Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 4.12.23

Χαλκίδα: 30χρονος έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση από την υψηλή γέφυρα

 

Τραγωδία το απόγευμα της Κυριακής στην Χαλκίδα, καθώς ένας 30χρονος έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση από την υψηλή γέφυρα.

Χαλκίδα.- Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eviathema.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα. 
Περαστικοί σταματούσαν μόλις έβλεπαν τον άτυχο άνδρα -ο οποίος φαίνεται να διέμενε στο Βασιλικό- να βρίσκεται στην άκρη της γέφυρας προσπαθώντας να τον μεταπείσουν, κάτι που στάθηκε αδύνατον.
4.12.23

Τι σημαίνει για την Ελλάδα ο σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Η απάντηση Λέκκα


Ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ έβγαλε στους δρόμους τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης και των γύρω περιοχών.

 Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών σημειώθηκε στις 9:42 πμ ώρα Ελλάδας (τοπική 10:42 πμ) στην περιοχή του κόλπου του Γκέμλικ στο νότιοανατολικό τμήμα της Θάλασσας του Μαρμαρά, με τους Τούρκους να ανησυχούν για τον Big One, ο οποίος θα χτυπήσει κάποια στιγμή την Κωνσταντινούπολη.

4.12.23

Τζάμπα χάρηκαν οι Τούρκοι-Σούκος: Ζούμε και βασιλεύουμε και έχω παραγγελία για 140 ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥΣ στο εξωτερικό

 


Πράγματα και θαύματα άφησε εμμέσως πλην σαφώς να αποκαλυφθούν μιλώντας στην ANTENA και στην εκπομπή ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ, ο γνωστός ιδιοκτήτης της εταιρείας Soukos Robot κ. Κωνσταντίνος Σούκος, και τζάμπα χάρηκαν οι Τούρκοι διότι η εταιρεία ζει και βασιλεύει.

4.12.23

Προσδιορισμός της σεξουαλικής μας «ταυτότητας»



            Ψυχο-κοινωνικό πιπεράτο

του Καθηγητή Πιπερόπουλου

     

Θεώρησα χρήσιμο σήμερα, και ελπίζω να συμφωνήσετε, να χρησιμοποιήσω τον χώρο που μου παρέχει εδώ κάθε εβδομάδα ο αγαπημένος διαδικτυακός τόπος να προσεγγίσω ένα σημαντικό και επίκαιρο ψυχοκοινωνικό θέμα και συγκεκριμένα την έννοια της σεξουαλικής μας «ταυτότητας»...

     Η «ταυτότητα» που σχετίζεται με το φύλο μας και το ρόλο που θα διαδραματίσουμε στην κοινωνία όπου θα ζήσουμε, στηρίζεται στην υποκειμενική εκτίμηση που έχουμε για τα σωματικά και ψυχοκοινωνικά μας χαρακτηριστικά. 

4.12.23

Τι σημαίνει η επίσκεψη Ερντογάν



Ναπολέων Λιναρδάτος


Φαντάσου πως έχεις προσλάβει ένα δικηγόρο για να διεκπεραιώνει οικονομικές διεκδικήσεις κατά της περιουσίας σου. Ακολουθώντας τις συμβουλές του, έχεις ακολουθήσει μια περισσότερο από μετριοπαθή στάση έναντι των διεκδικητών, προσδοκώντας πως αυτή σου η στάση θα κατευνάσει τα πνεύματα. 

Έχεις ακολουθήσει αυτή τη στάση πιστά, για πολλά χρόνια, έχοντας εμπιστοσύνη στις συμβουλές του δικηγόρου σου. Εξάλλου, εσύ, όχι μόνο δεν διεκδικείς τίποτα από κανέναν, αλλά έχεις πάει και ένα βήμα παραπέρα, παρακάμπτοντας τις δικές σου νόμιμες αξιώσεις και τις δικές τους πρότερες καταπατήσεις. 


