία, για να μην πληροφορηθεί ο Τουρκικός λαός τα καμώματα του γιού του Ερντογάν και την διαφθορά που υπάρχει στην οικογένεια Ερντογάν αλλά και την κυβέρνηση.
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να επιβάλει απαγόρευση πρόσβασης σε 93 ειδησεογραφικά άρθρα, μεταξύ αυτών και του ειδικού ρεπορτάζ του Reuters, το οποίο αναφερόταν στη διεθνή έρευνα για τον γιο του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Turkish Minute.
30.6.23

Θεσσαλονίκη: Νεκρός Εύελπις κατά την διάρκεια εκπαίδευσης στη Ρεντίνα

 

Τις αισθήσεις του έχασε ένας 20χρονος Εύελπις κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας, στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης.

Στον άτυχο νεαρό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και διεκομίσθη άμεσα στο Κ.Υ. Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

“Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023 και στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στην Ρεντίνα, o Ελληνοκύπριος Εύελπις ΙΙας, Χ.Γ., ετών 20, έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

30.6.23

Νεκρός Εύελπις στη Ρεντίνα: Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας



 Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για τον θάνατο του 20χρονου Ελληνοκύπριου Εύελπι, στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση του ΓΕΣ επισημαίνεται ότι ο άτυχος νεαρός έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια θερινής άσκησης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ανάρτηση του κ. Χριστοδουλίδη:

30.6.23

Τι κατασχέθηκε από το σπίτι της Εύας Καϊλή από την Οικονομική Αστυνομία – “Είναι για γέλια”

 

Έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία, παρουσία Βέλγων εισαγγελέων στην Αθήνα, στο πλαίσιο των ερευνών για το «Qatargate». Προσωπικά αντικείμενα, τηλέφωνα και υπολογιστές στην κατοχή των Αρχών.

Ο δικηγόρος της κυρίας Καΐλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ότι «είναι σε εξέλιξη επτά μήνες μία ανάκριση. Προφανώς δεν έχουν βρεθεί τα στοιχεία που είναι ικανά για την κατηγορία εις βάρος της κυρίας Καϊλή και ξαφνικά θυμήθηκαν ύστερα από επτά μήνες να ερευνήσουν το σπίτι της εδώ, το σπίτι της αδερφής της και μάθαμε ότι πήγαν και σε άλλα σπίτια, τα οποία δεν ξέρουμε ακόμη.

30.6.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε οικία ηλικιωμένης

 


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 40χρονος αλλοδαπός, ήδη έγκλειστος για έτερη περίπτωση ληστείας


Μετά από αξιοποίηση συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, σε συνδυασμό με την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε ληστεία σε οικία ηλικιωμένης.


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 40χρονος (σήμερα) αλλοδαπός, ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για έτερη περίπτωση ληστείας του δρόμου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

30.6.23

«Άρες, Μάρες, Κουκουνάρες και Κορωνοϊάρες;», φίλε Ανέστη!..

                         Μετεκλογικό  «Πιπεράτο» του Καθηγητή Πιπερόπουλου


     Με σταμάτησε χθες απόγευμα στη Μεγάλου Αλέξανδρου, κύριο κορμό του πεζοδρόμου της Κατερίνης (αυτό το λένε πεζόδρομο;) ο Ανέστης με έκδηλα τα στοιχεία κάποιας ανησυχίας στη φωνή και στο πρόσωπό του. 

     «Ξαφνιάστηκες με τους 63 νέους Υπουργούς και κάποιες περίεργες μετακινήσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ;» τον ρώτησα.

     «Όχι φίλε και συμμαθητή» μου απάντησε κοφτά!

     «Σε πείραξε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησα.

     «Όχι φίλε και συμμαθητή» απάντησε πάλι κοφτά!

30.6.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΕΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

 

Νέα συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών ξεσήκωσε την περιοχή του ΝΣΣ κοντά στην είσοδο του εργοταξίου του Μετρό.

15-20 αλλοδαποί σήμερα τα ξημερώματα συνεπλάκησαν  χρησιμοποιώντας σιδερένιες βέργες  και γροθιές.

Από τις φωνές και το θόρυβο ξύπνησαν τους κατοίκους της γύρω περιοχής οι οποίοι κάλεσαν το "100"

30.6.23

''Φύγε όπως ο Τσίπρας''- ''Πλημμύρισαν'' τα τουρκικά ΜΜΕ με την είδηση της παραίτησης του Τσίπρα και ζητούν από τον Κιλιτσντάρογλου να κάνει το ίδιο! (Βίντεο)

 

Βασικό θέμα στην τουρκική ειδησιογραφία αποτελεί η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Φαίνεται πως θα είναι το επόμενο χρονικό διάστημα το ''μότο'' των Τούρκων το ''Φύγε όπως ο Τσίπρας''. Βασικό θέμα στην τουρκική ειδησεογραφία αποτελεί σήμερα η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους τούρκους της αριστεράς, ενώ εκτιμούν το γεγονός ότι παραιτήθηκε την ώρα που έπρεπε, δηλαδή μετά από μια βαριά ήττα. 

30.6.23

Το Παρίσι αυξάνει εντυπωσιακά τις δαπάνες για εξοπλισμούς και ατσαλώνει την συμμαχία με την Αθήνα

 

Στην Ελλάδα ο Διευθυντής των Διακλαδικών Επιχειρήσεων των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων

Σε έναν από τους βασικούς πυλώνες στον ευρύτερο σχεδιασμό των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να εξελιχθεί η συμμαχική σχέση που αναπτύσσουν Ελλάδα και Γαλλία.

Ειδικά σε ένα νέο περιβάλλον στο οποίο αναμένεται αύξηση των δαπανών στον στρατιωτικό σχεδιασμό της Γαλλίας.

30.6.23

Η Κίνα μαζί με τη Ρωσία(!) θέλουν να ελέγξουν τα παγκόσμια κοιτάσματα του υπερπολίτιμου λίθιου: Eπενδύσεις 1,4 δισ. δολαρίων στη Βολιβία για 45.000 τόνους το χρόνο

Officials of the state Bolivian Lithium Deposits (YLB) show the batteries of lithium extracted from the Uyuni salt flat, and its possible use for solar energy installations, during the event of ‘Launch of the International Call for Direct Extraction of Lithium’, in La Paz, Bolivia, 30 April 2021. The Government of Luis Arce launched this Friday an international call for interested companies to test in the country their technology for direct extraction of lithium (EDL) with brines from Bolivian salt flats, within the state actions to reactivate their industrialization projects. EPA/Martin Alipaz

 Εν μέσω παγκόσμιου αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση κοιτασμάτων λιθίου για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλα ηλεκτρονικά, Ρωσία και Κίνα επενδύουν στην εξόρυξη του απαραίτητου ελαφρού μετάλλου στη Βολιβία.

