Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 22.11.23

Η ηρεμία στο #Αιγαίο είναι περίεργη- #Γιώργος #Φίλης #Λάμπρος #Τζούμης

 


(Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη)
22.11.23

Για επίθεση σε 70χρονη στον Άλιμο ήταν φυλακή ο «δράκος των Εξαρχείων» – Γιατί αποφυλακίστηκε

Ο 23χρονος είχε συλληφθεί στις 12 Αυγούστου 2022 προφυλακίστηκε και τελικά αποφυλακίσθηκε προ τριμήνου από τις φυλακές Γρεβενών.

Ένα δικαστικό σκάνδαλο με την μη εκδίκαση εντός 12μηνου της υπόθεσης βιασμού μιας 70χρονης Ουκρανής στην πλαζ Αλίμου συνδέεται η δράση του 23χρονου Σύρου που συνελήφθη ως ο «δράκος των Εξαρχείων».

Ο 25χρονος είχε συλληφθεί στις 12 Αυγούστου 2022 προφυλακίστηκε και τελικά αποφυλακίσθηκε προ τριμήνου από τις φυλακές Γρεβενών.

22.11.23

Όταν πήγαινες δίπλα στον Όσιο Ιάκωβο, σταματούσε ο χρόνος... ( Από τον Θεολόγο- Φιλόλογο κ. Δημ. Λυκούδη)

 

22.11.23

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από περιοχές της Αττικής, Εύβοιας και Φθιώτιδας


Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από περιοχές της Αττικής, Εύβοιας και Φθιώτιδας στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας


Η αξία των οχημάτων ξεπερνά τα 210.000 ευρώ


Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η ανάλυση του τρόπου δράσης (modus operandi) των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και ενέχεται σε κλοπές οχημάτων (σχετ. δείτε ΕΔΩ)), οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων έκνομων ενεργειών.

22.11.23

Παρά λίγο Πυρηνικό Ατύχημα στον Ατλαντικό-Βρετανικό υποβρύχιο σχεδόν βυθίστηκε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος

 

Μετέφερε βαλλιστικούς πυραύλους, όπως και τους πυρηνικούς τους αντιδραστήρας για ενέργεια

Σύμφωνα με ξένη αμυντική σελίδα, μία δυσλειτουργία ενός αισθητήρα είχε ως αποτέλεσμα την παρά λίγο συντριβή ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου της κλάσης Vanguard του βρετανικού βασιλικού πολεμικού ναυτικού στα βάθη της θάλασσας. Αυτό το σοκαριστικό περιστατικό μετέδωσε λεπτομερώς η εφημερίδα The Sun, η οποία αναφέρει πως συγκέντρωσε πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές.

22.11.23

ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ από τα “τυφλά” ραντάρ λόγω των αιολικών πάρκων! Το ΓΕΕΘΑ ακούει;

 Τα θαλάσσια αιολικά πάρκα μπαίνουν πλέον στη ζωή μας. Πάντα στο πλαίσιο της αποκαλούμενης ως “καθαρής ενέργειας”, αν και το ζήτημα της απόσυρσης και υγειονομικής ταφής των -γεμάτων με υψηλής τοξικότητας υλικά- πτερύγων όταν λήξει η περίοδος ζωής τους (20-25 έτη) δεν έχει επαρκώς διευκρινιστεί. Εν ολίγοις, δεν έχει δοθεί η έμφαση που θα έπρεπε στον τομέα των δεσμεύσεων των αναδόχων για την αποφυγή μετατροπής του Αιγαίου σε “υγρό τάφο”… πολλώ δε μάλλον εάν ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις της χώρας στην περιβαλλοντική προστασία και οι γνωστές αδυναμίες των ελεγκτικών μηχανισμών.

22.11.23

Τα παιχνίδια Ερντογάν στη Θράκη και οι παγίδες στα ελληνοτουρκικά

 

Λάζαρος Καμπουρίδης

Την 7η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας – Τουρκίας, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των σχέσεων και του «θερμού» κλίματος που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. Η συνάντηση αυτή ακολουθεί την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας όπου συζητήθηκαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) έτους 2024.