Όμως, καθώς τα χρόνια περνούν, παρατηρείς μια ξεκάθαρη τάση στη συμπεριφορά της άλλης πλευράς. Η περισσότερο από μετριοπαθής στάση σου, όχι μόνο δεν τους έχει καταπραΰνει, όχι μόνο δεν τους έχει κάνει πιο διαλλακτικούς, αλλά αντίθετα, ο κατάλογος των διεκδικήσεων συνεχώς μεγαλώνει. Η στάση τους γίνεται όλο και πιο επιθετική, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις.  


Ταυτόχρονα παρατηρείς πως ο δικηγόρος σου, αντί να επανεξετάσει τη στρατηγική του, συνεχίζει, ως αν όλα πηγαίνουν όπως αρχικά σου είχε πει. Φαίνεται όμως, ότι βασικά αυτό που κάνει είναι διαρκώς να κατεβάζει τον πήχη για όλα αυτά που σου είχε πει ότι η στρατηγική του θα πετύχαινε. Αυτό που συμβαίνει είναι, πως αυτό που μέχρι χθες το καταλάβαινες ως ταπεινωτική ήττα, σήμερα, ο δικηγόρος σου, σου τη πλασάρει ως ένα έντιμο συμβιβασμό. Το γεγονός πως οι διεκδικήσεις και η εχθρότητα της άλλης πλευράς συνεχώς αυξάνονται, σου το παρουσιάζει απλά ως «αυτά έχει η διαδικασία διαλόγου.»


Στις παραπάνω παραγράφους συνοψίζεται η διπλωματική στάση απέναντι στη Τουρκία διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες. Συνεχώς κατεβάζουν τον πήχη, συνεχώς αιτιολογούν την διαρκώς αυξανομένη επιθετικότητα της άλλης πλευράς και αρνούνται να δουν ότι αυτή η στρατηγική δεν έχει πετύχει. Στην παταγώδη αποτυχία της στρατηγικής τους, έχουν, ουσιαστικά, ένα και μοναδικό επιχείρημα, «και τι θέλετε πόλεμο;». Ως αν να μην υπάρχει ένα μέσος δρόμος μεταξύ υποτέλειας και αδιαλλαξίας. 


Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις τηρούν αυτή τη στάση; Γιατί πλέον στελεχώνονται από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί στην ιδέα πως ό,τι ονομάζουμε εθνικό είναι στην καλύτερη περίπτωση ντεμοντέ, ή, κάτι παθολογικά επικίνδυνο και επιβλαβές. Γιατί η υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων θα απαιτούσε τη χρήση πολιτικού κεφαλαίου με σύμμαχους και εταίρους, αλλά προτιμούν να χρησιμοποιούν το όποιο πολιτικό κεφάλαιο για δημοσιονομικού τύπου διευκολύνσεις, πιστεύοντας πως οι Έλληνες πλέον ως έθνος, ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για επιδόματα παρά για εθνικά συμφέροντα. Και γιατί επίσης, αποφεύγοντας να δημιουργούν πονοκεφάλους σε εταίρους για τα εθνικά μας ζητήματα, νομίζουν πως αυτό θα τους δημιουργήσει περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό, όταν πλέον έχει κλείσει ο πολιτικός τους κύκλος στην Ελλάδα. Άσε δε, που αισθάνονται και πιο Ευρωπαίοι (τρομάρα τους) όταν συμπεριφέρονται ως αν η Ελλάδα είναι δίπλα στο Βέλγιο και όχι στο γεωπολιτικό γκέτο των Βαλκανίων.


Είχε ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις πως τα δελτία «ειδήσεων» απέφυγαν να παρουσιάσουν το πιο επίμαχο σημείο στις πιο πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, όπου στο κατάλογο διεκδικήσεων πρόσθεσε και τη Θεσσαλονίκη. Για τα ΜΜΕ όταν η αλήθεια έρχεται σε σύγκρουση με το αφήγημα/σανό, η αλήθεια πάντα χάνει. Και το αφήγημα είναι ότι η επίσκεψη Ερντογάν είναι μια ευκαιρία μήπως και καταφέρουμε και τον λογικέψουμε κάπως. Η πραγματικότητα είναι πως οι χασοδίκες που έχουν αναλάβει τις υποθέσεις μας, εντάσσουν την επίσκεψη σε μια γενικότερη προσπάθεια όπου θα μας πουλήσουν ήττες ως διπλωματικές επιτυχίες.   