Η εταιρεία Uranium One Group (θυγατρική της ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom) και η Citic Guoan (Κίνα) θα δαπανήσουν περίπου 1,4 δισεκ. δολάρια για να οικοδομηθούν δυο εργοστάσια λιθίου στην περιοχή Ποτοσί.

30.6.23

Η ελληνική ΑΟΖ, ο «Πόντιος Πιλάτος» Τζο Μπάιντεν και η τουρκική «Γαλάζια Πατρίδα»: Έρχονται οι Αμερικανοί για να επιλύσουν τη λεγόμενη «ελληνοτουρκική διαφορά»;


 Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Τα βάσανα και η μεγάλη ταλαιπωρία μας με την Τουρκία, που ξεκίνησαν το 1973 (δηλαδή πριν 50 χρόνια),  φαίνονται να βαίνουν προς το τέλος τους , που προμηνύεται πικρό για τον Ελληνισμό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα μετά τον  Ρωσοουκρανικό πόλεμο αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να αγνοούν τους κινδύνους μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης και πρόσφατη έκθεση του Αμερικανικού Πενταγώνου επιβεβαιώνει αυτές τις ανησυχίες τους.

Έτσι αποφάσισαν να ρίξουν το βάρος τους σε μια ουσιαστική μεσολάβηση, βασιζόμενοι στην εμπειρία τους από την πολύ  πετυχημένη πρόσφατη μεσολάβησή τους για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ.

30.6.23

«Δικαιοσύνη για τον 17χρονο Ναέλ»: Τρίτη νύχτα ταραχών στη Γαλλία, κίνδυνος να γενικευτούν τα βίαια επεισόδια, έκτακτη σύσκεψη από Μακρόν [videos]



 Η Γαλλία βίωσε τρίτο συνεχόμενο βράδυ χάους και επεισοδίων σε αρκετές πόλεις της τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, μετά τον θάνατο εφήβου σε προάστιο του Παρισιού από σφαίρα αστυνομικού, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο Ναέλ, 17 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρα που τον χτύπησε στον θώρακα κατά τη διάρκεια ελέγχου από δυο μοτοσικλετιστές της αστυνομίας, αφού «αρνήθηκε να υπακούσει», στη Ναντέρ, δυτικό προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στη Γαλλία, το όριο ηλικίας για την απόκτηση άδειας οδήγησης είναι τα 18 έτη.

29.6.23

ΣΧΕΔΙΟ «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ» ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ!

 

Εν Πειραιεί τη 26η Ιουνίου 2023

(Μια ακόμη εωσφορική ύβρις και ανταρσία κατά του Θεού)

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με αντικρουόμενες απόψεις για την χρησιμότητά της, αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις της στη ζωή των ανθρώπων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα μιας μηχανής να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου, όπως είναι η μάθηση, ο σχεδιασμός και η δημιουργικότητα. Η τεχνητή νοημοσύνη καθιστά τις μηχανές ικανές να ‘κατανοούν’ το περιβάλλον τους, να επιλύουν προβλήματα και να δρουν προς την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου.

29.6.23

Τρένο με 325 επιβάτες από Θεσσαλονίκη για Αθήνα “έμεινε” σε σήραγγα λόγω βλάβης !!!



 Ταλαιπωρία για 325 επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, αφού ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Hellenic Train, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

29.6.23

ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ Ο ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ;

Γράφει η συνεργάτις μας Σοφία Παπανικολάου

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία - εδώ και δεκαετίες - είναι Ανεξάρτητη, ιερή γη, ποτισμένη με το αίμα Αγίων, ηρώων και αγωνιστών που δεν δείλιασαν και βροντοφώναξαν ΟΧΙ στους άγγλους δυνάστες, θυσιάζοντας ενσυνείδητα τη ζωή τους για την Ελευθερία της. 

Η υπέρτατη θυσία και Αντίστασή τους, δεν "ανήκουν στο παρελθόν", όπως βολεύει κάποιους να ισχυρίζονται κυνικά και δεν μετριέται με γήινο, υλικό χωροχρόνο. Είναι αέναες, άυλες, εμπνέουν και αφυπνίζουν μέχρι σήμερα!

29.6.23

Πέθανε ξαφνικά επαγγελματίας μπασκετμπολίστας – Έπαιζε στην ισπανική La Liga

 


« Έπαθα μια καταραμένη μυοκαρδίτιδα από το εμβόλιο» είχε πει πριν πεθάνει

Ο επαγγελματίας μπασκετμπολίστας Óscar Cabrera Adames πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε κέντρο υγείας στη Δομινικανή Δημοκρατία μετά από εμφανή καρδιακή προσβολή, ανέφερε το Fox News.

Ο αθλητικός σχολιαστής Χέκτορ Γκόμεζ έκανε πρώτος την είδηση γνωστή ​​στο Instagram και είπε ότι ο 28χρονος Δομινικανός παίκτης, που αγωνίζεται στο ισπανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα, είχε υποβληθεί σε τεστ αντοχής όταν πέθανε.

29.6.23

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πληροφορίες ότι έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος- video-



Νεότερη ενημέρωση  

Ανακοινώσεις κάνει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο μετά τις πληροφορίες ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα.

29.6.23

Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. Καρότο και μαστίγιο η διεύρυνση του ΝΑΤΟ Τι συμβαίνει με Σουηδία και Φινλανδία



Έκτακτη συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων από την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία στις 6 Ιουλίου συγκάλεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ώστε να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Άγκυρας για είσοδο στη Συμμαχία των 2 χωρών.

«Είναι τώρα η ώρα να καλωσορίσουμε τη Σουηδία ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους καθώς ανακοίνωσε την ημερομηνία της συνάντησης, με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών, αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών και συμβούλων ασφαλείας από Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία στις Βρυξέλλες.
29.6.23

Μέχρι το 2026 οι παραδόσεις των Patroller στον Ελληνικό Στρατό




Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Στις 19 Ιουνίου, η Υπηρεσία Υποστηρίξεως και Προμηθειών ΝΑΤΟ (NSPA) και η γαλλική Safran Electronics & Defense ανακοίνωσαν την ανάθεση συμβάσεως για την «αναβάθμιση του στόλου drone του Ελληνικού Στρατού με τέσσερα νέα τακτικά drone Patroller που θα προστεθούν στα υφιστάμενα drone Sperwer της χώρας», σύμφωνα με ανακοίνωση της δεύτερης. Στην ανακοίνωση της NSPA αναφερόταν ότι «Ο Ελληνικός Στρατός ανέθεσε στην NSPA την αναβάθμιση του τακτικού συστήματος ΜΕΑ SPERWER μέσω σύμβασης με τη Safran Electronics & Defense», επειδή έτσι τιτλοφορείτο ο διαγωνισμός του ελληνικού ΥΠΕΘΑ.
29.6.23