22.11.23

Κατέφτασαν στο Βελιγράδι τα 12 κυπριακά ελικόπτερα Mi-35P τερματίζοντας τον υλικοτεχνικό εφιάλτη της Εθνοφρουράς

 Η Σερβία μπορεί πλέον να τα συντηρήσει κανονικά, αφού διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσία και δεν επηρεάζεται από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις, όχι επίσημα τουλάχιστον

Σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση της διάσημης ρωσικής πύλης ειδήσεων Avia-pro, η οποία επικαλείται την Scramble, αναφορές προτείνουν πως ολοκληρώθηκε η μεταφορά 11 ελικοπτέρων μάχης τύπου Mi-35P σοβιετικής προέλευσης από την Κύπρο προς την Σερβία. Η μεταφορά λέγεται πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από τρεις συνολικά πτήσεις ενός αεροσκάφους τύπου An-124-100 της εταιρείας Antonov Airlines.

22.11.23

Ήρθαν και εδώ πλέον τα αλλόκοτα-Αλλοδαπός απειλούσε να σφάξει Έλληνες πολίτες στο μετρό της Αθήνας-Επέμβαση των αρχών (Βίντεο)

 Μεμονωμένο περιστατικό θα πει κάποιος, μόνο που τα μεμονωμένα αυτά αλλόκοτα περιστατικά, έχουν γίνει καθημερινότητα στην Ευρώπη, που δέχθηκε εισβολή από εκατομμύρια αλλοδαπούς

Ένα περιστατικό ( που το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη από κοινωνικό δίκτυο) το οποίο θυμίζει ευρωπαϊκή πόλη, είχαμε στο μετρό της Αθήνας, όταν ένας αλλοδαπός μουσουλμάνος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες απειλούσε να “ σφάξει” επιβάτες του μετρό!

22.11.23

Η Κύπρος αγοράζει ισραηλινά άρματα Merkava και α/α συστήματα Barak MX-Τι θα γίνει τελικά με τα T-80 της

Τα ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης, εμπίπτουν στην συμφωνία Κύπρου και ΗΠΑ, η οποία απαγορεύει κάθε εισαγωγή υλικού από την Μόσχα

Κοντά σε συμφωνία για την αγορά των ισραηλινών Merkava και του αντιαεροπορικού συστήματος Barak MX, αναφέρει κυπριακή εφημερίδα, τονίζοντας την σημαντική απόφαση που είναι προ το πυλών για την ενίσχυση της νήσου στα τουρκικά σχέδια.

Δεν αναφέρεται ο αριθμός των ισραηλινών αρμάτων μάχης που θα αγοραστούν, αλλά αυτός εκτιμάται σε άνω των 60 τουλάχιστον, επανδρώνοντας δύο επιλαρχίες.  

22.11.23

ΧΑΛΚΙΔΑ:Ευχαριστίες προς το 4ο Συστήμα Προσκόπων Χαλκίδος


ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΓΟΝΕΩΝ , ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ Α.ΜΕ.Α

« ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ »



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Ευχαριστίες από το Σύλλογο για τη δωρεά της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 4ου Συστήματος Προσκόπων Χαλκίδος.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ "Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός" ευχαριστεί την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 4ου Συστήματος Προσκόπων Χαλκίδος για την απόφασή τους   να ενισχύσουν οικονομικά  τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του συλλόγου μας  διαθέτοντας  μέρος των εσόδων της λαχειοφόρου αγοράς που πραγματοποίησαν .

22.11.23

Δικαιοσύνη… αλά τούρκα!

 Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης*

Στην σημερινή Τουρκία η πραγματική Δικαιοσύνη, το ύψιστο αγαθό που δεν ασκείται για ίδιον όφελος ή για την ευδαιμονία όποιου την ασκεί, αλλά προς χάριν τρίτου, έχοντας την πηγή της μέσα στην ανιδιοτέλεια και στην ελευθερία της ψυχής, έχει μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε ένα απλό εργαλείο στα χέρια του «Απατεώνα Δικτάτορα» της γειτονικής Τουρκίας προκειμένου να φιμώνει, να παραδειγματίζει ή να τιμωρεί όσους θεωρεί αντιπάλους ή όσους του ασκούν ενοχλητική κριτική. 

Σε μια χώρα όπου η Βουλή είναι σχεδόν ανύπαρκτη, οι περισσότεροι βουλευτές της πλειοψηφίας  στέλνονται στο τουρκικό κοινοβούλιο για την ασυλία που παρέχεται και σαν ανταμοιβή για την εγκληματική δράση τους υπέρ του καθεστώτος. 