Η κατάσταση είναι τόσο κακή, όπου όλη στην γειτονιά έχουν καταλάβει με τι χασοδίκες έχουν να κάνουν. Η Αλβανία με μεγάλη ευκολία φυλακίζει απροκάλυπτα ομογενή χωρίς συνέπειες επί μήνες τώρα.  Ενώ τα Σκόπια ανενόχλητα παραβιάζουν μια συμφωνία που ήταν ήδη απίστευτα ευνοϊκή γι’ αυτά. Όταν οι μικροί της γειτονιάς μας έχουν ταράξει στις σφαλιάρες, με τον Ερντογάν μπορούμε να ελπίζουμε μόνο στην τύχη.  

4.12.23

Εβρος: Αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των Τούρκων που περνούν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα

 



Η συντριπτική πλειονότητα όσων περνούν μέσω του ποταμού Εβρου από την Τουρκία στη χώρα μας είναι Τούρκοι και επιλέγουν κυρίως την περιοχή του βόρειου Εβρου για να το καταφέρουν:
Από το Διδυμότειχο μέχρι τις Καστανιές και ειδικά την περιοχή της Νέας Βύσσας, όπου υπάρχουν επίσης χερσαία σύνορα, άσχετα αν εκεί βρίσκεται και ο παλιός φράχτης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).
«Αν περνούν 20 άτομα κάθε ημέρα, οι 17 με 18 είναι Τούρκοι»
Οι ροές είναι αλήθεια ότι έχουν μειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά όπως λέει στο evros-news.gr – το οποίο αποκαλύπτει το θέμα – αστυνομικός που γνωρίζει καλά το ζήτημα:
4.12.23

Ο Αλβανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε «Τσαμουριά» !


Στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο «Παλάτι των Ταξιαρχιών» με αφορμή την αλβανική εθνική επέτειο (28-29 Νοεμβρίου) των 111 χρόνων από την Ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας, ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, ανέφερε σε απόσπασμα της ομιλίας του:
«Σήμερα είναι η μέρα που θυμόμαστε με ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη την υπέρτατη θυσία, γραμμένη με το αίμα των Αλβανών πατριωτών, εκατοντάδων και χιλιάδων Αλβανών από τον Αυλώνα και την Πρίστινα, από το Ulqin και το Τέτοβο, από τη Σκόδρα και την Τσαμουριά, οι οποίοι άναψαν τη φλόγα, έδιωξαν το σκοτάδι της αιχμαλωσίας και κήρυξαν την ανεξαρτησία».
4.12.23

Ο Ι. Μάζης για το βιβλίο «Επτά προεδρικά πορτραίτα» Πηγή:

 

4.12.23

Η Μοσάντ ετοιμάζεται για χτυπήματα σε Τουρκία, Λίβανο και Κατάρ


Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών- Mossad, αναπτύσσουν σχέδια για την εξάλειψη των ηγετών της Χαμάς εκτός της χώρας, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν επιχειρήσεις στον Λίβανο, την Τουρκία και το Κατάρ και αποτελούν συνέχεια των μακροχρόνιων ισραηλινών επιχειρήσεων, γράφει η Wall Street Journal.
4.12.23

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 3.500 αστυνομικούς, drone και ελεύθερους σκοπευτές

 

Αναλυτικά όλα τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου

Ιδιαίτερα αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί, που θα αναπτυχθούν σε όλα τα σημεία της διαδρομής από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως το κέντρο της Αθήνας.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.