Εξοπλιστικά: «Κλειδί» τα όπλα των F-35




Το παζάρι της Αγκυρας για την αναβάθμιση των F-16 και οι δρομολογημένες αποφάσεις για τα ελληνικά μαχητικά που θα βρουν στέγη στην Ανδραβίδα.
«Τις επόμενες δεκαετίες η Δύση, όσον αφορά τους αμυντικούς εξοπλισμούς, θα χωρίζεται στις χώρες που έχουν F-35 και σε αυτές που δεν έχουν. Και είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα θα είναι σε αυτούς που θα έχουν» δήλωνε ανώτατη στρατιωτική πηγή στο «Βήμα», υπογραμμίζοντας τη σημασία της ένταξης της Αθήνας στο εν λόγω πρόγραμμα.
Η Αθήνα έχει μπει στην τελική ευθεία για τη σύμβαση που θα την οδηγήσει στην απόκτηση των F-35, με την τέταρτη υπογραφή που εκκρεμούσε από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας του Τζιμ Ρις να μπαίνει τελικά την 1η Ιουνίου, όπως μεταδόθηκε από την Ουάσιγκτον.
29.6.23

Al-Monitor: η Τουρκία καθυστερεί την αμυντική στρατηγική του ΝΑΤΟ για τα στενά και την Σουηδία


Καθώς πλησιάζει η σύνοδος του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, οι Τουρκικές απαιτήσεις για τον Βόσπορο και τα στενά των Δαρδανελίων, μεταξύ άλλων θεμάτων, καθυστερούν την αμυντική στρατηγική του ΝΑΤΟ, την πιο φιλόδοξη από το τέλος του ψυχρού πολέμου.
Της Amberin Zaman για το Al-Monitor
Μετάφραση CosmoStatus


Μένουν μόλις δύο εβδομάδες για την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον επόμενο μήνα και το Al-Monitor πληροφορήθηκε ότι η Τουρκία αυξάνει τις απαιτήσεις της προς την αμυντική στρατηγική της συμμαχίας, ζητώντας οι κρίσιμοι υδάτινοι οδοί προς τον Εύξεινο Πόντο και το Αιγαίο Πέλαγος να αναφέρονται ως «Τουρκικά Στενά» από «Στενά».
29.6.23

Η καύση του Κορανίου τινάζει στον αέρα την ένταξη της Σουηδίας: Έξω φρενών ο Ταγίπ Ερντογάν, το Μαρόκο ανακαλεί τον πρεσβευτή του επ’ αόριστον (video)

 

Μετά την Τουρκία, και η διπλωματία του Μαρόκου καταδίκασε την «προσβλητική» και «ανεύθυνη» πράξη ανακαλώντας επ’ αόριστον χθες τον πρεσβευτή του βασιλείου στη Σουηδία μετά την καύση αντιτύπου του Κορανίου στη Στοκχόλμη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Το κάψιμο του κορανίου, προφανώς θα τερματίσει τις προσπάθειες που γίνονται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται οργισμένος και με τα νέα δεδομένα αποκλείεται να δώσει τη συγκατάθεσή του.

29.6.23

WSJ: Ετοιμαζόταν να συλλάβει την ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ο Πριγκόζιν * Το έμαθαν οι μυστικές υπηρεσίες και ξεκίνησε την ανταρσία

FILE PHOTO: Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ [Δ] με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που έχει στραμμένο το βλέμμα του στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. EPA, MIKHAIL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT, SPUTNIK
 

Ο αρχηγός των μισθοφόρων της Wagner Γεβγκένι σχεδίαζε να συλλάβει δύο ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Ρωσίας όταν ξεκίνησε την, όπως απεδίχθη, βραχύβια ανταρσία του το περασμένο Σάββατο.

Την πληροφορία μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα  Wall Street Journal, επικαλούμενη δυτικούς αξιωματούχους.

Η συνωμοσία του Πριγκόζιν περιελάμβανε τη σύλληψη του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων  στρατηγού Βαλέρι Γκερασίμοφ όταν οι δυο τους θα επισκέπτονταν μια περιοχή κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, έγραψε η WSJ.

29.6.23

Φωτιές και οδοφράγματα στα περίχωρα του Παρισιού: Εκτακτη σύσκεψη από Μακρόν, δεύτερη νύχτα ταραχών στη Γαλλία [videos]



 Τα βίαια επεισόδια συνεχίζονταν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Γαλλία, κυρίως στα περίχωρα του Παρισιού, όπου ο Ναέλ, 17 ετών, σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού επειδή «αρνήθηκε να υπακούσει».

Η ένταση ανέβηκε περί τις 23:00 [τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας] στο προάστιο Ναντέρ, περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο του Παρισιού, όπου σκοτώθηκε ο έφηβος προχθές Τρίτη το πρωί.

Πάνω από δέκα οχήματα της αστυνομίας και κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν· στήθηκαν οδοφράγματα στους δρόμους.

29.6.23

Έσερνε το σκύλο του πίσω από το αυτοκίνητο δεμένο με σύρμα (Video)

29.6.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

 

Συνελήφθησαν δύο άτομα που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών


Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 46 και 22 ετών, που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.


Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες σήμερα (28-06-2023), στο πλαίσιο περιπολιών, στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν πλησίον της Ασπροβάλτας, δύο (2) επιβατικά αυτοκίνητα, με οδηγούς τους προαναφερόμενους άντρες.

28.6.23

Fake news η... παραλίγο σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Τι συνέβη πραγματικά!

Προς στιγμήν… αναστάτωση προκάλεσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο Μεζούρλο, η θέα δύο αμαξοστοιχιών να βρίσκονται σε απόσταση μερικών μέτρων στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή.Το onlarissa.gr επικοινώνησε με τον σταθμάρχη κ. Γιώργο Ζήντρο που επικαλούμενος σχετική ενημέρωση που είχε, με κατηγορηματικό τρόπο εξήγησε πως επρόκειτο για «δύο τρένα έκαναν ελιγμούς για να “προσδεθούν” και να φύγουν για Θεσσαλονίκη.

 Ήταν δύο προαστιακοί που θα “δένονταν” για να φύγουν μαζί για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είθισται να γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Εννοείται πως δεν υπήρχαν επιβάτες μέσα…».