22.11.23

Ερμηνεύοντας το αναμενόμενο «διαζύγιο» Αχτσιόγλου-ΣΥΡΙΖΑ

                

Πιπεράτη συνέντευξη Πιπερόπουλου στον FLASH99.6FM


    Το πολυσυζητημένο αναμενόμενο «διαζύγιο» της κ Αχτσιόγλου των 6+6 και των στελεχών της από τον «Κασσελάκιο-ΣΥΡΙΖΑ» ανέλυσα με τον γνωστό Αριστοφανικά γλαφυρό μου τρόπο στο καθιερωμένο ημίωρο συμμετοχής μου κάθε Δευτέρα βράδυ από τις 9:30-10:00 στην εκπομπή «Μέχρι νεωτέρας» του δημοσιογράφου Λάζαρου Λαζάρου στον Flash99.4FM.

     Αφού αναφέρθηκα στο άρθρο μου με τίτλο «Ο γάμος, ως είδος χορού, είναι «Tango!..» για τα διαρκώς αυξανόμενα διαζύγια στην Ελλάδα το οποίο φιλοξενήθηκε εδώ επικαλούμενος την ιδιότητά μου ως Dr Κοινωνιολογίας-Ψυχολογίας τόλμησα και έκανα μια ρηξικέλευθη ερμηνεία του διλήμματος της κ Αχτσιόγλου και της συμπεριφοράς «φεύγω αλλά προς το παρόν μένω και θα φύγω αλλά όχι ακόμη».

22.11.23

Είναι οι μύκητες η νέα απειλή για την ανθρώπινη υγεία;




Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί παγκοσμίως η ανησυχία σχετικά με το κατά πόσο οι οργανισμοί αυτοί μπορούν να εξελιχθούν σε παθογόνα που ενδέχεται να προκαλέσουν νέες πανδημίες, βλάπτοντας σε ευρεία κλίμακα τις κοινωνίες των ανθρώπων ν προκαλέσουν νέες πανδημίες, βλάπτοντας σε ευρεία κλίμακα τις κοινωνίες των ανθρώπων

Αποτελούν ένα από τα διάσημα βασίλεια της μεγάλης κοινωνίας των μικροοργανισμών του πλανήτη, συμβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο στη διατήρηση της ισορροπίας της φύσης. Οι μύκητες, μια ομάδα ζωντανών οργανισμών, μπορούν να εντοπιστούν σχεδόν παντού, να δημιουργήσουν τις δικές τους αποικίες –ακόμη και σε άψυχες επιφάνειες– και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον που τους «φιλοξενεί».

22.11.23

Εξάρχεια: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης των επιθέσεων σε γυναίκες



Ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων που σημειώθηκαν εναντίον τριών γυναικών και μιας ανήλικης 13χρονης στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για έναν 23χρονο ο οποίος είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Η φωτογραφία του συριακής καταγωγής άνδρα έχει δοθεί σε όλες τις αστυνομικές περιπόλους που ερευνούν τα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Το χρονικό των επιθέσεων:
22.11.23

Ισραήλ: Εγκρίνεται η συμφωνία για την απελευθέρωση 50 ομήρων


οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε δηλώσεις του κατά την έναρξη της κυβερνητικής συνεδρίασης στο Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε μετά τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Πολέμου και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφερόταν στη συμφωνία που αναμένεται να εγκριθεί και αφορά στην απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων –παιδιά και γυναίκες– με αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός 4-5 ημερών και την απελευθέρωση 150-300 Παλαιστίνιων κρατουμένων.

22.11.23

Στις 30 Νοεμβρίου η παρέλαση και η φωταγώγηση στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας

 

Το βράδυ της Πέμπτης, 30ής Νοεμβρίου 2023 θα λάβουν χώρα η παρέλαση και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας. Πρόκειται για την τέταρτη τελετή, η οποία θα ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ. με την παρέλαση με τους αραμπάδες και τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο επί της 30ής Λεωφόρου (από την συμβολή της 50ής Οδού μέχρι και την 30ή Οδό) και θα συνεχιστεί με την τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας.

Μαθητικές χορωδίες, χορευτικά και μουσικά σύνολα θα ψάλλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και τις πρωτοχρονιάς.