4.12.23

Μ. Ρούμπιν για Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μια μέρα, οι Αρμένιοι θα επιστρέψουν... Μέχρι τότε η ντροπή βαραίνει Άγκυρα, Μπακού αλλά και Ουάσιγκτον, Λονδίνο, Ιερουσαλήμ


Στόχαστρο τους χριστιανούς για το προσωπικό κέρδος του δικτάτορά του είχε βάλει το Αζερμπαϊτζάν;
Του Μάικλ Ρούμπιν / Washington Examiner
Μόλις πέντε ημέρες αφότου ο Γιούρι Κιμ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, είπε σε επιτροπή της Γερουσίας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχτούν καμία στρατιωτική ενέργεια κατά της χριστιανικής κοινότητας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν διέταξε τον στρατό του να επιτεθεί. Έτσι τελείωσε μια από τις παλαιότερες χριστιανικές κοινότητες στον κόσμο, καθώς οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έσπρωξαν σε φυγή τους 120.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά της περιοχής.
4.12.23

Εξαίρεση του ρωσικού χάλυβα από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις ζητά η Τσεχία - Όλα κάπως έτσι ξεκινούν...


Από Aneta Zachová | Μεταφρασμένο από Μαριάνθη Πελεκανάκη
Ο Síkela επιβεβαίωσε το αίτημα εξαίρεσης στο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για τις εισαγωγές βαρέων χαλυβδοελασμάτων. [Shutterstock/industryviews]
Το αίτημα για εξαίρεση από τις εισαγωγές ρωσικού χάλυβα μέχρι το 2028 επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχίας Jozef Síkela, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον σημερινό Ρώσο προμηθευτή.
Ο Síkela επιβεβαίωσε το αίτημα εξαίρεσης στο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για τις εισαγωγές βαρέων χαλυβδοελασμάτων.
3.12.23

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Αμερικανικά πλοία δέχθηκαν επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα

 

3.12.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Η ζωή με τον πατέρα (Elizabeth Taylor) Κωμωδία | Υψηλής ευκρίνειας

 


3.12.23

Άγνωστοι επιχείρησαν να κλέψουν το μπρούτζινο άγαλμα του Ν. Καπετανίδη από το Πάρκο Παύλου Μελά !!!

 

Το άγαλμα βάρους περίπου μισού τόνου, είναι έργο του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και είχε τοποθετηθεί στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά το Σεμπτέμβριο του 2021.

"Άγνωστοι" έδεσαν με σχοινί και επιχείρησαν να κλέψουν, αποκολλώντας από τη βάση του, το μπρούτζινο άγαλμα του εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη που βρίσκεται στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το άγαλμα βάρους περίπου μισού τόνου, είναι έργο του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και είχε τοποθετηθεί στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά το Σεμπτέμβριο του 2021.

3.12.23

Θρίλερ στο Μενίδι: Νεκρός σε φλεγόμενο όχημα Τούρκος - Τον κατήγγειλε για βία η σύζυγός του

Μέσα στο αυτοκίνητο που κάηκε στο Μενίδι εντοπίστηκε η σορός του 44χρονου άνδρα.
 


Γράφει ο 


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 44χρονος τσακώθηκε χθες Σάββατο το απόγευμα έντονα με τη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι όπου συζούν στο Μενίδι, και στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι.Η γυναίκα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών για να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του (μάλιστα υπέβαλε σχετική μήνυση), ενώ εκείνος μετέβη με το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Ιωνίας στο Μενίδι, όπου παρέμεινε για περίπου δύο ώρες.
3.12.23

«Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον Ερντογάν η επίσκεψη στην Αθήνα-Χρ. Καπούτσης

 Άρθρο του

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, που θα συνεδριάσει υπό κοινή προεδρία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, θα είναι υπό τη επήρεια της «Μεγάλης Εικόνας» των πολιτικών, διπλωματικών και στρατιωτικών εξελίξεων  στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας. Ο διάλογος γίνεται υπό την πίεση της αμερικανικής διπλωματίας, που επιδιώκει την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων,  ώστε να παραμείνει αρραγής η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ,  απολύτως αναγκαία λόγω του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

3.12.23

ΧΥΜΑ ΑΛΑΤΙ Η ΟΠΛΑ; – ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ “RAPTOR” ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

Τακτικά ταξίδια στην εμπόλεμη Ουκρανία κι επίσης σε λιμάνια της Λιβύης που σπαράσσεται από εμφύλιες συγκρούσεις, έκανε το εμπορικό πλοίο “Raptor”, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Κυριακή έξω από τη Λέσβο. Το πλοίο ήταν στη «μαύρη λίστα» των υπηρεσιών ασφαλείας και μόλις τον περασμένο Αύγουστο είχε κρατηθεί για 18 μέρες σε λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, λόγω παραβάσεων που μαρτυρούν μη δηλωμένους, επομένως ύποπτους, πλόες. 