28.6.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου

 

Αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στις περιοχές της Νεάπολης, των Συκεών, του κέντρου πόλης και του παραλιακού μετώπου του πολεοδομικού συγκροτήματος

Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (27-06-2023), στις περιοχές Νεάπολης, Συκεών, κέντρου πόλης και παραλιακού μετώπου του πολεοδομικού συγκροτήματος, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την πρόληψη της παραβατικότητας, την αντιμετώπιση της παράνομης άσκησης υπαίθριου εμπορίου και την αναβάθμιση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

28.6.23

Πέθανε ο στρατηγός Ηλίας Γλετζές, ήρωας της Κύπρου το 1974

 

O νικητής των Τούρκων στην καταδρομική επιχείρηση στο Κοτζά Καγιά

Ως Διοικητής του 13ου Λόχου Κρούσεως της 31 Μοίρας Καταδρομών, την νύχτα 20 προς 21 Ιουλίου, με ελάχιστους καταδρομείς, εισχώρησαν στις εχθρικές γραμμές, κατέλαβαν το ύψωμα Κοτζάκαγια, διαλύοντας τουρκική δύναμη άνω των 300 ανδρών, αφήνοντας πίσω τους, πολλούς νεκρούς και τραυματίες, ενώ κατέστρεψαν το κέντρο επικοινωνιών του τάγματος.

Ζούσε στη Σκάλα Λακωνίας, σεμνά και αθόρυβα.

28.6.23

Μητσοτάκης στο ΥΠΟΙΚ: Πριν τις θερινές διακοπές θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις προεκλογικές εξαγγελίες

 Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε νωρίς το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικων, ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του πρώτου σε υπουργείο, μετά από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για όλες τις προτεραιότητες στον τομέα της οικονομίας, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Tο ενδιαφέρον εστιάστηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα είναι το δεύτερο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το νομοσχέδιο που αφορά στο επιτελικό κράτος.

28.6.23

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - με τι πονηριά θα αλλάξει η Τουρκία την Συνθήκη των ΣΤΕΝΩΝ για να αποδεχτεί την Σουηδία στο ΝΑΤΟ

 

Ξυπνάτε εδώ … τελείωσαν οι εκλογές και τα πανηγύρια…μας ετοιμάζουν αλλά πανηγύρια

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 
Έσκασε όπως λέμε είδηση για να πάρουμε γεύση σουλτάνου : “εκεί στο ΝΑΤΟ θέλετε να αποδεχτώ την είσοδο της Σουηδίας στην συμμαχία.. ορίστε λοιπόν να ονομάσετε τα Δαρδανέλια τουρκικά Στενά”

«Τουρκικά» Θέλει να χαρακτηρίζονται τα στενά των Δαρδανελίων και του Βσοπόρου, η Άγκυρα σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις ΝΑΤΟ-Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.
28.6.23

ΑΠΟΨΕΙΣ : «ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;»

 

28.6.23

ΣΤΟΝ Ο.Α.Σ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 

ΣΤΟΝ Ο.Α.Σ.Ε  ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών που ιδρύθηκε στην Αθήνα το έτος 1928, συνεχίζει την αδιάλειπτη επί ολόκληρες δεκαετίες ενεργό παρουσία του σε Διεθνείς Οργανισμούς, υπενθυμίζοντας σε όλους τα φρικτά εγκλήματα της Τουρκίας εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και τον στραγγαλισμό των ατομικών δικαιωμάτων όσων έμειναν ακόμα στην Τουρκία, με κορυφαίο παράδειγμα την πεισματική φίμωση, από το έτος 1971, της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ενάντια ακόμα και στην ίδια την νομοθεσία της Τουρκίας!

28.6.23

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Αθήνα 28/06/2023

 

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ, 

          Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας ( Ο.Κ.Ο.Ε.) ,

σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας στο

αξίωμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσήλωσή σας στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου  προς όφελος των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα προσδοκούμε ότι θα στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις, τον αγώνα που διεξάγει η ιδιαίτερη μας πατρίδα Κύπρος για απελευθέρωση και επανένωση.

28.6.23

Η Κύπρος στο στόχαστρο.

 Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΕΚΕΡΣΑΒΒΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ" ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: 

Η ΔΔΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ


(Αναρτήθηκε στην Efenpress, από την Σοφία Παπανικολάου)
28.6.23

Άλλο προστασία υψηλών προσώπων και άλλο ...ιπποκόμοι!

 

Είδα σήμερα στη τηλεόραση μια εικόνα που δεν με...ενθουσίασε καθόλου! 

Μπροστά να πηγαίνει ο Υπουργός και πίσω του να ακολουθεί ο αστυνομικός της ασφαλείας του. 
Ποιό είναι το άσχημο; 
Ο αστυνομικός μετέφερε την τσάντα του υπουργού, ο οποίος ήθελε να έχει τα χέρια του ελεύθερα για να είναι...άνετος! 
 Κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον κάθε υπουργό, ότι ο αστυνομικός δεν είναι ορντινάτσα του αλλά τον συνοδεύει και είναι αποκλειστικά για την ασφάλειά του. Τίποτα άλλο
28.6.23

Οι γραφειοκράτες στις ΗΠΑ «παίζουν» με τα ελληνικά F-35: Εκφράζουν φόβους ότι θα θυμώσουν οι Τούρκοι και καθυστερούν την ανακοίνωση για μετά τη σύνοδο του Βίλνιους (video)


 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανακοίνωση της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-35, στην Ελλάδα, απέδειξε -για μία ακόμη φορά- το «φοβικό σύνδρομο» της αμερικανικής γραφειοκρατίας προς την Τουρκία.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί τις απειλές και τους εκβιασμούς του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στέλνει και λάθος μηνύματα πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα και την Κύπρο και δεύτερον στο εσωτερικό της κατοχικής χώρας όπου καθημερινά άνθρωποι συλλαμβάνονται, φυλακίζονται και καταδικάζονται χωρίς στοιχεία.



 18.6.23

Ρωσική παγίδα θανάτου στην Ζαπορίζια: Η ουκρανική διείσδυση κάηκε από 116 θερμοβαρικές ρουκέτες TOS! (upd)

 

 Η ουκρανική προσπάθεια διαπέρασης της ρωσικής άμυνας στην Ζαπορίζια, που επιτεύχθηκε χθες, όλα δείχνουν ότι ήταν ένα ρωσικό τέχνασμα, καθώς η περιοχή που καταλήφθηκε ήταν στοχοποιημένη και κυριολεκτικά κάηκε από την ομοβροντία θερμοβαρικών ρουκετών τύπου TOS-1.

Λίγες ώρες έπειτα από την κατάληψη του θύλακα Ορέκοφ στην Ζαπορίζια, από τον ουκρανικό Στρατό, αφού οι Ρώσοι είχαν αποχωρήσει, το σημείο κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από 116 θερμοβαρικές ρουκέτες του συστήματος TOS που σημαίνει ότι ολόκληρη πυροβολαρχία βρίσκονταν στην περιοχή και τους περίμενε.

