Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Νεκρός βρέθηκε ο χειριστής του σκάφους που είχε στείλει σήμα κινδύνου

 6.6.23





 Τραγική κατάληξη είχε η έρευνα των αρχών για τον εντοπισμό του Αμερικανού χειριστή οποίος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου τα ξημερώματα της Τρίτης και του οποίου το σκάφος βρέθηκε ανοιχτά του Άη Στράτη, ενώ ο ίδιος δεν είχε εντοπιστεί.

Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τέσσερα παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Τελικά, ο άντρας εντοπίστηκε νεκρός αργά το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λήμνου, περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού και ξεκίνησε η μεταφορά του στο νησί του βορείου Αιγαίου.

6.6.23

Ο Χαφτάρ ξεκινά γεωτρήσεις στη Λιβύη με τη βοήθεια της ρωσικής Wagner-Ο ισχυρός ρόλος της Ελλάδος υπό προϋποθέσεις



 Να επιβληθεί η αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων (Τούρκοι-Σύριοι Τζιχαντιστές και Ρώσοι) με την Ελλάδα να μπορεί να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, ακόμα και με αποστολή ειδικής δυνάμεως, (μαζί με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ), για τη διεξαγωγή εκλογών και επιστροφής στην ομαλότητα στη Λιβύη

Αν και ο αριθμός τους μειώθηκε από το επίπεδο των 4.000 μαχητών, οι δυνάμεις της ρωσικής Wagner είναι παρόντες  σε τέσσερις στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη, σύμφωνα με τη δεξαμενή σκέψης του Ινστιτούτου Sadeq με έδρα τη Λιβύη και την ομάδα Navanti, η οποία συμβουλεύει ιδιώτες πελάτες και κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

6.6.23

Όνειρα απατηλά για την τουρκική ΠΑ: Εστιάζουν στην απόκρυψη του μαχητικού 5ης γενιάς "KAAN"-"Ώρα μηδέν" για δοκιμαστική πτήση


 Λόγω των τακτικών που ακολουθούνται στις σύγχρονες στρατιωτικές επιχειρήσεις, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν πυρετώδεις μελέτες για να καταστήσουν τα μαχητικά αεροσκάφη νέας γενιάς αόρατα, ή να εμφανιστούν σε πολύ μικρά μεγέθη  στα συστήματα ραντάρ του εχθρού

Είναι γνωστό ότι σημαντικότατο ρόλο στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου αεροσκάφους με χαρακτηριστικά  stealth. παίζει η δυνατότητα απόκρυψης του ίχνους του από τα εχθρικά ραντάρ, γεγονός που αποτελεί συνισταμένη πολλών παραγόντων, με το βάψιμο αυτού με ειδική βαφή χαμηλής ορατότητας να θεωρείται ως ένας εκ των σημαντικότερων.

6.6.23

Ἐκκλησία καί Κράτος: «Ρόλοι διακριτοί»!

 

Γράφει ὁ Σάββας Ἠλιάδης

δάσκαλος - Κιλκίς
Ἐξαιτίας του ἀπό καιροῦ προπαγανδιστικοῦ ἀφηγήματος τῶν «δημοκρατικῶς» σκεπτομένων, τό ὁποῖο ξεστομίζεται κατά καιρούς ἀκόμη καί ἀπό θρησκευτικούς ἡγέτες «Ἐκκλησία καί Κράτος: Ρόλοι διακριτοί», ἀλλά καί μέ ἀφορμή το «ἕως ἐδῶ» τοῦ ἀρχιεπισκόπου, καταθέτουμε λίγες σκέψεις.
Καταρχάς, μόνο ἕνα ὀρθολογιστικῶς σκεπτόμενος νοῦς μπορεῖ νά μένει καί νά διατυπώνει αὐτήν τήν θέση, προσπαθῶντας νά βάλει ὅρια στήν ἔννοια, τό ἔργο καί τόν σκοπό τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας. Τό Κράτος, ναί,  μπορεῖ νά παίζει «ρόλο», ἡ Ἐκκλησία ἐπουδενί! Αὐτό εἶναι ἀπολύτως βέβαιο!