3.12.23

Μερικές φωτογραφίες από την αρχή του "ΜΕΤΡΟ" , εμπρός από το Ν. Σιδηροδρομικό Σταθμό, μέχρι τη πλατεία Δημοκρατίας, στη...συμπρωτεύουσα!!!



Εικόνα που παρουσίαζε σήμερα (3-12-23) η περιοχή από το Ν. Σιδηρ. Σταθμό μέχρι τη Πλατεία Δημοκρατίας, εμπρός από πολυτελή ξενοδοχεία και σταθμευμένα τουριστικά λεωφορεία, θαυμάστε την...   αδιαφορία των αρμοδίων και υπευθύνων για την καθαριότητα και εμφάνιση της πιο κεντρικής εισόδου της πόλεως!

Τα σχόλια δικά σας:

3.12.23

Δείτε εδω τι παίζει στην Κυπριακή τηλεοραση για το Αιγαιο αλλα δεν θα το δείτε στην Ελληνική τηλεοραση


 https://twitter.com/costassyn/status/1730981861768179762


(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)

3.12.23

Α λα καρτ ευγνωμοσύνη Ράμα: Ναι για τους μετανάστες, όχι για τον Μπελέρη

 

Σοφία Βούλτεψη

Αντιδράσεις, σοφιστείες, αμφιβολίες: Η συμφωνία της 6ης Νοεμβρίου μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας προκειμένου μετανάστες που διασώζονται από τις ιταλικές αρχές να μεταφέρονται σε καταυλισμούς που θα κατασκευαστούν στον αλβανικό βορρά, στο λιμάνι του Σέντζιν και στην παρακείμενη πόλη Γκιαντέρ, δοκιμάζεται στο εσωτερικό και των δύο χωρών. Με τον Αλβανό πρωθυπουργό να την αμφισβητεί ήδη, καταφεύγοντας στη δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να πει όχι στην Ιταλία!

2.12.23

Τι παίρνουμε από τους αγίους;

Του Θεολόγου - Φιλολόγου κ. Δημητρίου Λυκούδη
2.12.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: The Price of Sacrifice (θρίλερ). (*****)

 Η Έμιλυ, ένα μικρό κορίτσι όπως όλα τα άλλα, είχε λευχαιμία ως παιδί. Μετά από μια αδιαθεσία, το νοσοκομείο ανακοινώνει στους γονείς ότι η νόσος επανεμφανίστηκε και ότι η δωρεά μυελού των οστών είναι απαραίτητη για την επιβίωσή του. Η μητέρα της θα προσπαθήσει τα πάντα για να βρει έναν δότη για την κόρη της, συμπεριλαμβανομένης της επανασύνδεσης με τον πρώην σύζυγό της, Kurt, ο οποίος είναι συμβατός.

Σκηνοθεσία: Ντάγκλας Τζάκσον Με τους Alexandra Paul, Michael Riley, Bruce Boxleitner Εντυπωσιακό έργο
2.12.23

«Καμπανάκι» από τον Λέκκα: Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε μεγάλο σεισμό – Φόβος για την Αγία Σοφία

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Αγιά Σοφιά έκρουσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος τόνισε πως στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται ένας μεγάλος σεισμός.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι η Αγία Σοφία έχει μια ηλικία της τάξεως των 1.500 ετών περίπου κι ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα υπέστη πολλές καταστροφές κατά διαστήματα και βεβαίως στα 1.500 αυτά χρόνια έχει υποστεί τη φθορά του χρόνου.