Ήταν τέτοια η καταστροφή που πλέον γίνεται λόγος για παγίδα θανάτου που έστησαν οι Ρώσοι στο Ουκρανούς.

18.6.23

Αιτωλοακαρνανία: Βρέθηκε 75χρονος σε πηγάδι – Οι πρώτες πληροφορίες

 

Θρίλερ στην Αιτωλοακαρνανία. Ένας 75χρονος βρέθηκε μέσα σε πηγάδι.

Τετραμελής ορειβατική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας έχει αναχωρήσει για το Διάσελο Αιτωλοακαρνανίας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, pelop.gr, βρέθηκε ο ηλικιωμένος στο πηγάδι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 75χρονος δεν έχει τις αισθήσεις του.

https://www.enikos.gr/

18.6.23

Το μυθιστόρημα της μειονότητας – Για μία χούφτα μουσουλμανικών ψήφων…


 Η έλλειψη μίας κεντρικής κι επεξεργασμένης σφαιρικής πολιτικής για τη Θράκη, η οποία να έχει σαφώς καθορισμένους στόχους και να προωθείται από την εκάστοτε κυβέρνηση και όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, έχει παγιώσει μία νοσηρή ατμόσφαιρα, κυνισμού και αθέμιτων πολιτικοκομματικών συναλλαγών γύρω από τη  μειονότητα.

 Αυτά που βλέπουμε στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο δεν είναι πρωτόγνωρα. Απλώς τα αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν φέρει με την πλάτη στον τοίχο.

18.6.23

Εξιχνιάστηκε κλοπή όπλου από αποθήκη του ΣΞ – Δόκιμος Έφεδρος Aξιωματικός ο δράστης

Άμεση η εξιχνίαση κλοπής όπλου από τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές στην περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά 20χρονος Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός, που υπηρετούσε στη Σύμη, φέρεται να αφαίρεσε πιστόλι μάρκας Colt, διαμετρήματος 0,45, μαζί με γεμιστήρες, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε στο σπίτι του στην Αθήνα.

18.6.23

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο Αφγανούς για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή και εξύβριση νεαρών κοριτσιών


Δύο Αφγανοί 16 και 18 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν εχθές το βράδυ από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή και εξύβριση δύο νεαρών κοριτσιών.

Πρόκειται για Αφγανούς ηλικίας 16 και 18 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

18.6.23

Podemos τέλος στην Ισπανία, φινάλε ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα

 

Σοφία Βούλτεψη

A νέβηκαν μαζί πάνω στο κύμα της διαμαρτυρίας, μαζί μεσουράνησαν παριστάνοντας τους προστάτες του λαού, μαζί συγκρούστηκαν με την πραγματικότητα, μαζί πορεύτηκαν μεταξύ συμβιβασμών, καταγγελιών, ύβρεων, αλαζονείας και αυταπατών. Μια δεκαετία μετά, ΣΥΡΙΖΑ και Podemos, γράφουν τους τίτλους του τέλους, βλέποντας να χάνουν κάθε προοπτική εξουσίας, αλλά και το ίδιο τους το κόμμα.

Podemos τέλος στην Ισπανία, λοιπόν. Η Γιολάντα Ντίαθ, νέα αρχηγός της Αριστεράς, που το 2021 είχε πάρει το δαχτυλίδι από τον άλλοτε πανίσχυρο Πάμπλο Ιγκλέσιας, αφού δημιούργησε την Πλατφόρμα Sumar (Ενώνω) και συνένωσε τα διάφορα αριστερά κομματίδια, κυριολεκτικά «κατάπιε» τους Podemos βάζοντας έναν πολύ σκληρό και ταπεινωτικό όρο:

18.6.23

Δέκα χρόνια από την δολοφονία του ήρωα Αιτωλοακαρνάνα αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου

 

Σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατο του ήρωα αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου ,καταγόμενου από τον Δαφνιά Μακρυνείας. Είχε πέσει νεκρός από σφαίρα του Αλβανού κακοποιού Μάριον Κόλα. Ο Υπαρχιφύλακας Ανδριτσόπουλος Γεώργιος  γεννήθηκε στις 16-08-1976 στο Αγρίνιο και υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία και είχε υπηρετήσει στο Αστυνομικό Τμήμα  Αμπελοκήπων Αττικής και στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων.

18.6.23

Σαν σήμερα έπεσε υπέρ πατρίδος ο Θέρμιος υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς (video)

 

31 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 18 Ιουνίου από το θάνατο του Θέρμιου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Σιαλμά.


Αναφέρει ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας στα κοινωνικά δίκτυα:

«18 ΙΟΥΝΙΟΥ 1992:

ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ Ο ΘΕΡΜΙΟΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΣΙΑΛΜΑΣ!


Προσκύνημα κάθε χρόνο στον Αη Στράτη και στο Λόφο του Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δέντρο Θέρμου.

18.6.23

Κακοκαιρία: Ενεργοποίηση του «112» για Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες

 

«Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

 Από το πρωί σημειώνονται βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

https://www.kathimerini.gr

18.6.23

NYT: Στοιχεία δείχνουν πως η Ρωσία ανατίναξε το φράγμα Καχόβκα


 Για στοιχεία που δείχνουν πως η καταστροφή του τεράστιου φράγματος Καχόβκα σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν αποτέλεσμα έκρηξης από μέσα που πυροδοτήθηκε από τη Ρωσία, κάνει λόγο η εφημερίδα New York Times.

Επικαλούμενη μηχανικούς και ειδικούς στα εκρηκτικά, η εφημερίδα αναφέρει πως η έρευνά της βρήκε στοιχεία που δείχνουν πως εκρηκτικό φορτίο σε έναν διάδρομο στη βάση από σκυρόδεμα του φράγματος πυροδοτήθηκε, καταστρέφοντας τη δομή στις 6 Ιουνίου. «Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς πως το φράγμα καταστράφηκε από έκρηξη που πυροδοτήθηκε από την πλευρά που το ελέγχει: τη Ρωσία» γράφουν οι ΝΥΤ.

18.6.23

Φοροδιαφυγή, απάτη: Έτοιμη η πλατφόρμα των καταγγελιών – Πώς θα λειτουργεί



 Ραλλού Αλεξοπούλου  ralexopoulou@naftemporiki.gr

Ένα ακόμα «ηλεκτρονικό όπλο» στην προσπάθεια καταπολέμησης του φοροδιαφυγής θα εντάξει στο οπλοστάσιο της η ΑΑΔΕ το επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, υποθέσεις φοροαπάτης, φοροκλοπής κι άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

18.6.23

Αντίστροφη μέτρηση για την 25η Ιουνίου: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στην κάλπη-Τι ισχύει για ετεροδημότες, σταυρούς και ψηφοδέλτια

 

«Μάθε πού Ψηφίζεις»-Τι ισχύει για τους ετεροδημότες-Τι ισχύει για τα ψηφοδέλτια-Οι Έλληνες του εξωτερικού

Αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες εκλογές, με το πολιτικό θερμόμετρο να βάφεται κόκκινο και ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να έχουν μπει σε ρυθμούς προεκλογικής κούρσας.

Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μπαίνει όλη η Ελλάδα, καθώς οι νέες κάλπες θα ανοίξουν το πρωί εκείνης της Κυριακής περίπου 1 μήνα μετά από αυτές της 21ης Μαΐου, από τις οποίες δεν προέκυψε κυβέρνηση.

18.6.23

Τρύπια" η Τουρκία: Άρνηση της Ισπανίας για απόσυρση των Patriot και αποστολή στην Ουκρανία-Τι σημαντικό αποκαλύπτει για την Τουρκική αεράμυνα

 

Είναι γνωστό ότι η Ουκρανική αεράμυνα αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στην υπεράσπιση στρατιωτικών στόχων και έργων υποδομής της χώρας της, από τις συνεχείς Ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους.

18.6.23

Πολεμικό Ναυτικό: Ο «ΝΕΑΡΧΟΣ» φουλάρει τις μηχανές – Δύο ελληνικές FDI μέσα στο 2024 – Τον Ιούλιο το πρώτο κομμάτι χάλυβα της φρεγάτας «ΦΟΡΜΙΩΝ»



Στις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου στα ναυπηγεία στη Lorient οι Γάλλοι κατασκευαστές αναμένεται να ‘’χτίζουν’’ ταυτόχρονα και τις τρεις υπό παραγγελία Ελληνικές φρεγάτες. Ο ρυθμός ναυπήγησης δείχνει να είναι καταιγιστικός και όχι απλά εντός χρονοδιαγράμματος αλλά με τους κατασκευαστές να προηγούνται και όλα τα δεδομένα προδιαγράφουν επίσπευση των παραδόσεων.
Την ώρα που η πρώτη Ελληνική FDI, η φρεγάτα ‘’ΚΙΜΩΝ’’ έχει ήδη εντός της dry dock πάρει τη μορφή πολεμικού πλοίου οι Γάλλοι-όπως αποκαλύπτουν και οι αποκλειστικές εικόνες που παρουσιάζει το Newpost- ήδη έχουν κατασκευάσει το 80% των blocks της δεύτερης φρεγάτας ‘’ΝΕΑΡΧΟΣ’’ και έως τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να έχουν πιάσει το 100%.
18.6.23

Η Τουρκία σταμάτησε τα σχέδια απάντησης του ΝΑΤΟ σε μία ρωσική επίθεση: Με την ψεύτικη δικαιολογία ότι περιλαμβάνεται και η Κύπρος!



 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ απέτυχαν την Παρασκευή να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τα νέα σχέδια της Δυτικής Συμμαχίας για την απάντηση της σε μια ρωσική επίθεση.

Ένας διπλωμάτης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, κατηγόρησε την Τουρκία ότι εμπόδισε το σχέδιο εναντίον της Ρωσίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι οι υπουργοί εξέτασαν τα σχέδια αυτά -το πρώτο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, στο οποίο δόθηκε ώθηση από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία- σε μια διήμερη συνάντηση στις Βρυξέλλες και πλησιάζουν στη συμφωνία.

17.6.23

Τουρκικό βέτο λόγω Κύπρου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για τον αμυντικό σχεδιασμό κατά Ρωσίας


Η Τουρκία έβαλε βέτο στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, για τον αμυντικό σχεδιασμό της Συμμαχίας προκειμένου να αντιμετωπίσει «επίθεση από τη Ρωσία». Το βέτο της Τουρκίας, όπως λένε οι πληροφορίες έχει να κάνει με την Κύπρο, η οποία αν και δεν είναι μέλος φαίνεται ότι υπήρχε στο αμυντικό σχέδιο που παρουσιάστηκε. Πιθανόν να πρόκειται για χρήση του εδάφους της για ανάπτυξη κάποιων όπλων. Όπως και να έχει η Τουρκία έθεσε βέτο και έβαλε φρένο στα ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία «παίζει μπάλα» και αν θα «σκοράρει» ή θα δεχτεί γκολ είναι ένα θέμα συζήτησης. Όμως κάτι κάνει.
17.6.23

Σε ετοιμότητα τα παιδιατρικά νοσοκομεία: Κορυφή του παγόβουνου οι μέχρι τώρα θάνατοι παιδιών από στρεπτόκοκκο τύπου Α

 

Οι θάνατοι που βλέπουμε τώρα είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς από κάτω υπάρχουν χιλιάδες άλλες, απλές στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις, επισημαίνει ο ο καθηγητής Παιδιατρικής- Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διευθυντής στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του «Αγία Σοφία», Αθανάσιος Μίχος.

«Στα παιδιά έχουμε έξαρση από τον Οκτώβριο σε αυτές τις λοιμώξεις, οι οποίες μάλιστα υποτροπιάζουν», δηλώνει μιλώντας ο κ. Μίχος στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ».

«Τα έξι περιστατικά που δεν είχαν καλή έκβαση δεν σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά είναι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα», επισημαίνει ο καθηγητής, για να συμπληρώσει:

17.6.23

Εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης στην Κω: Βρέθηκε το κινητό της 27χρονης, εντοπίστηκε στον δρόμο για Μαρμάρι

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της 27χρονης στην Κω, καθώς εντοπίστηκε το κινητό της από έναν περαστικό στο δρόμο για Μαρμάρι κοντά στο σημείο όπου εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά.

Υπενθυμίζεται ότι στο «στόχαστρο» των αρχών έχουν μπει 5 αλλοδαποί, που φέρονται να είχαν προτείνει στην Αναστάζια να πάει σπίτι τους για να την βοηθήσουν, καθώς όπως υποστήριξαν, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη του ενός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εξαφάνιση της 27χρονης, είχε εκδώσει εισιτήριο για να φύγει από το νησί. Πρόκειται για έναν 32χρονο, με τα αρχικά S.S., από το Μπανγκλαντές. «Πήγαμε σπίτι μου και ήρθαμε σε σεξουαλική επαφή. Μετά την άφησα σε ένα σημείο, δεν ξέρω τι έγινε», είπε ο φερόμενος ως δράστης.