2.12.23

ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΙΚΑΚΙΑ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

 Ο πνευμονολόγος Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος εξηγεί πώς τα στικάκια νικοτίνης μπορούν να επηρεάσουν τη ψυχολογία και την παθολογία των εφήβων.

Ξέρεις πώς είναι οι έφηβοι. Εννοώ θυμάσαι το αποτέλεσμα που είχε σε εσένα, όταν ήσουν ανήλικος/ανήλικη το «παιδί μου μην κάνεις το τάδε πράγμα, γιατί σου κάνει κακό».

Έκανες ό,τι σου έλεγαν να μην κάνεις, με απαράμιλλη μανία. Σαν να εξαρτώταν η ζωή σου από αυτό.

Προφανώς διαχρονικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

2.12.23

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Απότομη αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής. Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα.
 

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

2.12.23

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”


 Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες τις κινήσεις τους για τον σκοπό αυτόν

Ως “υπερασπιστές του Αιγαίου”, παρουσιάζει Τούρκος ειδικός σε κοινωνικά δίκτυο την γνωστή τουρκική πολεμική μοίρα “Κόμπρα” η οποία ευθύνεται για πάρα πολλές εμπλοκές και ατυχήματα στο Αιγαίο Πέλαγος.

2.12.23

Πώς να «αποκτήσετε» αντικείμενα με τον τρόπο του Βρετανικού Μουσείου...

Ο Τύπος, τόσο στην ίδια τη Βρετανία, όσο και στην Αμερική, καυτηριάζει την εμμονή των Βρετανών να «στρογγυλοκάθονται» πάνω σε αντικείμενα που ουσιαστικά υφάρπαξαν από άλλες χώρες πριν από αιώνες, όταν ο κόσμος ήταν εντελώς διαφορετικός. Κάποιοι το λένε με πολλά λόγια, άλλοι με λίγα καρέ, όπως η Ιντιθ Πρίτσετ, σκιτσογράφος της Washington Post.


Πηγή: Protagon.gr

Ο Τύπος, τόσο στην ίδια τη Βρετανία, όσο και στην Αμερική, καυτηριάζει την εμμονή των Βρετανών να στρογγυλοκάθονται το 2023 πάνω σε αντικείμενα που ουσιαστικά υφάρπαξαν από διάφορες χώρες περισσότερους από δύο αιώνες νωρίτερα, όταν ο κόσμος μας ήταν εντελώς διαφορετικός. 

2.12.23

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του Δεκεμβρίου - Επιδόματα, συντάξεις και αυξήσεις στους μισθούς


 Έκτακτο πακέτο ενίσχυσης ύψους 352 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει η κυβέρνηση σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες, τον Δεκέμβριο όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το πακέτο περιλαμβάνει επιδόματα, δώρο Χριστουγέννων και αυξήσει σε συντάξεις και μισθούς Δημοσίου.

Τα χρήματα προέρχονται είτε από μόνιμες, είτε από έκτακτες παρεμβάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και θα υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

2.12.23

Τώρα και LUX Ξενοδοχεία στο Άγιο Όρος;;;


Αισθανόμαστε πραγματικά ντροπή, βλέποντας ένα μέρος που τόσο αγαπήσαμε, να αλλοιώνεται τόσο πολύ τόσο αισθητικά, όσο και σε πνευματικότητα.

Παραθέτουμε τις φωτογραφίες που λάβαμε από ένα ακόμη «συγκρότημα» (που μοιάζει αρκετά για επικείμενο «ξενοδοχείο») στην Καψάλα, στο κελί «Άξιον Εστί» όπως μας ενημέρωσαν. 

2.12.23

Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΦΕΥΓΕΙ

 



Όλοι εμείς, οι πάνω από 55, 60, 70 είμαστε μια γενιά που δεν επιστρέφει:

 

Μια γενιά που περπάτησε και γύρισε από το σχολείο με τα πόδια.
Μια γενιά που ο δάσκαλός σου σε έστελνε στο γραφείο να πάρεις κιμωλία …
Μια γενιά που στο σχολείο έκανε έπαρση και υποστολή της σημαίας.
Μια γενιά που σπούδασε μόνη της, που δεν είχαν λεφτά οι γονείς μας για ιδιαίτερα μαθήματα και  όμως δεν τα παρατήσαμε…
Αν τότε δεν καταλάβαινες κάτι, έμενες μετά το μάθημα και σου το το εξηγούσαν.
2.12.23

Σατιρίζοντας: Δώστε μας πίσω τα Γλυπτά!

 Γνώμη Χρήστου Μαλασπίνα

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

 

2.12.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνελήφθησαν 2 άτομα που ενέχονται σε υπόθεση παρασκευής και διάθεσης νοθευμένου ελαιόλαδου

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (13.000) λίτρα ελαίων (ηλιέλαιο και νοθευμένο ελαιόλαδο)


Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, δύο (2) άτομα, τα οποία ενέχονται σε υπόθεση παρασκευής και διάθεσης νοθευμένου ελαιόλαδου.

2.12.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κατασχέθηκαν περισσότερα από (40) κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχές της Πολίχνης και της Σταυρούπολης

Κατά τη διάρκεια οργανωμένων επιχειρήσεων σε περιοχές της Πολίχνης και της Σταυρούπολης συνελήφθησαν σε δύο (2) περιπτώσεις, 

ισάριθμα άτομα


Περισσότερα από (40) κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων που αφορούν σε εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

2.12.23

Τί συμβαίνει μὲ τὴν βραχονησίδα Ζουράφα;

 ΕΘΝΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ 

«ΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ» 

Τ.Θ. 67250, 

Τ.Κ. 15102, Μελίσσια Ἀττικῆς 

Τηλ.: 210 5248000 

Ἠλ. Διεύθυνσις: info@ethnikoiphylakes.org 

Ἱστοσελίς: https://ethnikoiphylakes.org 

Ἐν Μελισσίοις, τῇ 21ῃ Νοεμβρίου 2023 

Ἀρ. Πρωτ.: Φ2/23/21-11-23 

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα: Τί συμβαίνει μὲ τὴν βραχονησίδα Ζουράφα; 

2.12.23

Το ρήμα «μοιράζομαι» χρησιμοποίησε ο Ερντογάν για το Αιγαίο!


Μετά τις αλλεπάλληλες ΝΟΤΑΜ διχοτομήσεως του Αρχιπελάγους για επιχειρήσεις ερεύνης και διασώσεως και την έγερση μειονοτικού ζητήματος για Θράκη και Δωδεκάνησα, νέο κτύπημα από την Άγκυρα! – Παραμονές της 7ης Δεκεμβρίου
«ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ στον διάλογο χωρίς όμως να είμαστε αφελείς» εδήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για την επικειμένη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Προς στιγμήν η διατύπωσις αυτή προεκάλεσε ικανοποίηση. Την οποία ανέτρεψε αυτό που είπε αμέσως εν συνεχεία. Ότι δηλαδή «θέλουμε να συνεχιστεί η αποτύπωση του βελτιωμένου κλίματος»! Διερωτώμθα εάν ο κ. Μαρινάκης παρακολουθεί τις δηλώσεις και την εν γένει συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και άλλων επισήμων από την γείτονα.
2.12.23

Εξαίρεση του ρωσικού χάλυβα από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις ζητά η Τσεχία - Όλα κάπως έτσι ξεκινούν...


Από Aneta Zachová | Μεταφρασμένο από Μαριάνθη Πελεκανάκη
Ο Síkela επιβεβαίωσε το αίτημα εξαίρεσης στο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για τις εισαγωγές βαρέων χαλυβδοελασμάτων. [Shutterstock/industryviews]
Το αίτημα για εξαίρεση από τις εισαγωγές ρωσικού χάλυβα μέχρι το 2028 επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχίας Jozef Síkela, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον σημερινό Ρώσο προμηθευτή.
Ο Síkela επιβεβαίωσε το αίτημα εξαίρεσης στο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για τις εισαγωγές βαρέων χαλυβδοελασμάτων.