17.6.23

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την συνθήκη της Λωζάνης-Σημαία έκαναν εθνικιστικοί κύκλοι στην Θράκη ''το τουρκική μειονότητα'' του Α.Τσίπρα (Βίντεο)

Μη μας πεί ότι του ξέφυγε! Επίτηδες το είπε για να πάρει ψήφους από τουρκόφιλους μουσουλμάνους.
Επαληθεύεται το " Άμα έχεις τέτοιους (φίλους) πολιτικούς, τι τους θέλεις τους εχθρούς!
Ας τον ψηφίσουν ΜΟΝΟ όσοι Έλληνες είναι τουρκόφιλοι ( σε όλη την Ελλάδα )
ΑΛΕΞ


 Είχαμε δεν είχαμε βάλαμε την ατζέντα του Ερντογάν από το παράθυρο στις ελληνικές εκλογές της 25η Ιουνίου μέσω του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και του δικαιωματισμού του κόμματος του ως νοοτροπία

Επικίνδυνα και αλλοπρόσαλλα πράγματα λαμβάνουν χώρα εδώ και πολλές ημέρες με το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, από πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο πρόεδρος του κόμματος Α.Τσίπρας μιλώντας για “ τουρκική μειονότητα”.

17.6.23

Με ανοιχτό το στόμα! «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ - 23»: Μεγάλη στρατιωτική άσκηση στη Μακεδονία με την συμμετοχή ταγμάτων Εθνοφυλακής (Εντυπωσιακές εικόνες)


 Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Δυναμική Αντίδραση - 23» διεξήχθη στο φράγμα του Αγίου Ιλαρίωνα

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΣ, Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο φράγμα του Αγίου Ιλαρίωνα η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ – 23». 

17.6.23

Ο “μύλος” ξανάρχισε να αλέθει κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας για τον πνιγμό των προσφύγων και των μεταναστών: Όμως εδώ δεν υπάρχει …”Μαρία της Πύλου” (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Στο κείμενο μου σε τούτη εδώ τη στήλη, έγραφα και προειδοποιούσα, μόλις την Πέμπτη, με αφορμή την ασύλληπτη τραγωδία των προσφύγων και των μεταναστών στη θάλασσα της Πύλου, τα εξής (ΕΔΩ):

Αν, λέω αν, αποφάσιζε κάποιος στην Αθήνα να παρέμβει με το έτσι θέλω και να σώσει αυτούς τους ανθρώπους, όλη η ανθρωπότητα θα μιλούσε τώρα για την Ελλάδα. Τώρα; Μην εκπλαγείτε να ξεκινήσει εκστρατεία -με πρώτη την Τουρκία- που θα λέει ότι οι Έλληνες τους έπνιξαν…

Πάω στοίχημα ότι οι διεφθαρμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών θα ξεκινήσουν τις απαράδεκτες διαρροές εναντίον της Ελλάδας… Ότι δήθεν μπορούσε και δεν το έπραξε.

17.6.23

Τερατώδης κατολίσθηση εκατομμυρίων κυβικών Αλπικών βράχων: Εκατοστά… από ελβετικό χωριό [photos, videos]



 “Παρά τρίχα” γλίτωσε τελικά το μικρό ελβετικό χωριό Brienz από την γιγάντια κατολίσθηση που αναμενόταν από τον περασμένο μήνα με αποτέλεσμα στα μέσα Μαϊου και εν αναμονή της πτώσης εκτομμυρίων κυβικών βράχων να εκκενωθεί από τους μόλις 70 κατοίκους του.

Τα δύο τρίτα του χαλαρού βράχου, που υπολογίζεται ότι έχει περισσότερα από δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα συνολικά, κατέρρευσε βράδυ της Πέμπτης.

Ο κύριος όγκος των βράχων,  για τον οποίο οι γεωλόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι κινδύνευε να πέσει απευθείας πάνω στο χωριό Brienz, συνετρίβη τελικά στο έδαφος χθες το βράδυ, σε απόσταση εκατοστών… ανέφεραν στο Twitter οι αρχές της κοινότητας Albula στο καντόνι του Graubünden.

17.6.23

Η Μύκονος στο προσκήνιο για όλους τους λάθους λόγους: Ομιλούν για “τουριστική παγίδα”, Έλληνες απατεώνες” και καλαμαράκια για 98 ευρώ!!!


 Εκτενές ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του Δικτύου Γερμανών Συντακτών RND, (κείμενο Gerd Höhler) σημειώνει ότι η Ελλάδα οδεύει προς νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών και εσόδων από τον τουρισμό φέτος, ξεπερνώντας τα προηγούμενα ρεκόρ που σημειώθηκαν το 2019.

Ωστόσο, ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, το νησί των διασημοτήτων της Μυκόνου, παρουσιάζει μείωση στον αριθμό των επισκεπτών.

Το πρώτο τετράμηνο του έτους, ο αριθμός των ξένων επιβατών που αφίχθησαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου μειώθηκε κατά 28% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τον Απρίλιο, η πτώση έφτασε το 30%. Οι ταξιδιώτες μοιράζονται τις εμπειρίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφοντας ιστορίες τρόμου.

17.6.23

ΘΡΑΚΗ (ΡΟΔΟΠΗ) Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Π Α Ρ Ω Ν ;

 

Η Αγαπημένη ΘΡΑΚΗ μας, από πολλά χρόνια μια «ανοιχτή πληγή»..! Πολλές φορές σκόπιμα «κακοφορμισμένη» που τυραννάει όλους σχεδόν τους Έλληνες πολίτες μας ακόμη περισσότερο τους ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ μας συμπολίτες ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και «ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ» όπως το ξεκαθαρίζει πολύ δυνατά η Συνθήκη της Λωζάνης, στα Γαλλικά καθαρά: «la minorité musulmane»..!

Κατά καιρούς ανάλογα με επίκαιρα γεγονότα οι Αριστεροφέροντες και οι δήθεν «Προοδευτικές» δυνάμεις, ψευτοαριστερίζοντας, δημιουργούν διάφορες εντυπώσεις προς ίδιον κομματικό ή προσωπικό συμφέρον.

17.6.23

Πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που πρόδωσε τη Μακεδονία καταρρέει. Στα τσακίδια!



Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Σήμερα κλείνουν πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τη συμφωνία που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία εξαιρετική συμφωνία, μία συμφωνία πρότυπο για την ελληνική εξωτερική πολιτική αλλά για κάποιους άλλους είναι ότι χειρότερο έχει υπογράψει και επικυρώσει η χώρα μας. Προσωπικά τάσσομαι με τους τελευταίους, οι οποίοι μάλιστα χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη συμφωνία προδοτική και θεωρούν ότι πρέπει να ακυρωθεί. Να σημειωθεί ότι και η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων –σε ποσοστό 70%– καταγράφηκε ότι είναι κατά αυτής της συμφωνίας.

Πως θα ήταν δυνατόν άλλωστε να δεχθούμε μία συμφωνία που αναγνωρίζει τους Σλάβους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες, τη βουλγαρική γλώσσα τους ως μακεδονική, μία συμφωνία με την οποία τα Σκόπια λαμβάνουν όνομα –και μάλιστα από την Ελλάδα– που περιέχει τον όρο “Μακεδονία”.

17.6.23

Ναυάγιο στην Πύλο: Εθνικό πένθος ή όχι; (του Θεολόγου-Φιλολόγου κ. Δημ. Λυκούδη )

 

16.6.23

Νέος συναγερμός: Ιστιοφόρο με δεκάδες μετανάστες πλέει ανοιχτά της Πύλου- 3 σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερο στο σημείο



 Νέο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοιχτά της Πύλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι λιμενικές Αρχές έχουν ενημερωθεί για ένα ιστιοφόρο με 60 μετανάστες που πλέει στα ανοιχτά της Πύλου.

Ειδικότερα, το ιταλικό λιμενικό έχει ενημερώσει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείο παραπλέοντα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση στα 100 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου. Στο σημείο κατευθύνθηκαν 3 σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο.

16.6.23

Ελληνικός Στρατός: Παρουσίαση των μη-επανδρωμένων χερσαίων οχημάτων Type-X και THeMIS από την MILREM

 



Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 12 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) παρουσίαση από εκπροσώπους των εταιρειών PROJECTION και MILREM σχετικά με τα μη-επανδρωμένα χερσαία οχήματα Type-X και THeMIS. To Type-X έχει μήκος έξι (6) μέτρα και βάρος μάχης 12 τόνους.
 Έχει αναπτυχθεί σε δύο (2) εκδόσεις, μια με πυροβόλο των 50 χιλιοστών και μια ως εκτοξευτή περιφερόμενων πυρομαχικών Hero-120 και Hero-400EC από εξαπλό εκτοξευτή. 
Το THeMIS είναι μικρότερο, έχει μήκος 2,4 μέτρα, βάρος μάχης 1.630 κιλά και έχει αναπτυχθεί σε διάφορες εκδόσεις: 
16.6.23

Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τη Βαλτική, ο συσχετισμός με την Αλεξανδρούπολη και οι δυνάμει αποσταθεροποιητικές τάσεις στο διεθνές σύστημα (upd)


Χάρτης-1: Η Υψηλή Στρατηγική της Αμερικής (FMES). Με την μωβ γραμμή αναπαρίστανται τα όρια της αμερικανικής «επιρροής» (commandement), ή αλλιώς τα όρια υπεράσπισης των κρίσιμων συμφερόντων τους. Προσπελάστηκε: diploweb.com


Στον χάρτη που δημοσίευσε το FMES (Χάρτης-1) ένα κυρίαρχο στοιχείο που δεσπόζει είναι η γραμμή υπεράσπισης των κρίσιμων αμερικανικών συμφερόντων (μωβ χρώμα) που επαναχαράσσεται για να διασφαλιστεί η άμυνα των σημαντικότερων αμερικανικών συμμάχων (σε Ευρώπη, Ιαπωνία, Ινδία, Αραβική Χερσόνησος) οι οποίοι εντοπίζονται στο επίμαχο τμήμα του Rimland (κίτρινο χρώμα).
16.6.23

Οι Πρέσπες παράγουν συνεχώς εγκλήματα κατά του ελληνισμού-Η Γερμανική Βουλή αναγνώρισε “μακεδονική” γλώσσα και πολιτισμό

Πρέπει, ΚΑΤΩ από το  άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, να στηθούν και οι προτομές
αυτών που απεμπόλησαν το όνομα της  Μακεδονίας  αλλά και αυτών που στη
συνέχεια δεν αντέδρασαν
, για να τους θυμάται ο Ελληνικός  λαός που 
ΔΕΝ ρωτήθηκε με δημοψήφισμα. 
Ας τους ξαναψηφίσει τώρα σαν ανταμοιβή για το έργο  τους.
ΑΛΕΞ
_______________________________________________________________

Το διαχρονικό έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ, θα στοιχειώνει τον Μέγα Αλέξανδρο και το ελληνικό μακεδονικό βασίλειο του, το οποίο έφτασε τον ελληνικό πολιτισμό μέχρι τον Υδάσπη ποταμό

Χθες το βράδυ, η γερμανική Βουλή (Bundestag) επικύρωσε ψήφισμα που αναγνωρίζει κατηγορηματικά την “μακεδονική” γλώσσα, ταυτότητα και πολιτισμό, δήλωσε στη Deutsche Welle ο βουλευτής του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Τόμας Χάκερ.

16.6.23

Οι Τούρκοι νιώθουν περήφανοι γιατί ο Βελόπουλος πρότεινε αντί η Ελλάδα να πάρει τα F-35, να πάρει τους ...Τουρκικούς πυραύλους (Βίντεο)

" Αυτογκόλ" προ των εκλογων;
Ελπίζω να αστειευόταν, γιατί αν συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο
οι Τούρκοι θα ανατίναζαν με τηλεχειρισμό τους πυραύλους
(αφού οι ίδιοι θα τους είχαν κατασκευάσει). Μήπως τους
μπέρδεψε με ...κηραλοιφές; 
Όσον αφορά τα F-35, ίσως έχει κάποιο δίκιο.
Juan
 

"Γιατί να πάω στα ακριβά και όχι στα έξυπνα όπλα;"

Τουρκικούς πυραύλους τύπου kuzgun "διαφήμισε" ο Κυριάκος Βελόπουλος, προτρέποντας την ελληνική κυβέρνηση, αντί για τα μαχητικά F-35 που "βγάζουν... προβληματάκια", να προμηθευτεί η χώρα 30.000 τέτοιους πυραύλους, λέγοντας μάλιστα "γιατί να πάω στα ακριβά και όχι στα έξυπνα όπλα;".

16.6.23

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Επιτροπή Ελληνισμού

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 16-6-2023

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 23


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Επιτροπή Ελληνισμού

Η Επιτροπή Ελληνισμού πραγματοποίησε Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές στις 15 Ιουνίου 2023. Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, συνήλθε στις 16 Ιουνίου 2023 σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Ιωάννης Αμπατζόγλου

Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Σταλίδης

Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Φαραντάτος

Ταμίας: Γεώργιος Μανωλόπουλος

Μέλος: Γεώργιος Δεμερτζής


Το Δ.Σ. της Επιτροπής Ελληνισμού





16.6.23

Στο ''κόκκινο'' οι σχέσεις Τουρκίας- Ελβετίας: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν και φώναζαν «σκοτώστε τον...» (Βίντεο)



 Ο Ελβετός πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ

Στο ''κόκκινο'' οι σχέσεις Ελβετίας- Τουρκίας μετά την διαδήλωση  των υποστηρικτών του PKK οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πορείας, κρέμασαν ένα ομοίωμα του Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια το έκαψαν. 

16.6.23

Β. Μαρτζούκος: Η ανάγκη για 4η Belh@rra



 

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com